Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Hun vil bare ha dyre gaver til jul


Anbefalte innlegg

Jeg og min samboer har vært sammen i snart 11 år og har en
datter på 4 sammen. Hun har alltid vært svært opptatt av julen eller
som hun selv sier : julen betyr mer for meg enn deg.
Hun har alltid fått og ønsket seg dyre gaver og tror hun har vært fornøyd med det.
Selv har jeg ikke brydd meg så mye med hva jeg får, og som regel
har det blitt en genser eller en bag - spesiellt bager har det
blitt mye av opp gjennom årene selv om jeg aldri bruker slike.

 

I år har hun ønsket seg nok en dyr gave og jeg har ikke fått
noen andre ønsker enn nettopp denne gaven. Jeg vet om en annen
gave som hun kanskje vil sette pris på, men den koster ikke all verden.
Jeg ønsker egentlig ikke gi hun den dyre gaven da jeg finner det
som fullstendig bortkastede penger vi kunne brukt på noe
mer fornuftig sammen.

 

Ønsker hun gaven har hun også mer enn nok
penger til kjøpe den selv. Jeg har forsøkt å hinte om at vi kanskje
kunne være litt mer fornuftige mhp. gavene i år og ikke kaste
bort penger på dyre gaver og heller kjøpe en felles gave til oss alle fra oss.
Akkurat den ideen falt ikke i god jord og hun ble temmelig sur når jeg kom
med den og minnte meg nok en gang på at julen betyr mer for henne enn meg.

 

Vi har begge god råd og ordnet økonomi så det er ikke et spørsmål om
å ha råd eller ikke, men mer min egen samvittighet og fornuft som gnager meg
veldig her - så hva ville dere gjort - kjøpt den enkle billige personlige gaven
, eller bare kjøpt den dyre upersonlige gaven jeg vet hun ønsker seg.


Anonymous poster hash: 29495...36d



Anonymous poster hash: 29495...36d

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det høres ut som at gaver betyr mer for henne enn selve julen. For noen er det viktig å ha gaver de kan skryte av til venner/venninner.

 

Hva med deg, pleier du å si til henne hva du ønsker deg?

 

Jeg og samboeren bruker kun 500-1000kr, et beløp vi har blitt enige om, på hverandre. Ikke nødvendigvis fordi vi har dårlig råd, men hvis det er noe vi trenger, så kjøper vi det.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det høres ut som at gaver betyr mer for henne enn selve julen. For noen er det viktig å ha gaver de kan skryte av til venner/venninner.

 

Hva med deg, pleier du å si til henne hva du ønsker deg?

 

Jeg og samboeren bruker kun 500-1000kr, et beløp vi har blitt enige om, på hverandre. Ikke nødvendigvis fordi vi har dårlig råd, men hvis det er noe vi trenger, så kjøper vi det.

 

Nei - jeg er nok dårlig til å fortelle henne hva jeg ønsker meg - egentlig ønsker jeg meg ingenting annet enn en trivelig jul - er det noe jeg trenger så kjøper jeg det selv. Jeg har kommet med forslag om at at vi setter en krone grense på hvor mye vi skal kjøpe for, men det ville hun ikke vite noe av. Hun vil heller ikke ha felles økonomi - jeg tjener vel 4-5 ganger mer enn henne og tar alle løpende og faste kostnader familien har (mat,hus,bil osv osv..) - alt hun tjener går til lommepenger til henne selv bortsett fra en liten symbolsk sum hun betaler hver måned - jeg liker ikke måten dette gjøres på heller, men hver gang jeg nevner økonomi blir stemningen veldig amper. Jeg har en ekkel følelse av at siden jeg tjener mye mer enn henne så forventer hun at jeg skal være der å betale alt hun ønsker seg og det topper seg hver jul hvor ønskene og forventningene hennes ligger ganske høyt. Jeg har råd, men jeg føler det så tullete å bruke unødvendig penger på henne - vil heller bruke mer på oss som en familie og barnet vårt, men hun sier selv at hun er vant til å få en del gaver til jul og forventer at slik skal det være fremover også - at dette er veldig viktig for henne i julen. Jeg er nok llitt annerledes skrudd sammen og er ikke helt der................

