Jump to content

Xantippe

Medlemmer
 • Content Count

  1400
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Xantippe last won the day on April 20 2019

Xantippe had the most liked content!

Community Reputation

1700 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

3169 profile views
 1. Hva skjer med ladeprisen når den nye nettleien innføres? En ladeeffekt på denne størrelsen vil føre til at nettleien går rett i taket, og kundene må selvfølgelig betale for dette når de lader. Lading av elbiler vil bli mye dyrere, men hvor mye?
 2. Merkelig nok er spill-PC ikke nevnt. Mange av dem trekker 500 W og brukes i snitt gjerne 8 timer i døgnet. La oss si 340 dager i året. På årsbasis bruker slike PC'er 0,5 x 8 x 340 = 1360 kWh På listen kommer slike PC'er inn som nummer 4 på listen, foran belysning. Man kan argumentere for at PC'ene erstatter varmeovner, men mye av denne varmen produseres i et mindre soverom og luftes ut. Altså fyring for kråkene.
 3. Jeg klarer ikke å se for meg en fra Senterpartiet modernisere noe som helst. Partiet befinner seg i fortiden og vil bruke milliarder av skattepengene for å reversere det aller meste som er modernisert de siste årene. Framtiden ser ikke lys ut.
 4. Vesten har overført enormt med høyteknologi til Kina, og det de ikke har fått gratis har de kopiert vederlagsfritt (les: stjålet).Denne teknologien har de så brukt til å utkonkurrere Vesten samt bygge opp forsvaret sitt. Med tanke på det inhumane (menneskefiendlige) autoritære styresettet i Kina, burde dette vært stoppet for lenge siden!
 5. Kan noen beskrive hva "norsk konfigurasjon" innebærer? Som vi har erfart gang etter gang har spesielle norske krav vært ekstremt fordyrende og dermed kostet skattebetalerne milliarder av kroner ekstra. Jeg er svært skeptisk til disse konfigurasjonene og er sikkert ikke den eneste.
 6. De skulle tatt med en flat-earther. Disse gærningene tror til og med at månen er projisert på kuppelen over jorden. Men hvem i granskauen bygde kuppelen?
 7. Det er ikke bare på programvarefronten Tesla er lengst fremme. Tesla har utviklet en ny og mer effektiv motor, og de forbedrer kvaliteten på montering og finish hele veien. Tesla gårt også for nye og større batterier med høere effekt. VW-sjefen har nok helt rett, uansett hvor milikt han synes å være. Tyskerne har grunn til å være nervøse.
 8. Udugelige ledere bruker konsulenter for å ha noen å skylde på når det går galt. Og det er altfor mange - utrolig mange - komplett udugeliege ledere rundt omkring. Jeg fatter ikke at det i det hele tatt er mulig å finne så mange og plassere høyt opp. Yrkespolitikere som ikke har rot i virkeligheten burde vært fjernet og aldri fått lov å sitte på Stortinget. Det er mange av dem også!
 9. (Bildetekst) Ja, hvis dette ikke var tilfelle så vet ikke jeg. Alle vet vel at større batterier lagrer mer energi. Det jeg heller skulle visst er hvor mye mer effektive batteriene er per volum.
 10. Jeg er redd USA ender opp som et autokrati om få år. Det meste tyder på at demokratiet der er på vei til å gruslegges som følge av Trump og hans kult (tidligere republikanske parti), noe som også kan medføre at USA selv går i oppløsning. Det kan fort ende med at USA går ut av NATO, og dermed står vi bortimot alene mot Putin og også Kina. Skal vi klare oss framover må vi bygge nye alianser med de nordiske land og også EU. Per i dag har Europa lite å stille opp med mot agressive Putin og Kina.
 11. Biler over 60 tonn vil koste samfunnet store beløp i form av reparasjoner på vei og broer. Hundrevis av km vei i Norge er lagt rett oppå blåmyra der vekten av veien i seg selv er nok til å ødelegge den.
 12. Utrolig hell at det ikke var reklame for noe som kostet 250 kroner.
 13. Det burde være straffbart å betale løsepenger, noe som finansierer nye og flere angrep. Hadde ingen betalt, ville angriperne gitt opp og funnet på noe annet. Det er ingen tvil om at mange bør bruke mer ressurser på å sikre seg mot angrep, samt bedre backuprutiner. Jeg blir satt ut når jeg hører om bedrifter som har fått ødelagt dataene sine, inkluivie backup fordi backup er online.
 14. Synd å si det, men dette er fullstendig ubrukbart hvis store mengder data skal lagres. Datamengden vokser mange ganger raskere enn det som er mulig å lagre på denne måten, og bare tanken på å hente fram kun en TB får det til å svimle for meg. Da skal man ha svært god tid og enda mer tålmodighet.
 15. Samtidig som vi opplever at temperaturen på kloden sitger og klimaet er i sterk endring, planlegges det enormt uttak av kull som skal fore kullkraftverk. https://www.reuters.com/world/china/worlds-coal-producers-now-planning-more-than-400-new-mines-research-2021-06-03/ Skal verden reddes må eksisterende atomkraftverk ikke legges ned og det må satses tungt på thorium og saltsmeltereaktorer. Slik utviklingen går nå er det ikke håp om å nå tregradersmålet som i seg selv betyr katastrofe.
×
×
 • Create New...