Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

moren lager trøbbel


Anbefalte innlegg

Har møtt en jente (vi kaller henne june), som jeg nå etterhvert begynner å bli veldig glad i, jeg er 25 og hun er 17, jeg er klar over at noen vil se på dette som en litt drøy aldersforskjell, og det er dette saken dreier seg om...

 

alle (både mine og hennes) søsken og venner sier at det ER en aldersforskjell der, men at så lenge vi trives i hverandres selskap så er den ubetydelig...

 

Problemet er hennes mor som NEKTER oss å tilbringe tid med hverandre, når June er på jobb så kommer moren inn og dobbelskjekker at ikke jeg er til stede, hun har også fått naboer til å følge med om jeg kommer, eller om bilen min står utenfor huset..

 

har selv bare møtt moren ved noen få anledninger og hun gir ikke uttrykk for å ha noe innteresse for å ha noe med meg å gjøre, og prøver jeg å snakke med henne så sur hun ryggen til og går..

 

vi vet virkelig ikke hvordan vi skal forholde oss til dette, og vil absolutt ikke "gi opp" og la henne "vinne"

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Voldsomt til moralisering da. Forstår tankene dere gjør dere folkens, men er ikke nødvendig å skrive i absolutter. Har dette med at man må være på samme stadie i livet noen empiri? Til alle tider har mennesker giftet seg med større aldersforskjeller enn dette og tilsynelatende trivdes utmerket med det. Det er ingen automatikk i at man må rase fra seg i tenåra, dette er en kulturgreie som overhodet ikke alle gjør uansett.

 

Skal ikke love at jeg hadde digga det som far, men det er mer fordi man blir mistenksom, som Priim nevner.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

priim: Gris og utnytter?? det å prøve å snakke med mor går jo ikke, da hun ikke er noe innteresert i å snakke med meg overhodet, og når jeg har prøvd så ignorerer hun meg og snur ryggen til

 

det med at vi er på forskjellige stadier i livet har jeg tenkt på men er det virkelig grunn nok til å legge ned full nekt på at vi skal se hverandre?

 

og det dere sier at hun gjerne er på det stadiet der hun skal begynne å feste å" rase fra seg" som aiven sier her, er uten tvil det jeg har tenkt mest på, frem til hun satt betenkt i bilen med meg og sa "jeg tror ikke jeg gidder å bruke tid og penger på å være russ når den tid kommer"

 

dette sier hun da helt ut av det blå, russetid har ikke vert noe tema mellom oss før

Lenke til kommentar

hvorfor er ikke du på jobb når June er på jobb?

 

jeg skjønner mora, hun vil ikke at datteren skal ende opp med en fyr som deg. Ja, en fyr som deg. Hvem du er vet jeg ikke, men hun liker ikke sånne som deg. Hvorfor hun ikke gjør det? kanskje fordi det er ganske merkelig at du er på samme mentale nivå som en 17-åring. Veldig merkelig og ekstremt unormalt.

 

Men, det er lovlig, så så lenge June og du vil være sammen vil ikke moren kunne stoppe det. Hun gir seg til slutt. Er du en snill fyr? er du en ordentlig fyr? har du høy utdannelse, går ordentlig kledd og bryr deg om viktige ting eller går du i caps, kjører bil og drikker masse hver helg?

Endret av Henrik2k
Lenke til kommentar

den som spør får svar :) grunnen til at jeg ikke jobber når june er på jobb er at jeg for tiden er arbeidsledig, (june jobber også mye om ettermiddagene)

 

er det jeg som er på nivå med en 17 åring eller er det 17 åringen som er på nivå med meg? kanskje en mellomting?

 

jeg skal ikke skryte på meg noen høy utdannelse, men har fagbrev, fullført førstegangstjeneste, og har også en del sertifikater og kurs som kvalifiserer til forskjellige jobber.

 

ser på meg selv som snill hvertfall? drikker sjeldent, bruker heller helgene på verksted med kompiser (hender såklart vi tar noen øl) men fester sjeldent "all night long" med mindre det er en anledning for det.

