Gå til innhold

Test: Apple iPhone 5S


Anbefalte innlegg

Ikke i det hele tatt for å være kritisk...

Fingeravtrykk er ikke god sikkerhet - og Apple var ikke først ute med dette på mobiltelefoner.

Integrert Twitter og Facebook er minus for min del - det er bakdøren også.

Automatisk gratis SMS når mottaker også har iPhone (iMessage) - Ved tilgang på WiFi/3G, og det er flere som har opplevd at meldingen ikke sendes pga. mottaker ikke har internett. Når det funker som det skal er det bra - men det finnes vel tilsvarende på andre plattformer?

Tyverisikring med sporing - skal alle telefoner som har dette få pluss for dette? Det blir mange pluss i margen. Eller gir det bare pluss når telefonen er overprisen og man går personlig konkurs ved å miste den?

Mulighet for stort minne (Opp til 64 GB). Seriøst? Det er så fantastisk at man kan betale mer og få mer? Vis meg en toppmodell som du ikke kan få tak i med mye lagrinsplass eller ekspandere med minnekort.

God tilgang til nyttige og underholdende applikasjoner. Dette er vel en selvfølge - og plattformer som ikke tilbyr det får vel trekk?

Mindre skjerm enn konkurrentene. Seriøst? Bigger is always better?

Endret av Zeph
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ikke for å være vanskelig, men... Motorola Atrix 4G var i følge wikipedia først med fingeravtrykksleser da den ble sluppet i USA 22. februar 2011.

 

Virker som en kjekk måte å låse opp mobilen på. Skulle gjerne hatt det på flere moderne telefoner.

 

Motorola Atrix hadde ikke integrert det i oppsettet av systemet eller tenkt på hvordan det skulle brukes...

Checkpoint feature.

 

Nå som Apple har gjort det på en tydeligvis god måte, kommer det sikkert mange telefoner med dette integrert i tiden fremover. Noen kan også bruke norsk teknologi.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ingen tvil om at denne er bedre enn alt av Android ettersom den kan leveres i gull. Kansje får jeg byttet min E72 i gull med Russisk tastatur. Når det er sagt, hvis noen i redaksjonen leser dette, så ønsker jeg sterkt at dere gjør noe med den håpløse kommentarmuligheten dere har her. Det er rimelig talentløst at evt. svar kommer som en ny kommentar helt nederst i feltet. Dere burde hatt et sånt system som "Disqus" leverer. Se f.eks. på "Broom.no" Ærlig talt, det fungerer MYE bedre.

Lenke til kommentar

Det er litt søtt at iphone-brukere gir fullstendig beng i androidartikler/anmeldelser mens androidbrukere suger seg fast i iphoneartikler/anmeldelser som fluer på fluepapir.

 

Dere er jaggu skjønne :)

Ett kjent fenomen, og det er nærmest blitt en årlig begivenhet når en ny iPhone omtales på Amobil.

 

Har planlagt dårlig i år, og må derfor følge kommentarfeltet uten popcorn og cola.

  • Liker 7
Lenke til kommentar

Maks terningkast fire.

- Koster 5000

- Tokjerners prosessor

- Ikke Full-HD

- Ikke NFC

-/+ Fire tommer

 

- "Full HD" trenger man virkelig ikke på en skjerm av denne størrelsen... PPIen er så høy at ytterligere økning ikke gir mening. Den kan vise full HD eksternt vha. hdmi aller airplay.

 

- "Tokjerners prosessor" er en kritikk som ikke gir mening, all den tid prosessoren er den raskeste på noen mobiltelefon akkurat nå. Uten å være quad core. Det gjør kraften enklere å bruke også, flere cores er vanskelig nok å bruke på en normal datamaskin - og gir per idag liten mening på en mobiltelefon.

 

- NFC er ikke akkurat en hyppig brukt feature. Den har vært i "den kommer sikkert i bruk snart!" modus i flere år.

 

- Skjermstørrelse er en preferanse. Jeg mener at iPhone har den beste størrelsen, og ser det som negativt at Android-telefoner på den størrelsen er lobotomerte (f.eks. galaxy S mini). Android har selvfølgelig, som økosystem, en fordel i at mange størrelser finnes. Men for en enkelt-telefon er det en smakssak.

