Jump to content

xaco

Medlemmer
 • Content Count

  1807
 • Joined

Community Reputation

436 :)

About xaco

 • Birthday 03/05/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

16131 profile views
 1. om du har bic og iban kan du sende det direkte fra banken din. Koster vel ikke all verden å sende penger ut av landet. Men er vel noen få kroner i gebyr alt etter hvilken bank du haar.
 2. Den tekniske godkjenningen på kjøretøyet inneholder informasjon om skilt(hvor mange, størrelse og lokasjon). Det er den vegvesenet bruker når de tilbyr deg skilt. Ta kontakt med trafikksstasjon/TK-tjenester og hør litt med dem.
 3. Med tanker på at du må gråimportere den så hadde jeg heller brukt pengene på en Shield. Måtte ut med ca tusenlappen for min Chromecast med Google TV og det er litt for lite lagringsplass på den. Jeg angrer på at jeg ikke la på 500 kr til for en Nvidia Shield.
 4. Nja, det gir noen fordeler, selv så kjører jeg kontrolleren på en nuc jeg også kjører home assistent på. Men du trenger bare kontrolleren når du setter opp nettverket.
 5. De leverer ikke til blokka mi, så jeg må innom en kiosk jeg aldri egentlig i nærheten av for å hente de pakkene. Om jeg kan så velger jeg posten/postnord før helthjem.
 6. På det tidspunktet jeg skrev det innlegget så hadde jeg nettopp fullført en bachelorgrad i infromatikk, men jeg hadde ikke fullført den da jeg begynte i jobben. Så nja, jeg hadde nok ikke fått den om jeg ikke var en informatikkstudent på det tidspunktet. Lønnsmessig så lå jeg på rundt 200kr/t(men dette er jo også 7 år siden). 40% stilling så var vel ca. 12 000 i måneden brutto. + fulltid i ferier og kunne komme og gå litt når jeg ville. Var en ganske behagelig jobb å ha som student.
 7. Snittet er jo grunnlønn uten vaktordninger og overtid. Så jeg ville nå sagt at om du har vakt annenhver helg så burde du ligge over snittet Forrige gang jeg var en del av en vaktordning så fikk jeg 1/4 timeslønn for de timene jeg var på vakt og full lønn med overtid om jeg faktisk ble oppringt og måtte gjøre noe. Nå hadde ikke jeg faste vakter, men var først og fremst i forbindelse med prodsetting. Men bare 1 helg ble fort noen tusenlapper selv om man ikke ble oppringt(med dine 500k i året så blir det cirka 4k uten oppringinger).
 8. Om han faktisk har en særdeles uavhengig stilling så er det jo lovlig, men tviler sterkt på at han kommer inn under det unntaket i loven. Hadde jeg vært deg så hadde jeg begynt å se om meg. Om du ikke finner noe i Vestfold så er det ikke så langt inn til Oslo. Når dobbeltsporet åpner til Tønsberg om noen få år så kommer du deg fra Tønsberg til Oslo på rundt timen(med opp til 4 tog i timen). Og du vil fort gå opp et par hundre tusen om du begynner i hovedstaden(+ at det kommer nok til å være mer vanlig med mer hjemmekontor fremover enn det var tidligere).
 9. Kommer an på hvor lenge du har lyst til å ha de. Minnepenner er ikke ment som langtidslagring. Da hadde jeg heller kjøpt en ekstern disk eller ekstern ssd. Når det kommer til hvor mye plass du trenger så kommer det an på oppløsning, codec og bitrate. Ganske vanskelig å si sikkert om man ikke vet noe om det. Siden det er youtube så vil jeg vel gjette et par GB per time, men kan være mer og kan være mindre. Du sparer nok ganske mye plass om du bare lagrer lyden ja.
 10. Kan vel ha vel så mye med at oppstartsselskaper ikke nødvendigvis har alt for god likviditet og derfor velger å spare der de kan spare.
 11. Har en 200 lapp som har ligget i lommeboka i sikkert 3 eller 4 år nå. Så har kontanter på meg akkurat nå. Men har ikke brukt kontanter siden 2017ish vil jeg tro
 12. Må det være nåværende leder da? Er jo ikke uvanlig å oppgi en på samme nivå som deg hos nåværende arbeidsgiver.
 13. Det betyr at alle som oppfylte kravene for å være kvalifisert fikk et tilbud. Som igjen betyr at det var færre kvalifiserte søkere enn plasser.
 14. Seiko har jo sluttet å prdusere alle SKX-seriene så tviler på at du finner en SKX mye billigere. Men enig med Dassen at de ikke er verdt 2.5k. Jeg har faktisk sett Orient hos urmakere i Norge. Byttet batteri i en kvartsklokke i fellesferien 2018 eller 2019 hos Urmaker Berg i Tønsberg og han hadde Orient i utstillingen sin da.
×
×
 • Create New...