Gå til innhold

Tidligere sjef for E-tjenesten tror Per Sandbergs mobil har blitt hacket


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

En ting er eksponeringen Sandberg har utsatt seg selv og kanskje også kongeriket for. Det er i beste fall en pinlig sak for de involverte. Telefon kan byttes ut, kontoer kan få nye passord, 2 faktor osv. Har data blitt kompromittert så er det alvorlig.

 

Derimot ser jeg egentlig heller det som mer negativt en statsråd har nære relasjoner med en person som kommer fra et regime (opprinnelig nasjonalitet, ikke representant for) vi ikke er på godfot med.  Han kan være kjæreste med hvem han vil, men han bør ikke sitte i en posisjon hvor han kan komme ut for skjermingsverdig materiale hvis han er i nære relasjoner med personer fra enkelte land.

 

Det beste hadde kanskje vært om han sa opp som statsråd og gikk tilbake til Stortingen.

 

Senest i dag leste jeg om en jente som var inne til førstegangstjeneste, bodd i Norge siden hun var 6 år gammel datter av russiske foreldre, bli dimmitert tidlig i verneplikten.  Hvorfor? Fordi hun ikke kunne sikkerhetsklareres. Statsråder sikkerhetsklareres ikke, men det er fortsatt lov å tenke over hva man holder på med.

 

Det virker litt som at fyren tenker litt lite med riktig hode i denne aktuelle saken. De kommentarene han kom med at han viste hva han holdt på med var i grunn skremmende ignorante.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Har telefonen blitt hacket så er det selvfølgelig ikke bra.. Men å gå rundt å tro på det ene og det andre blir for dumt (når det kommer til nyhets artikkler).

 

Det er en idiotisk ting å si, for VI KAN ALDRI VITE om mobilen er blitt hacket!

 

Første regel i datasikkerhet - hvis noe er mulig har det skjedd.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Det er en grunn til at noen firmaer har reisetelefoner som blir kastet etter reisen.

 

Burde bli brukt i slike land uansett om det er rødt eller frp. Faktisk også privat personer noe amerikaner ble oppfordret til fifa i Russland i år.

 

Selv med kryptert telefon er det fult mulig og ta data i transitt mange dårlige vpn løsninger og elendig mdm der ute som er satt opp av en apekatt fra barnehagen som nærmer gjøre telefonen midnre sikker.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er vel ikke så veldig mye bedre å bli hacket av hvilken som helst fremmed nasjon eller hacker innad nasjonen heller..

 

At Iran er fiender med ymse vestlige nasjoner gjør dem vel egentlig ikke så voldsomt mye verre enn hvordan andre nasjoner styrer på. De vil vel helst leve i fred som mange andre og de føler vel at de har like mye rett på å delta i verdenshandelen som andre nasjoner. Enkelt og greit.

 

Når skal man forsøke å få fjernet seg fra litt absurde idéer som er etterlevning fra en amerikansk "apekatt" med retorikken "ondskapens akse"? Vi er jo ikke så mye bedre i mot Russland nå om dagene, som egentlig kan og ofte er en svært god nabo. Nå må media (spesiellt de norske mediehus) gi seg som propaganda-relé tenker nå jeg.

Endret av G
Lenke til kommentar

Ja, jo kanskje. Men hvor går grensen egentlig? Hva vet man om andre norske statsråders uvørenhet når det er på en hvilken som helst utenlandsreise, eller til og med på reise til en konferanse innad Norge? Dette har utelukkende å gjøre om Iran, og mindre å gjøre om hvor dum Sandberg har vært i denne saken. Det er jeg overbevist om.

Endret av G
Lenke til kommentar
Tidligere sjef for E-tjenesten, Kjell Grandhagen, er overbevist om at iranske myndigheter har hacket Per Sandbergs mobiltelefon

 

Da får vi håpe på hans vegne at nåværende ansatte i politiets sikkerhetstjeneste finner ut at telefonen er hacket, og ikke han blir sittende igjen som en gammel mann full av fordommer.

 

Satser på at de nåværende ansatte i politiets sikkerhetstjeneste kommer til å uttale seg basert på bevis og ikke en magefølelse.

 

redigert:byttet ut e-tjenesten med politiets sikkerhetstjeneste flere steder da det er de som sjekker telefonen.

Endret av Civilix
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...