Jump to content

andr3as

Medlemmer
 • Content Count

  486
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

183 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

6677 profile views
 1. Det var du som startet personangrepene og ikke klarer å holde deg saklig , jeg bare svarte deg når du kalte meg en idiot.
 2. Ja da hadde du blitt fengslet i noen år etter du kom tilbake sammen med de andre nazistene Hvis du skal komme med slike ufinheter og trusler som på slutten så ønsker jeg ikke at du kommenterer mer på mine kommentarer igjen.
 3. Jeg snakker om vårt "Norge" sitt kompromiss vi må gjøre med USA og alle andre land ihvertfall innen nato. Ønsker vi å gjennomføre A og sier ja til dette så må også nødvendigvis vi si ja til B siden det er snakk om en allianse. Når man spiller på et lag enten det gjelder fotball eller nato så må man noen ganger godta å gjøre ting man ikke liker. Så vidt jeg har forstått fra den gangen USA m/flere invaderte IRAK i 2003 så var dette noe Norge ønsket å forholde seg passiv til som også er et kompromiss (men vi kan aldri bli nøytral siden vi er aliert med en av partene) men du hadde vell helst reist ned dit og kjempet for Saddam. Trump sa mye røl men en ting jeg alltid har vært enig med han er at flere medlemsland burde brukt mer penger på forsvar når de først skal være medlem i Nato , noe som sannsynligvis hadde gjort maktfordeling og ansvar mindre skjev.
 4. Noen ganger lurer jeg på hva dere hippier har røyket og om dere alle er mentalt syke. Når skal dere forstå at verden er og må være et kompromi for at alle skal kunne fungere sammen.
 5. Hvis det er dette som er ditt syn så kommer vi aldri til å bli enige , du får ta på deg tinnfolie hatten din og drømme videre. Det finnes selfølgelig svakheter med vestlig frihet også men dette er 100 ganger bedre enn alle alternativene som finnes i verden i dag. Som alt annet her i verden så gjelder det å inngå kompromiss for å samarbeide og det er jo det vi gjør med USA og våre andre alierte og da må vi også være med å støtte noen dårlige saker for å få fremgang totalt sett.
 6. USA måtte ta ansvar og forsøke å gjøre det beste ut av situasjonen der det egentlig burde vært FN som var i førersetet men der har jo andre diktatur stater som Kina og Russland så mye makt at organisasjonen blir helt lammet. USA har ofret mye for å få Afghanistan på rett vei og det meste i god mening. Jeg mener det er en god ide å blande seg inn i andre lands indre anligende når de huser terrorister , steiner homofile, nekter kvinner sin frihet og mange andre eksempler så får du bare kalle det så imperialistisk som du bare vil. Hvis den vanlige afghaner skal bygge sitt eget land helt selvstending så tror jeg befolkningen må på et høyere opplysningsnivå i forhold til analfabetisme (70%) etc. , hvis ikke kommer det til å bli minst 500 år med lidelse før det blir noen fremgang. Det er jo dette Taliban ønsker å hindre med å stenge skoler, nekte jenter utdanning osv og det samme skjer i mange andre land for bøker er jo haram. Jeg er ihvertfall en tilhenger av den vestligere friheten , vår demokratiske ide og et kritisk syn på religion.
 7. Du tar feil og er veldig naiv. Afghanistan har disse 20 årene med USA og nato sin innsats stadig blitt tryggere og bedre for et flertall og dette er jo noe afghnerne selv sier. Jeg tror nok mange sivile ønsker seg vestlige soldater tilbake nå når de ser hva som skjer. Det virker ikke som Taliban har verken interesse eller evne til å gjøre noe med ISIS.
 8. Jeg har litt problemer med å tolke svaret ditt men må spørre er du mentalt syk? Tolker jeg deg riktig at du er tilhenger av den siden som kjempet mot de allierte? Mine forfedre har såvidt jeg vet aldri kjempet i noen krig og det tviler jeg på at dine heller har gjort.
