Karltorbj Skrevet lørdag kl 17:38 Skrevet lørdag kl 17:38 Duriello skrev (Akkurat nå): Du er glad i pølse. 😁 Hjemmelaget fiskegrateng? I dag satt jeg faktisk aa tenkte paa aa kommentere det selv. vet at jeg har lagt ut ni av ti poelsebilder her inne. Har alltid en pakke liggende, kjoeper ikke flesk lenger, ogsaa dette med dato da. Det var det som vant i dag, De begynner aa naerme seg datoen, saa jeg legger dem ved siden av fiskegratengen i de neste to dagene, tenker jeg. For tiden, gaar det i mye usunn middagsmat, poelse og farse. Men jeg proever aa rette det opp igjen med aa spise sunt ellers. Men jeg maa innroemme at poelse er bankers, her i gaarden. 😄 2
:utakt Skrevet lørdag kl 17:42 Skrevet lørdag kl 17:42 Vokteren skrev (20 minutter siden): I kveld ble det deilig tapas bestående av diverse oster, pisket smør, kjeks, fenabog, oliven og nok av fyldig rødvin. Hvem vet om det blir en runde i sengehalmen også ? Kjeks i senga blir så mye smuler. 1 2
Karltorbj Skrevet lørdag kl 17:58 Skrevet lørdag kl 17:58 (endret) Duriello skrev (47 minutter siden): Du er glad i pølse. 😁 Hjemmelaget fiskegrateng? Hjemmelaget fiskegrateng : 400g First Price torsk frossenfilet blokk, purreloek. 100g makaroni. 5 dl melkesaus, med to egg i. Glemte broedsmulene. Endret lørdag kl 18:11 av Karltorbj 2
Simen1 Skrevet lørdag kl 18:38 Skrevet lørdag kl 18:38 (endret) I dag ble det kyllingsalat med massevis av gode ingredienser Spoiler Kyllingfilet stekt i olivenolje, crispisalat, paprika, agurk, miniplommetomat, osteterninger, soltørkede tomater i solsikkeolje, pesto, flak av hvitløk raskt blachert i olivenolje, oliven, rømme, sukkererter, rødløk, knuste korianderfrø, linfrø og sesamfrø. Endret lørdag kl 18:42 av Simen1 1 5
Kjetil Lura Skrevet lørdag kl 19:01 Skrevet lørdag kl 19:01 Hehe, denne minner litt om facebook. heeh Ikke vont ment folkens. Bedre her enn på den andre. 1 1
Kjetil Lura Skrevet lørdag kl 19:33 Skrevet lørdag kl 19:33 I morgen skal jeg ha( Ytrefilet som er marinert med black garlic(vet ikke hva det er) og fløte gratinerte poteter. 1
Karltorbj Skrevet lørdag kl 19:43 Skrevet lørdag kl 19:43 Kjetil Lura skrev (6 minutter siden): I morgen skal jeg ha( Ytrefilet som er marinert med black garlic(vet ikke hva det er) og fløte gratinerte poteter. Black garlic var nytt for meg ogsaa, googlet det. Ser veldig spennende ut. Gammel fermentert hvitloek. https://plukkselv.no/blogs/sanketips/slik-lager-du-black-garlic 2 1
Simen1 Skrevet lørdag kl 22:15 Skrevet lørdag kl 22:15 Karltorbj skrev (2 timer siden): Gammel fermentert hvitloek. Ikke fermentert men dampkokt. På lav temperatur over lang tid. Det står det skal skje en maillardreaksjon, men jeg er skeptisk til den påstanden. Og påstanden om mye antioksidanter. Antioksidantene forsvinner jo gjerne med steking, koking og sånt, nettopp fordi de oksiderende reaksjonene går raskere ved høyere temperaturer. Så instinktet sier meg at jeg bør finne noen mer troverdige kilder på hva som egentlig foregår. Jeg er absolutt ikke fremmed for å prøve, men jeg vil vite mer om det før jeg prøver. 1
Karltorbj Skrevet søndag kl 05:42 Skrevet søndag kl 05:42 Simen1 skrev (7 timer siden): Ikke fermentert men dampkokt. På lav temperatur over lang tid. Det står det skal skje en maillardreaksjon, men jeg er skeptisk til den påstanden. Og påstanden om mye antioksidanter. Antioksidantene forsvinner jo gjerne med steking, koking og sånt, nettopp fordi de oksiderende reaksjonene går raskere ved høyere temperaturer. Så instinktet sier meg at jeg bør finne noen mer troverdige kilder på hva som egentlig foregår. Jeg er absolutt ikke fremmed for å prøve, men jeg vil vite mer om det før jeg prøver. Jeg var litt rask der. Leste ikke saa mye, skal jeg vaere aerlig. Ble bare veldig fasinert av den beksvarte hvitloeken paa bildet. Men ikke fermentert, som jeg leste en annen plass, riktig det. 2
