Jump to content

tingo

Medlemmer
 • Content Count

  3576
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

303 :)

About tingo

 • Birthday 04/27/1965

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

22854 profile views
 • TSP

 1. ja, se https://no.wikipedia.org/wiki/Sennep
 2. En grunn til å bytte til Linux (og ta seg råd til tiden det tar å bli vant med det) er at da slipper man unna den evindelige "nå støttes ikke versjon X av operativsystemet, nå må du oppgradere / kjøpe ny hardware som støtter den nye versjonen" som mange plages av hos noen andre leverandører. Kan være bra med ett mindre problem i hverdagen.
 3. Forsøk en sudo iw reg set NO da (eller DE hvis det må til) og se om det hjelper.
 4. det jeg ikke liker med mange bærbare i dag er at minnet ikke kan oppgraderes (XPS 13: "levert minne er loddet", står ikkeno' om det er slots for utvidelse), selv på relativt dyre maskiner (+- 10k).
 5. Clas Ohlson har vært nevnt tidligere i tråden, med fordeler og ulemper for noen av 3D printerne de selger.
 6. så lenge du kommer deg unna lysene fra byen, så blir det en flott opplevelse. Prestvannet er sikkert en bra plass hvis du bor på øya.
 7. nesten. Metning er når utsignalet ikke øker mer, selv om innsignalet fortsetter å øke. Søk etter "saturation" på denne siden https://www.myodesie.com/wiki/index/returnEntry/id/2975
 8. ta kontakt med ditt lokale makerspace; hør om de driver med lodding av SMD (overflatemonterte kretser).
 9. Det er bare å stikke innom: du får sannsynligvis god hjelp der. "Trikset" er å starte med å printe en liten ting som du laster ned fra Thingiverse, det tar deg gjennom prosessen fra en ferdig 3D modell via slicer / slicing og til ferdig printet objekt. Store ting kan ta lang tid og printe; det er derfor du bør starte med en liten ting. Vanligvis så er programmene du trenger (slicer) gratis og / eller fri programvare, det betyr at du kan sitte hjemme på egen datamaskin og prøve deg frem med slicing for å få tidsestimat på hvor lang tid det tar å printe en 3D modell.
 10. Merk: mange moderne bærbare maskiner i billig / rimelig segmentet kommer med fastloddet minne, og mangler sokler / slots for å putte inn ekstra minne. Dette bør man tenke på før innkjøp, dersom man ser for seg at oppgradering av minne er aktuelt i maskinens levetid.
 11. Jeg liker Zyxel sine switcher: https://www.prisjakt.no/product.php?p=3393725 https://www.prisjakt.no/product.php?p=3393727 ikke veldig stor prisforskjell på 5 og 8 porter.
 12. Merk: dersom du kobler et aksesspunkt (uansett hvilket) til kabelen som kommer fra utleier, så vil du ikke være beskyttet mot (potensiell) snoking fra den siden. Et aksesspunkt utvider eksisterende nett, det skaper ikke et nytt (og separat) nett som er koblet til det gamle. Aksesspunktet du har valgt bruker også POE (power over Ethernet), så enten trenger du en switch eller lignende (ruter?) i tillegg til selve aksesspunktet, eller en POE injector.
×
×
 • Create New...