Jump to content

Dobbeltabbe

Medlemmer
 • Content Count

  260
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Dobbeltabbe last won the day on April 24 2015

Dobbeltabbe had the most liked content!

Community Reputation

135 :)

Recent Profile Visitors

2760 profile views
 1. Hei(: har du fortsatt talkmore strøm og er interessert i å verve?

 2. Det er ikke så vanskelig: støtten fra Enova skal gjøre at flere velger el-drevne fremkomstmidler fremfor tilsvarende fremkomstmidler som bruker fossilt drivstoff. En sykkel går ikke på bensin eller diesel, derfor gir ikke Enova støtte til el-sykkel.
 3. Jeg bruker noen timer en lørdag og fryser ned mat for ei uke eller to, det tar faktisk ikke så mye tid...
 4. Jeg baker istedenfor å kjøpe brød. Det er ikke nødvendigvis billigere for min del, fordi jeg bruker speltmel og havremel som ikke er spesielt billig og sjelden er på tilbud. Men for meg er det likevel verdt det fordi det gjør at jeg kan bake grovt med havrekli, havregryn og mye sammalt mel, og fordi jeg kan bruke mindre gjær og mindre sukker samt får bakst med mindre gluten enn om jeg kjøper. Det metter bedre og jeg får bedre fordøyelse samt jevnere blodsukkerstigning, pluss mindre matsvinn fordi jeg baker rundstykker og fryser ned siden det passer bedre for en enmannshusholdning.
 5. Er hun til behandling hos DPS eller noe? Evt. kunne dere prøvd samlivsterapi? Grunnen til at jeg spør er at sånne ting er veldig greit å ta opp på et nøytralt sted med andre, profesjonelle til stede. Om du har kontakt med behandler bør du gi vedkommende beskjed om hva du planlegger og be om at de har en plan i bakhånd dersom hun begynner med selvskading eller blir utagerende. Ta bilder av leiligheten i forkant slik at du kan dokumentere hva hun eventuelt ødelegger. Informere foreldrene er også lurt, kanskje hun kan bo hos dem i overgangsfasen eller de kan bidra med å finne ny bolig.
 6. Føler for å gjøre noe nytt, begynne på ny. Jeg er singel og barnløs, eier ikke bolig, så i prinsippet kan jeg bare dra. Men jeg vet ikke hvor! Nå bor jeg på Østlandet, et par timer med tog unna Oslo. Liker at det er sol hele vinteren, ok klima, liker at konserter og kultur er lett tilgjengelig. Men savner sjø, fjell og uvær! Er sær nok til å like regn😁 Jeg vil ikke bo midt i byen, vil ha litt grønt rundt meg. Men jeg trenger å bo et sted der kollektivtrafikken er god, der man har matbutikker/treningssenter/bibliotek noenlunde tilgjengelig uten bil. Jeg burde komme nærmere familien, dvs mer mot Midt-Norge og nordover, men ikke for langt nord heller med tanke på sol og det å ikke være avhengig av bil. Trenger ikke stor bolig, leilighet på 40-50 kvm er helt ok siden jeg ønsker å holde meg under 10.000 kr pr mnd i husleie. Det er heller ikke så lett å velge ut fra jobb, fordi jeg i utgangspunktet er en av dem som har vanskelig for å finne jobb. Jeg har dessverre lite utdannelse, yrkeserfaring mest fra salg og kundeservice (klarer ikke den bransjen mer) og senere år fra produksjon, pakking og montering. Jeg er kvinne og over 40 år, kroppen klarer ikke lenger de mest fysisk krevende jobbene siden jeg har jobbet fra jeg var gammel nok til å plukke bær, og jeg er rett og slett ikke så veldig attraktiv som arbeidstaker. Nå er jeg tilkallingsvikar et sted der folk får gå som vikar i mange år, jeg liker ikke denne uforutsigbarheten. Jeg liker rutine, kjedelige arbeidsoppgaver er helt fint, trenger ikke være så innmari sosial, liker å jobbe hardt og gå hjem med sliten kroppen men uten å ta med meg jobben hjem mentalt. Så jeg ønsker vel egentlig å starte helt på ny: ny jobb, nytt bosted. Derfor lurer jeg på: er det noen som har noen ideer til hvor jeg kunne passet inn?
 7. Om hundene er NKK-registrert ville jeg tatt kontakt med NKK. Det er nå mulig for eier å registrere alvorlige arvelige sykdommer via et eierregistreringsskjema, dette bør gjøres av så mange som mulig av dere om flere eiere er registrert i NKK.
 8. Jeg kan også verve om flere er interessert🙂
