Jump to content

jaycutler

Medlemmer
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

3 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det nødvendig med annen kjøler på cpu (rysen 5 3600) eller holder det med stock? Har alltid kjøpt større kjøler når jeg har bygget før, men tenkte å kanskje spare noen kroner nå, dersom stock kjøleren er bra nok.
 2. På B550 og X570 trenger man ikke bekymre seg for bios update mtp ryzen? Er det noe merkbar forskjell på B450 mot b550/x570 for meg som synes den gamle riggen fungerte utmerket?
 3. Er ikke klokkehastigheten på denne for høy i forhold til HK? Får vel ikke utnyttet mer enn 3200 på HK jeg ser på? (eller er jeg helt på jordet nå? Over 15 år siden jeg satt meg ordentlig inn i pc ting)
 4. Hei Må bygge meg ny pc siden den gamle plutselig tok kvelden. Er dette et ok oppsett? Strømforsyning har jeg nylig kjøpt(trodde kanskje det var den som var gåen) og beholder det gamle grafikkortet en stund til GTX 1060 3GB. Regner med det nye bygget er et ok hopp opp fra den gamle. Synes faktisk den gamle har fungert bra på spill jeg har spilt, som feks begge nye wolfenstein. Har i grunn ikke noe å utsette på grafikk og flyt (muligens skygger i gta5, men ellers ok). Nytt oppsett følger under: Kabinett: Ikke bestem meg enda, vurderer dette: NZXT H500 Prosessor: AMD Ryzen 5-3600 Skjermkort: GTX 1060 3GB Hovedkort: Litt usikker på HK, vurderer noen av disse: MSI mpg b550 gaming plus , MSI Mag B550 Tomahawk , Gigabyte x570 arous elite eller er det noen billigere alternativer som fungerer like greit? Minne: Corsair venegeance lpx ddr4 3200 SSD: Kingston a2000 1tb Strømforsyning: corsair rm750 Det gamle oppsettet for referanse: Kabinett: Husker ikke Prosessor: Intel Core i5 2500 Skjermkort: Geforce gtx 1060 3 gb Hovedkort: Gigabyte GA-P67A-D3 Minne: Kingston HyperX 1600 MHz 8GB Harddisk: En WD på 500gb og en samsung på 1TB SSD: Samsung 830 128GB Kjøler: Arctic Cooling Freezer 13 Pro Optisk drev: husker ikke Strømforsyning: OCZ ModXStream 600W
 5. Har ikke sjekket kondensatorene, men regner med pcn har tatt turen til de evige jaktmarker, siden ingenting har funket. Så må få satt meg ned en dag og google meg til hva som er bra/ok pc bygg nå om dagen.
 6. Har prøvd å demontere diverse, men ikke fått noe liv. Da er det vel bare å bygge ny pc. Så da begynner "morroa" med å finne ut hva jeg skal gå for av deler
 7. Er en gammel "Black Refinery". Tror jeg kjøpte den i 2012, mulig før, er litt usikker på dato. Gtx kortet ble kjøpt for en par år siden. Strømforsyningen er byttet ut med en corsair rm750 nå for en par dager siden Kabinett: Husker ikke Prosessor: Intel Core i5 2500 Skjermkort: Geforce gtx 1060 3 gb Hovedkort: Gigabyte GA-P67A-D3 Minne: Kingston HyperX 1600 MHz 8GB Harddisk: En WD på 500gb og en samsung på 1TB SSD: Samsung 830 128GB Kjøler: Arctic Cooling Freezer 13 Pro Optisk drev: husker ikke Strømforsyning: OCZ ModXStream 600W (kjøpt ny corsair rm750 uka her)
 8. Da har jeg prøvd å dra ut ram brikker, samt satt de i andre slots, dratt ut skjermkort, HDD. Men fortsatt ikke noe liv i kjiten. Kan det være feil på kabler fra psu? Orket ikke bytte ut alle kabler så kabler til hdd/SSD , CD rom er fra gamle psu. Fant et gammelt hk med prosessor og ram til 300 spenn på finn. Burde jeg kjøpe det og teste ut om det er hk eller annet som er gåent hos meg eller er det bare å bestille ny pc med engang?
