Jump to content
Agentspoon

TV og lydplanker - Kjøpsguiden 2021 (Vår)

Recommended Posts

Nice tråd ... C7 skulle kanskje vært skrevet som en budsjett 2017 godt 2018 kjøp. Og hvilken 2018 Oled som er å se etter.

Share this post


Link to post

LG C8 er årets modell, og bedre enn C7, men samtidig et veldig dårlig kjøp. :wee: Dette fordi den nettopp er lansert og koster 29 990 kr. Dette er akkurat samme sum som da LG C7 ble lansert i juni i fjor. Jeg forsøker å lære folk å aldri kjøpe nye modeller akkurat når de slippes rundt juni. Vent heller til Black Friday i november når prisen tradisjonelt er blitt halvert, eller til mai / juni når prisen er redusert enda mer igjen.

  • Like 3

Share this post


Link to post

Ja, skjønner at tittelen på tråden kan misforstås litt. Selv om det ikke er 2018-modeller, er det de desidert beste kjøpene så langt i 2018. Det vil endre seg først i november, under Black Friday, når årets modeller blir konkurransedyktige. Har skrevet om det under spalten "Når bør en kjøpe TV?":dremel:

  • Like 1

Share this post


Link to post

Har vært mere intresangt med en ren 2018 kjøps med oppdateringer tråd nå som flere nye oled tvr kommer ut i neste månedene mot jul.

Share this post


Link to post

For ordens skyld, kan jeg godt skrive et innlegg her om hvilke modeller som vil komme ut nå i sommer. De er alle grundig gjennomtestet i internasjonale medier, så hvordan de yter, er ingen hemmelighet. Jeg må bare få frem tydelig nok at dette IKKE er anbefalte modeller, før de blir priskorrigert. Kort fortalt, de som kommer til å bli beste kjøp i november (men ikke før da pga pris...!), er som følger:
 
LG C8 (beste toppklasse OLED) 
Samsung Q9FN (beste toppklasse LCD)
Sony XF9005 (beste mellomklasse LCD)
 
Budsjettserier har ikke blitt annonsert enda. De pleier å komme en del senere. :)
 


Har vært mere intresangt med en ren 2018 kjøps med oppdateringer tråd nå som flere nye oled tvr kommer ut i neste månedene mot jul.

Edit: Litt om sommerens produkter: 


LG C8:
Oppfølgeren til LG C7. Koster i skrivende stund 29 990 kr for 55". Største forskjeller:
+ Alpha 9 prosessor: bidrar til dynamic tone mapping, med mindre banding enn på tidligere modeller.
+ Marginalt forbedret panel: gir noe økt lysstyrke i 2% og 10% vindu (når hvitt dekker denne andelen av skjermen). Ellers lik lysstyrke.
= Black Frame Insertion: Skriver inn et sort bilde mellom hver bildeoppdatering, for å korrigere for en optisk svakhet i øyet, der en opplever uklarhet i rask bevegelse, selv om selve panelet er mer enn raskt nok. Dette fungerer visstnok ikke optimalt på C8, og vil gjøre bildet mørkere i tillegg til å gi flickering.
- USB 3.0 porten fjernes, og det er kun USB 2.0 porter igjen. Dette kan potensielt ha effekt på muligheten for avspilling av HDR-filmer med høyest bitrate, grunnet øvre overføringshastighet på 60 mb/s, mens UHD BluRay kan ha bitrate helt opp mot 100 MB/s. 
 
Er forskjellen stor fra LG B7? Nei. 
 
Sony XF9005
Oppfølgeren til Sony XE9005. Koster i skrivende stund 17 995 kr for 55". Største forskjeller:
Forbedret lysstyrke (fra 550 nits til 900 nits)
Enda bedre responstid, som gjør den rettet mot sportssendinger spesielt.
= Samme fargevolum, input lag og paneluniformitet.
Noe mer lysgjennomslipp enn forrige modell. Økt lysstyrke virker å gå på bekosning av sortnivå, med lavere kontrast (5700:1 mot 6500:1). Dermed uvisst om den presterer bedre til HDR i realiteten.
 
Er forskjellen stor fra Sony XE9005? Ikke spesielt, men den spisser seg enda mer mot sportsentusiaster enn tidligere. 
 
Samsung Q9FN
Oppfølgeren til fjorårets fiasko, Samsung Q9F. Koster i skrivende stund 22 990 kr for 55". 
Svært høy kontrast til LCD å være (19 000:1)
Svært høy lysstyrke (900 nits)
Høyt fargevolum (72%)
God på responstid, input lag og effektiv implementering av Black Frame Insertion. Variabel refresh rate til spilling på Xbox One S.
= Middelmådig på banding.
= Inkluderer stor OneConnect-boks for alle tilkoblinger. Gir fleksibilitet til å skjule kabler, men du får en ekstra boks på størrelse med en konsoll. 
- Dårlig paneluniformitet. Dirty screen effect. 
Lysstyrken reguleres synlig opp og ned under en del scener.
For aggressiv dimming for å oppnå høyt kontrastnivå, fører til at små lyse partikler i bildet faller bort i mørket. "Black Crush"
Samsung følger ikke standardisert kurve for mengde lys i scener. Dette gir falske positive tall i tester, men bidrar i realiteten til ødelagte highlights.

Er den bedre enn LG C8? Kun for de som utnytter variable refresh rate med Xbox One S konsoll, og kun på å vise svært lyse fargenyanser i noen scener. Ellers er det en gjennomgående dårligere TV med tanke på bildekvalitet.

 

Edited by Agentspoon
  • Like 4

Share this post


Link to post

Glimrende post! Er akkurat på jakt etter ny tv. Tusen takk

Kan også nevne at Power har MasterCard-kampanje nå med 20% på alle kjøp. Dvs. du får LG C7 55-tommer til 10 400 kr, eller 65-tommer til 17 600 kr. Det er så grisete bra det!  :eek: 

 

Kombiner det med Elkjøp sin Canal Digital-kampanje, der du får 3000 kr rabatt (trenger ikke kjøpe noe produkt for å få denne rabatten), 6 mnd gratis kanalpakke (verdi 4000 kr), 3 stk OnePlace 4K HDR dekodere til 495 kr (verdi 5400 kr) og gratis installasjon med parabol. En trenger faktisk ikke parabol, om en ikke vil, fordi dekoderne (som forøvrig gir best bildekvalitet av samtlige i Norge) også fungerer over WiFi. Støtter til og med ChromeCast gjør dem, så slipper kostnad på dette også. Gjelder kun nye Canal Digital kunder. :)

 

Det vil i praksis si at du kan få LG C7 55-tommer til 7400 kr, og halvt år gratis TV-pakke. Dekoderen bør folk ha uansett for å få best mulig bildekvalitet.  :dribble:

Edited by Agentspoon
  • Like 2

Share this post


Link to post

Der skrudde de opp prisen ja. Jeg har så lite sans for Power etter hvert, etter slike krumspring, at jeg... ja. :p men de har vel prismatch? NetOnNet og HiFi-klubben har den jo til 12 990. Så det er vel egentlig bare et sleipt trekk for å gjøre det vanskeligere for kunden å få TVen til superpris. Jeg ville stått på mitt om jeg var i butikken.

Edited by Agentspoon

Share this post


Link to post

Jeg ser hifiklubben har LG 65" E7 til 22990,- nå. Denne har vel samme bildekvalitet som de andre, men ser litt frekkere ut i den nye stua mi med glassplate foran og "retro" grill i front som høyttaler. Er bare 1000-lappen dyrere enn 65" C7 ?

Share this post


Link to post

Jeg ser hifiklubben har LG 65" E7 til 22990,- nå. Denne har vel samme bildekvalitet som de andre, men ser litt frekkere ut i den nye stua mi med glassplate foran og "retro" grill i front som høyttaler. Er bare 1000-lappen dyrere enn 65" C7

Verd en 1000 ekstra E7 med byggekvalitet mot Lg plastik oled b og c serier.

  • Like 1

Share this post


Link to post

Verd en 1000 ekstra E7 med byggekvalitet mot Lg plastik oled b og c serier.

Plast? Hele baksiden på b og c serien er metal, rammen rundt også, forsiden i glass selvfølgelig. Koblingsboksen er i plastik akkurat som e7... Tullete kommentar. Edited by Jada-jada

Share this post


Link to post

Jeg synes den ser fantastisk ut, men jeg begynner vel å bli gammel

Bilde på glass er et herlig design.bedre premium fjernkontroll mot low end Lg oled seriene.

Edited by samco

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...