Gå til innhold

Mens vi venter på Ubuntu 16.04


Anbefalte innlegg

Det er ikkje lenge igjen til Ubuntu 16.04 er klar! Dette er ein LTS versjonen som kan brukas i 5 år.

Det er nok mange nyheiter å glede seg til. Men den største etter min meining er Linux Kernel 4.4 som kommer med helt lockless TCP listener.

 

 

In this release, and as a result from an effort that started two years ago, the TCP implementation has been refactored to make the TCP listener fast path completely lockless. During tests, a server was able to process 3,500,000 SYN packets per second on one listener and still have available CPU cycles - about 2 to 3 order of magnitude what it was possible before. SO_REUSEPORT has also been extended (see Networking section) to add proper CPU/NUMA affinities, so that heavy duty TCP servers can get proper siloing thanks to multi-queues NICs.

 

Med andre ord, så får vi eit mykje meir skalertbart nettverk, som om det ikkje var bra nok frå før av. Windows er jo framleis ein spøk nettverksmessig.

 

Her er en oversikt over endringer siden Ubuntu 14.04 som kjører Linux 3.14

 

Nytt i Linux 4.4 finner ein her:

http://kernelnewbies.org/Linux_4.4

 

Nytt i Linux 4.2 finner ein her:

http://kernelnewbies.org/Linux_4.2

 

Nytt i Linux 4.1:

http://kernelnewbies.org/Linux_4.1

 

Nytt i Linux 4.0:

http://kernelnewbies.org/Linux_4.0

 

Nytt i Linux 3.19:

http://kernelnewbies.org/Linux_3.19

 

Nytt i Linux 3.18:

http://kernelnewbies.org/Linux_3.18

 

Nytt i Linux 3.17:

http://kernelnewbies.org/Linux_3.17

 

Nytt i Linux 3.16:

http://kernelnewbies.org/Linux_3.16

 

Med andre ord, på 2 år så Linux blitt enda betre på vanvittig mange områder!

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

BTRFS er på mange måter lik ZFS, men har alltid hatt "masse" problemer. Det mange som har "satset" på BTRFS, men til og med Facebook har ikkje funnet plass til det sjølv om dei har prøvd det på produksjonsystemene og at dei sitter på ein av hovedutviklerane til BTRFS.

Lenke til kommentar

wow! Det visste eg ikkje :-)

Har det alltid vært sånn?

Vet ikke hvor lenge det har vært sånn, men ser at Ubuntu 12.04 har nyere kernels backported. Hvor lenge de backporter i hver LTS vet jeg ikke, det kan kanskje virke som de stopper når neste LTS har kommet. 

 

Når man snakker om btrfs vs zfs, så fungerte plutselig ikke btrfs send på en av mine subvolumes etter at jeg oppgraderte til 4.2. Brukte så kernel 3.19 og alt fungerer brillefint igjen. Er alt bare fryd og gammen med ZFS? Vurderer sterkt å bytte. 

Endret av RattleBattle
Lenke til kommentar

Joda, men om jeg ikke husker feil så stakk Oracle av med ksplice og hele prosjektet gikk i dass ifølge det jeg leste for en stund tilbake.

I etterkant har jeg ikke hørt så mye om ksplice, og jeg ville antatt det er årsaken til at vi fortsatt rebooter ved ny kernel.

Lenke til kommentar

Jeg kjører zfs på CentOS og sliter konstant med dkms og kernel upgrades, men det kan like gjerne være min feil. Har en kamerat som kjører zfs på debian, som ikke har hatt noen problemer å snakke om.

Jeg håper da inderlig at Ubuntu har implementert det bedre enn at må får problemer med dkms og kernel oppgraderinger ;-). 

 

Lurer på om jeg skal sette opp med ZFS når jeg en gang skal oppgradere hjemmeserveren min. La opp ZFS pools og testet med send receive til en annen pool i Virtualbox. Smidig og greit. 

Lenke til kommentar

Jeg har akkurat kastet meg over det, så beklager om jeg bruker feil terminologi. I BTRFS kan man konvertere en RAID1 til RAID10 on the fly. Men slik jeg forstår det kan man ikke gjøre det samme med en "mirrored vdev" (tilsvarende RAID1) og "striped mirrored vdev" (tilsvarende RAID10) i ZFS?

Endret av RattleBattle
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...