Gå til innhold

Chilimobil sperret for databruk på Fri Bruk-abonnementet til Marius


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Haha, dette blir som å gå på buffet for så prøve å fylle 1000 tallerkar med mat i protest mot at en ikkje får lov å dele med andre for prisen.

Syntes nå den beste sammenligningen hittil er ruter månedskort, hadde det vært greit av dem å nekte deg å sitte på rundt og rundt i ringen? :)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Haha, dette blir som å gå på buffet for så prøve å fylle 1000 tallerkar med mat for å protestere mot at en ikkje får dele med andre for prisen.

 

Ingen buffet lar deg dele mat med andre, det er liksom en del av greia. Vis meg et annet mobilabonnement der de eksplisitt nekter deg å bruke hotspot, kaller det fri bruk selv om det åpenbart ikke er det, og vurdere hvorvidt vilkårene brukes eller ikke på magefølelsen, så har du kanskje et poeng.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Det er ikke meningen at du skal bruke opp datakvoten. Poenget med abonnementet er å ha et mobilabonnement der du ikke trenger å tenke på datakvote. Men derunder går altså det med at poenget ikke er å bruke opp det du faktisk har heller.

Hva er poenget med å betale for mer enn en trenger?

 

Med 1000GB kan jeg si opp fastlinjen og kun bruke mobilen

Lenke til kommentar

Mon tro hvor mange nye kunder Chilimobil har fått av denne debatten :p

 

Om det er satt en grense får de holde seg til den, og stenging av kontoer bør ikke skje uten at det er gitt en ganske god dose advarsler først, samt at misbruket er dokumentert. "Dersom, hvis, omatte slik og sånn"-argumentasjonen til Chilimobil holder ikke her. Selvsagt vil en person som har et slikt abonnement kunne finne på å bruke det for det det er verdt. Om det betyr å streame HD fra en FTP på telefonen for 1000 GB/mnd, så er vel det greit nok. Det sier seg selv at man ikke kan bruke 1000 GB/mnd på messenger og ordinær nettsurfing, og om man må vurdere om bruken er "normal nok" til at leverndøren aksepterer den er ikke abonnementet spesielt "fritt".

 

Helt ærlig, behold abonnementet og skvis den jævla appelsinen tom for juice. De fortjener ikke noe bedre når de viser kundeservice til terningkast 1.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Håve inn penger og håve inn penger. Vet du hva du får for 499,- hos et par av konkurrentene? 10 GB! Ti gigabyte! Ok, så kan du faktisk få billigere abonnement, nemlig 12 GB ned til 349,-.

 

Du mener altså at Chili håver inn penger på å tilby 1000 GB billigere enn flere konkurrenter tilbyr 10 GB, og en femtilapp dyrere enn flere konkurrenter tilbyr 12 GB?

 

Virkelig? Jeg ligger nå langt over 12 GB i bruk denne måneden. Skulle jeg betalt for et tradisjonelt abonnement så måtte jeg ha betalt minst 50 kroner mer.

 

Og så er det forskjell å ønske at folk skal bruke så lite som mulig, og å ønske at de ikke skal misbruke tjenesten. Det er ikke i min interesse at tullinger misbruker tjenesten så den enten blir dårligere for oss som ikke misbruker den, eller at Chili til og med tvinges til å legge den ned.

 

Jeg er glad for at Chili følger opp og kvalitetssikrer tjenesten så ikke slike som deg kan ødelegge for oss som ikke misbruker den.

 

Surmulingen din provoserer meg fordi det vitner om en kravmentalitet der du absolutt skal ha rett og ta for deg på bekostning av oss vanlige folk som bare vil ha et enkelt mobilabonnement der vi slipper å tenke på å overstige datakvoten hver måned.

 

Jeg vet ikke hva Chilli Mobile betaler per GB du benytter deg av da jeg ikke er ansatt her eller vet hva det koster for netteier. Det kan hende de kan tilby for ditt behov uten at det ender med tap, men det er tydelig at etter markedspraksis er ikke dette gunstig for Chilli Mobile da jeg tviler på at konkurrenten de leier hos vil tilby data såpass billig at dette virkelig lønner seg. Det er usikkert om jeg har problemer med å formulere meg, men poenget var at de skulle "håve inn penger" på de som har et slikt mobilabonnement og ikke brukte data. Det er hele ideen med slik markedsføring og det de er ute etter, som en slags symbolsak så tilbyr de "fri data" og i realiteten har de kanske begrenset denne pakken til 100GB, ettersom de etter denne grensen sikkert vil nekte deg videre data, ringe deg for å få deg til å føle deg skyldig i noe eller bruke noe i kontrakten for å si den opp.

