Gå til innhold

TV og lydplanker - Kjøpsguiden 2021 (Vår)


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Har nettopp kjøpt et nytt hus og da blir det fort en dedikert loftstue hvor den gromme TV-en skal stå. Men i stua har vi vurdert å ha hengende en Samsung The Frame. Jeg regner jo egentlig med at den er noe overpriset hva gjelder bildekvalitet og slikt, men vi vil gjerne ha en i stua slik at det vil være mulig å se en TV-episode i ny og ne, bruke Apple TV når vi har besøk o.l. Det jeg er skeptisk til er om det er verdt det. Den er relativt dyr, og jeg er fullt klar over at man nok ikke får noen "best i test"-TV hva gjelder bildekvalitet og slikt, men er den ekstremt overpriset eller er det slik at det er verdt det hvis selve konseptet er tiltalende for oss?

Lenke til kommentar

Samsung Q6FN er rimeligste, mens Sony XF9005 også kommer i 49-tommer. :)

 

Edit: Holdt på å sjekke om det var noe som burde oppdateres i tråden. Gjorde dermed litt nærmere undersøkelser også på hete kandidater som 65" Q6F og TCL DP660. Det virker dessverre litt som at produsentene forsøker å lure oss maksimalt i disse tilfellene.

 

13 000 kr for en 65-tommer QLED 2018-modell virket nesten å være litt for bra til å være sant, og det er det også. Mens 49, 55 og 75" modellen går under navnet Q6FN, selges 65" under navnet Q6FAMT. Dette til tross for at det er en 2018-modell det også. Samsung selger også en Q6FN som er 65", men kun via egen hjemmeside til 22 000 kr. Ved å sjekke hjemmesidene til Samsung for de spesifikke modellene, merker en at Samsung bruker unike begreper for Q6FAMT slik som QLED Special Edition. Alle nyvinningene som gjør Q6FN til en god modell, virker å ikke være tilstede på denne. Det er med andre ord mest sannsynlig en rebrandet TV med nytt utseende, fra fjoråret. Dette er i beste fall veldig villedende markedsføring fra Samsung, da det er tydelig at de prøver å forkle Q6FAMT som noe bedre enn den er. Til gjengjeld skal det sies at Q6FN for 49 tommer (8990 kr) og 55 tommer (9990 kr) burde være gode TV-kjøp. :) 

 

Tilsvarende har TCL forsøkt å lure europeere, ved å lansere en 6-serie som virker å være veldig ulik den amerikanske 6-serien. Mens USA sin versjon er direkte bakbelyst, har svært god lysstyrke og Dolby Vision, virker det ikke som om at den europeiske utgaven tilbyr noe spesielt. Det rare er at både den amerikanske og europeiske utgaven koster ganske likt, og har identisk design. En kan derfor fort bli villedet. 

 

Fra Samsung sin side, kan det også virke som at deres vanlige LCD-serie, har skiftet produktmønster igjen. NU7000 som en skulle anta var oppfølgeren til MU7000, er egentlig oppfølgeren til MU6000-serien. Og at NU8000 er arvtaker for MU7000. Q6FN er da arvtakeren til MU8000, samtidig som det er en reell oppgradering, med lånte elementer fra QLED-serien. 

 

Før det kommer tester av den europeiske TCL-TVen, tror jeg at jeg lar anbefalingene stå som de gjør. Det var opprinnelig tanken å oppdatere tråden en gang hvert halvår, og det virker å være en passende frekvens slik ting står nå. 

Endret av Agentspoon
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har vært en tur innom lokale Elkjøp og kom over noen TVer som virket interessant. Hvis man ser på de enkeltvis, er de gode kjøp? (Ikke opp mot hverandre, regner med LG er best da)

Er Sony 75xe8500 til kr 19.990,- et godt kjøp?

LG oled65E7V et godt kjøp kr. 21.997,-? (Eller er c7 til 20k bedre)

Samsung q7f 65 tommer til kr 15.990,-?

Lenke til kommentar

Har vært en tur innom lokale Elkjøp og kom over noen TVer som virket interessant. Hvis man ser på de enkeltvis, er de gode kjøp? (Ikke opp mot hverandre, regner med LG er best da)

Er Sony 75xe8500 til kr 19.990,- et godt kjøp?

LG oled65E7V et godt kjøp kr. 21.997,-? (Eller er c7 til 20k bedre)

Samsung q7f 65 tommer til kr 15.990,-?

Du kan jo Google eller?

http://www.lydogbilde.no/test/tv/lg-oled65e7v

Lenke til kommentar

Ingen tvil om dette alle med litt erfaring er enige om at Android er det dårligste os til tv.

Ikke om man vil ha innhold mot web os som ikke engang har HBO nordic .... i utlandet er web os mye bedre men i Norge er det desverre ,nesten et tomt smart tv plattform som ikke har forandret seg mye siden 2013.

Endret av samco
Lenke til kommentar

Hei! Jeg ser etter en 65tommer i budsjettklassen (men vil selvf ha mest mulig for pengene), primært til spilling og film. Denne ser jeg ble satt ned nå 50% til 6499kr:

 

https://prisguiden.no/produkt/grundig-65vlx7730bp-321854

 

Finner ingen anmeldelser / sammenligninger på nett. Noen mer kyndige enn meg som vil dele noen tanker om det er et greit kjøp? :)

 

På forhånd takk!

Ben

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...