Jump to content

Dobbeltabbe

Medlemmer
 • Content Count

  231
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dobbeltabbe last won the day on April 24 2015

Dobbeltabbe had the most liked content!

Community Reputation

128 :)

Recent Profile Visitors

2215 profile views
 1. Lukta kan være tøymykner også. Enkelte typer tøymykner gir en intens søtlig lukt som varer lenge, om naboen f.eks. tørker klær på terrassen kan det være en forklaring.
 2. Dobbeltabbe

  Fukt i bolig

  Store røde flagg. Regn med betydelige utgifter til drenering og legg til rom for ekle overraskelser. Fukt kan bli ordentlig dyrt!
 3. Etter to år i leilighet med balansert ventilasjon har jeg nå flytta til nybygd leilighet med bare uttrekk fra kjøkken og bad. Det er smale ventiler i alle vinduskarmer. Jeg har akkurat samme problem som deg, veldig mye fukt på innsiden av vinduene og dammer i karmen. Da det bikka 20 minusgrader noen dager frøys det naturligvis. Nå har huseier vært innom med snekker som installerte tre ekstra tilluftsventiler fordi de mente at det skyldes at boligen rett og slett er for tett, og at det er ganske vanlig i nye hus. Men det problemet skal jo egentlig bli borte om du har ventilasjonsanlegg, så du bør nok bytte filter eller få sjekket anlegget. Det er fort gjort å sette inn ekstra ventiler.
 4. Noe jeg glemte å ta med i forrige innlegg: nå når du er så ung som du er, er huden din mer elastisk og vil i større grad trekke seg sammen når du går ned i vekt. Du vil nok uansett få overflødig hud om du lykkes med å gå ned til nærmere normalvekt, men det vil bli mindre enn det vil bli om du venter si 10 år med endringer. Du vil også få mye bedre resultat om du velger å fjerne overflødig hud etter vektnedgang fordi huden heler raskere. Det jeg prøver å si er at det er ingen ulemper med å gjøre endringer NÅ, det er bare fordeler.
 5. Helt enkelt: Det er veldig mye enklere å gjøre noe med det nå, enn det vil bli når du begynner å merke plagene som vil komme. Det er veldig mye enklere å øke aktivitetsnivået ditt nå, enn det vil bli når du har fått smerter og slitasjeforandringer i knærne. Det er veldig mye enklere å endre kosthold nå, enn det vil være etter at du har utviklet diabetes og må ta hensyn til det i tillegg. Det er veldig mye enklere å begynne å trene nå, enn det vil bli når du må trene med sterke smerter for å gå ned de kiloene legen krever at du går ned før de i det hele tatt kan vurdere å planlegge kneoperasjon. Ta grep og gjør endringer mens du fortsatt kan. Vil anbefale svømming og trening i vann, fordi det gir mindre belastning enn jogging/gåing og fordi det er fin trening for hele kroppen.
 6. Jeg har en ny og effektiv kondenstørketrommel jeg bruker til alt unntatt ull, denne gir fra seg minimalt med fukt til luft. Tørking av ullplagg må naturlig nok gjøres på stativ, men dette er kanskje 1 gang i måneden. Jeg har bodd her siden 1.desember og er den første som bor i leiligheten, så ingen har sett det før nå. Det er sånne smale lufteventiler i karmene over vinduene, de står åpne. Vifta på badet ser ut til å ha fuktighetssensor siden den ikke går kontinuerlig når den er påslått over tid, men den tar seg gjerne en pause mens jeg dusjer selv om den er montert rett over dusjen... Også litt usikker på hvordan utluftingskanalen er lagt opp, men merker at lyd utenfra bærer veldig godt gjennom luftekanalen. Det er ca 1 cm lufting under døra inn til badet. Inntil nå har jeg stort sett slått av vifta noen timer etter dusj, men jeg skal prøve å la den stå på hele døgnet👍 Bruker selvsagt kjøkkenvifta ved matlaging, den er ihvertfall mer enn kraftig nok! Har ikke helt råd til å bruke 2500 kr på luftavfukter selv... eller få ekstra store strømregninger fordi jeg må slippe ut all varmen to ganger om dagen. En annen ting er jo at når jeg bruker viftene, spesielt kjøkkenvifta, dras det luft inn gjennom døra på kjøkkenet som forbinder min leilighet med utleiers enhet. Rommet på andre siden brukes til oppbevaring av klær og lufta som kommer derfra har med seg en sterk og søtlig parfymelukt fra vaskemidler. Jeg tuller ikke, man kan kjenne lukta når man nærmer seg den døra. Jeg tåler ikke parfyme særlig godt, så jeg er ikke så glad for å få mye av den lukta inn hos meg🤧
