Gå til innhold

Tre ganger så mange nordmenn bruker nå Linux


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

 

Det er derfor 2015 vil bli året for Linux på personlige datamaskiner! :fun:

 

Jepp. Helt korrekt.

På kun 6-18 mnd vil ulike linux varianter dominere totalt på PC.

Helt åpenbart.

 

Linux er the shit. Typing commands is the new shit. Glem ipadz og touchwiz, hakkabakkahakkabakka-enter iz the new biz.

Brukt Linux Mint i drøyt et år nå, og jeg har ikke rørt terminalen mer enn tre ganger. Den ene gangen, den første, var da jeg prøvde å lære meg å bruke den og testet ut ulike kommandoer fra Internett. Den andre var for gøy, da jeg endret macadressen. Den tredje var da noen ga meg en kommando i forumet for å fikse noe. Eneste grunnen til at jeg prøvde å lære meg å bruke terminalen var fordi jeg trudde dette var noe man 'måtte' bruke i GNU/Linux, og jeg ville bare hoppe inn i det.

 

Så den eneste gangen jeg faktisk har «trengt og blitt tvunget» til å bruke terminalen til å gjøre noe var sistnevnte tilfelle. De to første gangene var bare mest for gøy, for å lære og av egen fri vilje som jeg ikke hadde trengt å gjøre - eller for å fikse noe. Den tredje fant jeg ut at jeg kunne gjøre i systeminnstillingene uten å røre terminalen senere, men det var lettere å få det gjort kjapt i terminalen uten egentlig å forsto hvorfor den linjen fikset problemet, men at den bare gjorde det, og at alt jeg trengte å gjøre var copy+paste.

 

Innså at ja, terminalen er et veldig fint verktøy og enda bedre for de som gidder å lære seg den, men at du faktisk ikke trenger å bruke den. Det er bare det at det er lettere å få en linje du skal kopiere inn en eller annen svart boks, også løser det problemet, enn at du skal få en hel guide med «Pek på den knappen, trykk der, skift fane, velg avansert, skift fane, klikk på konfigurer, i den siste fanen i dette vinduet ser du blablabla, og her blablabla, deretter blablabla, og så installerer du blablabla, også klikker du på ferdig-knappen» og en drøss med bilder som skal vise hva som kommer opp, ikke kommer opp og bilder med røde ringer og piler som viser hvor du skal trykke.

 

Det er i hvert fall min erfaring med GNU/Linux, selv om jeg også har noen klager på operativsystemet, i likhet med de andre operativsystemene. Mhm, det er vel bare smak og behag.

Lenke til kommentar

 

Det er derfor 2015 vil bli året for Linux på personlige datamaskiner! :fun:

Jepp. Helt korrekt.

På kun 6-18 mnd vil ulike linux varianter dominere totalt på PC.

Helt åpenbart.

 

Linux er the shit. Typing commands is the new shit. Glem ipadz og touchwiz, hakkabakkahakkabakka-enter iz the new biz.

 

 

ZaWcXYh.jpg

Lenke til kommentar

Så utfordringen blir å lage guider framover for pek-og-klikk Linux?

 

Siden syntax'en i terminalkodene må passe maskinen og stier og slikt, så må det vel være slik at terminalbaserte guider kommer til kort for "bestemor Olga" sånn innimellom.

 

Synd at Linux skal være så avhengig av støtte fra diverse forum. Men, det er bra at det finnes slik støtte.

 

F.eks. å innstallere VMware under Linux er en utfordring i seg selv. Har forsøkt det. Kan hende det har blitt enklere med tiden da. :) (for jeg har ikke sjekket)

som om ikke Windows er det? Tror jeg ikke noensinne har fått god hjelp av de overraskende elendige hjelpesidene til ms. AtW
Lenke til kommentar

 

Forøvrig tror jeg at du og jeg kommer til å like Windows 9 bedre enn Windows 8.

 

De kan hende , men man vet jo foreløpig lite om w9

 

du ønsker neppe en debatt om god/dårlig w8[1] er men problemet med w8 er jo at man strengt tatt i ikke har fått lov til å argumentere[2] med hvor dårlig det kan fungere

 

 

 

Fint at Linux øker.

Men samtidig er det verdt å merke seg at vanlige PCer med fullverdig operativsystem og Intel-prosessor er på vei ut.

