Jump to content

*Petter*

Medlemmer
 • Content Count

  148
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)
 1. (Saken er løst, så denne kan slettes) Hei. Nå har jeg virkelig tråkka i salaten med begge beina. Sitter her å skal legge inn en clean install av windows 10 (spill partisjonen, 500GB), på samme disken som jeg har en Linux partisjon med /home mappa mi 1,5TB. Riktig gjettet, det er en 2TB disk. Formaterte partisjonen, og skal starte install av windows, da den klager over at partisjonen ikke er GPT. (Jeg ser ikke at jeg har valgt uefi ved oppstart av install image). Så i et svakt øyeblikk, hvor begge hjernecellene var utkoblet, så endrer jeg partisjonen til GPT uefi, via linux sitt disk verktøy. Etter en restart, ser jeg at det var ikke så smart. 😲 Nå er hele disken, blitt til 1 partisjon, som Gparted ikke kjenner igjen. Finnes det noen løsning for å få tilgang til filene igjen? 😟
 2. Har akkurat nå et annet problem, med at systemet kommer med en snodig melding. "openmediavault kernel: [ 3035.740076] mei_me 0000:00:16.0: less data available than length=00000000" Må finne ut hva det kommer av. Kommer en ny linje hvert minutt.
 3. Hmm, høres ut som det kan være litt å hente ja. Men tenker at disken (tester bare med 1 disk enda, ikke noe raid) muligens kan være en flaskehals også. Det er skrive hastigheten som er på 63,2 MB/sek. Skal teste lese hastigheten når den er ferdig. Takker for tilbakemeldingene.
 4. Hei, Vil bare høre om det er andre med erfaringer rundt hjemme nett (server). Er nettopp ferdig med å sette det opp, og med normal install, uten at noe er justert, så ligger hastigheten nå stabilt på 63,2 MB/sek. Tester med en større samling med musikkfiler som er blitt rippet igjennom årenes løp, som kopieres over til backup området. (Skal vanligvis brukes til lagring av bilder fra mobiltelefon, SMBSync2 for Android) Er dette en hastighet jeg skal si meg fornøyd med, eller er det rom for ytelses forbedringer? Systemet snurrer på en I5-2400 CPU 16GB Ram Open Media Vault driver det hele.
 5. Hmm, tok en liten sjekk på radioen, det viser seg at den står i Wi-Fi modus. Da blir det noe helt annet. 🙄🙄 Må vel neste beklage til Dab teknologien. 😀
 6. Dette er i Malvik, Trøndelag. Altibox via fiber. Argon Dab radio.
 7. Hei, vi har en Dab+ radio på kjøkkenet, og akkurat nå så har vi på samme kanal i stua (P4), her får vi lyd via Altibox som også sender radio. Men til min stor overraskelse så er det nå 1 minutt og 20 sekunder forsinkelse på Dab sendingen, kontra Altibox. 😲 Vet at det er noe forsinkelse, men dette synes jeg var litt i meste laget. Andre som opplever noe av det samme?
 8. Takker for svar, får sjekke litt rundt, evt. se etter usb3 løsning. Petter
 9. Hei, når jeg kopierer litt større mengde data 30GB med bilder, så starter det så bra med en hastighet på ca. 50-60MB/sek. Men så går det jevnt og trutt nedover, på slutten nå så ligger den på 7MB/sec. Hva kommer dette av? Hva kan jeg gjøre for å holde hastigheten oppe? OS:Linux mint Disk: 1TB Segate, usikker på om den er USB3 eller 2.
 10. Men trist at selskapene ikke er i stand til å fornye seg, og holde tritt med utviklingen. Det er få som synes det er greit å betale mer enn nødvendig for en tjeneste. Kun de som gjør det av gammel vane, og som tror det må være slik, synes det er greit. Tenk om bil industrien var slik. Du skal ha ny bensin/diesel bil, så må du må kjøpe med tak-boks, henger samt binde deg til Shell i 12 måneder. Ikke greit.
 11. Hei, på hytta ser vi veldig lite tv og har derfor bare NRK kanalene. Men noen ganger savner vi Tv2, spesielt når været er dårlig. Men å kjøpe tilgang til kun den kanalen man ønsker er umulig. Man må bestille en kanalpakke. Dette virker så gammeldags. Hvorfor er det slik i 2019?
 12. Ja lurer på om det ikke er z340. Men selve av/på funksjonen bør være overkommelig, liker litt utfordringer. Hadde håpet noen andre hadde vært igjennom tilsvarende prosjekt. 😀 Volum og av/på er et must.
 13. Hei, jeg har et litt eldre Logitech 2.1 sett, som oppfører seg litt rart. Så jeg tenker dette hadde vært et litt artig vinter morro å fikse. Planen er å bytte ut forsterker delen, prøve å beholde strømforsynings delen (ikke målt spenning enda). Noen som vet om dette er gjort tidligere? Har en liten LM1875 2.1 liggende som jeg vil bruke. Petter
 14. Jepp, helt sikker. Legg merke til sikkerhets nivået, Maximum. Hadde det vært High hadde jeg hatt flere muligheter. Disken er en Western Digital, stått i en laptop. Er du sikker på at det er master passord du har endret engang og ikke user passordet? Hva er merke og modell på denne harddisken?
 15. Hei, her var det noen nye programmer som jeg ikke har testet tidligere. Sjekkes ut. Takker
×
×
 • Create New...