Jump to content

SteinarN

Medlemmer
 • Content Count

  1088
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

134 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

6126 profile views
 1. Regner med du har montert dette i et kabinett? I såfall, avstandsstykker ok? Riktig montert hovedkort? Ikke noe kortslutning noe sted? Er det beeper på hk? I såfall så skal du få noe beep kode hvis du prøver å starte opp uten cpu, annen beep kode hvis du starter opp uten ram osv. Eller har du noen lysdioder som kan vise tilsvarende feilkoder? Har du prøvde med annen strømforsyning? Som nevnt over, har du montert skjermkort så ta bort dette. Samme med SSD/HDD, koble bort.
 2. HWinfo viser selvsagt spenningsverdier, og det er gratis.
 3. Teoretisk kan man vel ikke utelukke noen komponenter på dette stadiet. En ting du kan prøve er å ta ut skjermkortet og kjøre på innebygget grafikk. Det vil selvsagt ikke være mulig å kjøre noe særlig til spill, men i det minste finner du ut av om skjerm blir svart når pc bare står der eller du surfer nettet ol. Er problemet der fortsatt så vet man at det er noe annet enn skjermkortet. Du kan også prøve med bare en rambrikke, men ram er kanskje det jeg vil si er minst sannsynlig ut fra dine symptomer. Du kan også laste ned programvare som viser spenning på de forskjellige nivåene på strømforsyning. Du vil selvsagt ikke være i stand til å se kortvarige dipper hvis skjermen blir sort i samme øyeblikk, men du vil kunne se om spenninger er riktige og stabile generelt. Aida64 viser spenninger, men jeg er ikke sikker på om du må ha betalversjon for å vise disse. Gratisversjonen har noen funksjoner deaktivert. Vet ikke om Cooler Master har programvare for å vise data fra strømforsyningen?
 4. Det kan virke som feil med hardware. Siden du har formatert og fortsatt samme feil. Sier du at du har sett artifacter på skjermen før/under krasj?
 5. Hva slags pc er det? Hviket operativsystem?
 6. Er jo mange som har kjøpt av han tidligere, så noen ser verdi i det han har tydeligvis.
 7. Da har jeg funnet ut at hvis man åpner en you tube video i "bilde-i-bilde" så kan man dra størrelsen på video vinduet til akkurat det man ønsker. Det blir selvsagt ikke nøyaktig native størrelse da det ikke er noe som viser hvordan oppløsning man har i vinduet eller akkurat hvor stort det er, så det blir bare på øyemål.
 8. Jeg har forsket litt... Det ser ut som det ikke er mulig å manuelt velge video vindu til 1920x1080 eller større utenom hvis man går til full skjerm. Men ved full skjerm så blir video vinduet satt til den oppløsningen som skjermen har, i mitt tilfelle 3840x2160. Ved å regulere størrelsen på nettleser vinduet så kan man "provosere" frem video vinduer i størrelser fra 426x240 og opp til 1280x720, men altså ikke større. Dette var noe jeg definitivt ikke hadde forutsett.
 9. Det kan gjerne høres ut som defekt disk. Har du prøvd å bytte SSD?
 10. Jeg har nettopp fått meg ny skjerm til pc med oppløsning på 3840x2160. Tidligere så hadde jeg skjerm på 1920x1200. Når jeg så en 1080p you tube video så valgte jeg fullskjerm og videoen dekket da 1920x1080 pixler på skjermen, altså nøyaktig det pixelantallet som er videoens native oppløsning. Nå med ny skjerm så kan jeg velge lite video vindu, medium video vindu på 1280x720 pixler eller fullskjerm. Altså ikke noe valg om 1920x1080 pixler stort video vindu. Det er jo meningsløst å se på en youtube video med 1920x1080 oppløsning i et video vindu på kun 1280x720 pixler. Men samtidig så blir jo full skjerm altfor stort da videoen må strekkes til dobbel bredde/høyde for å fylle den store skjermen. Derfor blir bildet selvsagt grumsete. Er det virkelig ikke noen måte å velge størrelsen på video vinduet slik at det samsvarer med den native oppløsningen på videoen, 1920x1080 i dette tilfellet?
 11. Ser den. Det er jo et argument for bedre kjøler. Det jeg tenkte var at når man ikke har et skjermkort som utvikler mye varme så blir det lavere temperatur i kabinettet og mindre krevende forhold for cpu kjøler slik at en stock kjøler lettere kan holde akseptabel temperatur på cpu uten for mye støy.
 12. Bare et forslag... Du har ikke noe strømkrevende skjermkort. Stock kjøler for Ryzen er ikke så dårlig. Fjerner du ekstra kjøler og går ned til en billigere SSD så har du nok til en Ryzen 3900X med 12 kjerner. Da får du ca 50% mer ytelse enn med en Ryzen 3700X.
 13. Når man bygger selv så får man det NØYAKTIG som man vil ha det 🙂
 14. Ok. De koster ca det samme tatt hensyn til at en må kjøpe kjøler i tillegg til 10700K. Til tunge redigeringsjobber som video rendering så er jo 3900X vesentlig kraftigere pga 50% flere kjerner. Mener du de er ca det samme i spill?
×
×
 • Create New...