Folk tilbringer mer tid med sine smarttelefoner og nettbrett.

Selv om de gjerne har en PC hjemme, brukes den stadig mindre.

Særlig siden PC knapt kan brukes til å logge på nettbanken uten å slåss mot Java.

Da er det faktisk lettere å bare ordne ærendet sitt på nettbrettet.

 

Her kan man lure på om behovet for vanlig pcer har vær kunstig høyt . [3]

spesielt hvis disse pcen bare har vært brukt til surfe på nett og lese epost , noe man fint får til med andre dingser

 

 

 

[1] Joda, men jeg føler vel at vi allerede har gjort den biten godt i tråder som handler om Windows 8.x...

 

[2] Såvidt jeg har sett er det svært lov å argumentere med hvor dårlig det kan fungere. Hverken jeg eller du har blitt arrestert eller sensurert for det.

 

[3] Det blir litt som å si at behovet for T-Ford var kunstig høyt fordi man kan kjøre Tesla... Det er kommet nye produkter som kan gjøre ting man før måtte ha en PC for. Hvert av disse produktsegmentene har noen ting de kan gjøre bedre, og noen ting de kan gjøre nesten like bra, og andre ting de ikke kan gjøre.

 

For de tingene du nevner, og for endel andre ting, så er det fortsatt sånn at en stasjonær PC er mer utbyggbar, kan ha kraftigere hardware og større lagringskapasitet enn en samtidig produsert laptop eller mobil. Etterhvert som alle tre typene blir kraftigere, så kan det være at stadig flere oppgaver ikke trenger sterkere kraft eller mer kapasitet enn det man allerede har, og vi ser at alternative produkter kan gjøre stadig flere oppgaver.

 

Men på mange ting er en PC fortsatt mer praktisk. Større skjerm, raskere kalkulasjoner, romsligere harddisk, og du får byttet harddisken om den går full eller blir ødelagt. Eller operativsystemet, dersom man er en sånn som leser denne tråden. Alt dette kan man kanskje se i framtidens mobile produkter. Men trenden er at man ikke engang skal få lov å bytte batteri.

 

Vi kan se for oss at mobiler om en tid kan kobles automatisk og trådløst til PC-skjermer, tastaturer og skrivere og man kan sitte å jobbe akkurat likt som på en PC. Allerede i dag er dette mulig, men det er på langt nær automatisert eller utbredt. Men på sikt vil mobiler kunne bli fullgode PC'er, om ikke oppgraderbare. Det er først og fremst fysisk størrelse, oppgraderinger, regnekraft, operativsystem og tilkoblinger som skiller disse produktklassene fra hverandre. Hvis man ikke prioriterer oppgraderinger, er fornøyd med operativsystemet, ikke trenger regnekraften, og klarer seg med de tilkoblingene som finnes, så er det bare størrelsen igjen...

 

Så behovet for en PC blir mindre år for år.

 

Men når jeg skal lese gjennom selvangivelsen, spille Skyrim på tre skjermer (ja, jeg spiller så lite at jeg er ikke ferdig med Skyrim ennå), skrive et formelt dokument eller behandle fotoene mine, så benker jeg meg fortsatt foran den store PC'n min. Da er kraftigst mulig, størst mulig arbeidsflate, og flest mulig tilkoblingsmuligheter alle sammen viktige verdier for en best mulig arbeidsopplevelse.

 

Mobiltelefoner og tablets jobber seg mot at de skal bli bedre på mange ting. Og det klarer de. Men det er ikke dermed sagt at behovet for PC'er har vært unaturlig høyt. Det er fortsatt høyt. Det er bare andre enheter som blir mer og mer lik PC'er. I forskjellige grader av kompakt/portabel arbeidsflate.

 

Jeg tror ikke det er så mange som har tatt sin siste fungerende PC og pakket på loftet, fordi de kan gjøre PC-oppgaver på mobilen. Jeg tror det står minst én PC i de fleste hjem ennå. Jeg tror ikke de som eier dem er like raske til å kjøpe ny PC eller oppgradere den forrige, fordi jeg tror de synes at PC'n er rask nok til det de bruker den til - unntatt gamere eller andre med sterke krav til regnekraft. Og jeg tror de fleste for tiden ser større nytte i en tablet eller bedre mobil, enn i en bedre PC. Men dersom PC'n ryker, så tror jeg jammen at en høy andel av de som ikke hadde tenkt å kjøpe PC, kjøper en ny likevel.

