Gå til innhold

Dagens middag


*NORGE*

Anbefalte innlegg

Skrevet
Duriello skrev (Akkurat nå):

Du er glad i pølse. 😁

Hjemmelaget fiskegrateng?

I dag satt jeg faktisk aa tenkte paa aa kommentere det selv. vet at jeg har lagt ut ni av ti poelsebilder her inne.

Har alltid en pakke liggende, kjoeper ikke flesk lenger, ogsaa dette med dato da. Det var det som vant i dag, De begynner aa naerme seg datoen, saa jeg legger dem ved siden av fiskegratengen i de  neste to dagene, tenker jeg. 

For tiden, gaar det i mye usunn middagsmat, poelse og farse. Men jeg proever aa rette det opp igjen med aa spise sunt ellers.

Men jeg maa innroemme at poelse er bankers, her i gaarden. 😄  

  • Hjerte 2
Videoannonse
Annonse
Skrevet
Vokteren skrev (20 minutter siden):

I kveld ble det deilig tapas bestående av diverse oster, pisket smør, kjeks, fenabog, oliven og nok av fyldig rødvin.

Hvem vet om det blir en runde i sengehalmen også ?

Kjeks i senga blir så mye smuler.

  • Liker 1
  • Hjerte 2
Skrevet (endret)
Duriello skrev (47 minutter siden):

Du er glad i pølse. 😁

Hjemmelaget fiskegrateng?

Hjemmelaget fiskegrateng : 400g First Price torsk frossenfilet blokk, purreloek. 100g makaroni. 5 dl melkesaus, med to egg i.

Glemte broedsmulene.

Endret av Karltorbj
  • Hjerte 2
Skrevet (endret)

I dag ble det kyllingsalat med massevis av gode ingredienser

Spoiler

Kyllingfilet stekt i olivenolje, crispisalat, paprika, agurk, miniplommetomat, osteterninger, soltørkede tomater i solsikkeolje, pesto, flak av hvitløk raskt blachert i olivenolje, oliven, rømme, sukkererter, rødløk, knuste korianderfrø, linfrø og sesamfrø.

 

Endret av Simen1
  • Liker 1
  • Hjerte 5
Skrevet
Karltorbj skrev (2 timer siden):

Gammel fermentert hvitloek.

Ikke fermentert men dampkokt. På lav temperatur over lang tid. Det står det skal skje en maillardreaksjon, men jeg er skeptisk til den påstanden. Og påstanden om mye antioksidanter. Antioksidantene forsvinner jo gjerne med steking, koking og sånt, nettopp fordi de oksiderende reaksjonene går raskere ved høyere temperaturer. Så instinktet sier meg at jeg bør finne noen mer troverdige kilder på hva som egentlig foregår. Jeg er absolutt ikke fremmed for å prøve, men jeg vil vite mer om det før jeg prøver.

  • Hjerte 1
Skrevet
Simen1 skrev (7 timer siden):

Ikke fermentert men dampkokt. På lav temperatur over lang tid. Det står det skal skje en maillardreaksjon, men jeg er skeptisk til den påstanden. Og påstanden om mye antioksidanter. Antioksidantene forsvinner jo gjerne med steking, koking og sånt, nettopp fordi de oksiderende reaksjonene går raskere ved høyere temperaturer. Så instinktet sier meg at jeg bør finne noen mer troverdige kilder på hva som egentlig foregår. Jeg er absolutt ikke fremmed for å prøve, men jeg vil vite mer om det før jeg prøver.

Jeg var litt rask der. Leste ikke saa mye, skal jeg vaere aerlig. Ble bare veldig fasinert av den beksvarte hvitloeken paa bildet.

Men ikke fermentert, som jeg leste en annen plass, riktig det. 

  • Hjerte 2
Skrevet
Vokteren skrev (12 timer siden):

I kveld ble det deilig tapas bestående av diverse oster, pisket smør, kjeks, fenabog, oliven og nok av fyldig rødvin.

Hvem vet om det blir en runde i sengehalmen også ?

Desserten ble fortreffelig for begge….

  • Hjerte 1
Skrevet (endret)

Q30bl1u.jpeg

ChatGPT laget oppskrift til meg igjen.
 

Sitat

🥘 2. "Falsk kimchi wok" med egg eller tofu (lavkarbo)

Ingredienser:

  • 1 kopp surkål

  • 2 egg eller 100 g tofu

  • 1 ts fish sauce

  • 1 ts soyasaus

  • 1 ts chili paste eller rød curry paste

  • Litt sesamolje (valgfritt)

Fremgangsmåte:

  1. Stek surkål og tofu (eller egg) i panne.

  2. Tilsett curry paste og sauser, stek til varmt og godt blandet.

  3. Topp med vårløk og evt. sesamfrø.

💡 Smaker som en spicy asiatisk rett, men basert på europeisk surkål – perfekt kombinasjon!

Egg, ikke tofu. Pyntet med pinjekjerner, ikke sesamfrø, for det hadde jeg liggende med dårlig dato.
Det var etandes, men ikke en favoritt. 

Endret av Mannen med ljåen
  • Liker 2
  • Hjerte 1
Skrevet
Salvesen. skrev (13 minutter siden):

I dag ble det litt favoritt ‘lommeboka nærmer seg tom’ måltid i fra barndommen

IMG_1701.jpeg

Mener å huske at min far drev min mor til vannvidd med å servere sånt når det var hans tur til å kokkelere. 😅

Han laget en enkel saus da, av ketchup, matfløte og.. Tja, husker ikke rest, men fløte og ketchup var hovedingrediensene. Vi ungene digga det, mor ikke fullt så mye. 😁

  • Hjerte 1
Skrevet
Duriello skrev (3 minutter siden):

Mener å huske at min far drev min mor til vannvidd med å servere sånt når det var hans tur til å kokkelere. 😅

Han laget en enkel saus da, av ketchup, matfløte og.. Tja, husker ikke rest, men fløte og ketchup var hovedingrediensene. Vi ungene digga det, mor ikke fullt så mye. 😁

Hehe det er god stil! Jeg vokste opp hos min mor, det var nok ikke det kjekkeste hun serverte men jeg var super happy😍 sausen her er sweet chilly, gjerne av den billige typen også må den stekes inn med alt slik at det karamelliseres 😍

  • Hjerte 2
Skrevet
Salvesen. skrev (1 minutt siden):

Hehe det er god stil! Jeg vokste opp hos min mor, det var nok ikke det kjekkeste hun serverte men jeg var super happy😍 sausen her er sweet chilly, gjerne av den billige typen også må den stekes inn med alt slik at det karamelliseres 😍

Tror nesten jeg må prøve meg på denne selv en dag. 👍😀

  • Hjerte 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...