Gå til innhold

Ta med alkohol?


legitbitch

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Er vel ikke rare konsekvensene å ha ei flaske sprit i baggasjen? Du må betale litt .. "rulleblad" å nei du.

 

Jeg har gjort det mange ganger. Blitt "tatt" også 1 gang :p Sansynligheten for å bli dradd inn på rødt er vel noe større hvis du reiser  alene og er er mann. Hudfarge og rase spiller helt sikkert også inn (damn profiling). Og aldri se tollera i øyna eller hils på dem.

 

PS: Husk at det er en grunn til at baggasjefolka kalles throwers på flyplasser. Pakk det f så bra.

Og nei, det er ikke lov å å ha sprit i baggasjen. Så det er vel det "korrekte" svaret her.

Endret av Kyrre S.
Lenke til kommentar

*Hvis* du blir stoppet og kontrollert så vil det bli utstedt et forenklet forelegg som, siden du ikke er myndig, vil bli sendt til dine foreldre for signering. Dette vil ikke havne på noe rulleblad.

 

Dersom foreldrene dine nekter å vedta det forenklede forelegget, så vil det bli skrevet en rapport på deg som vil bli oversendt til politiet for vedtak. Dette *vil* havne på rullebladet, og det ender muligens med en større straff.

Lenke til kommentar

I utgangspunktet er tollere "ute etter" å ta de som strider mot lovverkets begrensninger de er satt til å opprettholde.

 

Hva den individuelle tolleren mener er noe annet, men i utgangspunktet kan det bli sett på som tjenesteforsømmelse om det ikke reageres på overtredelser man kommer borti.

 

Diskusjonen om alvorlighetsgrad er en annen.

Lenke til kommentar

Forskjellen er at dersom trådstarter putte spritflaska i håndbagasjen så blir han stoppa alt i sikkerheitskontrollen på grunn av at det er flytande væske som ikkje ligg i plastpose.

Blir ein stoppa i sikkerheitskontrollen så blir flaska konfiskert, men ein får ikkje bot for det.

 

Blir du stoppa i tollen derimot så blir flaska konfiskert og du får eit forenkla forelegg.

Men også her blir det brukt skjønn, har du ei halvlitersflaske med øl eller anna alkoholsvakt innhold så kan det være at tolleren for enkelheitsskyld berre beslag legg flaska og informerer foresatte i staden for å skrive ut forenkla forelegg.

Sidan du er under 18/20 år og ikkje har alkoholkvote så er alt av definisjon som du har med deg smugling.

 

Dersom du betalar det forenkla forelegget så er saka ute av verden, men det blir oppført i strafferegisteret. For vanlige politiattestar så vil slike småting ikkje lenger stå i registeret etter 2 år, men dersom du seinare treng uttømmande politiattest så vil dette alltid stå i attesten. Så om dette får konsekvensar seinare i livet er litt avhengig av kva du vil studere og kva du vil jobbe med.

 

Sannsynlegheita for å bli stoppa er det heilt umogleg å seie noke om. Tollerane bruker ein kombinasjon av tilfeldig utvelgelse, og målretta undersøkelsar basert på risikogrupper og/eller passasjerar som har eit mistenkelig kroppsspråk.

Du har sikkert sett at det brukar å være eit stort speil i ankomsthallen rett før tollen, dette er eit einveisspeil der tollerane sitt for å plukke ut personar som oppfører seg mistenkelig, er synlig nervøse, prøver å blande seg inn i lavrisikogrupper i staden for å gå på grønt åleine, osv.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...