 

De grafene jeg har sett på salg, viser heller ikke katastrofalt fall i salg av PC'er. Jeg trodde dette, for alle artikler snakker om Post-PC og PC'ns død og Windows' fall. Og så så jeg på grafen. Det var snakk om en utflating og svak fall i salg. Og mobilmarkedet har eksplodert, og blitt mye større enn PC-markedet. På alle måter.

 

Det er ikke det samme som PC'ns fall. PC'n er ikke død. Den har bare fått lengre utskiftingssyklus, fordi vi har fått mer spennende enheter å bruke pengene våre på.

 

Jeg tror at om noen år, så kan man kjøpe mobiler som er en krympet versjon av en Surface Pro, med fullverdig desktop-OS og med mulighet til å koble til skjermer, tastaturer, mus, overgang til seriell-port, som kan gjøre det meste som man i dag kan på en stasjonærPC. Men... Da er det jo en PC!

 

Oi, har du sett. Jeg var nok mer interessert i å snakke om PCns egenskaper enn Windows 8.1.

Endret av tommyb
Lenke til kommentar

 

 

Når BankID lanserer BankID 2.0 så skal jeg fullstendig gå over til Debian. Det er sååå synd at det er så få spill som støtter Linux Plattformen.

 

Dem som har prøvd Ubuntu burde prøve Debian. MYE bedre, men man trenger litt mer innsikt / Kunnskap med kommandoer ;)

Jeg får da "vanlig" BankID til å fungere helt fint.

 

Og spill.. jeg kjøpte over 10 linuxspill på Steam-salget nå nylig..

Og du kan vel kjøre 2 OS, ikke? Det tar meg like lang tid å starte maskinen som å starte Steam. Jeg ville mao overlevd å kjøre en reboot.

Humm, kanskje jeg skal prøve linux jeg og da snart.

Lenke til kommentar

Jeg er leid ut til Dnb og har Dnb pc, og når det gjelder java og bankid, så synes jeg at det er litt festelig at på Dnb pc'en så kan jeg ikke logge på nettbanken fordi at Java ikke virker, men på linux maskinene mine hjemme fungerer det helt fint, uten at jeg har gjort noe spesielt for å få dette til å virke der :-)

Lenke til kommentar

Dem som har prøvd Ubuntu burde prøve Debian. MYE bedre, men man trenger litt mer innsikt / Kunnskap med kommandoer ;)

 

Jeg har tidligere brukt Debian , og likte det veldig godt.

Har desverre glemt omtrent det aller meste fra den tiden.

Kunne tenke meg å prøve pånytt....

 

Hva slags kommandoer bruker du , og gi en liten forklaring på hva de brukes til ?

Lenke til kommentar

 

Når det gjelder tellingen av de ulike Linux-OSene så mener jeg det burde vært både et samletall for alle Linux-varianter (altså inkludert Android og ChromeOS), OG muligheter for å bryte ned tallene på variant og versjon slik man kan med Windows og OSX. Android er broen som forbinder Linux på desktop/laptop med Linux på nettbrett og mobil. Det gir en gråsone der det blir vanskelig å gjøre korrekte tellinger. Kanskje de rett og slett burde slått sammen mobil-OS og desktop-OS. Chrome OS og Windows RT er også i gråsonen.

 

 

Slå sammen mobil og desktop: Det burde i såfall komme i tillegg, ikke i stedet for.

 

Jeg mener det blir like meningsløst som å slå sammen tallene for t-skjorter med tallene for frakker. Mobilmarkedet er delvis overlappende, men viktigere absolutt komplimentært med PC-markedet. En mobil enhet gir en bruker av en PC en viktig utvidelse av funksjonalitet. Størrelsesforholdet (spesielt hvis man måler omsetning) er også ganske skjevt i favør mobilmarkedet, så man mister oversikten over den reelle utviklingen på desktop-markedet. Spesielt dersom man kun opererer med prosenter og ikke antall.

 

Vår Alles Venn Knut fra Skolelinux-prosjektet er flink til å si at Linux har knust Windows. For at denne påstanden skal være riktig må man godta påstanden at mobiltelefoner har knust PC'er. Har mobiltelefoner knust PC'er? Har du kastet din siste PC på dynga? Jeg tviler. PC-salget har stagnert og til og med gått noe tilbake. Det er veldig naturlig for man har nå alternativer der det tidligere ikke fantes gode alternativer. Men PC'en er ikke død likevel. Det selges fortsatt mange PC'er. Det selges bare veldig mange flere mobiltelefoner+tablets.