 9. Jeg kan også verve! https://talkmore.no/verving/blivervet?kode=CG5R9C Kan også verve til Talkmore Strøm om noen er interessert, send melding! 500 kr avslag på strømregningen for begge🙂
 10. Leilighet 29 kvm, 1-2 år gammel. Andre etasje, leiligheten under står tom med minimal varme på. Direkte inngang på kjøkken med trekk fra utgangsdør, var meningen de skulle bytte lister i sommer men ble ikke gjort. Varmekabler gulv bad og kjøkken, ingenting stue eller soverom. Dør til soverom holdes stengt, åpent mellom stue og kjøkken. Kun elektrisk oppvarming, liten varmtvannsbereder i kjøkkenbenken. Dusjer en gang om dagen, vaskemaskin/ tørketrommel brukes i helgene, oppvaskmaskin 1-2 ganger i uka. Annenhver helg brukes stekeovnen jevnt i ca 3 timer til baking av brød/rundstykker. Siste to ukene av november har vært kalde, ned mot 20 minus i perioder. Innetemperaturen kunne lett gå ned 4 grader på 6 timer, ikke uvanlig å stå opp til/ komme hjem til 16 grader inne. September 460 kWt, oktober 608 kWt, november 771 kWt.
 11. Ah ok, takk! Vel, om ikke annet viser det hvor lett det er for oss vanlige idioter å bli forvirra🙃
 12. Sjekket forbruket mitt nå og ble helt satt ut. Siste uka har jeg ikke vært under 5 kwt i det hele tatt, toppen er forrige lørdag med 17, 67 kwt. Jeg bor i en leilighet på 29 kvm, med ventilasjonsanlegg pluss varmekabler bad som varmekilde. Gjennom uka har jeg nesten ikke vært hjemme, jobbet ti-timere og stort sett bare sovet når jeg var hjemme. Hatt innetemperatur på 18,5-19 grader, leiligheten holder dårlig på varmen. Ser jeg har lett for å bruke tørketrommel og vaskemaskin samtidig siden jeg gjerne vasker mer enn en vask når jeg først er hjemme i helga, annenhver helg baker jeg rundstykker og bruker da stekeovnen i 2-3 timer. Har en liten varmtvannstank i kjøkkenbenken og dusjer etter jobb pluss kjapp oppfriskning før jobb. Tiltak jeg ser jeg kan iverksette: skru ned varmen på badet, resten av leiligheten er kald nok som den er(er dessverre en frysepinn). Vaske klær oftere så jeg ikke trenger å vaske mer enn en maskin om gangen, passe på å ikke sette på oppvaskmaskin samtidig. Sjekke om jeg kan slå av varmtvannstank når jeg bruker andre ting. Men baking og langvarig bruk av stekeovn kommer jeg ikke unna, jeg må kunne bake selv pga matallergi. Dermed er jeg redd jeg kommer til å havne på et høyt trinn uansett hva jeg gjør... Jeg har faktisk knapt vært under 5 kwt siden september når det begynte å bli kjøligere.
 13. Vanlig hvit fast ost inneholder lite laktose, den blir igjen i mysen etter at ostestoffet er skilt ut og er grunnen til at brunosten får sin søte smak. Syrnede melkeprodukter tåles som regel bra fordi de inneholder ting som hjelper oss å spalte laktosen. Så om du reagerer på hvitost eller laktosefrie melkeprodukter også kan det vel hende at du reagerer på melkeprotein, ikke laktose? Det første du bør gjøre, siden dette er en nyoppstått endring etter en periode med bedring, er å gå til legen. Ikke gjør endringer i kosthold før legen har gjort alle undersøkelser de foreslår, dette er bl.a. viktig dersom de ønsker å undersøke tarmen fordi det kan hindre diagnose dersom du f.eks kutter gluten på forhånd og tarmtottene dermed ikke viser tegn til glutenintoleranse lenger. Det tar flere uker med glutenholdig kosthold før ny undersøkelse gir et reellt bilde av eventuell sykdom dersom du kutter gluten på egenhånd.
 14. Jeg har en noen år gammel Bosch 6-serie vaskemaskin jeg bruker flytende Neutral vaskemiddel i. Den har et allergi + program med ekstra skyllinger og et alternativ for ekstra skylling om man vil legge til etter vanlig vask, og jeg med min allergihud har aldri hatt problemer med såperester eller dårlig skylling. Såpeskuffen ser gullende ren ut, eneste er at den delen for forvask? jeg aldri bruker å ha såpe i har et lite skjær av belegg. Mulig det har hjulpet at jeg alltid har brukt flytende vaskemiddel, ikke pulver som kan klumpe seg...
×
×
 • Create New...