 7. Hva kan man gjøre for å forhindre det? Jeg leier en nybygd leilighet som er bygd som tilbygg til et eldre hus. Under leiligheten er det en kjelleretasje med garasje og boder, så det er ordentlig gulvkaldt. Det er 3 store vinduer i stuen som nok gir fra seg en del varme, vet ikke om de har brukt nye moderne vinduer der men de som leier ut sier ihvertfall at vegger og tak er ekstra godt isolert. Det er ikke noe ventilasjonsanlegg, kun kjøkkenvifte og en vifte på badet som fungerer sånn halvveis. Det er generelt ganske kaldt her, temperaturen på stue/kjøkken falt fra 19 til 17,5 grad på en time med alle dører stengt ved strømbrudd her forleden. Dette gjør at det hele tiden ligger striper med kondens i vinduskarmene. Alle vinduer, men verst på soverom der det rett og slett ligger små dammer av vann på karmen. Jeg tørker det bort flere ganger om dagen og prøver å ha 1-2 sjokkluftinger hver dag for å dempe luftfuktigheten, men det er jo vinter ute og dette øker strømforbruket en god del. Selv på det stuevinduet som har panelovnen rett under seg er det en 3-4 cm bred stripe med kondens. Hva kan gjøres med dette? Det vil jo gi grobunn for mugg etterhvert. Å få baderomsviften til å fungere bedre bør vel hjelpe, er det andre tiltak jeg kan be huseier om? Kan jeg be dem kjøpe inn en luftavfukter?
 8. Ethernet-punkt i veggen. Ok, da avventer jeg og håper huseier får orden på det.
 9. Har nettopp flyttet inn i ny utleieleilighet. Utleier er fersk, så de var ikke forberedt. De har Altibox/Eidsiva og har hørt på dem når det gjelder nettverksutstyr, så de har kjøpt inn ekstra Google Nest-enheter for å utvide rekkevidden inn i utleieenheten. Etter at jeg foreslo at det ville være bedre om vi hadde separate trådløse nettverk har de satt opp et gjestenettverk for utleieenheten. Rekkevidden er grei nok, men det er helt grusomt ustabilt. Deres eget trådløse nettverk har hastigheter fra 30 til 70, gjestenettverket gir fra 5 til 25 og halvparten av gangene jeg har prøvd å måle har jeg ikke fått ping engang. Iom at utleiers løsning så langt har vært å kjøpe en nest-enhet til, tenkte jeg at det er like greit at jeg bare kjøper en egen trådløs ruter (har tilkoblingspunkt). Men hvilken ruter bør jeg velge? Pris helst under 1000, men kan gå litt over. Mest streaming og vanlig nettbruk, ikke spill eller noe veldig krevende. Gidder ikke gå gjennom helga uten å komme meg gjennom en Netflix-episode uten bufring og stopp, spesielt siden jeg ikke har fått tv-boks ennå😅
 10. Det er et rødt flagg at han helt tydelig har andre regler for seg selv enn for deg. Så jeg ville prøvd å ta en ordentlig samtale for å få klargjort "kjøreregler" for samlivet, gjerne med hjelp av samlivsterapeut. Om han ikke er villig til å prøve å få til regler du også kan leve med, er det et tydelig tegn på at han ikke anser deg som like viktig som han selv. Da må du selv vurdere om du orker å fortsette i et forhold der du blir nedprioritert og behandlet som mindre verdt. Dette kommer ikke til å bli bedre med årene, snarere verre etterhvert som han føler han får gehør for sin oppførsel.
 11. Sannsynligvis bare vonde muskelfester. Stive muskler i nakken og bakhodet gir ofte hodepine. Trening/massasje/sauna og tøyning av godt oppvarmet muskulatur vil hjelpe!
 12. For å få tiltakspenger må du være i tiltak under hele perioden, enten det er utplassering i bedrift eller kurs. Du vil ikke få tiltakspenger for annet enn den perioden tiltaket gjelder, så et fireukers jobbsøkerkurs gir bare rett på tiltakspenger i den perioden kurset varer. Tiltakspengene skal da dekke livsopphold inkludert husleie, så de aller fleste må jo søke sosialstønad i tillegg for å få dekket husleie. Du vil da sitte igjen med kun livsopphold (varierer fra kommune til kommune, men ofte ca 6000 kr) som skal dekke mat, lege, tannlege, mobil, bensin, buss osv. Og om du må søke om støtte til dekning av husleie har nav ofte en ganske lav øvre grense på hva de dekker, så om de syns husleia di er for dyr må du flytte.
 13. Du kan jo vurdere å få sjekket ørene, balanseproblemer kan komme fra det indre øret. Men jeg ville også i stor grad ha anbefalt fysisk aktivitet og massasje/fysio, rett og slett fordi stiv og anspent muskulatur rundt nakke og skuldre gir mange av symptomene du opplever. Mye av det du beskriver er ting jeg har erfaring med selv, og jeg vet hvor mye bedre det blir når jeg trener mer, går til fysio og tøyer ut godt. Lar jeg det forfalle så jeg blir stiv igjen kommer plagene tilbake. Og man blir gjerne enda mer stiv og anspent når man går og kjenner på svimmelhet! Så prøv å øk aktiviteten, gå deg varm nok til å få myket opp musklene ordentlig, tøy ut, og prøv å slå deg til ro med at du er godt undersøkt, så legene ville funnet det om det var noe alvorlig galt.
 14. Er det virkelig bare iPhone 11 Pro å velge blant? Jeg er på mange måter fornøyd med min XS Max, det er moro med stor skjerm iblant. Men det er oftere ikke moro når mobilen ikke får plass i lommene eller må tas ut av jakkelomma om jeg må bøye meg og knytte skolisser. Er ei lita dame på 1.60 og har små hender, så jeg ser etter mer lommevennlig mobil. Men hvilke andre mobiler enn 11 Pro er det egentlig å velge blant? Det er mange gode, nye mobiler å velge blant, men 6,1´´skjerm eller større ser ut til å være malen. Er det noen som har anbefalinger, eller må jeg bare svelge kamelen og bruke alt for mye penger på 11 Pro?
 15. Er det fortsatt Landmann og Weber som er de tryggeste valgene? Andre merker som er brukbare?
×
×
 • Create New...