Jump to content

quantum

Medlemmer
 • Content Count

  2862
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

555 :)
 1. Du skulle prøvd LaTeX du, vet du 🙂
 2. @G Scenariet ditt her med én VM burde gå rundt på 64GB i massevis, uten "cleaning-programmer". Så noe er jo åpenbart galt hvis alt går som sirup. Har du fått noe ut av å se på CPU og minneforbruk til enkeltprosesser i Task Manager? Både i VM og på host?
 3. Linux bruker f.eks. ledig RAM til filbuffer. Free memory er waste. Idealtilstanden er vel 100% ram forbruk og 0% swap, sånn ganske forenklet sagt.
 4. Ja, det var W7 EOL som forårsaket hele spørsmålet om hva TS skulle oppgradere til tror jeg.
 5. Folk trekker vel inn Adobe-produkter fordi de er utbredt. Kanskje TS bruker LibreOffice og Darktable? I så fall blir overgangen til Linux ganske smooth.
 6. @G Ah, Windows 95 var jo et "kvantesprang" opp fra Windows 3.11, om ikke annet. Men fortsatt med seriøse minnehåndteringsproblemer. Windows kunne vel ikke kalles et OS før NT kom på banen, strengt tatt. Og så må vi ikke glemme RT da i rekken av mer eller mindre uheldige varianter ... Anyways, TS har jo klart å installere Windows 7, så jeg tror neppe han vil ha problemer med Linux-installasjon. Så hvis applikasjonene dekker bruksbehovet tror jeg han kommer til å bli fornøyd.
 7. @Del Chromebooks er helt utmerket, men regninga for Photoshop kommer fra Adobe og ikke Microsoft. Jeg aner ikke hva slags bildebehandlingsprogram TS har brukt tidligere, og dersom det var Photoshop aner jeg heller ikke om, eller hva, han kommer til å savne ved å gå over til noe annet. Jeg bruker ikke produkter fra Adobe selv, så jeg har ingen formening. Reklame, wtf?
 8. Misforstod poenget ditt, og rakk ikke endre teksten raskt nok ... but here we go: Bedrifter og hjemmebrukere er alt Microsoft har å leve av, så hvem de ellers skulle bry seg om vet jeg ikke. Men ja, de gjør ikke nok, men vi ser jo forbedringer. Jeg tror de har krav på seg til bakoverkompabilitet som gjør det vanskelig å få alt 100% på stell også.
 9. @G Edit: Min erfaring med tung minneallokering på Windows, som begynner å bli ganske gammel, er at når det til slutt kneler så hjelper det å bytte til Linux. Det var i hvert fall anbefalingen fra Oracle vi fikk den gang.
 10. @Del Det er jo i utgangspunktet et veldig begrenset sett programmer TS er interessert i, han skal bruke PC'en "kun til internett, og å skape og lagre dokumenter, og redigere bilder." Dette vil han jo kunne gjøre med helt standard programvare fra Microsoft og Adobe, som er utbredt både blant profesjonelle og hjemmebrukere, og dette svært vanlige scenariet tror jeg faktisk Windows vil takle helt fint, noe TS i og for seg bekrefter også, han ønsker å bytte til noe annet enn Windows pga personvernsproblematikk. Eksempelet jeg kom med er som du sier ikke representativt for de helt basale tingene TS ser for seg å bruke Windows til. Hvis Windows-applikasjoner allokerer mer minne enn de trenger på bekostning av andre, så er det et problem med WIndows eller applikasjonen? Og hvordan er det relevant å diskutere for en som ikke sier han har opplevd det som et problem?
 11. Jeg tror, husk, jeg bruker ikke Windows, så jeg vet ikke mye om det jeg heller, men jeg tror nok for det bruksscenariet vi har her, som vel er det mest vanlig med veldig god margin, så har Microsoft nok klart å få det til å funke greit for de fleste på middels hardware. Ellers hadde de ikke hatt noe marked? De var jo ute å kjøre med Vista, og forstod vel da at de var på viddene. De har jo også et produkt kalt Windows Server som ikke kan avhenge av jevnlige restarter og om-installasjoner for å fungere. Så kan det hende det går trått med videoredigering og mer minnekrevende ting, som ikke den vanlige "(hjemme)kontorbrukeren" driver med. For min egen del har jeg kolleger rundt meg som driver med minnekrevende ting (virtualisering, java etc.) på Windows, de kan bytte til annet OS når de måtte ønske, men gjør det ikke. Så jeg regner med det funker for dem.
 12. Joda, utgangspunktet er ofte en maskin med crap installert allerede, og så bygger det seg opp med oppdateringer, halvhjertede avinnstalleringer og så videre, så ja det var definitivt et problem før og er det ennå for alt jeg vet. Men det er ikke først og fremst dette jeg forbinder med ordet "minnehåndtering".
 13. Det er mye med Windows som ikke er som det bør. Sikkert inklusive minnehåndteringen. Det er jo derfor jeg styrer unna. Men det er ikke sånn at majoriteten av pc'er som selges i dag, de pleier vel fortsatt ikke har mer enn 8GB, ikke oppleves helt ok til de bruksområdene vi snakker om her.
 14. Oppfinnelse i denne sammenhengen er vel noe som det vil være mulig å ta patent på, utvikling man gjør utenfor arbeidstiden i et arbeidsforhold faller vel relativt sjelden i den kategorien?
×
×
 • Create New...