 

Jeg synes dette er galt i og med at de markedsfører noe de ikke kan tilby, det er vel og bra at de kan tilby mest data for pengene, men for å levere dette tilbudet er det veldig sleipt med et slikt urealitsisk PR-stønt for å skaffe flere nye kunder og få media etter seg. Det er mulig de vil la deg bruke en god del uten å gjøre noe med det (f.eks. totalt 15-100 GB vil jeg si er mye data pr. norsk standard), og at de går med et varierende mengde tap over f.eks. 18GB, men som jeg sa er dette poenget for denne modellen ved at de som bruker mindre data vil betale for de som bruker mer data, og da ender vi opp med en dårlig situasjon slik som paraboler hvor du må betale alt for mye i måneden for å finansere gratis utstyr og installasjon for nye kunder. Altså, de som bruker lite data skal finansiere de som bruker mye data, er ikke dette veldig fint for folk flest? Jeg synes ikke det, like mye som jeg misliker at EU tvinger meg til å betale for at folk skal kose seg med gratis roaming i utlandet og data rollover når jeg selv har lite behov for dette i det lange løp.

 

Her mener du også at jeg ikke er med i gruppen "vanlige folk" hvor mesteparten vil ha nok data med en pakke til samme pris hos en annen aktør. Jeg har ikke skiftet til dette mobilabonnement og har heller ingen planer om å gjøre det, har vært kunde hos et selskap i et år nå uten at det har vært behov for å bytte til noen andre. Jeg har ikke prøvd å misbruke eller ødelegge denne tjenesten heller. Om du liker å abbonnere på dette er det din egen sak, jeg ser at flere her argumenterer med at det er stor forskjell på bruk av data og sløsing av data, men fra et perspektiv fra en som har studert tjenester og nettverk så er det ikke noe forskjell på kryptert trafikk. Bruker du data for å se på 4K på YouTube eller laste ned en 20GB speedtest fil fra Tele2 sine servere burde dette være opp til deg og være helt normal databruk. Chilli kan skrive i kontrakten at det å laste ned slike filer som ikke de ser på som "grei databruk" ikke er lov, og da kan vi vel fint godta at de sier opp kunder om de gjør det, men i praksis kan vi ikke kunne differansiere med mindre de begynner å overvåke og markere IP adresser, DNS svar osv for å være tegn på dårlig oppførsel. De kan også basere seg på antakelser og si at du har brutt kontrakten med bruk over 100GB uten at du har gjort det eller at de har mulighet for å begrunne dette.

 

Jeg synes at folk burde ha symmetrisk linje og all TCP trafikk burde være lik. Dvs, om du bruker 30 GB på å overføre videoer på Youtube/Snapchat eller Tele2 Speedtest er dette data som burde være behandlet på samme måte. Om leverandøren din ikke liker dette så trenger ikke de å tilby deg 30 GB, helt enkelt og greit. Vil du være med på en nye spennende avtale som begrenser deg til  bruk av ubegrenset data så lenge dette gjøres f.eks. bare på Facebook, men det å laste ned 4K på YouTube er fyy skam (hvem bryr seg om nettnøytralitet?) så er dette opp til deg :) Jeg støtter ikke slik oppførsel med løgn og begrensning av hva som er legitim trafikk og det skal jeg vel fint få lov til.

 

Håper jeg ikke ødelegger for ditt fri-fantasi Chilli abonnement som er kvalitetsikkret med å kaste ut kunder som dem ikke tjener på med denne kommentaren.

  • Liker 6
Lenke til kommentar

 

 

 

 

 

 

På hvilken måte er speedtest misbruk? 

 

 

 

 

 

Du trenger ikke laste ned 50 eller 100 GB for å sjekke hastigheten på linja. 

 

 

 

- Du har rett i at 50 til 100 GB var overkill for en normal speed-test.

Men det er som kjent forskjell på "100m-Dash" og "10000m" i OL.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Masten står der uansett om jeg bruker data eller ikke

 

Chili betaler nok for hver GB de bruker hos Telia. Tar vi Telenor priser så er det vel ca 1000 kr for den 100 gb fila du lastet ned. Jeg bruker selv Chess 100 gb mobilt bredbånd til 599. De betaler selvsagt ikke så mye, men noen kroner blir det uansett. 

