Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

PC starter ikke - Prosessoren er kortslutta


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har hatt endel problemer med pc'en over åra, det meste har jeg klart å fikse selv, men nå starter ikke pc'en og jeg har prøvd (nesten) alt, først trodde jeg det var strømforsyningen så jeg kjøpte ny (Uten å prøve å jumpstarte den gamle, dumt? Ja) Og da det ikke løste problemet kjøpte jeg et nytt hovedkort, da jeg visste at det var enten HK eller Prosessoren som var problemet da jeg til og med kjøpte nytt skjermkort. Men da det ikke funket heller så, sjekket jeg under prosessoren på gullkontaktene, og der var det bittelitt termisk pasta som jeg har oversett... Jeg renset bort dette med q tips og prøvde å starte pc'en igjen, selv om jeg antok at prosessoren var dau, verdt et forsøk.

 

Er det noen som vet om dette kan ha fucket opp hovedkortet også? Det gamle altså, da jeg har returnert det nye jeg bestilte. Og da vurderer jeg uansett å prøve med en ny prosessor av typen Ivy bridge, på et Sandy bridge hovedkort. Skal kjøpe en ny bios chip da jeg ikke får oppdatert bios nå.

 

Det som skjer når jeg prøver å starte pc'en er at en gang i blant når jeg trykker på start knappen er at viften på psu'en spinner en halv gang før den slutter. Har utelukket selve knappen foran på kabinettet da jeg har prøvd med en annen start knapp og kabel fra et annet kabinett samt at jeg har prøvd å jumpstarte den fra pwr pinsa.

 

Beklager for rotete post men mye jeg har prøvd.

 

Takker for svar!

 

- DaFreak

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det var det jeg også tenkte. Noe som er verdt å merke seg er at før pc'en sluttet å fungere så gikk den gradvis til helvete, bare noen ganger jeg trykket på knappen startet det, pleide som oftest å ta inn og ut skjermkort og sånt, da fungerte den noen ganger. Har egentlig ikke prøvd andre stikkontakter enn de på rommet. Men har jo byttet psu, hk, prøvd med 1, 2, 3 og 4 ram brikker, samt forskjellige typer ram brikker og skjermkortet er nytt.

Lenke til kommentar

Selv om kjølepasta som regel ikke er konduktiv så er de fleste kapasative og kan dermed lede strøm hvis avstanden mellom objektene er liten nok.

 

Aceton (isopropanol) funker bra for å rengjøre dette.

 

 

While it is not electrically conductive, the compound is very slightly capacitive and could potentially cause problems if it bridges two close-proximity electrical paths
Endret av Bjoolz
Lenke til kommentar

Av en eller annen grunn har jeg klart å få start på pc'en med det gamle hovedkortet og den gamle psu'en. men et eller annet gjør at jeg ikke får startet opp ssd'en og hdd'en min. Den AMI bios skjermen som kommer opp først ser at jeg har en Kingston ssd men når jeg prøver å boote kommer det bare "Reboot and select proper blot device" Før den kommer det opp noe renessanse/marvell beskjed hvor det står no harddisk detected. of set film Meg til å tenke på å resette RTC'en men så ser jeg at det ikke er noen cap på den, leste så i manualen dette "Removing the cap WILL cause system boot failure" altså ikke can som det vanligvis står, jeg har da klart å miste denne, uten at jeg vet hvor eller hvordan. Så om noen vet om noe jeg kan bruke isteden for den cappen til å sette på pin 1 og 2 hvor den vanligvis skal stå så takker jeg for svar.

 

Beklager for skriveleifer og langt sammenhengende svar men sitter på en tablet.

Endret av DaFreak
Lenke til kommentar

Marvell beskjed om 'no disk' er lite å bry seg om. Det betyr bare at den ekstra diskkontrolleren er slått på i BIOS, og den gir beskjed om at ingenting er tilkoblet. Meldingen forsvinner når du disabler kontroller.

 

En jumper (cap) lager en forbindelse mellom 2 pinner, så enhver jumper kan brukes hvorsomhelst. (vet ikke om jeg forsto spørsmålet riktig).

Lenke til kommentar

Marvell beskjed om 'no disk' er lite å bry seg om. Det betyr bare at den ekstra diskkontrolleren er slått på i BIOS, og den gir beskjed om at ingenting er tilkoblet. Meldingen forsvinner når du disabler kontroller.

 

En jumper (cap) lager en forbindelse mellom 2 pinner, så enhver jumper kan brukes hvorsomhelst. (vet ikke om jeg forsto spørsmålet riktig).

Joda, jeg tok et gammelt kabinett og kuttet av reset cappen og tvinnet de to kablene sammen og satt den på. Men har fortsatt problemer med at jeg ikke får bootet fra SSD'en, den finner ikke engang hdd'en. Den fant dvd spilleren da.

Lenke til kommentar

Har du prøvd å tatt ut hdd'en og sett om den booter da? Eller motsatt, ta ut ssd'en og sett om den finner hdd'en?

Det du skrev om at vifta gikk en halv omdreining når du slo på høres VELDIG ut som du har ei kortslutning i en komponent. Ta ut alle kort du måtte ha i portene på hovedkortet. Har du innebygd grafikk i hovedkortet så ta ut skjermkortet og koble skjermen direkte til hovedkortet. Ta ut dvd'en også. Når jeg sier ta ut så mener jeg koble fra ALLE kablene til de aktuelle komponentene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...