Jump to content

bIsk0p

Medlemmer
 • Content Count

  11924
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1213 :)

About bIsk0p

 • Birthday January 1

Profile Information

 • Kjønn
  Mann
 1. XC70 må være et bra alternativ. Nettopp artikkel i broom.no om at disse er et kupp nå, får dem ned i 30 000 (ikke anbefalt om du ikke er bilkyndig å kjøpe i den prisklassen). Tar du en i 150' klassen med komplett serivcehefte, så burde du ha en bil som har mye å gå på. God komfort, sterk motor, god plass i bagasjerommet, høy sikkerhet. Denne har lavest KM ift kriteriene dine og er EU godkjent i nesten 2 år til. PS: Forhandleren kjenner jeg ikke til, så der burde du også gjøre litt googling.
 2. Unnskyld at jeg kupper tråden her Ida, men hva mener du? Synes du det er problematisk at barn i denne alderen resier alene? Jeg reiste mye alene i den alderen da mine beste foreldre bodde i Bodø og Trondheim mens vi bodde i Stavanger. Foreldrene mine hadde ikke mulighet til å være med alle feriene og sendte meg alene eller med min eldre søster nordover. Ingen problem, vi ble godt tatt hånd om av flyselskapene. Er over 30 nå, kjenner ikke at disse erfaringene har skadet meg ...
 3. Hvis du allerede har bil, så går du for firma bil på jobb og privat hjemme. 7500,- fast høres ut som et regnestykke som fort kan gå begge veier. Har du to biler, så sikrer du deg at det blir riktig.
 4. Fra 120 til 210 høres mye ut med bare programmering, kjenner ikke motoren. Men ikke vært borti såpass bra økning uten å bytte deler..
 5. Hvis du tar kontakt og har gyldig grunn for fravær, så er det sikkert mulig å ta dag 1 på neste kurs, men det betyr at godkjenningen din vil utsette til dag 1 er fullført.
 6. Velg en annerkjent tuning OTC eller lignende, ikke en som har dette som enmannforetak etter jobb. Da får du en programvare som er testet over tid med ditt oppsett. Dreiemoment er en utfordring med automatkasser, så absolutt gå for noen som av seg selv sier at de legger inn momentbegrensning..
 7. Jo han har lov, det man ikke har lov til er å koble til fastmontert elektrisk utstyr. Hadde takstmann på besøk og han sa at jeg ikke kunne bytte en eksisterende ledning på veggen en gang.. Ikke at det ville bli noe problem ift tilsyn, men det er noe som måtte opplyses om ift salg.
 8. Hvis du har litt peiling, så ville jeg prøvd å kontakte noen litt mindre elektro-selskap og se om de vil fullføre og godkjenne arbeid du begynner på. Dvs trekker kabler og skrur opp stikk også kobler elektrikker dette opp og foretar målinger. Men det er ingen garanti at noen vil ta på seg et slikt oppdrag.
 9. Lag annonse med anlegg også skriver du både pris med og uten anlegg. Jeg ville ikke starta demonteringen før du vet at du må gjøre det.. Det er nok mulighet for at en får mer hvis man selger separat, men prøv først å selg samla.
 10. For min del, så viste jeg til de 3 siste lønningene mine da jeg søkte lån første gang. Jeg jobbet på 3 mnd kontrakt, men ble aldri spurt om arbeidsforhold eller lignende. Når jeg søkte lån gang nr to, husker jeg ikke om jeg viste lønnslipp eller ikke. Men vil tro det var tilsvarende, 3 siste. Så fremt man ikke søker i april, så vil jo lønnslippene avsløre om man prøver å booste tallene sine i og med at total inntekt står på lønnslippen. Viser man til 50k i mnd i 3 mnd i inntekt etter sommeren og har totalt tjent 200k det året, så er det lett å forstå tegningen. Når jeg og samboeren kjøpte leilighet, så var premisset at vi solgte en av bilene våre. Det gjorde vi aldri og fikk aldri noe korrigering om å gjøre det heller. Tror ikke banken bryr seg nevneverdig så lenge en betaler lånet sitt.
 11. Jeg ville gått for å betale en elektrikker og få det skikkelig gjort med papirer, du får igjen for det ved salg + du slipper å bekymre seg for evt problemet om det skulle bli kontroll/brann.
 12. Enig i at det meste kan (og burde) kjøpes brukt. Vi kjøpte mye nytt og ser nå at det er helt unødvendig. Alltid greit å ha en butikk ift reklamasjon, men kjøper du utstyr som er 1-2 år gammelt, så har du fremdeles reklamasjon om du får med kvittering. Når det gjelder klær, kjøp så billig som mulig i starten. Bor du i Stavanger (som meg), så trenger du ikke å bekymre deg voldsomt for temperatur i starten. I tillegg vokser de så fort ut av klærne, gulper/spyr og driter på de. Så mye blir fort kast. Mange som gir bort/selger poser med div klær, kjøp noen sånne og evt sorter bort det du ikke vil ha og gi bort/selg videre. I tillegg trenger du ikke 20 forskjellige bodyer og pysjer/one piecer, ender fort opp med å bare bruke 7 på rotasjon. Og prøvd å handle for neste størrelse, De takler bedre å ha for store enn for små klær.
 13. Ingen informasjon deles så lenge pasienten ikke skriver under på at det er greit. Tror det sjeldent vurderes slik at er er uklokt å dele informasjon med pårørende, så selv om pasienten ikke er regnet som samtykke kompetent (under tvang), så er signatur på samtykke skjemaet gyldig. (Selv om pasienter har tydelige psykotiske/maniske tegn og symptomer, kan pasienten fungere i varierende grad på ander områder. Så en utelukker ikke en annen)
 14. Gjelder dette også pasienter som blir innlagt på tvang etter psykisk helsevernloven Kap. 3? Jepp, så lenge vi ikke har signatur på at vi kan dele informasjon, så gjør vi ikke det. Mener at man kan snakke med offentlige instanser uten godkjenning om det er hjemmel for det, men det skal jeg ikke si sikkert.
 15. Jeg jobber på psykiatrisk avdeling, og der blir pasienten spurt når den kommer til avdelingen om å signere samtykke skjerma ift informasjon til pårørende og offentlige instanser. Flere pasienter ønsker ikke å dele noe, da gjør vi ikke det.
×
×
 • Create New...