Duriello Skrevet torsdag kl 18:13 Skrevet torsdag kl 18:13 (endret) Tjuvstarter på jula, ble medisterkaker m/ brun saus, ertestuing og poteter. 👌 Årets medisterkaker fra gilde var godkjent, men blir nok lokalt slakteri's utgave til jul i år og. 👍😉 Endret torsdag kl 18:36 av Duriello 3 3
Jarmo Skrevet torsdag kl 21:43 Skrevet torsdag kl 21:43 Duriello skrev (3 timer siden): Tjuvstarter på jula, ble medisterkaker m/ brun saus, ertestuing og poteter. 👌 Årets medisterkaker fra gilde var godkjent, men blir nok lokalt slakteri's utgave til jul i år og. 👍😉 Blir nok en full julemiddag her og, før den 24.12. Førstkommende tirsdag lutafisk-lag. 3
Duriello Skrevet torsdag kl 21:49 Skrevet torsdag kl 21:49 Jarmo skrev (4 minutter siden): Førstkommende tirsdag lutafisk-lag. Digg! Kos deg! 🤤 1 1
Mannen med ljåen Skrevet fredag kl 15:54 Skrevet fredag kl 15:54 Har gått tre dager uten polsk mat, så måtte innom den østeuropeiske matbutikken. Har kjøpt noen interessante pølseprodukter, men dagens middag ble polsk brød med polsk kyllingsalat fra datoavdelingen. Veldig godt. 1
Salvesen. Skrevet fredag kl 16:15 Skrevet fredag kl 16:15 Mannen med ljåen skrev (20 minutter siden): Har gått tre dager uten polsk mat, så måtte innom den østeuropeiske matbutikken. Har kjøpt noen interessante pølseprodukter, men dagens middag ble polsk brød med polsk kyllingsalat fra datoavdelingen. Veldig godt. Bruker du denne ekomarket eller hva det heter? Har sett den har dukket opp i byen og tok meg en tur innom men kjente ikke igjen noe som helst så gikk ut igjen. Noen anbefalinger? 😛 1
Jarmo Skrevet fredag kl 16:31 Skrevet fredag kl 16:31 Biff Stroganoff med tilbehør. Nok til neste dag og. Pizza på søndag. 5
Mannen med ljåen Skrevet fredag kl 16:36 Skrevet fredag kl 16:36 EKO-market, ja. Se gjerne i frossen grønnsak-avdelingen etter borsch-grønnsakblanding. Eller på glass, som skal røres ut med vann. Lag borsch, ha oppi litt polsk kielbasa-pølse. Og ta en titt i nedsatt -hylla, kanskje inspireres du til å kjøpe noe du ikke har hørt om, så spør ChatGPT. Prøv også doktor-pølse, den minner om servelat. Lyst på noe søtt? Prøv halva. Som marsipan, men av sesamfrø, ikke mandler. 1 1 2
Gouldfan Skrevet fredag kl 18:03 Skrevet fredag kl 18:03 Dagens middag med Indrefilet diverse bakt potet og Bordeaux. 1 5
Simen1 Skrevet fredag kl 19:00 Skrevet fredag kl 19:00 Laksekoteletter stekt i ovn, dandert med diverse krydder, mandelpotetstappe, rømme, agurk og sitron. 3
xRun Skrevet fredag kl 19:07 Skrevet fredag kl 19:07 Orientalsk gryte med karbonadedeig i dag. --- I morgen blir det min nye airfryer sin jomfrutur med en kvart grandis med ekstra topping bestående av noe kjøtt og ost. Den er ca. 50% tykkere enn en vanlig grandis uten ekstra topping. Når jeg steker dette i ovn pleier det å være ca. 225 grader i 16 minutter, så antar i utgangspunktet ca. 180 grader i ca. 15 minutter i airfryer, og så følge godt med siden det er første gang. Tips mottas med takk, om jeg er litt på villspor her. Ikke brukt airfryer selv før. 5
Dragavon Skrevet fredag kl 22:46 Skrevet fredag kl 22:46 Løst fyll oppå en pizza kan blåse veggimellom i en airfryer 🌬️ 1
xRun Skrevet lørdag kl 01:16 Skrevet lørdag kl 01:16 Du sier noe, kan bli interessant. Jeg tipper det ligger greit i en bris, men flytter på seg i en kuling. Da blir det airfryer-værmelding i morgen. 2
