Gå til innhold

AMD Polaris & Vega og midlertidig (?) Navi


ExcaliBuR
Gjest

 

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hardware Unboxed får alltid de rareste resultatene på hele internett. Både pro det ene og det andre. Ofte motsatt resultat av andre :p

Om du ser flere av videoene deres så snakker de om akkurat det. Noen av grunnene er at de generelt tester veldig mange spill og får med de spesielle kasusene som peker i en eller annen retning. I noen tester viser de resultat både med og uten disse. Om du leser flere tester av f.eks Vega 56 så finner noen nettsider det for 1070, andre bak. HWU forklarer dette greit med at det skyldes spillutvalget. Dirt 4 er et godt eksempel som fort kan tippe snittet en eller annen vei om det er med eller ikke.
  • Liker 2
Lenke til kommentar

 

 

Men tipper at du kanskje ikke er veldig try-hard i gaming heller?

Hehe. Nope.

Men at dere ser forskjell på 50-65 fps den kjøper jeg, men kjøper ikke 100-130.

Kan du gå med på at folk som spiller mer enn deg også merker slik bedre enn deg?

 

 

Man ser ikke forksjellen på 100 og 130 fps, man kjenner forskjellen! I de fleste spill jeg har spilt har jeg hele tiden forsøkt å ligge på +100fps hvis det er ett first person shooter spill. Så lenge fps'en holder seg over 100fps så er det fin flyt. Dipper den under 100 så kjenner jeg det, god flyten forsivnner litt!

Endret av €tt@n
Lenke til kommentar

https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/44084-amd-radeon-rx-vega-56-und-vega-64-im-undervolting-test.html

 

Nå begynner det å bli interessant! Vega 56 ser ut til å være et meget bra valg om dette stemmer. En heftig ytelsesløft på opptil 20% med undervolt i enkelte spill og en ytelse svært nærme Vega 64 med undervolt. At strømforbruket dropper ned til 1070 er en annen gledelig overraskelse. Om man finner tredjepartskort til 4-4500 nå snart er plutselig Vega 56 et langt mer interessant valg enn 1070, spesiekt ved UV. Får håpe Asus, Gigabyte etc setter volt litt lavere som standard :)

Endret av Cowboystrekk
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Det er vel kanskje en ok pris? Må innrømme att jeg har hatt nattevakter en stund nå så jeg har detti av diskusjonen, så hva har konsensus blitt om Vega og prising?

Ble en shitstorm fra alle kanter av at AMD ville kun selge "bundle" med 2 spill til full pris "inkludert", så skal være mulig å kjøpe kun Vega 56 og 64 uten bundle fremover til en alright pris. Kr 4000 er innafor. 

Lenke til kommentar

Litt mer analyse av kostnaden med HBM2:

 

http://www.gamersnexus.net/guides/3032-vega-56-cost-of-hbm2-and-necessity-to-use-it

 

Estimatet er at bare 8GB HBM2-minne og interposer koster AMD $175 per kort. Rundt 3 ganger mer enn hva GDDR5 hadde kostet.

I tillegg til dette kommer kostnader for VRM, kjøleløsning og ikke minst GPU. 

 

Analysen forteller også litt om hvorfor AMD ikke hadde klart seg uten HBM2...

 

Ut i fra dette er det ganske tydelig hvorfor AMD foreløpig ikke vil selge noe særlig Vega til hva som har blitt satt som "veiledende pris".

Når Nvidia satt ned prisene for 1070/1080 i vinter drepte de i bunn og grunn muligheten for at AMD kunne tjene noe særlig penger på RX Vega i år. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Noen andre her som skal kjøpe vepps vega 56, elller venter dere på 3. parts kjølere?

Skal i utgangspunktet ikke ha, men merker jeg er spent på hva 3. part kan få til. Twnker ikke bare på temperatur og støy, men også på undervolt.

 

 

Noen andre her som skal kjøpe vepps vega 56, elller venter dere på 3. parts kjølere?

Har Vega 64, ville ha ventet på 3. parts kjølere. Standard kjøler bråker og downclocker.  :dontgetit:

Lenke til kommentar

Jeg venter på custom kortene ja. Det sies at de kommer sånn midten av September for Vega 64 ihvertfall. Muligens samme tid for Vega 56.

 

Det spørs vel litt hva f.eks Asus driver med. De ser jo ut til å ha hoppet over reference, til tross for at de minutter etter lansering bombastisk la ut pressmelding om de var klare med reference kort 14. August og custom kort tidlig september.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...