 9. Hvis det ikke var for USA , hvem vet hvordan Europa hadde sett ut mulignes fortsatt Nazi styre eller ikke. Hva med Asia , der USA stoppet Japan. Hvis Tyskland og Japan hadde fått formet verden og utviklet atomvåpen osv , deretter nedkjempet USA og hele den vestlige verden slik vi kjenner den hva da. Fordi om du kritiserer USA for det som nå hender i Afganistan så husk at USA har ofret mye for å beskytte sivile og offentlige institusjoner der de siste 20 årene, hva om terroristene hadde fått fritt kunne trene seg opp der for deretter å dra til "hjemlandene sine" i Europa og utføre enda flere aksjoner. Men slapp av nå blir jo dette et paradis for muslimer der de kan dyrke sin terror-religion og komme tilbake hit og drepe oss vantro.
 10. Det er jo derfor jeg sier at politikken må koordineres med resten av europa men akkurat når det gjelder tobakk som du sier så synker smuglertallene for hvert år muligens fordi etterspørselen synker da røyk ikke er like populært lenger blandt oss levende. Når det gjelder kontroll og overvåking så har vell folk flest sine hjertesaker noen steder i verden er det våpen som det kreves at skal flyte fritt for våpen har jo aldri drept noen, andre mener at fosilbiler er kult og det andre måtte mene er kommunisme, noen liker ikke fartsgrenser, andre vil sikkert at det skal være fritt frem når det gjelder menneskehandel mens andre mener at det er narkotika som skal flyte fritt. Du har garantert noen saker selv som du synes er viktige og ønsker at myndighetene skal overvåke og stoppe for en hver pris mens det som du selv mener ikke er så farlig nei da kaller du det kommunisme om myndighetene prøver å hindre oss i gjøre det.
 11. Ja det må jo også selvfølgelig være en koordinert heving av avgiftene over hele europa samtidig så ikke østlendingene harry smugler alt fra sverige.
 12. Det har jeg aldri sett tall på kom gjerne med de om du har noen men jeg tror dette er bare noe du spekulerer i du må jo også ta med i regnestykket at røykerne kanskje blir uføretrygdet i gjennomsnitt tidligere enn andre og påfører samfunnet ekstrautgifter på grunn av dette. Røykerne betaler ikke store avgifter det er bare småpenger , hadde en 20 pakk kostet 6-700 kroner så skulle jeg vært enig i at avgiften var sånn passe.
 13. Staten tjener absolutt ingen ting på disse avgiftene. Når det gjelder tobakksavgift alene så dekker vell dette knapt 10-20% av de direkte helseutgiftene de påfører brukerne og når vi tar med at alle på østlandet ikke gidder å bidra og støtte norge men harry handler i sverige hver helg så hjelper jo ikke dette heller. Det er vell bedre at alkoholikerne ruineres enn at de får en tidlig død. I Russland kostet brennevin bare noen få kroner literen tidligere og gjennomsnittsalderen for menn var nede i 57 år på 90 tallet og over 50% av menn i Russland døde på grunn av alkoholskader.
 14. Men da er vell veien å gå å prøve å endre holdningene blandt folk. Det er bedre å bruke gulerot enn pisk bare se hvordan myndighetene gjør det med andre ting f.eks elbil vs bensinbil. Bare fordi nordmenn har tilbedt alkoholguden i flere tusen år så er det aldri for sent å snu til noe bedre. En annen ting brennevin er et ganske nytt rusmiddel på markedet , det er lavprosent alkohol som tilsvarer øl og vin som har blitt drukket i tusener av år. Vi kunne i ihvertfall starte med å forby brennevin (alkohol over 21% siden dette er nyere, noen århundrer gammelt og gjør mest skade) Hvorfor i alle dager skulle vi ønske å introdusere legal cannabis hva er positivt med det , har vi ikke nok dritt og gift allerede.
 15. Det er liksom dette kortet rusforkjemperne i den vestlige verden drar opp hele tiden. Hva med å se til andre land og kulturer som fint klarer seg med forbud, der de sosiale problemene og følgesykdommene av alkoholbruk nærmest er ukjent. Jeg sier ikke at vi alle skal bli muslimer men på dette området er det helt klart rom for endring til noe bedre i den norske kulturen.
×
×
 • Create New...