Jump to content

nessuno

Medlemmer
 • Content Count

  2859
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

nessuno last won the day on December 21 2019

nessuno had the most liked content!

Community Reputation

3617 :)

Recent Profile Visitors

5774 profile views
 1. Siden solsystemet består av materie skapt i andre stjerner (alt tyngre enn helium), så er dette neppe noe overraskelse.
 2. Beste tipset en kan gi: sats uten å nøle. I samtlige industrier/yrker er den som presterer best mest aktuell... uansett kjønn, hudfarge, eller hva annet. Har aldri vært bort i en kvinne som lyktes i noe "mannsdominert" som så på seg som en "kvinne i en manndominert stilling". Heller: dyktig arbeider på førsteplass... så også kvinne. Verden gir stort sett f i hvem du er, hva som er interessant er hva du kan.
 3. Hadde de enormt store tyske bilselskapene ikke hvilt på sine laurbærblad, vært aggressive i sine fremtidsvisjoner, ikke solgt mye av det samme med en ny vri og satset nytt - hadde folk kjøpt kanskje Mercedes Model 3 i dag, så å si. Det som skjedde med bilindustrien er det AKKURAT SAMME som skjedde med mobilindustrien da slike kjemper som Nokia, Motorola, Blackberry og alle de andre gamle store var i dyp søvn da Apple sprengde døren av hengslene med iPhone.
 4. Punkt for punkt, fra enden først: Det du bør skjønne, enda viktigere at politikerne skjønner og velgerne også (her ber jeg virkelig om alt for mye på en gang) er at verden er "dog eat dog". Nå er Norge relativt godt plassert på verdenskartet men egentlig vi er på nivå med Venezuela eller Saudi-arabia på sett og vis: mesteparten av inntektene er fra naturressursene eller bruk av naturen til noe (eks: fiske, strøm, turisme). Dette er MEGET mager suppe. Du sier null skatt... men vet du hva null skatt er mye skatt! Hvis for eksempel regjeringen sa - IT selskaper betaler 0 skatt neste 100 år (men ansatte betaler skatt, og må jobbe/bo i Norge), så hadde de ansatte betalt enormt med skatt som i dag betales i California/Japan/Korea/India i dag. Så null er faen ikke mye null! Og jeg skal love deg samme måneden sånt innføres står FB, Google, og alle andre nesten bevæpnet klar til å storme over norskegrensen bare hvis de kan. Så sier du hjelpe satsing... ja, faktisk staten kan det, igjen som forrige eksempelet - uten å gi en eneste krone i subsidie. Dette med alternativ mat var tatt opp, kjøtterstatninger, igjen kom miljøsyting og kufis i bildet. Forstå følgende: man oppnår mye mer ved å gi enn ved å kreve. Gi alle selskaper som skal satse med whatever... burgere av algeproteiner for den saks skyld... null skatt, gitt igjen at de starter gesjeften i Norge, ansetter folk her og flytter sine glupe hoder hit så DE likevel betaler skatt av inntekten, betaler våre bompenger, spiser våre kjedelig Gilde kokt skinke mens de forsker på sin greie... og igjen vil de stå klare ved døren. Det er nettopp slik sånne selskaper får fotfeste. Og det er nettopp profit first - benefit second - som kommer til å gi fordeler på lang sikt som er "blindpassasjerer" på dette morotoget. Det er bla.a. slik Apple fikk bygge sitt enorme nye runding - de gikk på skattelette-anbud, den staten som ga de gynstigste vilkår høster nå alle de fordelene med at noen av verdens glupeste (og best lønnede) folk bor og jobber der. Så jeg tror ikke det er så mørkt. Men denne livsfarlige trenden med å melke oljekranen for alt den er verdt, og omtrent kun leve av industrier som har enorm profittmargin som gir de da denne "redningsvesten" som redder de fra nokså intrusiv norsk skattepolitikk er ikke levelig på lang sikt. Spesielt lite levelig er den hvis vi skal beholde velferden vi har (som vi har stort sett takket olje) og ellers levestandarden vi har som er også takket mye av det samme... SAMTIDIG som vi skal svi av enorme summen på grønt ditt og miljø datt, som er pokkeren meg ikke så lønnsomme. Ja vi er enige, men angrepretningen av samme problemet er forskjellig.
 5. Ikke at det spiller noen rolle hvem og hvordan har gjort Norge avhengige av oljekranen, takker jeg likevel at den finnes. Uansett parti er dagens realier slike: enorm skattenivå, enormt mange statlig ansatte, nærmest null incentiver til nye industrier og det som er av industri er nesten ingenting. Olje, fiske, elkraft. That's it! Miljøkamp eller ei, trenger landet nye og betydelige inntekter. Helst på en slik skala at da man struper på oljekranen så taper ikke NOK halve verdien mot USD/EUR slik den har allerede gjort. Og å bare si "the miljø-apocalypse is nigh!" Og klage på oljeindistrien er selvføleglig lov... men, som spurt utellige ganger før - hvor er erstatningen? Så lenge SAMTLIGE partier har ikke mer fantasi enn å fortsette å suge på oljekranen og ikke legge til rette for nye (helst mer teknologiske) og fremtidarettede inntektskilder som er BÅDE profitable og "rene", helst i denne rekkefølgen, så blir det lite å hente. Og å syte om skumle oljen ellers blir som å spytte på foreldrenes grav. Du hadde ikke vært der du er i dag uten, ingen i dette landet hadde vært det.
 6. Håper flest mulig treffer søt crude! Ja til forsvarlig norsk produksjon av olje og gass i landets mest innbringende og nasjonalt betydelig industri.
 7. Det er snakk om en cutting-edge fregat som skulle liksom se hårene på en flues rumpe 100km unna, med flere typer sensorer, men det er ikke HI men Sola som så de og varslet om kollisjon. Hvor mye mer av et direkte bevis på total komatos søvn på broen til HI skal man lete etter? Men får bare vente og se hva granskningen konkluderer.
 8. Ja men for å si det sånn slike tillegg, så lenge de er gode (dvs smaker godt og er ikke av tvilsom karakter) lar seg bruke... gitt at man likevel ender opp med en god vare. Og det er ikke gitt. Du sier bambus... en del varer liker jo kjøttindustrien å proppe full av stivelse. Det og gjerne bruke majones-lignende fettbomber som melkeprodukterstatninger. Ikke mange som har sagt mye om at palmeolje/fett er blitt erstattet av solsikke/raps, sunnhetsgraden gikn pittelitt opp men kaloriinnholdet forble like tragisk. Som sagt, alt er mulig, men med måte, og jeg ønsker disse produsentene av kjøttalternativer lykke til. For å "bare" gå over til soya proppet full av Bayer sitt glyphosat og fitoøstrogen samtidig som at opplevelsen likevel er so-so... de må virkelig anstrenge seg der.
 9. Det som er dessverre negativt for SolaTS/Tsakos (eller hva het selskapet) er at norsk rettsvesen har en sånn utrolig og unik praksis med å fordele skyld der fordelingen i seg selv er unødvendig, på skulle nesten trodd "pur faen". Så det kan hende Sola får litt av ansvaret, og må regne med en runde 2 eller 3 evt i en utenladsk domstol for å renvaske seg helt.
 10. Eneste er pkt 4 - fly av denne størrelsen har ekstremt stor og tydelig radarsignatur + transponder. Jamming eller ei, en planlagt flurute skal gå relativt lett å forutse ifht krysserraketter som i aller beste fall kan delvis etterligne et slikt fly.
 11. Ja! Og ikke nok med det - helst bør den være *bedre* enn hva den erstatter (les: smak, konsistens etc). Per dags dato har bare soya klart å bli brukt til noenlunde grei erstatning til melkeprodukter og en so-so erstatning for *visse* kjøttprodukter. Til sjuende og sist hvis Ola og Kari har penger, reflekteres dette i nokså direkte i varene som finnes. Og det finnes jaggu meg mange kort og langreiste kjøttvarer i de fleste butikkene så smaken er nokså kresen. En sak er om noen kjøper mat av rent politiske grunner og nøyer seg med at smaken er so-so men det er liksom næring i