Jump to content

SteinarN

Medlemmer
 • Content Count

  1108
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

137 :)

1 Follower

Recent Profile Visitors

6302 profile views
 1. Pc som fryser, altså ikke blåskjerm, bare at det fryser, viser seg ofte å være feil med os disken. Regner med du har en SSD til os disk? Har du installert noe verktøy for os disken, f.eks Magician for Samsung sine SSD?
 2. Hvis du er sikker på at strømforsyninga er ok.... Hvis hk er ok men cpu defekt så burde du få CPU_LED, det samme med defekt ram. Siden du ikke får lys i noen feil LED på hk så ville jeg tippet på defekt hk. Har du prøvd å koble bort alt av lagring, SSD/HDD osv, bruke innebygget grafikk samt kun ha i en ram brikke? Altså, kun hk, cpu, en stk ram, skjerm koblet direkte til hk.
 3. Jeg skal bygge ny pc til en kompis. Når jeg har bygget pc til meg selv tidligere så har jeg alltid valgt skjerm med pixelstørrelse ca 0,27-0,28mm. Det viser seg at dette gir en passende tekststørrelse osv med de innstillingene som W10 (eller en hvilken som helst versjon av Windows) har som standard. F.eks en 4k 49" 16/9 skjerm (3840x2160), eller en 24" 16/10 (1920x1200) har en slik pixelstørrelse og viser tekst osv i passende størrelse uten at jeg behøver å gjøre justeringer i Windows. Nå tenkte jeg anbefale en 4k 32" 16/9 skjerm til min kompis. Den har pixelstørrelse på kun 0,18mm, dvs at tekst/menyer osv blir alt for små og må økes i størrelse ved å justere i Windows. Hvordan fungerer dette? Blir det en sømløs økning i størrelsen av tekst/menyer osv? Dvs at det ikke er noen nivåer av zoom som gir merkelige artifakter på tekst osv? Edit: Eller har jeg misforstått det hele, vet Windows automatisk hvordan det hele skal skaleres for å få riktig tekst og menystørrelse etter at skjermdriver er (automatisk) installert?
 4. Har du prøvd å formatere minnepinnen i fat32 i stedet? Det er det formatet med størst kompatibilitet og er det formatet Windows vil bruke hvis du velger å lage minnepinnen med f.eks media creation tool.
 5. Dette mener jeg er et meget interessant spørsmål. Husker jeg rett så har forskerene beregnet noe sånt som at 10-20% av massen til to sorte hull eller nøytronstjerner vanligvis blir strålt bort i gravitasjonsbølger ved en kollisjon, det nøyaktige tallet varierer fra tilfelle til tilfelle. Så hvis sorte hull går gjennom en serie kollisjoner mot stadig mer massive sorte hull som resultat så vil det ha blitt strålt bort en energimengde i form av gravitasjonsbølger som etterhvert vil tilsvare eller overgå massen til det sorte hullet selv, etter et ikke så stort antall kollisjoner. Et annet meget interessant spårsmål er om disse gravitasjonsbølgene kan bli slukt av andre (nærliggende) sorte hull, med andre ord, kan et sort hull øke sin masse ved å sluke til seg gravitasjonsbølger på samme måte som annen stråling? Og videre, kan et sort hull øke sin masse ved å sluke til seg det teoretiserte gravitonet som formidler kraften i både gravitasjonsbølger så vel som kraften i et ordinært konstant gravitasjonsfelt? Videre kan en spekulere på om gravitasjonsbølger, eller gravitasjon i sin alminnelighet, følger det krumme rommet på samme måte som elektromagnetisk stråling, altså vanlig lys blant annet. Jeg vil helle til å mene at gravitasjon er så fundamentalt forskjellig fra de tre andre fundamentale naturkreftene at gravitonet/gravitasjonsbølger/gravitasjon passerer rett gjenom f.eks et sort hull uten å bli fanget, og at gravitasjonsbølgene følgelig ikke følger samme linje som lyset gjør når det passerer nært massive objekter.
 6. Nei, det var ikke aktivert. Nå har jeg aktivert, tester om det virker. Det så ut til at det kun var den ene innstillingen som var feil; IGMP. Utrolig (eller egentlig ikke) at ikke kundeservice hos Telenor sa noe om dette, spesielt siden Telenor tydeligvis har lagd det dokumentet du la ved i din post. Tusen Takkk for hjelpen! Det ser ut til at det virker nå 🥰
 7. Noen flere tanker.... Det virker ikke som det egentlig er noe feil med nettforbindelsen til T-We boksen, for alt virker jo når jeg bare gjør noe med den, som skifte kanal, gå inn i menyen osv. Så egentlig virker det mer som om det er T-We boksen som er ustabil?
