Gå til innhold

Ny audio amp


Anbefalte innlegg

Hei, jeg har lyst på ett nytt prosjekt nå i vinter. Har bygget flere chip amp'er, sist en LM3886, som fungerer helt topp.

Nå har jeg lyst til å bygge en enkel, billig og god transistor amp., men vet ikke helt hvilken transistor jeg skal velge. Finnes jo en del da :) . Holder med en 2x 40w-50w. Hadde vært greit om jeg kunne brukt den 300va på 26vac jeg har liggende.

Så om noen har noen tips til transistor, eller komplette kit, så fyr løs.

(Er det bedre lyd i en transistor amp VS en chip amp?)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvilke transistorer du bør velge kommer litt an på hvordan resten kretsen ser ut. En god lydforsterker består av mye mer enn bare en transistor eller to. Jeg anbefaler deg å sjekke ut noen av prosjektene til Elliot Sound Products: http://sound.westhost.com/projects-0.htm#pwr

 

edit: Når det gjelder chip vs diskrete komponenter så er det vanskelig å komme med et klart svar uten å starte en debatt ang. hva god lyd er for noe :p. Fordelen med å bruke en chip ser selvsagt at denne inneholder så og si hele forsterkerkretsen med behov for bare noen få eksterne komponenter. De som designer chipen kan man finkalibrere ting mye mer og få bedre temperaturstabilitet enn hva man klarer i en diskret krets. I en diskret AB-forsterkerkrets må man f.eks. matche transistorene og holde dem ved samme temperatur for å unngå crossover distortion.

Endret av Jaffe
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...