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3124

Moderatormelding

Innlegg har blitt slettet! Diskuter sak, og ikke person. Innlegg som heretter går på person og ikke sak, vil bli slettet, og reaksjoner blir utdelt. Reaksjoner på moderatormeldinger skal ikke kommenteres i denne tråden, de tas enten med undertegnede på PM eller i vårt tilbakemeldingsforum!

Lenke til kommentar

 

Det er jo faktisk den dårligste sammenligningen. Bussen går uansett om du er med eller ikke.

Masten står der uansett om jeg bruker data eller ikke

Vel, du kan så si. En vesentlig forskjell er jo det at å sitte på bussen i rundturer krever en aktiv deltagelse av deg. Det gjør ikke det du gjorde.

 

Og til de av dere som nevner streaming: Ja, det bruker mye data. Jeg mener derimot å ha lest at den nettspilleren som krever mest her, NRK, trengte rett over 1 GB i timen(?). Så: la oss si du er på overnatting hos noen venner, langt ute på landet, og velger å se på tv i et døgn. Da snakker vi rett rundt 24 GB. Og hallo, du ser ikke på tv i 24 timer. Men om du skulle det, har du FORTSATT 6 gb til å laste ned de 2 filmene du vil ha offline på flyet - FØR chilli i det hele tatt vurderer å ta kontakt med deg.

 

30 gb om DAGEN er sjukt mye. Og jeg er rimelig sikker på at om du bruker hotspot 1 til 2 gig om dagen, hører du aldri noe fra de da heller. Sheesh.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Sitat fra Chilimobil.no

 

17. Særlige vilkår for Chili Fri Data Chili Fri Data er et mobiltelefonabonnement til bruk på Kundens egen mobiltelefon.

 

a) Det er ikke tillatt å benytte Chili Fri Data til nettverksdeling med andre enheter enn Kundens mobiltelefon.

 

b) Det er ikke tillat for maskin til maskin kommunikasjon. For å hindre misbruk for Chili Fri Data er det en begrensning på fri bruk av data i Norge på 1000 GB per måned. I tillegg til dette er det en begrensning på 12 GB per måned som kan benyttes i EU/EØS. Overforbruk utover disse grensene for Chili Fri Data belastes Kunden med løpende pris per MB. Dersom Kundens dataforbruk etter Chilimobils skjønn indikerer at Kunden misbruker betingelsene i punkt a og b overfor, og det ikke bringes til opphør umiddelbart efter Chili Mobils påtale via sms, har Chili Mobil rett til å begrense eller stenge Kundens mulighet for bruk av dataforbindelsen.

 

Det er ikke Data Roll-over og ikke mulig å kjøpe ekstra datapakke for Chili Fri Data. Chili Fri Data kan tilbys i kombinasjon med tredjepartstjenester. De til enhver tid gjeldende priser og vilkår for tredjepartstjenestene fremgår på www.chilimobil.no. Disse tjenestene kan også være underlagt vilkår fra samme tredjepart.

 

 

 

Dette kan umulig være lovlig. Så langt jeg husker og forstår kan ikke telekomselskaper diskriminere mellom trafikktyper og dermed ikke hvilken enhet du bruker trafikken på. Videre gir de seg selv fritt skjønn på hvorvidt det foreligger "misbruk". Lukter svidd spør du meg.

I tillegg er det vel heller ikke lenger lov å stille egne vilkår for EU/EØS. Det ble jo nylig slik at de "norske" abovilkårene også må gjelde innenfor EU og EØS.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er jo faktisk den dårligste sammenligningen. Bussen går uansett om du er med eller ikke.

 

Jeg liker best kantine sammenligningen, da svært mange betaler en viss sum hver måned for kantine buffet.

 

De kaller det fri mengde mat, men det er selvsagt visse begrensninger noe alle skjønner. Dersom alle spiser normalt er det nok mat til alle. Selv om det kommer noen storspisere. Men om det kommer noen for å ødelegge koster det mye for de som tilbyr kantinematen. Det blir mindre mat til de andre. De må øke prisene for alle. Jeg ser heller ikke at de trenger å vise meg masse regler på hvordan jeg kan bruke denne kantinematen da de fleste vet hvordan de skal oppføre seg.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...