Gå til innhold

High Fidelity - Kaféen for lydentusiaster


Anbefalte innlegg

Mange gode poeng - avemorphine. Slik sett kan et headset til 20k være et kupp! ? 

En høytaler jeg bestandig har hatt lyst til å prøve er Ino audio sin lille Pip.

http://www.veteranhifi.se/produkter/pip-ino/

En liten sak som skal plasseres veldig nærme bakvegg og bruker rommet på en måte til sin fordel - skal visst låte veldig bra og "stort".

Har lest mye av skriveriene til Ingvar Öhman, som har konstruert høytaleren, på hifi nettstedet faktisk.io i mange år. Har veldig sans for hans utrolige kunnskaper om lyd osv - liker hans no-nonsense tilnærming.

En ganske stor kontrast mot dingseriet på for eksempel hifisentralen ? som allikevel på sin måte er like interessant å lese.

Men disse Pip høytalerene - eller noe annet av hans kontruksjoner er vanskelig å skaffe.  

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Jeg tror jeg har nevnt det tidligere men for et års tid siden kjøpte jeg tre betongheller til å ha under subwoofere og høyttalerstativ. Jeg har en B&W ASW 608 på soverommet som jeg kjøpte i sommer. Snappy og din lyd men jeg synes B&W ASW 675 som jeg har hatt i stuen har hatt litt grumsete lyd. Jeg fikk endelig byttet ut gummihellene under den med en betonghelle for et par dager siden og jammen ble ikke den snappy også. Trodde ikke det skulle være så stort forskjell på betong og gummi til det formålet. 

DSC_2922.thumb.JPG.cbc4b486b1edb6709e4a74b7678e3278.JPG

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Er egentlig mest skeptisk til at betong skal være en god decoupler for en får jo ganske god akustisk bæreevne og brukes f.eks i ekperimenter med lyd igjennom luft vs fast masse. Litt tap får du vel, men neppe så veldig mye. Kan det være at du er happy med mer fyldig lyd ? 

Snappy lyd tolker jeg som at den er renere p.g.a at den er mer direkte i alle fall. Har ikke testet slike heller selv, så lurer på hva som skjer i praksis hos deg.

Lenke til kommentar
vidor skrev (3 minutter siden):

Kan det være at du er happy med mer fyldig lyd ? 

Snappy lyd tolker jeg som at den er renere p.g.a at den er mer direkte i alle fall.

Du er nok inne på noe her. Den gir et mer fyldig lydbilde, kanskje litt renere lyd (uten at jeg kan forklare det nærmere) og at den følger musikken mye raskere enn den gjorde før. jeg har stort sett foreløbig kun testet den med HI-def abonnementet til Tidal. 

Lenke til kommentar
Mr_Spock skrev (8 minutter siden):

Var selv innom "sortlakkerte betongheller perioden" for en del år siden

da jeg kjøpte subben på bildet over så vibrerte spiksene ganske kraftig i "kopene" sine så ettersom jeg bor i blokk så kjøpte jeg hellen for å beskytte naboene mot vibrasjonsstøy. Bedre lyd er på mange måter et biprodukt. 

Lenke til kommentar
Simkin skrev (5 minutter siden):

Til og med på tilbud!!!

Edit: Dårlig forslag - den var i tillegg defekt ?

Ville bare gjøre et poeng av at det var "litt" dyrt.

Kanskje 4-6 pakker med slike.

https://www.ebay.com/itm/4PC-WASHING-MACHINE-ANTI-VIBRATION-PADS-SHOCKPROOF-NON-SLIP-FEET-DRYER-SHOCK-PAD/133049389345?hash=item1efa5c9121:g:uvoAAOSwkqZc0s9q

Endret av Mr_Spock
Lenke til kommentar

Det som er viktig med støydemping er noe som absorberer lyden og deri også luft. Aller helst mye vekting av absorberende materiale og så luft lagvis. Slik er de mest effektive måtene å støyisolere bygg på, og om du husker håndduk-videoen postet her er det akkurat samme prinsippet. Ingen av disse kriteriene er særlig akutell med en stenhelle utenom dempingen som er mellom suben-bena og det som isolerer stenhellen fra gulvet. Du kunne sånn sett byttet ut stenhellen med noe annet uten å få det noe dårligere.

Det er dessverre sånn jungeltelegrafen og PR fungerer. En løgn reiser mye raskere enn det som er sant som folk sjelden gidder å bruke energi på i følge de som bruker energi på det.

Lenke til kommentar

Om du skal ha det så kompakt som mulig er det imo Greenglue mellom to mdf plater som er best for strukturbåren støy. Der finnes ett svensk firma som lager noe lignende som greenglue til en langt rimeligere peng, men husker ikke navnet på det.

Ellers er vaskemaskin puck`er også ett godt alternativ. Alternativt sorbothane puck`s om du finner noen som takler vekten. Sorbothane er etter min erfaring det som er desidert best til å isolere to masse`r fra hverandre. Men det å finne riktig størrelse for riktig vekt kan være litt kronglete iom at de har mer eller mindre forsvunnet fra markedet.

Edit: Her ser jeg at jeg ikke har lest grundig nok.

32KG helle vil neppe forplante mye vibrasjoner videre til underlag når den står på filtknotter (så lenge selve hellen ikke er i fysisk kontakt med gulvet). Når sub står på en betonghelle så vil hellen`s masse gjøre at det skal en svært dårlig optimalisert chassis på subben til for at hellens masse blir belastet såpass mye av vibrasjoner at den vil "ettervibrere" etter første støt som "inertia" i hellen trolig vil nulle ut.

Om du vil ha enda tightere bass kan du også vurdere spikes mellom sub og hellen. Om du vil isolere mer strukturell støy så kan du jo spe på med ett ekstra sett møbelknotter oppå de som er der. Eller eventuelt mykgummi som sorbotane knotter.

https://www.ebay.com/itm/SORBOTHANE-ANTI-VIBRATION-FEET-11-19-25-30-40-50mm-Turntables-Speakers-PCs/290971718688?hash=item43bf441420:m:mI8dBUCD6u3Uq_sCRn4HYyQ

Endret av AveMORphine
Lenke til kommentar

Fordelen er jo at de tåler vekt de fremdeles kan fjære litt med, men det er litt forskjell på de kreftene og vekten en sentrifugering har i forhold til det som kommer ut av lydvibrasjoner fra en sub. Prinsippet med denne er litt feil for en sub selv om den ok har en moderat effekt sammenlignet mot andre mer optimaliserte løsninger. Hva som er teknisk korrekt og hva man liker kan være to forskjellige ting, og da velger de fleste å gå etter sine preferanser.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Har fått flere dempeplater:

WZcD1OP.jpg

 

XHHYooP.jpg

 

Bare provisorisk for å sjekke hvordan det høres ut. Man kan si at høytalerene på en måte forsvinner... ?

Neida, jeg synes det fungerer veldig bra, denne dempingen, faktisk ganske rått. Blir å høre en del fremover samtidig som jeg prøver meg frem med å fjerne demping og plassere tilbake igjen osv - for å finne optimale mengde.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...