 8. Jeg har fiber fra Telenor hvor jeg opprinnelig hadde Telenor sin Zyxel ruter. Har nettopp byttet til en Asus RT-AX56U pga Zyxelen tok kvelden. Jeg brukte aldri T-We boksen med Zyxelen, men nå etter at jeg satte inn Asus ruteren så har jeg tatt i bruk T-We boksen. Problemet er at jeg får feilkode E2000 på T-We boksen etter å ha sett på en hviken som helst kanal i ca 2-4 min. Feilkoden omhandler manglende signaler, som om T-We boksen mister internettdekningen. Skifter jeg kanal så kommer bildet tilbake med en gang, kan og skifte umiddelbart tilbake til opprinnelig kanal og bildet kommer med en gang der og. Restarter jeg ruteren mens T-We boksen står på kanalen hvor bildet er mistet så kommer det tilbake av seg selv når ruteren startes igjen. Lar jeg alt bare stå der uten å gjøre noe så kommer bildet aldri tilbake. Kundestøtte hos Telenor foreslår feil med/feil oppsett i ny ruter og kan ikke hjelpe med det problemet annet enn å sende meg en ny Zyxel ruter. Er det noen spesielle innstillinger som må gjøres i en generisk tredjeparts ruter for at T-We boksen skal ha stabil nettforbindelse? Hastigheten på fiberen er det den skal være når jeg måler med pc tilkoblet lan. Får 300 Mb/s både opp og ned, ping på 20-30 ms, veldig stabilt og konstant, så den generelle nettforbindelsen virker å være veldig god og stabil. Alt annet nett på pc er også meget kjapt, så tror ikke det er noe feil der.
 9. Jeg har hatt denne ruteren i ca to år etter jeg fikk lagt inn fiber fra Telenor. På lørdag så tok den helt kvelden etter at jeg endelig bestemte meg for å sette den fast på veggen med festene bak på ruteren. Den greide ikke å starte opp, blått lys blinket for selvtest, ble aldri konstant blått lys for selvtest ok, wan og lan bare helt sporadisk tent i kort tid. Konkluderte defekt ruter. Inntill dette skjedde hadde den fungert ganske ok bortsett fra noe svak wifi dekning Etter å ha lest om manglende muligheter for lokal administrasjon og funnet ut at dette er en gammel modell fra -14 eller deromkring så bestemte jeg meg for å kjøpe annen ruter. Valget falt på Asus RT-AX56U. Denne har dog ikke muligheter for ADSL eller IP telefon slik som Zyxelen. Men siden jeg har fiber med eget modem og ingen ip telefon så var ikke det et problem. Den har også den helt nye 802.11ax wifi standarden. Har 300 mbit symmetrisk linje, på den gamle Zyxel ruteren så kom opplasting aldri over 200 selv om nedlasting var på 300, dette på ethernet kabel. Med ny ruter så er både opplasting og nedlasting nå på 300 mbit. På lan portene så registrerer den nye ruteren det som 1 Gbit linje med ca 18 meter uskjermet cat5e kabel til pc.
 10. Jeg har lagt flere av disse annonsene til som favoritt for å følge med, ja. Så har jeg lagt til flere som virker som gode kjøp. De gode kjøpene blir solgt hurtig, de andre ligger der til evig tid ser det ut som, evt til prisen blir satt kraftig ned.
 11. Ja, hva skal man si til denne...... ble litt målløs jo.....
 12. For en overpris! *sint* Er ikke verdt mer enn 7-800 etter min mening. Da for noen som sitter på et sånt system med kun en to-kjerne prosessor og ønsker å kunne gjøre helt lett gaming av og til pluss vanlig nettsurfing og noe multitasking.
 13. La oss se, etter fri gjetting... Lys: 100W per 20m x 2 løp a 27km = 54kW Pumping, 1m3/s fra 400m ved 80% virkningsgrad = 5.000kW Ventilasjon, helt vilt gjettet = 1.000kW Nå kan det hende jeg tar vel hardt i når det gjelder pumping. Kanskje lekker det mindre, og det vannet som lekker inn øverst i tunnelen kan selvsagt pumpes ut fra det nivået, dvs mindre pumpehøyde. Ser at lys neppe gir det største strømbehovet. Ventilasjon er helt vilt gjettet, men med stor trafikk, meget høyt drivstofforbruk pga stor stigning som gir svært mye eksos, og meget lang tunnell så må det være et betydelig antall kW som går med til ventilasjon. La oss si 6.000kW eller 6MW totalt effektbehow. Gang med 8.700t/år og en får et årlig energiforbruk på 52.200MWh Gang med 600kr/MWh og kostnad blir kr 31,3 millioner per år. Pluss så på vedlikehold, asfalt, overvåking osv... At årlige driftskostnader og vedlikehold blir å overstige 100 millioner vil ikke overraske meg.
 14. Kun HDD er et klart minus uansett hvor stor den er. Har du muligheten til å gjøre det selv så kunne du kanskje prøvd å finne en brukt SDD på 250GB og installere/klone Windows over på den. Det vil nok gjøre pc mer lettsolgt. Hvor gammel er pc? Regner med kun et par-tre år? Er du helt sikker på den ble levert med kun HDD hvis den ikke er eldre enn det? I såfall så var den jo fullstendig utdatert på akkurat det området da den ble kjøpt 🤔
×
×
 • Create New...