Jump to content

Agentspoon

Medlemmer
 • Content Count

  5774
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3089 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

36633 profile views
 1. Mad Max: Fury Road, John Wick, Gravity, Ready Player One er ganske bra for å vise frem Atmos. Eventuelt bare laste ned Atmos-demoer.
 2. Tja, jau. Er mange brukere som klager over forvrenging i lyd når volum går over middels. Kompiser som har fått den har heller ikke vært direkte overbevist. Men for all del, må danne meg en mer personlig mening etter å ha tuklet med begge selv.
 3. Du får rapportere tilbake hva angår kvalitet. Alt av tester så langt tilsier vel at Q96R er en bedre planke enn Arc, men spent på å høre en direkte sammenligning.
 4. Etter at jeg fikk Q96R i hus, mente dama at KEF LSX nok ville vært et bedre valg estetisk. Dersom en ikke får innpass for KEF LSX engang, da føler jeg virkelig at en puser litt for mye. De er knøttsmå, ekstrem fin utførelse, og får i utallige farger som matcher de fleste moderne interiør. Hvis kona er en slik vrangpeis, ville jeg kjøpt, og heller bedt om tilgivelse enn tillatelse. Motparten må da kunne respektere at lyd er en hobby som betyr mye for en, og at en har valgt noe såpass smått og lite, kun for å være grei i utgangspunktet. EDIT: Ville truet med å komme hjem med Klipsch RF-7 III i stedet.
 5. Jo. Men så er ikke Q96R spesielt beskjeden heller da. Ganske svær planke som fyller hele bredden på en 55", og kryper helt opp til underkanten av bildet i høyden. For å ikke nevne de to bakhøyttalerne og en subwoofer, som helst IKKE bør vendes mot veggen, men heller mot lytteren, og da blir ganske synlig. :P KEF LSX tror jeg faktisk er mye mer WAF-vennlig, men du mister såklart Dolby Atmos-muligheten, og burde vel kanskje koble på en sub der også. Kanskje jeg skal spørre dem om å få teste en aktiv sub, ala SVS SB-1000 også. Så har jeg fire alternativ: HiFi-Dolby Atmos 4.1.2 KEF LSX standalone 2.0 KEF LSX + SVS SB-1000 2.1 Samsung Q96R 7.1.2
 6. Var en lignende sak jeg har brukt på å feste et par Bowers & Wilkins 686 i taket, bare hakket mer minimalistisk. Kjøpte fra Aliexpress for under en hundrelapp mener jeg. Nå irriterer jeg meg over at jeg ikke finner samme produkt på nettsiden, da jeg jo burde ha kjøpt minst et par til - slik som jeg trenger nå... :P Har også vært hjemme denne helgen og lyttet litt på ordentlig anlegg igjen. Bowers Wilkings 685 fronter, 601 S3 bakhøyttalere, 686 takhøyttalere og XTZ 12.17 Edge subwoofer. Og kan bare si en ting. Selv om Samsung Q96R kan buldre masse i veggene med subben, fy fader så dårlig den er i forhold til eksempelvis XTZ-subben. Det er dessverre fortsatt to helt forskjellige verdener av lyd mellom toppen av lydplanker, og et anlegg kjøpt til under 4000 kr brukt på Finn. Svært glad for at jeg har et barndomshjem utenfor Oslo, der en faktisk har enebolig med litt plass til nærmeste nabo, og følgelig kan ha et skikkelig anlegg. Skal en ha det i Oslo, snakker vi eneboliger til 13-15 millioner pluss. Begriper ikke hvorfor folk ønsker bo her, utenom at de må for jobben sin skyld. Jeg vurderer litt å låne et par KEF LSX fra Soundgarden, og sette de opp mot Q96R. Kanskje finner jeg ut at KEF LSX gir mye mer behagelig lyd, hvem vet. Etter å ha blitt påminnet kvaliteten på et ekte anlegg, vet jeg ikke lenger om "funksjonen" til Dolby Atmos i Q96R, er verdt det framfor bedre dynamikk og bedre mellombass. Kanskje kommer jeg til å skrive en samletest av nettopp dette. HiFi-anlegg vs KEF LSX vs Samsung Q96R. Tror dette kan være av høy interesse for folket.
 7. Er jo også 10 000 kr mer da. På Black Friday vil nok prisen være ganske lik, om ikke lavere, likevel. Og ja, det kommer i enorm grad an på bruksområde. Har en mye lys inn mot TVen utenfra, slik at den ser ut som et speil nesten, eller ser en for det meste sport på kabel-TV, så er QLED å foretrekke. Vil en ha den beste bildekvaliteten i spill, serier og film, og kan kontrollere lysinnslippet i miljøet på en god måte, er LG CX kongen. Dessverre har Samsung forlatt veien de først var på, med ekstremt høyt fargevolum og enorm kontrast til LCD å være, til fordel for bedre innsynsvinkel. Dette begynte de med i 2019, der kontrastnivået falt fra 19 000 på Q9FN til 11 000 på Q90R, og fargevolumet DCI P3 fra 92 til 88. Jeg kjøpte Q8DN utelukket for at jeg ville nyte ekstrem pop i fargene ved høy lysstyrke, med 94,5% DCI P3, som er rekord til og med i dag. Dessverre har Samsung også tuklet med denne TVen, der de siste oppdateringene har redusert lysstyrke og fargevolum. Det forbanner meg litt, ettersom jeg kjøpte en brukt enhet med gammel firmware som så helt fantastisk ut, som nå yter dårligere etter automatisk oppdatering. Det er Samsung på sitt absolutt verste, der de planlegger for at brukere skal oppgradere TVene deres ved å gradvis forverre deres eldre enheter. Det er av den grunn jeg også nå har deaktivert oppdateringer på Q96R lydplanken nå som den fungerer stabilt. Stoler ikke et sekund på produsenten i det tilfellet. 😜 Hadde Samsung i stedet for å prøve å etterape egenskapene til OLED (altså høy innsynsvinkel), og heller fokusert alt på å ytterligere øke fargevolum og lysstyrke, tror jeg det hadde vært enda enklere å anbefale dem som et alternativ. OLED sine styrker klarer de ikke matche uansett, men å kapitalisere på svakhetene til OLED, og dermed appellere til en annen kundemasse, kunne de LETT ha vunnet frem med. Ekstremt synd for forbrukerne.
 8. Tenkte litt feil. 30% av 30 laks blir selvsagt 21k. Black Friday vil jeg tippe at den går til 18-19. Det er ikke så allverdens stor prisforskjell likevel da, for de som vil skaffe seg TV tidligere.
 9. Det må sies å være et godkjent tilbud ja! 😛 black friday-pris så og si.
 10. Tviler jeg sterkt på. Ville vurdert evt. Apple TV.
 11. Glemte svare på denne. Det mener jeg at i prinsippet skal gå bra ja. Da sender TVen TrueHD lyd til lydplanken, fordi eARC har nok båndbredde til det og støtter det. Men hvorfor ikke koble rett på lydplanke hvis du har Q96R? Eller kanskje du har Sonos Arc? 😅
 12. Ja, det er klart. Blir mer presis plassering av lyd ovenfra hvis den ikke trenger å reflekteres i taket. Men for meg handler Dolby Atmos mer om evnen til å lage en lydboble rundt brukeren, der lyden kan være hvor som helst. Der synes jeg Q96R leverer bra, spesielt ift. andre lydplanker. Diffus plassering ovenfra, helt greit. Jeg klarer ikke skille mellom plassering på regndråper osv. Men hører at lyd kommer ovenfra, og da tar hodet mitt i hvert fall og automatisk setter det i kontekst med innhold på bildet nokså godt. 😊
 13. Tja. Jeg har Dolby Atmos i barndomshjemmet mitt på ekte HiFi-høyttalere, og lydplanke (Q96R) i leiligheten min i Oslo. Synes selve effekten er vel så bra på lydplanken med bakhøyttalerne. Men det har med å gjøre at utforming av rommet er vel så viktig. Klart, det er høyere kvalitet på lyden på høyttalerne hjemme, spesielt subwooferen der Q96R ikke har i nærheten samme dynamikk i mellombassen, og er mye mer buldrete / simpel. Men valget om lossless handler som sagt mer om at alle remux-filer som lastes ned, som regel KUN har TrueHD (lossless) og ikke DD+ (lossy), og at en derfor kun kan spille av Atmos, hvis en har en mediaspiller som støtter lossless.