logaritmemannen Skrevet lørdag kl 11:26 Skrevet lørdag kl 11:26 (endret) Lunsj, ikke middag, så håper det går greit. Skiver av ovnsbakt sellerirot toppet med stekt purre, syrlig smørsaus og rogn Endret lørdag kl 11:29 av logaritmemannen 3 5
Mannen med ljåen Skrevet lørdag kl 16:21 Skrevet lørdag kl 16:21 (endret) Har hatt gjest, og gjort et solid innhogg i den digre, gamle pakken med "grillskiver av nakke", altså koteletter med bearnaise, ris og kokte grønnsaker. Litauisk sjokoladekake til dessert, hvis vi orker. Den blir bakt, men kanskje ikke spist i dag. Edit: rotet med cl og ml for glasuren, så den ble saus. God kake likevel. 🇱🇹 Endret lørdag kl 17:54 av Mannen med ljåen 3
Gouldfan Skrevet lørdag kl 16:36 Skrevet lørdag kl 16:36 (endret) Idag er det kona som lager mat, og det blir egen marinert Lammestek. Jeg koser meg med litt Honningmelon før middag og Brekeriets Lusse Lelle surøl, en jule surøl. En øl det er tradisjon at jeg og søsteren min koser oss med til jul. Det smaker littegrann som en mellomting mellom øl og cider eller musserende vin. Nå er steken i ovnen. Endret lørdag kl 16:46 av Gouldfan 1 4
Gouldfan Skrevet lørdag kl 17:50 Skrevet lørdag kl 17:50 Da er Maten servert, ChatGpt AI valgte derimot kveldens vin. En El Coto Rioja Crianza fra Spania, dvs Color Line Hybrid. 2 5
xRun Skrevet lørdag kl 19:20 Skrevet lørdag kl 19:20 (endret) Da var airfryer-pizzaen innabords, jeg gikk for ekstra kjøtt med restene av provence-krydret lammestek skåret i smått, og ekstra ost over. 180 grader i 12 minutter, da tok jeg den for at den ikke skulle bli svidd. Kjørte pizzaen et minutt i mikroen først for å smelte osten litt slik at den hang bedre og ikke ble blåst vekk inni fryeren. Osten ble gylden og god, fin rundt kantene etc, varm og god inni, bra konsistens, men bunnen ble ikke sprø. Det ble vel ikke helt slik jeg forestilte meg. Nå hadde jeg dette stående på sånn papirgreie i airfryeren, og jeg tenker dette bør kanskje stå på rist neste gang, sånn at det blir litt varm trekk under også og at bunnen kanskje da blir sprø. Dette er rett ut av fryeren etter 12 minutter, før krydder etc. Endret lørdag kl 19:35 av xRun Typo. 5
logaritmemannen Skrevet 12 timer siden Skrevet 12 timer siden Resultatet av gårsdagens matlagning: Quiche Lorraine ish. Fyllet består av tre oppkuttede løk og oppkuttet bacon som "lardons", alt dette stekt på forhånd, i tillegg til matfløte, melk, timian, salt, pepper og muskatnøtt kjørt i blenderen for å få en luftig konsistens. Jeg brukte antakelig fire timer på å følge denne "fancy" Youtube-oppskriften som jeg lyktes nesten helt med. Paien ble veldig god, men jeg kommer nok til å gå for en raskere oppskrift neste gang. For å lage en god pai tror jeg at fyllet og korrekt steking av dette er viktigere enn å "perfeksjonere" deigen. 1 5
Duriello Skrevet 12 timer siden Skrevet 12 timer siden logaritmemannen skrev (16 minutter siden): For å lage en god pai tror jeg at fyllet og korrekt steking av dette er viktigere enn å "perfeksjonere" deigen. Ikke undervurder viktigheten av en perfekt deig. 👍 Paien så meget digg ut. 🤤🤤 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå