Jump to content

BirgerCaC

Medlemmer
 • Content Count

  9048
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1284 :)

About BirgerCaC

 • Birthday 09/22/1988

Profile Information

 • Kjønn
  Mann

Recent Profile Visitors

28294 profile views
 1. Jeg gikk inn i NAS igår, så vi får de hvordan det går. Jeg har ihvertfall ståltro på selskapet, over en lengere tidshorisont. For meg er det utrolig at kursen er så lav som den er, til tross for at selskapet leverer sitt beste resultat noensinne. Har også investert i Europris. Hvor lurt det er, får man vente med å se. Hva tenker dere om Europris?
 2. Jeg vil si at den dårligste betalte 100% jobben i Norge er helt klart bonde. Da tenker jeg primært på husdyrprodusenter, i kombinasjon med planteproduksjon. Disse har gjerne investert fra 2-15 millioner i arbeidsplassen sin (stor økonomisk byrde og rissiko), og årslønna varierer selvsagt fra person til person, men jeg vil si at 400.000,- i årslønn er en representativ lønn for gruppen generelt. Da snakker vi 365 dagers arbeid i året, og arbeidsdagene varierer gjerne fra 7-16 timer/døgn. Pensjonssparing og enkelte andre goder må man ordne selv, med tanke på at man ser selvstendig næringsdrivende. Nå skal det sies at det å være husdyrbonde ikke er en jobb, men det er en livsstil.
 3. Hva tror dere om Norwegian? Tror dere nå Norwegian bryter den synkende trenden de har hatt de siste mnd? Tror dere selskapet har kontroll over kostnadsnivåene? Det var vell primært pga kostnadsnivået, og synkende inntjening pr. kilometer i lufta, som gjorde at den store investor-optimismen rundt Norwegian forsvant. Har dere noen generelle tanker rundt selskapet?
 4. Installerer et nytt brannvarslingsanlegg. På det gamle anlegget var det ikke kabel med jord. Nå er det nytt anlegg med ny kabel. Kabel har jord. Ser at det er 2 "tomme" muligheter for å koble kabel på anlegget. Der står det T5 og 6. (Se på bildet). Kan jeg koble jordinga på disse, og er disse ment for jording?
 5. Jeg vil si at det er relativt høy lønn som lokfører iforhold til lengden på utdannelsen. Nå er det kanskje mye overtid og ukurante arbeidstider og slikt som følger yrket. Kanskje det er derfor det er en høy lønn. Uansett. Hvorfor er det så høy lønn? Er ikke utdanningen blitt så ettertraktet at det blir utdannet mer enn nok lokførere? Hvordan ser arbeidsmarkedet ut i fremtiden?
 6. Jeg spør her siden syntes at det er unødvendig å opprette en ny tråd for dette. Hvis du ser på finn.no, så er det mange såkalte "gullnummer" ute på markedet. Noen gullnummer er til salgs for 230.000,- (!!!), mens andre nummer er til salgs for kanskje ca. 5.000,-. Er det i det hele tatt noen som gidder å betale over 200.000,- for et telefonnummer? Er det virkelig et marked for dette? Bare se på denne linken så ser dere at det er sykt man kan få slike summer for telefonnummer, mener da jeg.
 7. Her i Østfold så begynner det å bli mer og mer villsvin. Særlig i Halden som Quote nevner her. Jeg har ikke hørt om at det er mange som jakter på disse svinene, selv om det har kommet endel av de i Østfold. Dersom du gjerne vil på ordentlig villsvinjakt, så kan du prøve å ta turen til Sverige. Jeg vet om en kar som drar over dit for å jakte villsvin. Det er visstnok veldig god sjanse for å få skutt et svin. Jeg vet ikke hvor dette er, men du kan jo prøve å google litt om det? Jaktopplevelsen og jaktmulighetene er mye bedre i Sverige, så det er nok dit du må dra Tror også at det er slik at du må kjøpe med deg kjøttet av det du skyter.
 8. Arbeid på delelager/deletelefon. Takler han en jobb som kontorarbeider på verksted? Ta imot telefoner, notere bestillinger, skrive fakturaer og litt slikt arbeid kunne jo ha vært aktuelt for han. Han har jo relativt mye erfaring i bransjen, og dersom han takler litt papirer (noe jeg regner med at han gjør siden han studerer) så burde det være en grei jobb. Du har jo yrker som gravermaskinfører/lastebilsjåfør. Mange yrker som kunne ha passet han tenker jeg
×
×
 • Create New...