 14. Oppdaterte via SmartThings jeg. Dønn stabil lyd på bakhøyttalerne, så jeg gidder neppe prøve oppdatere noe utover det som er nå. Har skrudd av automatiske oppdateringer.
 15. Mye info som til dels er feil i denne tråden. For det første, en trenger ikke eARC på TVen for å få Dolby Atmos-lyd. eARC tillater at du kan spille av videofiler på selve TVen, som så sender lydsignal fra TVen til lydplanke. Har du da ikke eARC i begge ender, så vil du ikke få Dolby TrueHD (ukomprimert Dolby Atmos-lyd). For å ta et eksempel: hadde Netflix hatt Dolby TrueHD på sine filmer, og du kjørte Netflix gjennom TV-appen, så hadde du trengt eARC på TV og lydplanke for å få støtte for dette. Tilsvarende hvis du har koblet en harddisk til TVen, som du spiller direkte fra, så hadde du trengt eARC i begge ender for å få lyden ut av lydplanken. DERIMOT hvis du kobler harddisken til en mediaboks som kan spille av Dolby TrueHD, slik som Vero4K+ og nVIDIA Shield, og kobler sistnevnte direkte i lydplanken, så trenger du IKKE eARC for å få ukomprimert Dolby TrueHD. Da skal nemlig ikke lyd fraktes fra TV til lydplanke. Alt spilles av lokalt fra mediaboksen via lydplanken, som da kan være HDMI 2.0 for den saks skyld. Apple TV på sin side støtter IKKE Dolby TrueHD. Den støtter imidlertid det komprimerte formatet Dolby Digital Plus / +. Dette formatet bruker streaming-sidene som Netflix osv. Men, og dette er viktig, alle BluRay REMUX filer en laster ned fra nettet, har IKKE Dolby Digital Plus lydspor. De har kun ukomprimert Dolby TrueHD. Så du får da IKKE Dolby Atmos tilgang spilt fra harddisk på Apple TV, siden det knapt finnes nedlastbart innhold for det. Mitt råd er, kjøp deg Vero4K+ og Vero USB-hubben for å gi nok strøm til harddisken (denne må du ha for at det skal være stabilt). Gå inn i Ekspert-innstillinger og aktiver audio output for Dolby TrueHD og de andre formatene. Forskjell mellom Standard og Surround, er forøvrig at Standard spiller opprinnelig signal. Dvs. 2.0 stereo som regel. Surround oppskalerer til å bruke 7.1, altså alle høyttalerne, men da med samme lydspor eller at den tipper seg til lyder, ikke likt Dolby Atmos der det er programmert hvor lydene skal være i en lydboble. Når det spilles av en Dolby Atmos-fil, kan du ikke bytte mellom standard, surround med fjernkontrollen eller i menyen. Da er den låst på Dolby Atmos. Så dersom det står at formatet ikke byttes når du prøver på det, så hører du på Atmos. Ellers er det som du sier, kun de første sekundene du spiller av en fil, den faktisk vil informere deg om at det Dolby Atmos-innhold. Og den vil ALLTID informere om at det spilles av i Dolby Atmos, hvis ikke gjør den ikke det. Det kan du ikke. Separat høyttalersettet har ikke høyde-kanalene, bare bakkanaler. Inntil vegg hvis du vil ha mer buldring, ellers handler det mest om å prøve seg frem. Subben til Samsung Q96R er ikke så verst i forhold til mange andre lydplanke-subber, men samtidig ganske dårlig i forhold til skikkelige subwoofere. Mangler en del i mellombassen. Så jeg har den ikke bak veggen, fordi det fremhever "svakheten" i bassen. Jeg prøver å få den til å brumme minst mulig. Men det er litt opp til enhver.
×
×
 • Create New...