Jump to content

tingo

Medlemmer
 • Content Count

  3838
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

345 :)

About tingo

 • Birthday 04/27/1965

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

24339 profile views
 1. Den har web-grensesnitt, så du trenger nok ikke det programmet.
 2. Hvis du ikke finner noen som gjør dette for en rimelig (nok) pris, så er det verdt å sjekke ut hvor nærmeste makerspace / skaperverksted ligger (bibliotek har ofte makerspace med 3D printer) og bruke en time eller to på å sette seg inn i hvordan man "slicer" og printer en 3D modell selv. Jeg er ikke nøytral: jeg er medlem av et makerspace selv (Bitraf).
 3. du kan alltids kle innsiden av kryssfiner-delen med kobberfolie / kobbertape dersom støy skulle bli et problem. Sørg for at det er god kontakt mellom kobberfolien og resten av kabinettet (og at den ikke kortslutter noe annet inni boksen).
 4. Da vi fikk fiber i sameiet (HomeNet) her så var det regulert i avtalen at de skulle ha eksklusiv leveranserett i 5 år, men at fiberen i bygget tilhører sameiet. Endeutstyret (switchene) tilhører HomeNet, så en ny leverandør må stille med nye switcher. Inntaksfiberen er jeg usikker på, mulig at ny leverandør må grave i gata.
 5. Ah - flere av de gamle, billige Atom-variantene (både nettbrett og laptoper) har en litt sær konstruksjon: de har 64-bits prosessor, men kun 32-bits UEFI. Du trenger derfor en linux-distribusjon som har støtte for det. Eller tilsvarende for *BSD. Dette er ikke spesielt vanlig.
 6. Det er vanskelig og vite hvor stor prosentandel av kunder som er fornøyd. Generelt er det jo slik at de som skriver noe om en leverandør / tjeneste / whatever er de som er misfornøyd; majoriteten av fornøyde kunder bruker ikke tid på å skrive noe som helst. Dette gjør det ikke lett å bruke reviews / tilbakemeldinger når man leter etter noe nytt. (Har ingen erfaring med Digital River, så kan ikke mene noe om dem)
 7. tingo

  Barne-PC

  Mitt forslag er at du prøver ut de relevante Linux distribusjonene til Pi'en selv, så ser du fort hvilken du syns er best. RaspiOS (Raspbian) er greit nok, men gui'et (Desktop Environment) de bruker som standard på den har noen quirks som gjør at ikke alt er like brukervennlig.
 8. raid er ikke backup. sørg for å ha backup i tillegg til raid-oppsettet ditt.
 9. Men det hjelper jo ingen andre. Vennligst skriv hva problemet og løsningen var, så bidrar du til at forumet blir bedre.
 10. Har ikke erfaring med Prusa sin mini, men mye erfaring med i3 MK3 og MK3S+. Disse printerene har jeg printet PLA, PETG og TPU på, og de er fantastiske printere. Nå kjøpte riktignok vi (Bitraf makerspace) disse som byggesett, men jeg ser at 3DNet leverer de ferdige. Det eneste du trenger å gjøre er å kjøre første gangs kalibrering, og kanskje "first layer" kalibrering en sjelden gang. Auto bed leveling er et must, etter min mening.
 11. du får finne ut hva slags (hvilken type kjemi) batterier det er. Dersom det er såkalte nødlys-batterier så kan det forklare hvorfor de fremdeles funker.
 12. Det er ikke andre som bestemmer / avgjør hva eller hvor bra du vil bli. Det er det kun du selv som avgjør. Hvis du gjør noe som du har lyst til, er interessert i og trives med så vil du sannsynligvis bli mye bedre i det enn hvis du velger noe basert på hva noen andre syns.
 13. det fine med standarder er at det er så mange av dem og velge i.
×
×
 • Create New...