Jump to content

Sokkalf™

Medlemmer
 • Content Count

  6056
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

766 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

30032 profile views
 1. Du risikerer å tape MYE mer på aksjer/fond.
 2. Jeg pleier å stikke innom Digital Impuls i Oslo. De pleier å ha en del greier på lager. Sikkert nettbutikker som sender billigere, men om man kan stikke innom slipper man frakt.
 3. Hva du kan låne er knyttet til inntekten din, og ikke egenkapitalen du har. Med mindre inntekten din endrer seg hele tiden er det fullstendig unødvendig å oppdatere finansieringsbeviset hele tiden. Egenkapitalen kan du selv dokumentere via kontoutskrifter osv, og dette har ikke noe med finansieringsbeviset å gjøre.
 4. For tiden KDE Neon. Synes det funker svært bra.
 5. Det er da ingenting som sier at man må ha patenter for å kunne lisensiere teknologi. Mozilla er vel nettopp et eksempel på akkurat det. Sammen med flere av de andre selskapene Gavekort nevnte.
 6. Følgende står i Skatteforvaltningsloven, §8-1 Du har dermed plikt til å oppgi så korrekte tall du kan, og å sette skattetrekk til 0% med vilje mens du faktisk har inntekt du skal skatte av, kan tolkes som et brudd på dette.
 7. d) Opererer via Facebook. Klart rødt flagg bare pga. det.
 8. Jeg har brukt linux på jobb i en årrekke, og hos oss er det omtrent utelukkende Ubuntu. Ellers Red Hat/CentOS til kommersiell software som er laget for akkurat de distroene, har sett lite av det de siste årene. Aldri kommet over Linux Mint i profesjonell sammenheng.
 9. Jeg vet ikke, men jeg har også fiber fra samme leverandør og har hatt samme IP siden 2015, så jeg har bare satt den opp i DNS. Skulle den en eller annen gang endre seg har jeg også et script som skal oppdatere DNSen automatisk for meg, men det har altså aldri skjedd.. så det er kanskje ikke noe vits i å stresse med, da IPen i praksis er fast. Vet ikke om det gjelder for deg, da, men sånn har det vært her.
 10. Du er nok ikke i livsfare, men du har tatt MYE mer enn du burde. Pass på å ikke ta andre ting som belaster leveren, som f.eks alkohol, på et par dager.
 11. Har ikke peiling på akkurat de skjermene, men vil bare si at ihvertfall for min del, er 32" sweet spot for 4K, av den enkle grunn at jeg ikke trenger skalering av grafikken i OS for at ting skal være lesbart. Ting blir smått, men ikke FOR smått. På 28" blir tekst osv akkurat så smått at det er tyngre å lese, og de fleste vil nok være avhengig av å skalere opp tekst.
 12. Jeg ble også bitt av den noe begredelige tekniske løsningen til Danske Bank. Fikk lånetilslag der og var klar for å gå for det, men så gikk det rett og slett ikke an å logge inn i nettbanken. Jeg hadde BankID utstedt av DNB, og det mente de at ikke gikk og at jeg måtte få BankID fra Danske Bank isteden, så gikk noen runder med legitimering med pass osv for å få utlevert denne BankIDen, men den ga bare feilmelding ved innlogging (virket som de ikke taklet at det var flere BankIDer tilknyttet en person, jeg hadde jo fortsatt den fra DNB). Var masse frem og tilbake med support, men de klarte aldri å faktisk gi meg tilgang til nettbanken, så da var det løpet kjørt og jeg valgte en annen bank.
 13. Det finnes ikke noe enkeltfirma som har ansvar. Det er imidlertid mange av de selskapene som har bidratt som selger linux-baserte tjenester. Enten support, eller en skytjeneste, eller en lisens på et produkt hvor linux-kjernen inngår. Disse er ansvarlige for sikkerheten i produktet eller tjenesten sin. Siden linux er open source og fritt, og det er mange andre som har samme problem når et slikt sikkerhetshull oppdages, så velger man altså å utvikle en løsning kollektivt. Akkurat hvem som gjør det er ikke så viktig. Hadde ikke de som har laget patchen i denne omgang gjort det, ville noen andre kommet med en løsning. Også pga. free software-modellen, er den som lager en slik patch i linux-kjernen og distribuerer den FORPLIKTET til å gjøre kildekoden tilgjengelig. Jeg mener dette er en ganske sunn modell å jobbe etter.
×
×
 • Create New...