 

Vår Venn Knut er også flink til å si at folk rømmer fra Windows. Det er mobilmarkedet og spesielt Android, som har hatt en fabelaktig vekst. Men ikke på bekostning av PC-salget. For det er primært PÅ TOPPEN av PC-salget. PC-salget har altså gått noe tilbake, men det dekker bare en liten brøkdel av veksten i mobilmarkedet. Folk bruker nok mindre tid i Windows, siden de nå kan gjøre ting fra sofaen de før måtte gjøre foran PC'en. Men de bruker fortsatt Windows.

 

Og Linux' vekst på desktop er mye mer interessant om man ikke roter inn Android-tall i samme smørja. Da ville Linux utenom Android faktisk vise reell nedgang - Android vokser raskere enn noe annet - noe som i alle fall jeg mener er direkte misvisende all den tid antall Linux-brukere på desktop faktisk går opp.

 

Derfor mener jeg at en prosentvis sammenligning mellom Android og Windows faktisk ikke er meningsfull. Det som er meningsfullt er å vise mobile enheters vekst for seg, og PC'ers vekst og fall for seg. Så kan man holde disse opp mot hverandre og se en korrelasjon mellom disse. Hver for seg, statistikk for bruk, i prosent - som denne, og statistikk for omsetning (i antall). Innenfor hver av disse platformene, prosentvis fordeling av operativsystemene, over tid. Som det vi ser her, for desktop.

 

Bryte ned tallene: Hvis du laster ned CSV'en fra StatCounter, så er Andoid og ChromeOS spesifisert på siden av Linux, så kan du se dem hver for seg eller slå dem sammen. Men det er altså på desktop...

 

Og jeg setter et stort spørsmålstegn ved tallene. Android gikk fra 1.33% til 0 på to måneder. Hvordan har de fått til at 1.33% brukte Android på desktop, og plutselig ikke gjør det lengre? Det er tydelig de har endret kriterier for innsamlingen underveis.

 

Og så, der jeg vil gi deg helt rett...

Gråsonen.

Windows RT regnes som et mobilt OS. Windows 8.1 gjør det ikke. Hardwaren Surface og Surface Pro er nesten like i formfaktor. Hvis vi ser for oss en potensiell Nokia by Microsoft Lumia W1 i fem tommers format, og en annen Nokia by Microsoft Lumia W1 Pro i samme format, der begge kjører på samme 64-bit intel-prosessor og kun operativsystemet er forskjellig... Da eksisterer det knapt noen gråsone lengre...

 

Hvordan skal StatCounter skille da? Er det meningsfullt at en mobiltelefon som kjører fullverdig Windows eller fullverdig Ubuntu regnes med i PC-markedet? Hvordan skal man sette grensene for at man kan lese meningsfulle tall for PC-markedet alene? Skal man skille mellom maskiner med tastatur og uten, eller skjermstørrelse, hvis man vil se på statistikk for tradisjonelle PC'er? Grensene mellom to slike måletall må nødvendigvis bli mer og mer kunstige siden vi får mindre og mindre fysisk oppdelte hardware-segmenter.

 

Jeg mener at det enn så lenge er mest meningsfullt å se tallene hver for seg. Men jeg ser at det blir vanskeligere og vanskeligere å definere en forskjell.

 

Kanskje man skal kunne definere sine egne avgrensninger.

Lenke til kommentar

 

Så utfordringen blir å lage guider framover for pek-og-klikk Linux?

 

Siden syntax'en i terminalkodene må passe maskinen og stier og slikt, så må det vel være slik at terminalbaserte guider kommer til kort for "bestemor Olga" sånn innimellom.

 

Synd at Linux skal være så avhengig av støtte fra diverse forum. Men, det er bra at det finnes slik støtte.