Lenke til kommentar

Jeg støtter absolutt forslaget om å bli enige om et (max)beløp for hva julegavene burde koste.

Men for TS sin del så er det vel kanskje litt i seneste laget å sette en sum for dette når vi er såpass nære jul, det burde kanskje gjøres i førsten av året i stedet, slik at det får litt tid til å modnes og aksepteres av den andre parten. Forventningene hun har til sin julegave blir jo formet av at hun har fått det hun vil ha i mange år, og er vant til det. Du kan sikkert velge noe billigere nå også, men det er ikke sikkert at det slår så heldig ut med tanke på hva du har pleid å gi henne.

 

 

Har hun like store/kostbare ønsker når det nærmer seg hennes bursdag også, eller er det bare til jul det «tar litt av»? 

 

 

Min kone og jeg har gjort det for mange år siden, for å forsøke å bremse forbruket litt i forbindelse med jul, vi gir heller litt mer til våre barn. Grunnen til at vi satt en slik grense er at vi kjøper jo gjennom hele året alt vi trenger, ønsker oss og har behov for, og vi behøver da ikke finne på noe kostbart å ønske oss bare for at det er jul.

 

Greit om en av oss (eller begge for den delen) har fått et konkret behov for noe, da stiller det seg litt annerledes og gjør det enklere å passere den beløpsgrensen vi har satt.

Vi har absolutt råd til å kjøpe mer kostbare gaver til hverandre enn den summen vi har satt, men ingen av oss ser vitsen med det, synes jo absolutt at julen står for noe helt annet enn å få mest mulig til jul.........

Vi har satt en sum til 750,- til hverandre og rundt 1.500 til hvert barn, men de får jo likevel alt de trenger igjennom hele året, så de «lider» heller ingen nød på noen som helst måte, og er kjempefornøyde og takknemlige med hva de får.

 

Mine svigerforeldre er derimot av en helt annen oppfatning, og synes vi er kjedelig som begrenser hva vi skal kjøpe til hverandre med at vi har satt et maxbeløp. Svigerforeldrene mine bruker tusenvis av kroner på hverandre, men utfordringen her er jo at de ikke har så spesielt god råd, så de er et klassisk eksempel på hvordan det ikke bør gjøres. Handler masse gaver til jul, og tenker på hva det koster i Jan/Feb mnd når regningene kommer.........

Lenke til kommentar

Høres ut som en "trophy wife" siden du strengt tatt betaler alt og hun forventer dyre gaver.

 

Hun høres bare ut som en bortskjemt liten drittunge i mine ører, spesielt når du da prøver å prate om økonomi og det blir dårlig stemning(ingen liker dårlig stemning, så på en måte manipulerer hun deg ved å gjøre det slik)

 

Enten så finner du dyre gaver du skal ha, eller så får du ta praten med henne at du syntes det blir å "kaste" bort penger ved å bruke så mye penger på julegaver.

 

Innføre et maksbeløp på xxxx kr (hva enn dere føler for)

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Hun har alltid vært svært opptatt av julen eller

som hun selv sier : julen betyr mer for meg enn deg.

 

I forhold til det du skriver så betyr julen lite for henne. Julen handler ikke om gaver, men samhold, familie og godhet. Si til henne at du vil donere X kroner til Frelsesarmeèn og kjøpe små nøkterne gaver i år. Hvis hun ikke liker den ideèn så er det noe hun ikke har forstått med julen.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Trofekone koster, og når røttene stikker dypt nok vil det koste enda mer å bli kvitt henne. Så høres ut som om her må det startes med holdningsarbeide hvis du vil ha endringer, førstkommende jul er litt nærme nå men hadde jeg vert deg hadde jeg gitt klar beskjed i januar om at julen 2017 vil gavene få ett fastsatt budsjett. Ja, det vil skape dårlig stemning, men det vil ikke vare så lenge og det er nå bedre enn at du sitter med dårlig stemning fordi du ergrer deg over at dere må bruke så mye på gaver.