 

Kjapp oppsummering:

 

- beste ytelsen av noen mobiltelefon i dag. Det er sikkert noe annet om et halvt år, men som alle andre topptelefoner har den nok ytelse. Og en venter vel ikke på en mobil i dag?

- godt kamera, bare lumia 1020 ser ut til å være bedre

- innovativ ny fingeravtrykkssensor

- ios. Hate it, love it - men det har ihvertfall den fordelen at en får oppdateringer i mange år fremover. Det er det ellers utelukkende Nexus som har.

- God byggekvalitet

- Endelig 4G også i Norge, der 4G oftest bruker andre frekvenser enn de store europeiske markedene.

- Øvre prissjikt.

 

En grei 6er

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Kanskje man burde la de helt subjektive vurderingene være i et eget avsnitt. Jeg tenker da mest på design og skjermstørrelse, som ikke er objektivt "feil" eller "dårlig" på noen måte.

 

Personlig sitter jeg f.eks med en 4" telefon nå (Nokia 925), og jeg tar meg av og til i å irritere meg over skjermstørrelsen. Rekker fint over skjermen med tommelen, men for å treffe en knapp eller et spesifikt avsnitt, må som oftest den andre hånden hjelpe til. Kjedelig, syntes jeg.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest medlem-169651

Det nevnes som negativt at den har midre skjerm enn andre toppmodeller. For mange er akkurat dette positivt, fordi den tar mindre plass i lomma. Dette pluss at den veier en del mindre enn de andre toppmodellene og ikke toppmodeller bør også nevnes som noe positivt. Ikke alle trenger 6 tommer skjerm som veier 200g. Lite nyansert anmeldelse synes jeg.

Lenke til kommentar

Les om igjen. Jeg bruker ikke NFC fordi det er så lite utbredt.

Nettopp. Det kommer aldri til å bli utbredt. Det krever ny infrastruktur som veldig få er villige til å investere i, når de allerede har strekkodelesere som fungerer utmerket. Til bruk mellom mobiltelefoner er det også ei løsning på et problem som allerede har løsning - WiFi.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Fra testen:

 

Om noen klarer å lure fra deg den firesifrede koden, vil de altså ikke behøve å rappe med seg fingrene dine for å låse opp telefonen. Men det betyr også at det ikke er vanskeligere å komme inn på telefonen nå enn det var før. Det blir bare litt enklere for den som eier fingrene.

 

 

Du må ikke bruke en firesifret kode. Siden jeg ikke lenger vil behøve å taste den inn hele tiden, ville jeg byttet ut pinkoden med et passord på 5S. Sikkerheten ville dermed gått betraktelig opp, særlig siden ios 7 stopper muligheten for erase om "find my iphone" er på.

Lenke til kommentar

Jeg undrer noen ganger om Apple hadde solgt like godt om prisen var lavere. Det er ikke mange tilfeller der man kan bekrefte at høyere pris gir mer salg, men det finnes noen få. Når du kjøper denne telefonen er du på en måte klar over at du betaler blodpris, og det er samtidig helt greit.

 

Apple ser ikke ut til å slite med å få solgt telefoner, så de måtte ha vært rimelig dumme med tanke på businessintelligens ved å senke prisene. Så lenge folk fortsatt går og kjøper er det ikke nødvendig å senke prisene.

 

 

Tidligere savnet vi en god Office-løsning «rett ut av boksen». Nå er dette løst, ved at du kan laste ned Apples iWork-applikasjoner uten å måtte betale for dem. Dermed får du full tilgang til de høyst potente kontorappene Pages, Numbers og Keynote.

 

Gjelder dette kun 5s? Jeg får ikke lastet de gratis ned med 5ern. Eller er det jeg som gjør no feil`:-P

 

Jeg tror det bare gjelder for de som kjøper nye telefoner.

Endret av ahpadt
Lenke til kommentar

Ang hardware så er iPhone ganske god, i alle fall ytelsesmessig. At den ikke har minnekort er ikke noe direkte minus, men med tanke på hvor sinnsyk forskjell det er mellom 16 gb og toppmodellen er det en faktisk minus.