 

kler meg ikke på noe måte som skiller seg ut, jeans og en collegegenser er i mine øyne et helt kurant hverdagsantrekk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Du kan sende et brev til mora hvis du ønsker å forklare deg. Eller bare gi faen. Hva skal du gjøre liksom? Du kan ikke tvinge henne til å lytte til deg.

 

Utifra hva du skriver, som jeg velger å tro, så er det ei jente du har truffet som du vil noe serriøst med. Ingen kan egentlig stoppe dere. Men mora har jo tydeligvis ikke et særlig godt inntrykk av deg. Ikke vil hun prate med deg, går sin vei, overvåker dattera på jobb, varsler naboer og ber dem om å rapportere. Du kan jo ikke akkurat ringe politiet heller, så ser liksom ikke en annen løsning enn å få mora på andre tanker.

 

Hva med faren? Høres ut som om mora og faren ikke bor sammen, så det hjelper gjerne ikke å snakke med far heller kanskje.

 

 

Det er vel ganske håpløst, mora er vel noe dere må leve med om dere ønsker å fortsette forholdet.

 

 

eller går du i caps, kjører bil

:p Å nei, min datter dater en fyr som GÅR MED CAPS!

 

 

Synes det er litt barnslig av morra å nekte å prate med deg i det hele tatt da,

voksne folk klarer å sette seg ned og ta en alvorsprat.

Det er jo faktisk i hennes interesse å bli mer kjent mer fyren. Hun virker trangsynt og barnslig ja.

 

Men strengt tatt skal hun bare gi faen i hvem dattera omgås så lenge det ikke er noen som vil henne noe vondt, eller noe som bare er direkte upassende. Dette er vel litt i gråsonen, men ulovlig og upassende trenger det ikke å være. Tydeligvis er jo mora overbevist over at fyren er et creep som ikke er bra for dattera. Eller så er hun bare så overfladisk at hun ikke gidder å prøve å bli kjent med han en gang og bare ser på alderen og antar sitt.

Endret av AdNauseam
Lenke til kommentar

dette er en jente som jeg gjerne vil ha noe seriøst med ja, men ting blir jo fort vanskelig når Mor går imot, og det er et halvt år igjen til 18årsdagen, og hun kan ta egne valg uten å spørre mor om lov...

 

Mor og far bor på hver sin kant av landet, har jo et håp om at far kan stille med et litt mer åpent sinn, og june vet, at om foreldrene er innteresert i å snakke med meg så er det fritt frem å kontakte meg, men june har ikke veldig mye kontakt med far pga hans jobbsituasjon, noe som også er med på å gjøre ting litt komplisert.

Lenke til kommentar

Synes folk er veldig raske med å kaste taper-stempelet på deg, det synes jeg ikke du skal bry deg om!

Minner om at seksuell lavalder i her til lands er 16 år og der er du mange dager innafor!

I det gamle hellas var det helt vanlig at eldre menn hadde sex med unge gutter, så synes du skal kose deg med din fine lille prinsesse mens du enda har hun.

 

Folk her er sikkert bare misunnelige fordi du har tilgang på det edleste og vakkreste som finnes her på jorden, nemlig ungpike-kroppen... Får epleslang følelsen av og tenke på det!

 

Ikke bry deg om moren,du kommer ikke til å være sammen med hun så lenge uansett!

Kos deg :)

Lenke til kommentar

Er enig med DjengisFaen. La folk få en sjanse til å vise hvem de er først... Folk er ironisk altfor raske til å forhåndsdømme og slå ned på feil andre gjør. Som om det ikke er det som er å være menneske.

 

 

dette er en jente som jeg gjerne vil ha noe seriøst med ja, men ting blir jo fort vanskelig når Mor går imot, og det er et halvt år igjen til 18årsdagen, og hun kan ta egne valg uten å spørre mor om lov...

 

Mor og far bor på hver sin kant av landet, har jo et håp om at far kan stille med et litt mer åpent sinn, og june vet, at om foreldrene er innteresert i å snakke med meg så er det fritt frem å kontakte meg, men june har ikke veldig mye kontakt med far pga hans jobbsituasjon, noe som også er med på å gjøre ting litt komplisert.

Det er vel bare til å se om dere kan ta tiden til hjelp. Eventuelt møtes på andre steder enn utenfor jobben/hjemmet, så dere slipper å bli uglesett av mor og hennes nabo-hær.

 

Vil ikke mor snakke med deg er det jo lite å gjøre. Du kan prøve å få ut et budskap via brev, og hvis ikke hun gidder å prate med deg da er det jo ingen vits å prøve mer heller. Det gjør bare ting verre.

 

Men dette blir vel vanskeligere når mor mest sannsynlig slenger dritt om deg til alle hun kjenner (og derfra går jo ryktene, folk sladrer som bare faen).

Lenke til kommentar

vi bor på et lite sted, der "alle kjenner alle" og vet fryktelig godt hvordan jungeltelegrafen her fungerer, men om hun tror hun oppnår noe med å slenge med leppa så får hun tro det.

 

i mine øyne så er det verste som kan skje at noen i min omgangskrets faktisk hører og tror på det som blir sagt, da har vedkommende ingenting blandt mine nære å gjøre alikevell...

 

igjenn: Sticks and stones :)

Lenke til kommentar

Voldsomt til moralisering da.

 

Hvis det var moralisering, var vel ditt eget innlegg minst like moraliserende? Det er nok ingen empiri å vise til her, men de aller fleste har egne eller annenhånds erfaringer med liknende situasjoner og da er det vel lov å være forsiktig og lure på hvorfor trådstarter må være sammen med nettopp denne jenta og ikke en av de mange som er eldre enn 17 år.

 

er det jeg som er på nivå med en 17 åring eller er det 17 åringen som er på nivå med meg? kanskje en mellomting?

 

Eller kanskje dere ikke er på bølgelengde i det hele tatt. Kanskje du bare er kåt. Slik kan i hvert fall mora se det.

 

Mora er antakelig som de aller fleste andre mennesker. Det betyr at du ikke kan overbevise henne om at hun tar feil. Hun må forstå det selv. Tenk etter, hva tror du da er den beste måten å legge til rette for at hun skal kunne se nyansene i saken? Hvordan reagerer du selv på ulike taktikker, og hvordan tror du at du ville reagert i en situasjon der du var forelderen?

 

Se deg selv utenfra. Vil mora bli mer overbevist om at du er en grei kar hvis du fortsetter å oppsøke henne og legge fram lovnader slik enhver slamp kunne gjort? Nei, antakelig ikke. Om noe, vil det bare gjøre saken verre fordi hun setter seg på bakbeina, kjemper enda hardere og overbeviser seg selv enda mer om at du ikke bør være sammen med dattera hennes.

 

Prøv en annen taktikk. Gi opp å prøve å overbevise henne og vis forståelse. Og med tida kan du vise at du er en grei kar ved å oppføre deg redelig og behandle kjæresten din bra. Du trenger ikke å følge ønskene hennes fullstendig, men du kan anerkjenne at de eksisterer. Å holde deg unna huset hennes kan du i det minste gjøre.

 

kler meg ikke på noe måte som skiller seg ut, jeans og en collegegenser er i mine øyne et helt kurant hverdagsantrekk.

 

Prøv å bruke skjorte, så ser du i det minste representabel ut.

 

I det gamle hellas var det helt vanlig at eldre menn hadde sex med unge gutter, så synes du skal kose deg med din fine lille prinsesse mens du enda har hun.

 

Det er et artig argument.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

 

 

er det jeg som er på nivå med en 17 åring eller er det 17 åringen som er på nivå med meg? kanskje en mellomting?

 

Eller kanskje dere ikke er på bølgelengde i det hele tatt. Kanskje du bare er kåt. Slik kan i hvert fall mora se det.

 

Mora er antakelig som de aller fleste andre mennesker. Det betyr at du ikke kan overbevise henne om at hun tar feil. Hun må forstå det selv. Tenk etter, hva tror du da er den beste måten å legge til rette for at hun skal kunne se nyansene i saken? Hvordan reagerer du selv på ulike taktikker, og hvordan tror du at du ville reagert i en situasjon der du var forelderen?

 

Se deg selv utenfra. Vil mora bli mer overbevist om at du er en grei kar hvis du fortsetter å oppsøke henne og legge fram lovnader slik enhver slamp kunne gjort? Nei, antakelig ikke. Om noe, vil det bare gjøre saken verre fordi hun setter seg på bakbeina, kjemper enda hardere og overbeviser seg selv enda mer om at du ikke bør være sammen med dattera hennes.

 

Prøv en annen taktikk. Gi opp å prøve å overbevise henne og vis forståelse. Og med tida kan du vise at du er en grei kar ved å oppføre deg redelig og behandle kjæresten din bra. Du trenger ikke å følge ønskene hennes fullstendig, men du kan anerkjenne at de eksisterer. Å holde deg unna huset hennes kan du i det minste gjøre.

 

 

selvfølgelig kan moren se meg som en kåt gris som bare er på jakt etter ungpikekjøtt, og jeg kan jo gjerne forestille meg at det er akkurat det hun gjør også, men det som plager meg mest er jo at istedenfor å snakke med meg og bli kjent med meg, så stenger hun meg ute (og jeg holder meg unna huset etter at jeg så det blafret i gardiner når jeg gikk igjennom nabolaget)

 

aldersforskjellen begynte jeg å tenke på allerede når jeg ble kjent med June,og så jo aldri for meg at moren skulle juble når hun møtte meg, men hun har jo aldri møtt meg... hun har sett meg, og bestemt seg for at jeg skal ikke ha noe med June å gjøre.

 

det jeg og june nå holder på med er jo å møtes i skjul, noe som aldeles ikke er enkelt når moren til envher tid overvåker henne, og krever å få vite hvor hun er og hvem hun er med, og det koster det henne ingenting å dobbelskjekke dette

 

og siden sex automatisk blir et tema (hadde ikke regnet med noe annet) så kan jeg også nevne at det har ikke skjedd.

jeg har, som sagt tidligere her, veldig lyst å ha noe seriøst å langvarig med henne, og vil at sex skal bli et tema når hun føler seg trygg på meg, og er klar for det. (nei hun er ikke jomfru, det vet også moren)

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Om vi skal se det nå fra morens side litt mer da, du er 25 år, tilsynelatende uten jobb og bruker fritiden på å mekke på gamle biler om jeg har forstått det rett. Om dere nå slår virkelig på stortrommen og hun får et barn, hva da? Ser hun på deg som en troverdig far? Garantert ikke.

 

Om du virkelig vil hun skal endre syn på deg så skal du skaffe deg en jobb, og du skal begynne med det imorgen. Du skal kjøpe deg noen skjorter for å se litt bra ut for hun, ikke typisk slapp joggebukse dag hver dag. Du endrer ikke hennes inntrykk uten å gjøre noe med det selv, og skal jeg være ærlig hadde jeg hatt det samme inntrykket som henne når du er 25 og holder på med en på vg2-vg3.

 

Bra dere ikke har hatt sex enda da, og når dere eventuelt har så bruk kondom for guds skyld.

Endret av snoopysnoop
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Når alt kommer til alt så er det viktigest at ting er bra, ikke at det "ser bra ut".

 

Når man kommer inn på det med barn, så er det viktigest med kjærlighet, trygghet og veiledning i livet. Hvis et barn ikke har dette så har det lite å si at man økonomisk er skikket til å ta seg av et barn.

 

Om man så bor på gaten, så ville jeg valgt dette fremfor det å ha noen drittforeldre som ødela den mentale helsen til barnet og ga dem psykiske plager for resten av livet.

 

Det er ingenting som tilsier at de ikke skulle ha klart å fått til den økonomiske biten med det å ha barn. Man kommer langt med økonomisk sans, og kan leve ganske billig om man bare vet hvordan. Og samtidig klarer å akseptere en lavere levestandard.

 

Just sayin'. :)

Endret av AdNauseam
Lenke til kommentar

Bruker lang tid hver dag på å søke jobb, så det er et problem som er kortvarig.

 

"bruke fritiden på å mekke på gamle biler"

jeg kjenner folk i ALLE aldersgrupper som mekker bil, og har ærlig talt STORE vanskeligheter med å se at det ikke kan være en hobby like god som å sitte hjemme å bygge modellfly eller samle på frimerker?

 

og de eneste gangene jeg går rundt i joggebukse er når jeg er hjemme og slapper av.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...