 

F.eks. å innstallere VMware under Linux er en utfordring i seg selv. Har forsøkt det. Kan hende det har blitt enklere med tiden da. :) (for jeg har ikke sjekket)

som om ikke Windows er det? Tror jeg ikke noensinne har fått god hjelp av de overraskende elendige hjelpesidene til ms. AtW

 

 

Herlig. Der deler vi vel litt erfaringsgrunnlag. Eller for min del, så har jeg omtrent aldri forsøkt slå opp i hjelp. Uten det strengt tatt har vært nødvendig. Internettet og det å få til ordentlige søkestrenger, har hjulpet meg umåtelig mye mere. :)

 

Men en ting skal windowsen ha, og det er at det er dobbelt-klikk, og akseptere diverse default-innstillinger også har man et ferdig innstallert software.

 

Ikke slik alltid med programmer og drivere under Linux'en. :ohmy:

Lenke til kommentar

 

 

Forøvrig tror jeg at du og jeg kommer til å like Windows 9 bedre enn Windows 8.

 

De kan hende , men man vet jo foreløpig lite om w9

 

du ønsker neppe en debatt om god/dårlig w8[1] er men problemet med w8 er jo at man strengt tatt i ikke har fått lov til å argumentere[2] med hvor dårlig det kan fungere

 

 

 

Fint at Linux øker.

Men samtidig er det verdt å merke seg at vanlige PCer med fullverdig operativsystem og Intel-prosessor er på vei ut.

Folk tilbringer mer tid med sine smarttelefoner og nettbrett.

Selv om de gjerne har en PC hjemme, brukes den stadig mindre.

Særlig siden PC knapt kan brukes til å logge på nettbanken uten å slåss mot Java.

Da er det faktisk lettere å bare ordne ærendet sitt på nettbrettet.

 

Her kan man lure på om behovet for vanlig pcer har vær kunstig høyt . [3]

spesielt hvis disse pcen bare har vært brukt til surfe på nett og lese epost , noe man fint får til med andre dingser

 

 

 

[1] Joda, men jeg føler vel at vi allerede har gjort den biten godt i tråder som handler om Windows 8.x...

 

[2] Såvidt jeg har sett er det svært lov å argumentere med hvor dårlig det kan fungere. Hverken jeg eller du har blitt arrestert eller sensurert for det.

 

[3] Det blir litt som å si at behovet for T-Ford var kunstig høyt fordi man kan kjøre Tesla... Det er kommet nye produkter som kan gjøre ting man før måtte ha en PC for. Hvert av disse produktsegmentene har noen ting de kan gjøre bedre, og noen ting de kan gjøre nesten like bra, og andre ting de ikke kan gjøre.

 

For de tingene du nevner, og for endel andre ting, så er det fortsatt sånn at en stasjonær PC er mer utbyggbar, kan ha kraftigere hardware og større lagringskapasitet enn en samtidig produsert laptop eller mobil. Etterhvert som alle tre typene blir kraftigere, så kan det være at stadig flere oppgaver ikke trenger sterkere kraft eller mer kapasitet enn det man allerede har, og vi ser at alternative produkter kan gjøre stadig flere oppgaver.

 

Men på mange ting er en PC fortsatt mer praktisk. Større skjerm, raskere kalkulasjoner, romsligere harddisk, og du får byttet harddisken om den går full eller blir ødelagt. Eller operativsystemet, dersom man er en sånn som leser denne tråden. Alt dette kan man kanskje se i framtidens mobile produkter. Men trenden er at man ikke engang skal få lov å bytte batteri.

 

Vi kan se for oss at mobiler om en tid kan kobles automatisk og trådløst til PC-skjermer, tastaturer og skrivere og man kan sitte å jobbe akkurat likt som på en PC. Allerede i dag er dette mulig, men det er på langt nær automatisert eller utbredt. Men på sikt vil mobiler kunne bli fullgode PC'er, om ikke oppgraderbare. Det er først og fremst fysisk størrelse, oppgraderinger, regnekraft, operativsystem og tilkoblinger som skiller disse produktklassene fra hverandre. Hvis man ikke prioriterer oppgraderinger, er fornøyd med operativsystemet, ikke trenger regnekraften, og klarer seg med de tilkoblingene som finnes, så er det bare størrelsen igjen...

 

Så behovet for en PC blir mindre år for år.

 

Men når jeg skal lese gjennom selvangivelsen, spille Skyrim på tre skjermer (ja, jeg spiller så lite at jeg er ikke ferdig med Skyrim ennå), skrive et formelt dokument eller behandle fotoene mine, så benker jeg meg fortsatt foran den store PC'n min. Da er kraftigst mulig, størst mulig arbeidsflate, og flest mulig tilkoblingsmuligheter alle sammen viktige verdier for en best mulig arbeidsopplevelse.

