Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Bilkaféen - prat om bilnyheter og bil generelt


Melding lagt til av Gavekort

Retningslinjer fra og med 30/01/2021:

  • Elbilspesifikke emner hører hjemme her, så bruk den tråden om du vil snakke elbil
  • Dette skal være et fredelig og sosialt sted for de som liker bil, vi tillater ikke forsøk på å veie opp el mot fossil
  • Elbiler er også biler, så vis respekt for de som vil snakke om elbilen sin på et nøytralt grunnlag

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Den er såpass knakende god at jeg enten bestiller Golf stv 140Tsi DSG eller Skoda Octavia stv 140TSi DSG til kona. Men hvilken.. Noen råd fra dere eksperter?

 

Nå har jeg dessverre kjørt ganske lite i det siste, og har bare hatt en liten runde i begge bilene med andre motorer.

 

Octavia med den motoren har vel fortsatt den kjipe bakakselen, mens Golf over 122 hk har Multilink, hvis jeg ikke tar helt feil. Nå er det jo kanskje begrenset hvor stor forskjell dama di vil merke på akkurat det.

 

Fine biler begge to, og hvis du ikke MÅ ha multilink eller VW-merke, så ser jeg få grunner til å styre unna Skoda når det er snakk om en ren bruksbil.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Takk for tilbakemeldinger Tityboi, Tee-Zee og Jakke.

 

Hvis jeg ikke hadde hatt firmabil og måtte kjøre denne bilen daglig hadde jeg nok gått for Golfen, uten tvil. Litt pga multilink som Tee-Zee nevner, men også pga et par småting jeg kan gjøre med den som jeg liker: orignalmontert midtstilte doble eksosrør, plug and play subwoofer i reservehjulsbrønnen samt et par ting til. Ja jeg er litt harry av meg..

 

Men nå er det dama som skal kjøre bilen hovedsaklig så jeg ser liksom ikke helt grunnen til å velge VW når Skodaen med samme motor vil koste meg over 500,- mindre pr mnd.. Den vil nok være forholdsvis god å kjøre den også, og kanskje vel så god restverdi??

Lenke til kommentar

Mhm, men tenkte å spørre her i tilfelle noen ser noen faresignaler, slik at jeg ikke trenger å dra 7 timer for å prøvekjøre den uten at det er vits.

Tjaa, bilen ser jo grei ut, men det er en god del rust der. Typiske steder som på bakluken, skjermer og dører. Om det er noe du vil betale 30.000,- for så er det greit. Tenkte bare å påpeke i tilfellet du ikke har sett det. Her er forøvrig bilen jeg solgte i fjor. Denne ble solgt på 2 dager, men kan være en pekepinn på hva man får for pengene om man følger med litt:

http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=37100494&editAd=true

Lenke til kommentar

Er nok ikke bare det som teller. Husker ikke helt hvordan reglene var, men bilen du kjøpte måtte være mindre enn 4 år gammel ellers forkortet de betalingstid med så og så mye. Noe sånt. Spør banken din.

 

Pappa skulle kjøpe en 2004 Audi, men fikk bare ett års nedbetalingstid på 100 000kr pga. bilens alder, så vi kjøpte heller fra en butikk som fikset finansiering for oss, da vi heller fikk 5 år derfra.

 

Hvordan er for øvrig 520iA å kjøre, siden du har hatt den?

Endret av Banksy
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Hvis jeg ikke tar helt feil, kan ikke bilen være mer enn 7 år gammel (varierer nok litt) når lånet er betalt, dvs det eldre bilen er, det kortere nedbetalingstid.

Stemmer det i 90% av tilfellene, men med kausjonistlån kan du bestemme nedbetalingstiden selv, men du bør jo være obs på å betale minst like mye som bilen faller i verdi.

Lenke til kommentar

Hvis jeg ikke tar helt feil, kan ikke bilen være mer enn 7 år gammel (varierer nok litt) når lånet er betalt, dvs det eldre bilen er, det kortere nedbetalingstid.

Når du har pant i bilen (salgspant) da er det begrenset hvor lang løpetid du kan ha på lånet, men dette varierer fra bank til bank. Hos min egen bank skal ikke bilen være eldre enn 10 år når lånet er nedbetalt. Dessverre er ikke de konkurransedyktige på pris, så jeg tok lånet mitt via forhandleren som også tilbydde 10 års nedbetaling.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...