Vokteren Skrevet søndag kl 06:15 Skrevet søndag kl 06:15 Vokteren skrev (12 timer siden): I kveld ble det deilig tapas bestående av diverse oster, pisket smør, kjeks, fenabog, oliven og nok av fyldig rødvin. Hvem vet om det blir en runde i sengehalmen også ? Desserten ble fortreffelig for begge…. 1
kittycat Skrevet søndag kl 13:30 Skrevet søndag kl 13:30 i dag blir det kylling brurger til middag med hjemmelaget pomfri 🍔 2
Mannen med ljåen Skrevet søndag kl 13:54 Skrevet søndag kl 13:54 Wienerpølse i potetkake igjen, tømmer fryseren. 🌭 2
Woff Skrevet søndag kl 13:56 Skrevet søndag kl 13:56 Veldig enkel mat i dag, vafler med noe godt på... 😋 2
Mannen med ljåen Skrevet mandag kl 14:24 Skrevet mandag kl 14:24 (endret) ChatGPT laget oppskrift til meg igjen. Sitat 🥘 2. "Falsk kimchi wok" med egg eller tofu (lavkarbo) Ingredienser: 1 kopp surkål 2 egg eller 100 g tofu 1 ts fish sauce 1 ts soyasaus 1 ts chili paste eller rød curry paste Litt sesamolje (valgfritt) Fremgangsmåte: Stek surkål og tofu (eller egg) i panne. Tilsett curry paste og sauser, stek til varmt og godt blandet. Topp med vårløk og evt. sesamfrø. 💡 Smaker som en spicy asiatisk rett, men basert på europeisk surkål – perfekt kombinasjon! Egg, ikke tofu. Pyntet med pinjekjerner, ikke sesamfrø, for det hadde jeg liggende med dårlig dato. Det var etandes, men ikke en favoritt. Endret mandag kl 15:00 av Mannen med ljåen 2 1
kittycat Skrevet mandag kl 15:20 Skrevet mandag kl 15:20 Biffstroganoff til middag i dag 🙂 med sopp, paprika og ris 1 3
Salvesen. Skrevet mandag kl 16:59 Skrevet mandag kl 16:59 Laks i fra datodisken i dag og deilig utraprodsesert stappe fra en av de mange tilbudene denne uken:) 2
Salvesen. Skrevet i går, 13:43 Skrevet i går, 13:43 I dag ble det litt favoritt ‘lommeboka nærmer seg tom’ måltid i fra barndommen 1 3
Duriello Skrevet i går, 14:00 Skrevet i går, 14:00 Salvesen. skrev (13 minutter siden): I dag ble det litt favoritt ‘lommeboka nærmer seg tom’ måltid i fra barndommen Mener å huske at min far drev min mor til vannvidd med å servere sånt når det var hans tur til å kokkelere. 😅 Han laget en enkel saus da, av ketchup, matfløte og.. Tja, husker ikke rest, men fløte og ketchup var hovedingrediensene. Vi ungene digga det, mor ikke fullt så mye. 😁 1
Salvesen. Skrevet i går, 14:04 Skrevet i går, 14:04 Duriello skrev (3 minutter siden): Mener å huske at min far drev min mor til vannvidd med å servere sånt når det var hans tur til å kokkelere. 😅 Han laget en enkel saus da, av ketchup, matfløte og.. Tja, husker ikke rest, men fløte og ketchup var hovedingrediensene. Vi ungene digga det, mor ikke fullt så mye. 😁 Hehe det er god stil! Jeg vokste opp hos min mor, det var nok ikke det kjekkeste hun serverte men jeg var super happy😍 sausen her er sweet chilly, gjerne av den billige typen også må den stekes inn med alt slik at det karamelliseres 😍 2
Duriello Skrevet i går, 14:06 Skrevet i går, 14:06 Salvesen. skrev (1 minutt siden): Hehe det er god stil! Jeg vokste opp hos min mor, det var nok ikke det kjekkeste hun serverte men jeg var super happy😍 sausen her er sweet chilly, gjerne av den billige typen også må den stekes inn med alt slik at det karamelliseres 😍 Tror nesten jeg må prøve meg på denne selv en dag. 👍😀 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå