Gå til innhold

Anbefaling: Dette er millionærens drømme-PC


Anbefalte innlegg

Så mye feil og idioti i artikkelen at jeg blir kvalm, men den verste er definitivt denne: Hvis du kan akseptere en ørliten sjanse for at noe går galt, vil Corsairs Platinum-moduler på 2400 MHz yte bedre.Det har ikke slått dere at Xeon E5-2690 ikke kan kjøre mer enn 1600MHz DDR3 da?

Så det er ikke feil og idioti å klage på noen fordi de gjorde en liten tabbe?

Vi er mennesker, alle gjør feil.

 

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Denne løsningen er jo identisk med de 8 jeg har stående i det ene av mine 4 serverrom og som jeg tenkte jeg skulle bytte få byttet ut i løpet av dagen. Da skulle dere sett de 23 andre pc'ene jeg har, altså en i hver av stuene mine! Nå har jeg ikke pc på noen av soverommene da alle elskerinnene mine tar all min oppmerksomhet der ...

Lenke til kommentar

Her er det så mye å kommentere at jeg ikke helt vet alt jeg skal si, så jeg starter bare en plass...

 

Siden Nizzen er en av de mest ekstreme PC-brukerne her på forumet og har hatt oppsett på toppen av PC-mark lister er det greit å starte med å si meg enig med disse innleggene:

Rammen til Arecaen dere har valgt passer ikkje :p

 

Tydelig forskjell på en noob milionær pc og en entusiast pc. Jeg velger det siste :)

Det er et godt mysterium at det ikkje ble valgt en Areca 1882ix-24 i stedenfor ix-12. Med Ix-24 så har man både ssdene OG harddiskene på samme kontroller. Noe som gjør at man får veldig bra ytelse for harddiskene som man selvfølgelig setter i raid-6.

 

Og man velger de IKKE Western Digital Caviar Black for hardware raid kontrollere. Iallefall ikkje om man er "milionær" Det er epic fail.

 

Personlig så liker jeg at Hitachi fungerer veldig bra på hardwareraidkontrollere, selv om de jeg kjøper er konsum harddisker og ikkje enteprise.

 

Så 12 stk ssd i raid-0 og 12 stk Hitachi Ultrastar ville vært perfekt for denne maskinen. Trenger man mere lagring til Arecakontrolleren, så kobler man bare til en expander til en av portene inne, eller så har man også en "fan out" kontakt som man kan koble til et expanderkabinett f.eks.

 

Minnet til Areca 1882ix heter : ARC82404GB for ARC-1882IX series

4GB DDR3-1333 ECC Registered cache memory

 

 

Dette er en maskin som faller mellom 2 stoler, som dette innlegget påpeker bra.

Det er merkelig at enkelte her tror at alt en PC brukes til er Spill ???

 

Dette er en maskin som i utgangspunktet ville ha blitt brukt til Video/3D og ekstrem grafisk arbeid ... men ... jeg er helt enig i at det er noen mangler her ... og Nizzen har rett i det meste ...

 

Hvis man skulle sette sammen en maskin som dette for grafisk arbeid av type video/3D- redigering og rendering i tillegg til ekstrem grafisk/fotografisk arbeid, så hadde man ikke gått for dyre entusiast GPU'er, man hadde gått for proffvarianter for å få best mulig og stabile drivere for den programvaren man brukte ...

Mitt forslag er 7x TESSLA bare for å trekke det lengst mulig ...

 

Arecakontrolleren var jo ett frisk pust, men som Nizzen sier, hvorfor 12 når det finnes 24 til en "liten" økning i pris ...

Jeg ville derimot funnet en av Arecakontrollerne som har både interne og eksterne porter og ett eksternt diskkabinett i tillegg for første backup ...

Jeg har ikke sett så nøye på dette, men jeg ville vel hatt i hvert fall 2 pci-e SSD'er i tillegg ... som jeg hadde brukt til OS og programvare, og brukt Sata SSD'ene som arbeidsområder/Cache og mellomlagring av arbeidsprosjekt ...

<...>

Folk tror det er en spill-maskin pga. 3x Titan. Siden prosessorene ikke kan overklokkes vil man få en massiv flaskehals fra CPU med en slik GPU-ytelse, siden få spill bruker mer enn 2-4 tråder.

Angående PCIe SSDer. Med mindre man skal kjøre linux og går for ioDrive (Duo?) med SLC og booter fra det er det liten vits. Alle konsumer-SSDer med PCIe interface er en RAID-kontroller med SSD ferdig montert og muligens custom firmware/drivere. Alle blir slått av et SSD-RAID på en slik Areca med ekstra RAM. RAM-SAN eller ioDrive kunne kanskje vært aktuelt for visse nisje bruksområder selv med Areca RAIDene. Som Nizzen argumenterer under:

<...>Pci-e er da lite vits å ha i en maskin om man har Areca 1882-ix 24 4GB ram og pci-e 3.0. Man skal lete lenge etter noe som faktisk er bedre enn dette av pci-e ssder. Iallefall som er bootbare. Et par pci-e ssder har lavere latency enn Arecaen med ssder, og det er Ioextreme SLC varianten. Denne har dog svært lite lagringsplass, og er ikkje bootbar.

 

<...>

Og jeg tok det for gitt at det fantes noen bedrifts SSD'er for PCI-e som var vesentlig mer habile enn SAS/SATA SSD som var bootbare .. og av grei størrelse ...

jeg tenkte på noe som dette:

http://ocz.com/enter...-specifications

 

http://www.micron.co...#fullPart&306=1

 

http://www.cdwg.com/...2711868.aspx#PO

 

Men må innrømme at jeg tok det som en selvfølge mer enn som et faktautsagn at enterprise grade pci-e ssd'er var vesentlig bedre enn SAS/SATA versjoner ... selv når de sto på en areca kontroller ... som jeg er helt enig med deg er rimelig high-end ...

og plassmessig .. en fleksible pci-e x16 raiser vil hjelpe, selv om man nok må være litt kreativ med innfesting ... men man får klart ikke 7x Tessla og 2x pci-e SSD'er ... hmm ... hvis man ikke finner ett ekspander brett da ... (husker ikke hva disse egentlig heter jeg ...)

z-drive er en ganske billig RAID-kontroller med custom firmware bundlet med vanlige SATA SSDer.

Micron P320h er en ekte PCIe SSD, men er egnet for områdene database eller databaselogg. For å hoste en internettside er én slik overkill. For VMs vil Areca sannsynligvis være bedre.

Edge enheten er RAID av vanlige SATA SandForce SSDer..

 

Om du skal gå all-out PCIe SSD har du en fin liste her

Om du vil sikle på noe ekstremt sjekk ioDrive Octal. Etter hva jeg har lest tidligere antar jeg at det er slike amerikanske NSA bruker i de største datamining operasjonene sine. Fusion-IO slapp for en stund siden (ca halvannet år?) en press release hvor de sa et amerikansk statlig byrå de ikke ville navngi hadde bestilt størrelseorden PB med lagring med >100M IOPS fra dem....

 

Og i den sammenheng blir det litt morsomt med brukernavnet av det siste innlegget jeg vil kommentere XD

Hvorfor bruke så mye penger? Greit, jeg brukte 12 tusen på en skikkelig Gamer-PC, men å bruke så mye som dere snakker om er jo bare tull.

 

Jeg vil tro en trenger slikt utstyr dersom en skal ha en skikkelig server, som drifter en webside med mye trafikk, men å kjøpe seg en PC for spill til den prisen...

En skikkelig webserver som gjør mye serverside computing som er lagringsintensivt kunne vært passende med denne hardwaren om man fjerner GPUene og skjermene. For mer vanlige nettsider, selv med høy trafikk, ville dette vært overkill.

 

For en skikkelig gaming PC, sjekk signaturen til Nizzen. Jeg tror få på forumet her kan måle seg.

Mitt oppsett er til rundt 30-35K med perifere enheter inkludert, men er ikke optimalisert for gaming, så jeg kunne fortsatt puttet 8-10K i GPUer og fått et gaming monster. 3930K @ 4.4GHz (og 16GB 2133 CL9 RAM) klarer å dra 2x Titan i de fleste spill, og ikke bli stor flaskehals for 3x titan ved 2560x1440 med alt på max i nye spill. 4.4GHz er forresten 24/7 stabilt folding@home klokken, den er 24/7 gaming stabil på 4.5, og for det aller meste stabil i gaming på 4.6 med litt høyere volt. Jeg kunne klokket høyere om jeg hadde gått for mer støyende kjøling, men jeg sover like ved siden av.

Endret av GullLars
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Syntes det var endel snodige kommentarer her, det er vell ikke sånn at Intel Xeon, med Intel C-basert brikkesett og ECC registrert RAM fungerer noe dårligere til spilling sammenlignet med Intel Core i7, med Intel X/Z basert brikkesett og ikke ECC registrert RAM?

 

Er helt enig at dette oppsettet her var noe tullete, det å i det hele tatt kjøre et Dual-Socket / CPU oppsett er jo totalt bortkastet i 99% av tilfellene om den ikke skal stå i et eller annet form for datacenter eller være en hardbanka workstation. I praksis så skaper det vell fort mer hodebry enn gevinst for "hjemmebruk" og faller ergo igjennom som en "drømme-PC" for så godt som samtlige lesere av Hardware.no.