det, en annen sak er om den gjennomsnittlige familien faktisk ønsker en rart smakende "soyapølse" eller noe annet til middag hvis de vet at ekte varen smaker bedre. Kunsten her blir å fremstille noe som både smaker bedre eller minst like bra, er gjerne billigere grunnet en mer effektiv produksjonsprosess - og da forhåpentligvis kommer alle andre ting som miljøgevinster som blindpassasjerer med på turen. For å bare si at "dette er bedre" og plukke ut en grunn er ikke nok. Ser man på elbilene er det et prakteksempel på hvorfor markedet - og ikke politikken - løser det politikken skal liksom løse men får det ikke til: man leverte en rekke varer (dvs biler) som har slike klare umiddelbare fordeler for forbrukere at nettopp takket være det ble de valgt. Jo snarere man innser dette og heller legger til rette for å få den ballen til å rulle (eksempelvis: skattelette for bedrifter som satser på å produsere kunstige kjøtterstatninger) jo bedre, i alle fall er dette en av flere gode muligheter.
 12. Håper inderlig staten taper på alle punkter. Å beskylde SolaTS for ulykken er som å beskylde gravitasjon hvis man snubler og faller.
 13. Du vinner en stjerne, hipp hipp! Dette har mange dessverre ikke skjønt.
 14. Tror du skal være den siste som skal bestemme når, hva og på hvilken måte jeg skal mene. Når det er sagt, så savnes det noe helt konkret - nemlig politiske cojones til å komme på den (vestlige) politiske scenen og erklære de store hvite elefantene for det de er: vi som oljeproduserende nasjon er langt foran med bla.a. elektrifisering. Så det hadde vært logisk å kreve av våre "venner" at de begrenser sitt skitne produksjon. Kan gjerne begynne med tragediene som er oljesand i Canada (kanskje mest utslipp i verden ved ca 1 barrel brukt per 2 produserte), deregulerte ville-vesten Skifereventyret i USA som er kanskje den mest forurensende enkelidustrien i moderne Amerikansk historie... og som et lite bonus ikke "be vennligst" men KREVE at den store gullgutten Bolzonaro i Brasil vennligst ikke raserer hele jævla regnskogen. Får man en reduksjon på vesle 10% samlet fra disse tre, har man spart hele Norges utslipper gange... ja, minst 5 eller 20 eller noe sånt. Så du spør løsninger - her er min løsning: ikke ha hellige kyr. For her i landet er det tydeligvis akseptabelt at folk skal spise mindre kjøtt, ikke ha plastsugerør på McD og sykler om vinteren i stedet for å kjøre bil... mens visse land ikke bare kutter ingenting men øker og er på en helt mirakuløs måte helt utestengt fra kritikken. Når husker du Erna kritisere Saudiene sist? De driver omtrent slaveri med tvangsarbeidere fra Bangladesh og har omtrent ikke funnet opp utslippskrav. Hvorfor sitter Erna (eller andre) med tungen i ræven da? For jeg finner det såpass idiotisk av vi skal "lede an" med tiltak som avhengig av hvem hører på skal være alt fra beskjedne til ekstreme... mens en tilsynelatende enorm mastadont av en hvit elefant i rommet skal spares all kritikken. Og ikke bare kritikken - men ros er visst rasjonert også: hvem skal og på hvilken tidspunkt hedre Kina for å ha erstattet så mange busser med elbusser at de kuttet utslipp tilsvarende MER enn Norge? Alle holder kjeft plutselig. Men sugerør, rødt kjøtt og plastposer - å ja, det skal det snakkes om. Sånn klassisk, syklisk, vestlig selv-hedrende hjertesak dette her: først var det AIDS, så var det sultne folk i Afrika, så var det regnskogen, så var det #Metoo, nå er det sugerør og plastposer. Jeg er lut lei fake, liksom-tiltak og helt fake hyklerkor av folk som skal hoppe på den seneste bølgen som "selges" i mediene, uten at tiltakene er fakriske men bare så lenge alle er med... bare så lenge alle heier på samme sak... og "ikke prøv å motsi dette engang" liksom. Jadu.
×
×
 • Create New...