Fingeravtrykkleser vil jeg ikke kommentere før teknologien er moden nok, men fra ett personvernståsted er problemet ganske åpenbart alrede, med mindre Apple "ut av det blå" slipper ut all info om chippen og softwaren... noe som kommer aldri til å skje. Jeg satt lenge på gjerdet ang kjøp av ny mobil, og dette er mine *personlige* grunner til hvorfor jeg ikke kjøpte iPhone:

 

1) Ingen tilgang til mapper. Dette er helt meningsløst og burde vært en opsjon i iOS å aktivere.

2) Elendig filstøtte. iOS vil nekte deg å laste ned en fil eller åpne vedlegg som den ikke har støtte for, bla.a .mkv, .rar, .zip etc. Dette vil også kreve tilgang til mapper som i punkt 1.

3) Ingen widgets. Dette er direkte irriterende for selv for en slik "slask" som meg så har jeg diverse ting jeg liker å notere i kalenderet... gjerne cloudbasert slik som google... slik at jeg kan se mini-kalenderet på "skrivebordet" på telefonen. WiFi widget, klokke, live wallpaper etc er også kjekt å ha, noe som er ueksisterende på iOS.

4) Ingen "remote management" a-la Samsung Kies. Hvis det er noe Samsung skulle ha skryt for så er det faktisk Kies, iOS har ingenting tilsvarende og iTunes er så handicappet i den sammenhengen at det ikke går an å sammenligne de to.

5) Diverse programmer som er ueksisterende i iOS som TubeMate og masse andre "skumle" som Apples sensur ikke slipper gjennom.

 

I bunn og grunn er iPhone, og vil alltid være en barnevennlig, familie-sikker, idiotsikker handicappet telefon som kunne vært mye mer.

 

Det er ofte snakk om at tablets kan erstatte datamaskiner for de fleste oppgaver....android kommer faktisk meget "close", men så lenge iOS forblir så låst som den er kommer jeg ikke til å kjøpe.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ingen tvil om at denne er bedre enn alt av Android ettersom den kan leveres i gull. Kansje får jeg byttet min E72 i gull med Russisk tastatur. Når det er sagt, hvis noen i redaksjonen leser dette, så ønsker jeg sterkt at dere gjør noe med den håpløse kommentarmuligheten dere har her. Det er rimelig talentløst at evt. svar kommer som en ny kommentar helt nederst i feltet. Dere burde hatt et sånt system som "Disqus" leverer. Se f.eks. på "Broom.no" Ærlig talt, det fungerer MYE bedre.

 

Fatt mot - Samsung innoverer igjen! Men det finnes jo uansett Android-telefoner som får iPhone til å virke billig.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

 

Ingen tvil om at denne er bedre enn alt av Android ettersom den kan leveres i gull. Kansje får jeg byttet min E72 i gull med Russisk tastatur. Når det er sagt, hvis noen i redaksjonen leser dette, så ønsker jeg sterkt at dere gjør noe med den håpløse kommentarmuligheten dere har her. Det er rimelig talentløst at evt. svar kommer som en ny kommentar helt nederst i feltet. Dere burde hatt et sånt system som "Disqus" leverer. Se f.eks. på "Broom.no" Ærlig talt, det fungerer MYE bedre.

Fatt mot - Samsung innoverer igjen! Men det finnes jo uansett Android-telefoner som får iPhone til å virke billig.

Jalla.

Lenke til kommentar
Kjøper du iPhone 5S for å ha den heftigste mobiltelefonen på markedet, bør du kanskje orientere deg litt i hva som finnes der ute. iPhone 5S er en kraftpakke, men må se seg slått av vanntette

Sony Xperia Z1 på de aller fleste områder.

Javeeel? :hmm:

 

Den fikk en 6er på terningen, til tross for at den ble slått på de aller fleste områder av Sony? En 6er på terningen bør henge høyt, og nåløyet bør være trangt for å få den. Synes denne testen lukter litt svidd.. Jeg er helt nøytral og likegyldig til om det er iPhone eller Android. iPhone 5s er sikkert en knall telefon/dings, som jeg sikkert kommer til å vurdere nå som jeg må ha ny telefon, etter at min Xperia Z fikk litt vann på seg og døde.

 

*edit* Quotinga funker ikke som det skal, så litt av teksten havnet utenfor.

Endret av Kenneth Solfjeld
Lenke til kommentar
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...