Jump to content

quantum

Medlemmer
 • Content Count

  3288
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

842 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Selvsagt Russland som står bak, for å skape forvirring og splittelse, en lissepasning fra Biden med hans uttalelser om at rørledningen ville bli sprengt av USA.
 2. Hvis man holder seg til DSLR er det en del på markedet til en rimelig pris i og med at fler og fler konverterer til speilløst. Så der kan man spare litt penger, men future-proof blir det jo ikke. Jevnt over har vel speilløst også bedre autofokus. Canon-priser kjenner jeg ikke, men til Nikon får man FF 80-200 f2.8 til rundt 4k på finn, dog uten silent wave motor, så litt treig AF. Nikon har også en FF 70-300 VR f4.5-5.6 som man kan finne til rett over 2k. Setter du denne på en D750 får du en pakke til rundt 8k. Canon 5d iii har vel litt bedre lysfølsomhet (??), om man skal dømme etter iso-innstillingene, og Canon har sikkert tilsvarende optikk som den over. Ligger blant annet dette på finn nå til litt over 5k: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=272046394 Edit: der var det litt uggen minnekort-leser, men her er et annet: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=272480366
 3. Vekta ligger vel for en stor del i optikken, spesielt om man legger til flere objektiver i ligningen. for dslr må vi vel regne med at det ikke kommer så mange nyheter fremover. Speilløs optikk kan man derimot forvente at vil krympe litt i både vekt og størrelse, selv om formatet forblir det samme. Om man bytter til Sony eller Nikon Z så blir huset litt lettere, men for å få noe effekt på vektsiden så må vel optikke skiftes, og ikke brukes videre med adapter (som også veier noe). Nå er ikke D5 så høyoppløst uansett, men er A7S kanskje enda mer lysfølsomt? I såfall kan man vurdere mindre lyssterk optikk og spare litt vekt på den måten. Ellers er det vel bare å bite i gresset og gå for et mindre format for å kunne bruke lettere opptikk, asp-c, m43 el. med de konsekvensene det har for lysfølsomheten. I og for seg kan man jo putte crop-optikk på D5 også, men det er vel ikke noe man ønsker å gjøre, kanskje.
 4. Jepp, og det samme gjelder også /opt og /local Argumentet mot dette er jo at det kan være greit å få skræpa alt sammen ved reinstallasjon, for å bli kvitt gammalt ræl, og heller legge inn det man absolutt må ha på nytt, gjerne fra en backup man uansett har tatt på forhånd. Mer spesifikke partisjoner kan også være lurt i noen tilfeller, f.eks. /var/log for å begrense konsekvensene om noen applikasjoner får lyst til å logge i vilden sky. Man kan lese litt mer her: https://refspecs.linuxfoundation.org/fhs.shtml
 5. Kjernen prøver så godt den kan å nyttiggjøre seg minne, når det ikke er til applikasjoner er det til buffere og cache. Her er mitt forbruk med brave og teams oppe: MiB Mem : 14,6/31740,8 Men når man ser nærmere etter: MiB Mem : 31740,8 total, 22456,8 free, 3775,9 used, 5508,1 buff/cache Ledig minne er pr. definisjon bortkastede ressurser.
 6. Artikkelen handler sikkert om bæreraketten. Det er ikke der du har misforstått. 50% suksess-sannsynlighet gjalt hele apollo-ferden, inklusive vellykket retur, og ikke utelukkende bære-raketten i oppskytingsfasen.
 7. Android og ChromeOS er ganske beslektet, det var derfor jeg nevnte Android i samme slengen, og ikke for spesielt å tråkke deg på en øm tå eller hva det var jeg traff. Det var ikke meningen.
 8. Hehe, nok betydning til at du begynte å tweake i hvertfall Jeg synes det betyr ganske mye at det er på "brukbart" nivå for meg, utifra min smak. Altså ikke ser horribelt ut og kommer i veien når jeg jobber. Utover det så er jeg enig, jeg gjør som regel de innstillingene som støttes "ut av boksen", dvs. plasserer taskbar der jeg vil ha den, velger "dark mode", og et eller annet default-theme som eller ser bra ut, og så er det tut og kjør.
 9. smaken er som baken. jeg synes kde virker mer imponerende og funksjonsrikt enn gnome, men til daglig arbeide sitter jeg med gnome nå, i den tweakede varanten til zorin. når jeg installerer ny distro pleier det å bli gnome og kde-variantene av ubuntu annenhver gang
 10. ChromeOS og Android bruker Linux (kjernen). Tror ingen av dem har et gnome-basert gui og de er ikke "Linux-distroer" heller, i tradisjonell betydning, altså GNU Linux. Svjv kan man kjøre GNU Linux på Android og ChromeOS-utgaven av Linux (kjernen), i en slags dual-boot/container et-eller-annet variant.
 11. Trenger og trenger... nei, jeg håper vel på en forbedring fra D810, som i og for seg er bra nok til mitt bruk, litt feil spørsmålsstilling fra min side, å spørre om forbedringen er verdt 10 000, kommer nok ikke til å vurdere det slik uansett. Det jeg lurer mer på er om autofokusforbedringen ved oppgradering fra D810 til a7r ii er spesielt merkbar. Syns D810 funker bra, men sliter litt med akkurat det du beskriver. I tillegg er begrensningen i hvor i søkeren man kan fokusere litt irriterende, og det løses jo med speilløst.
 12. Ja, jo nyere kamera desto mer kan det, både når det gjelder batterikapasitet og lademulighet. Poenget mitt var at batterikapasiteten ikke er så viktig for meg når det er usb-lademulighet. z7 sin bedre batterikapasitet er dermed litt irrelevant (til mitt bruk).
×
×
 • Create New...