 

 

 

Men av ren nysgjerrighet, om vi har to Intel Haswell baserte oppsett som dette:

 

 

Tradisjonelt system:

 

Intel Core i7-4770K 3.5GHz (3.9GHz Turbo)

Intel Z87-basert hovedkort

16GB, 2x 8GB 1600MHz DDR3

GeForce GTX 780

 

 

Workstation system:

 

Intel Xeon E3-1275 v3 3.5GHz (3.9GHz Turbo)

Intel C226-basert hovedkort

16GB, 2x 8GB 1600MHz ECC reg. DDR3

GeForce GTX 780

 

 

Da vil vell ikke det tradisjonelle oppsettet med i7, non-ECC RAM og Z87 brikkesett gi deg noe bedre spillytelse enn oppsettet med Xeon E3, ECC RAM og C226 brikkesett? De vil vell gi mer eller mindre identisk ytelse, forskjellen er at minnebrikkene til Xeon koster mer og at Xeon plattformen er å se på som hakket mer robust og stabilt, uten mulighet for overklokking.

Lenke til kommentar

Forslaget deres kan ikke beskrives som "ultimate", heller "slik tenker en 13åring."Det er svært få spill som utnytter dobbelprosessor, spesielt Xeon 5 arkitekt. Ser ei poenget å bruke "billigram" og ikke minst Z9PE-WS er full av feil (ser youtube).Så er det snakk om lagring. Hvem har bruk for 24TeraByte i en stasjonær? Hvor mangen Terabyte trenger, la oss si 20 spill? Rekker man alle da? Hvor mangen (host-host-host) pornobilder/filmer trenger en???? Hva slags junk i maskinen som krever så mye lagring? Tenk på NAS da?Hardware dot no.... "For amatører som ser bare på prislappen."

 

Poenget med artikkelen her er ikke at disse HW delene ikke er best til spill osv. men at man driter penger å kan kjøpe all den dritten man trenger om man vil.

 

Lenke til kommentar

Jeg har omtrent (men noe billigere) maskin...corsair 900d, ax1200 ps, 2xE5-2660, 1 stakkars enslig gtx 770, 2x samsung 250gb i raid 0, 2x WD green med 2x 64gb ssd til smart-caching, 2x corsair h80i, samme hovedkort kjøpt openbox til 2800kr!, og kun 32gb corsair vengeance...

 

Men ikke bare bare å sette sammen! Venter fortsatt på noen vifter, og diverse dibedutter (en corsair cooling link)...må si til å være første build fra scratch, noe skremmende! Info fra asus og corsair fullstendig mangelfull....

 

til rendering, 3d, og ae så klart....men kan den spille minecraft eller crysis?

 

Noen lenker mht til vannkjøling og diverse velkommen! Må finne ut om positivt airflow og push-pull osv...men den derre 900d bare kicks-a$$! Må nok 'tap some holes' og trenger også hjelp med det (SSI-EEB hovedkort), hva faen heter tapping på norsk og hvordan finne ut av riktig threads osv og riktig borr-størrelse...ellers blir det ghetto-mod standoffs i plast!

 

Ja jeg bestilte alt lenge før artikkelen var lagt opp, tok veldig langt tid, verst var vel proshop.no....ellers brukte deal.no (og noen deler fra kina, kom fortere enn de norske...!)...du kan regne med 2 uker på 'norske' web-butikker..blir bare prc på meg neste gang... ;)

 

Ja klar over at deal.no er dansk! Dette med at norske websider hviser ting 'på lager' når de egentlig er på fjern-lager hos leverandører er en uting hvis du spør meg! :hmm:

 

Edit: før beistet som er fortsatt 'under construction' satt jeg med enn laptop i7-2630qm med en liten geforce gt540m! Men t.o.m. nye beistet, ifølge en del cloud-rendering prisanslag, kan det ta opp til en uke! å render 5min med 1080p! Eller man kan investere i gpgpu og hive inn 7xtitan (nei jeg har ikke peng til det eller kombi flere quadro og tesla/maximus kombi!)...

 

En annen mulighet var jo alltid en 'helmer' rendering stasjon http://helmer.sfe.se/...med mange billige matx hovedkort og billige amd 8150 e.l....men ville brukt mye strøm, og amd er desverre for sakte mht vray o.l. Denne her kommer på circa 26-30000 da kjøpt mange brukte komponenter og shoppet nøye angående prisanslag! Dvs ikke så dårlig mht til 16 kjerner/32 tråd...men helt risiko-fritt er det ikke...hovedkortet har hatt mange problemer! Bare å slå opp newegg....

Endret av squidman
Lenke til kommentar

Poenget med artikkelen her er ikke at disse HW delene ikke er best til spill osv. men at man driter penger å kan kjøpe all den dritten man trenger om man vil.

 

Poenget med svarene i tråden er at overskriften til artikkelen er "DrømmePC".

 

Det er ingen med ett snev av vett, fornuft og litt peiling som drømmer om en PC som den som er satt opp i artikkelen. Det er bare valgt ut dyrest mulig deler, uten at det nødvendigvis blir en god PC ut av det.

Lenke til kommentar

Jeg har omtrent (men noe billigere) maskin...corsair 900d, ax1200 ps, 2xE5-2660, 1 stakkars enslig gtx 770, 2x samsung 250gb i raid 0, 2x WD green med 2x 64gb ssd til smart-caching, 2x corsair h80i, samme hovedkort kjøpt openbox til 2800kr!, og kun 32gb corsair vengeance...

 

Men ikke bare bare å sette sammen! Venter fortsatt på noen vifter, og diverse dibedutter (en corsair cooling link)...må si til å være første build fra scratch, noe skremmende! Info fra asus og corsair fullstendig mangelfull....

 

til rendering, 3d, og ae så klart....men kan den spille minecraft eller crysis?

 

<...>

 

Edit: før beistet som er fortsatt 'under construction' satt jeg med enn laptop i7-2630qm med en liten geforce gt540m! Men t.o.m. nye beistet, ifølge en del cloud-rendering prisanslag, kan det ta opp til en uke! å render 5min med 1080p! Eller man kan investere i gpgpu og hive inn 7xtitan (nei jeg har ikke peng til det eller kombi flere quadro og tesla/maximus kombi!)...

 

En annen mulighet var jo alltid en 'helmer' rendering stasjon http://helmer.sfe.se/...med mange billige matx hovedkort og billige amd 8150 e.l....men ville brukt mye strøm, og amd er desverre for sakte mht vray o.l. Denne her kommer på circa 26-30000 da kjøpt mange brukte komponenter og shoppet nøye angående prisanslag! Dvs ikke så dårlig mht til 16 kjerner/32 tråd...men helt risiko-fritt er det ikke...hovedkortet har hatt mange problemer! Bare å slå opp newegg....

Om du skal gjøre tungt workstation arbeid ville jeg stoppet innom Folding@home tråden her på forumet og sjekket ut multi-socket riggene de har og tips rundt det, samt linker til xtremesystems for samme type systemer. Folk kjører 2 og 4 socket systemer med 100% last 24/7 og handler inn for max ytelse pr krone og pr Watt. Noen har faktisk også klart å overklokke 4-socket server kort via hjemmelaget software for linux som de deler fritt. Jeg mener på jeg så prisanslag på ~20K (via eBay og gode kjøp hos netthandler) for en 4-socket AMD rigg som kunne overklokkes til ~3GHz med enten 48 eller 64 kjerner (4x12 eller 4x16 cores) og dra rundt 1-1.1kW under 100% load. En her på forumet satt WR (eller like ved) i Prime mener jeg på med en slik 4-socket AMD rigg klokket nærmere 4GHz med vannkjøling, jeg vet ikke om den står ennå.

Endret av GullLars
Lenke til kommentar

Litt snodig oppsett. Det er mest bare et oppsett med de dyreste delene man kan få tak i. Ser ikke for meg at en sånn maskin vil være veldig funksjonell til et hvilket som helst arbeid. Den vil være en ganske god allrounder, men fortsatt lite funksjonell. Hvis den skulle hatt en gitt funksjon, burde delene vært mer "spesialiserte":

 

Entusiast gamer:

Samme grafikkløsning, men "bare" 2011 socket og én i7-3970X CPU. Kanskje ikke så mange lagringsmedier.

 

Workstation/grafiske oppgaver:

Samme CPU, men Quadro GPU istedet for Geforce. Kanskje ikke så mange lagringsmedier, alt etter behov.

 

Workstation/"tallknusing"

Samme CPU, men Tesla GPU istedet for Geforce. Evt. flere enn 3 GPUs. Lagringsmedier etter behov.

 

High-end server (sånn jeg ser det):

Samme CPU, men Tesla GPU istedet for Geforce. Antall GPUs etter behov. Kan sikkert ha bruk for en del lagringsmedier, men heller i RAID 5/6 enn 0.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Så det er ikke feil og idioti å klage på noen fordi de gjorde en liten tabbe?

Vi er mennesker, alle gjør feil.

Feil gjør alle, men denne anbefalningen inneholder så mange feil at jeg stiller meg tvilende til at den har blitt korrekturlest før den ble publisert.

 

Men så er ikke dette en Ekstra-artikkel, og det er kanskje ikke så farlig at Hardware.no holder lavere standard enn andre sider så lenge det ikke er Ekstra?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...