 9. Ok, da skal jeg prøve å koble ut div når jeg kommer hjem i kveld og se om det hjelper. Hvis ikke det hjelper, da er dere mest sikre på at HK har tatt kvelden? Er kanskje ikke så rart, da pcn er 7-8 år gammel. Er et gammelt black refinery bygg fra forumet her, med I5-2500 og det som ble anbefalt den gangen. Eneste "nye" (eller av nyere dato) er gtx 1060. Så da må jeg evnt bite i det sure eplet og bygge ny pc. Men hva er anbefalt i dag bygg i dag? Ser pc bygge tråden ikke er oppdatert siden april.
 10. Hei Pcn min har plutselig funnet ut at den ikke vil starte. Når jeg trykker på startknappen skjer absolutt ingenting, den er helt død. Mulig årsak, men er ikke helt sikker, da jeg ikke vet om pcn stod på: Jeg tok en "reset" av alle sikringene i sikringsskapet (noe man må gjøre engang i året). Så kan hende det som tok kvelden på pcn. Først trodde jeg psu var ødelagt, siden det ikke var tegn til noe strøm i pcn. Så kjøpte en ny, men pcn er fortsatt like død etter den nye psuen ble montert. Har prøvd å starte pcn ved å sette en skrutrekker mellom pinnene til startknappen på HK, no go. Har byttet cmos batteriet, for å se om det hjalp, men fortsatt like dø. Har også sjekket alle kabler, prøvd i annen stikkontakt Er det noen som har noe tips til hva som kan være feil, før jeg evnt må bestille helt ny pc? (Har ikke tilgang til en ekstra pc for å sjekke hvilke komponenter som fungerer eller ikke)
 11. Da er den bestilt, så satser jeg på at pcn fyrer igang igjen når ny psu er på plass:)
 12. Hva tenker dere om denne? Psu Ok pris og 10 års produsentgaranti. Er vel grei erstatning for den gamle til den prisen. Og litt fremtidsrettet med tanke på W, hvis jeg må bytte ut hele pcn
 13. Hei Pcn min har plutselig tatt kvelden. Mistenker det er strømforsyningen, da det er null liv i den når jeg trykker på start knappen. Det er heller ingenting som lyser når strømmen står i. Tror pcn stod på en dag her sikringen gikk og etter det har den vært død. Da jeg ikke har noen gammel pc og teste deler fra (ingen kompiser heller), tenkte jeg å kjøpe inn ny strømforsyning. Begynner feilsøking der iaff. Men hvis noe annet også skulle ha blitt ødelagt og jeg må bygge ny pc, så ønsker jeg at strømforsyning jeg kjøper nå er kvass nok til en eventuell ny pc etter dagens standard. Har blant annet litt lyst på 3080 eller 3070 grafikkort. Strømforsyningen jeg har nå er 600w, hvor mye mer bør jeg gå for? Side note: fy F... inni H... hvor dyrt det har blitt for psu. Var ikke i nærheten av de prisene sist jeg bygde pc.
 14. Hei Har vært så heldig å slippe ene manualene når jeg trente oppå tlf, så er på jakt etter en ny. Kjøpte i fjor høst en Motorola One Vision, som den gang var det beste kjøpet ifølge tester på tlf til 3k. Følger ikke noe med på mobil markedet, så vet ikke om det har kommet noen nye som danker denne ned fra tronen eller om det er noen nye i horisonten, som lanseres om kort tid. Er det fortsatt Motorola One Vision som fortsatt gjelder, eller er det en ny konge på 3K haugen?
 15. Har vært en tur innom lokale Elkjøp og kom over noen TVer som virket interessant. Hvis man ser på de enkeltvis, er de gode kjøp? (Ikke opp mot hverandre, regner med LG er best da) Er Sony 75xe8500 til kr 19.990,- et godt kjøp? LG oled65E7V et godt kjøp kr. 21.997,-? (Eller er c7 til 20k bedre) Samsung q7f 65 tommer til kr 15.990,-?
×
×
 • Create New...