Gå til innhold

Bør vi revurdere korset i det norske flagget?


  

47 stemmer

  1. 1. Bør vi revurdere korset i flagget?

    • Ja
      9
    • Nei
      38


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Kan vi ikke heller si at det ikke er ett kors i flagget? Langt enkelere med papirendringer.

Dette er jo den enkleste og beste løsningen. Jeg har aldri tenkt på det som et kors uansett, det bare vært et design på flagget som ikke har noe med religion å gjøre. Synes det er helt greit det. 

 

Er vel kanskje ikke kontroversielt nok for VRK18 det da

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Dropp korset. Et romersk torturinstrument som har på mystisk vis havna i Bibelen rundt snekkerns død (trur han bare sugde i å snekre og snekra seg fast men kan ikke bevise det).

 

Hvorfor i alle dager skal vi ha et flagg som ikke representerer noe norsk?

 

Kirken har vært en plage i 1000 år og på tide å få kristendommen bort fra offentlige plasser. Tro er lov så klart men tro kan man holde for seg selv. Ikke vær som jeg var når jeg ble ateist å bruk masse tid på å overbevise folk om noe de har bestemt seg for eller la barn lese noen av de 3 bøkene så er det ok for meg i hvert fall.

  • Liker 3
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Korset i flagget er jo utvilsomt koblet til Kristendommen. Å si noe annet er jo helt tullete. Men samtidig er også fargene koblet til fargene etter den Franske revolusjonen, så det er jo en symbolikk som omfavner verdier til syvende og sist. 

 

Verdiene i den vestlige verden ER bygget på gamle jødiske verdier som har blitt til iløpet av tusenvis av år. Det at vi i dag ikke er særlig religiøse spiller jo fint liten rolle. Våre verder er likevel bygget på ikke-tribalske verdier. 

Lenke til kommentar

Sånn siden vi kulturelt har lært oss til å tilbe jernalderens torturredskap samtidig som vi er nikkedukken til EU og hakkihælen til USA politisk sett så hadde vel noe sånt passet vår "unike" norske stat:

 

attachicon.gifUsnorgopa i rødt hvit og blått.PNG

Slett ikke verst. Foreslår også Pride-flagg i ett hjørne, NATO i et annet, og en halvmåne med stjerne i det siste. Da reflekterer flagget hva Norge står for: Aksept, underkastelse, og fravær av egen ryggrad.

 

Så kan de ulike interessentene krangle om plasseringen av de fire symbolene, og hva som skal stå over noe annet.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...