Jump to content

Jaffe

Medlemmer
 • Content Count

  3591
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

275 :)

About Jaffe

 • Birthday 03/11/1990

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etter studiene på NTNU så mista jeg naturlig nok serverplassen min der, så guiden har vært utilgjengelig en stund. Klarte heldigvis å oppdrive en kopi av pdfen, så har lasta den opp på github. Den er nå å finne her: https://github.com/Jaffe-/nes-guide/blob/main/nes.pdf Artig å lese igjen etter såpass lang tid. Nå har det skjedd ganske mye når det gjelder guider og youtube-videoer som forklarer nes-programmering, så det finnes nok bedre alternativer for de som faktisk vil lære seg dette ordentlig i dag! Men det kan jo være interessant lesestoff likevel. Syns mye av det i guiden står seg, selv om man selvsagt oppdager en del feil, mangler og dårlige forklaringer etter hvert som man blir mer erfaren (og har embedded/lavnivå software som jobb).
 2. Dette her er helt feil. GPU-en står ikke og tvinner tommeltotter mens rammen sendes over PCIe. Den starter å tegne neste ramme til et nytt frame buffer mens forrige frame buffer blir overført via PCIe. Det er nok heller den ekstra belastningen man får på PCIe og minnesystemet som gjør at ytelsen blir lavere, og det at iGPU også må være aktiv som du nevner.
 3. Guide: Nintendo NES-programmering Guiden finner du her og de tilhørende eksemplene finner du her. Oppdatering 18.02.2012: - Byttet kompilator fra NESASM til ca65 da NESASM har noen alvorlige feil, og det er bare tull å bruke en dårlig kompilator for så å lære noe nytt senere uansett. - Orndet en del dårlige formuleringer etc. Oppdatering 12.07.2012: - Skrev ferdig kapittel om CPU-en, har påbegynt kapittel om PPU-en
×
×
 • Create New...