 

Mobiltelefoner og tablets jobber seg mot at de skal bli bedre på mange ting. Og det klarer de. Men det er ikke dermed sagt at behovet for PC'er har vært unaturlig høyt. Det er fortsatt høyt. Det er bare andre enheter som blir mer og mer lik PC'er. I forskjellige grader av kompakt/portabel arbeidsflate.

 

Jeg tror ikke det er så mange som har tatt sin siste fungerende PC og pakket på loftet, fordi de kan gjøre PC-oppgaver på mobilen. Jeg tror det står minst én PC i de fleste hjem ennå. Jeg tror ikke de som eier dem er like raske til å kjøpe ny PC eller oppgradere den forrige, fordi jeg tror de synes at PC'n er rask nok til det de bruker den til - unntatt gamere eller andre med sterke krav til regnekraft. Og jeg tror de fleste for tiden ser større nytte i en tablet eller bedre mobil, enn i en bedre PC. Men dersom PC'n ryker, så tror jeg jammen at en høy andel av de som ikke hadde tenkt å kjøpe PC, kjøper en ny likevel.

 

De grafene jeg har sett på salg, viser heller ikke katastrofalt fall i salg av PC'er. Jeg trodde dette, for alle artikler snakker om Post-PC og PC'ns død og Windows' fall. Og så så jeg på grafen. Det var snakk om en utflating og svak fall i salg. Og mobilmarkedet har eksplodert, og blitt mye større enn PC-markedet. På alle måter.

 

Det er ikke det samme som PC'ns fall. PC'n er ikke død. Den har bare fått lengre utskiftingssyklus, fordi vi har fått mer spennende enheter å bruke pengene våre på.

 

Jeg tror at om noen år, så kan man kjøpe mobiler som er en krympet versjon av en Surface Pro, med fullverdig desktop-OS og med mulighet til å koble til skjermer, tastaturer, mus, overgang til seriell-port, som kan gjøre det meste som man i dag kan på en stasjonærPC. Men... Da er det jo en PC!

 

Oi, har du sett. Jeg var nok mer interessert i å snakke om PCns egenskaper enn Windows 8.1.

 

 

[2] det har tilsynelatende vær lov å kritisere w8 , men man har da også fått overhøvlinger av en større dimensjon mot seg .

av de som ikke helt har forstått problemet fordi de har fått til bruke w8 etter Microsoft sine premisser ( der muse bruken etter hvert skulle erstattes med pekeskjerm og at man skulle tvinges til bruke hurtig kommandoer på tastaturet )

 

[3] med kunstig høyt behov så mente jeg mye av det man før brukte pcen til blir erstattet av andra dingser

så hvis disse dingsene eksisterte for en del år siden så hadde nok pc salget allerede da vært lavere

 

Nå sies det også at pcen ikke forsvinner , den bare endrer form

Så om en del år så blir vel pcen erstattet av servere der man bruker nettbrett ,mobil eller smart-tv til selve kommunikasjonen mens serveren ( pcen) bare blir en buffer mellom alle de andre dingsene

Lenke til kommentar

Andelen har økt med ca. 150 %, ikke 250 %. Hadde andelen økt med 250 % ville andelen nå vært 4,76 %. Dette er enkel matematikk. Overskriften er også helt feil, og meningsløs når det ikke står hva det sammenlignes med. En bedre overskrift kunne vært «2,5 ganger så mange nordmenn bruker nå Linux sammenlignet med juni i fjor».

 

Skjerpings!

Endret av zfc
Lenke til kommentar

Enig i det med 148% i stedet for 250 som det står i artikkelteksten, men overskriften synes jeg ikke er så veldig gal. Det er grenser for hvor mye informasjon man får presset inn i en overskrift. Noe må jo spares til artikkelteksten også. ;) Jeg synes artikkelteksten utfyller fint den informasjonen som ikke var plass til i overskriften, med unntak av den feile prosentregningen og at 2,47794.. er rundet opp til 3.

 

Angående overskriftforslaget ditt så sier ikke tallene noe om antall nordmenn, men om andel norske PC-brukere. La meg foreslå: "Linux-andelen på PC fosser frem i Norge"

Endret av Simen1
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...