 

Redigert: for øvrig enig med de som har svart her om at det virker som om julen i seg selv betyr lite for henne, men å kunne vise fram hva hun har fått i gave er hvor verdien ligger.

Endret av Civilix
Lenke til kommentar

Som man reder, ligger man. Har du skaffet deg kjæreste på feil premisser, får du feil dame. Prøv å gi henne lillefingeren, men hun svelger hele armen. Har en veldig god venn som har akkurat samme type dama. De er samboere på 4. året. Veldig trist å se hvordan et menneske kan bry seg mer om hvordan fasaden ser ut utad, enn hvordan hun behandler samboeren sin. Jeg tror ikke hun mener vondt med vilje, jeg tror bare hun er for dum til å vite bedre.

 

Siden dere har vært sammen i 11 år, så må det jo være flere gode ting enn dårlige? Men som tidligere nevnt over her, velg dine kamper. Kan du leve med at det er slik det er nå? eller føler du at oppgjørets time er kommet for en dag?

Endret av Gamle ørn
Lenke til kommentar

Sier hun virkelig at "jula betyr mer enn deg" rett opp i ansiktet ditt?

Isåfall er hun jammen meg ikke lite frekk, da ville jeg ikke gitt henne gave i det hele tatt. Nissen gir kun gaver til de som har oppført seg, og det tyder det på at hun ikke har gjort.

 

Hun mente nok at "jula betyr mer for meg enn den betyr for deg".

 

 

Men ja. Altså, hvorfor velger menn slike damer? 

Er det pga utseendet deres?

Eller desperasjon?

 

Men hvis det at hun ønsker seg en dyr gave er det eneste negative med henne, og du har god økonomi, så bare kjøp en skikkelig kul dyr ting og bli ferdig med det. Som en annen sa: Man velger sine kamper. Men det er utrolig rart at hun ikke bare kjøper disse tingene selv når hun har råd. Kanskje hun ser på gavene som nostalgi og minner om deg?

 

Om jeg hadde hatt drømmemannen og han sa han kun ville ha dyre ting, så hadde jeg tenkt "ok, det får vel være greit", og om det ikke kom fler sære ting fra ham så ville jeg bare levd med det.

Lenke til kommentar

Har folk mistet helt kontroll over barna sine eller? Om jeg krevde dyre presanger da jeg var barn var det rett på rommet og klaps i ræva. Ikke noe "time out" eller hva det nå er som brukes av denne generasjonen foreldre. Hva med å manne deg opp og si at barnet ditt skal være takknemlig for det hun får?

 

Helt enig mann deg opp og send KONA (samboeren) på rommet og gi henne et par klaps i ræva så lærer hun kanskje hvem som er sjef :)

Lenke til kommentar

Jeg hadde driti i hele gaven, spesielt når hun er så barnslig at hun skaper dårlig stemning når det blir snakk om økonomi. Når du betaler alle regninger og hele hennes inntekt går til lommepenger, så synes jeg hun pent skal betale for den dyre gaven selv. Kjøp noe annet og billigere, og bare la henne sutre om hun blir furt av det. Da ser man jo at det ikke er jula som er viktig, men gavene og (den høye) prisen på de. 



Anonymous poster hash: 56851...807
Lenke til kommentar

Har dere et godt og trygt samliv og en økonomi som ikke tar skade av den dyre gaven hun ønsker seg så gi henne den.  En gave skal jo glede mottageren og ikke nødvendigvis den som gir.   Om hennes litt fastlåste oppfatning av jul og julefeiring er det største problemet dere har så synes jeg det virker som dere har et priviligert liv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...