Gå til innhold

? Skal du betale TV-lisens for kjøleskapet og?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

jeg har en stasjonær pc som jeg sitter ved i timevis hver dag men jeg har til dags dato ALDRI brukt den til å se hverken film, tv eller video. ikke en gang youtube. så skal jeg da likevel tvinges til å betale for noe jeg ikke ønsker å bruke???

vil jeg se tv så setter jeg meg i sofa ved tv-skjermen, vil jeg lese bok så finner jeg ei i bokhylla...alle disse moderne greiene er helt uinteressante for meg.

har mobil men den er det ikke en gang internett på, en god gammeldags klapp telefon.

så hvordan skal de finne ut hvem som bruker greia til hva?? eller må alle betale åkke som om de bruker det til å se på levende bilder eller ikke??????????????????

 

å hjelpes, jeg som allerede ligger flere år på etterskudd med tv-lisensen

Lenke til kommentar

man betler for muligheten , ja , men kunne man da ikke få lov til å bestemme det selv .

Da kunne NRK også lagt programmer som folk var interessert i og ikke bare nyheter og sport

 

Mange vil nok mene at NRK lager programmer som folk er interessert i.

Det kan så være , men det er da bare en begrenset gruppe som ser disse programmene.

 

De kan da ikke bare basere programmene sin på særinteresser .

 

Resten av skiten er jo bare dårlige kopier av konkurrentens programmer

 

Hvis NRK skal vær almen kringkaster hvorfor finner jeg da så få programmer av interessant der ?

Lenke til kommentar

reklamefinansier NRK eller legg ned hele dritten.

folk blir utsatt for reklame overalt likevell og NRK tillater jo sponsing.

lever heller uten nett enn å betale for å sitte på facebook dagen lang.

de får i såfall sette opp trygda for oss uføre.....jeg klarer ikke med lisensen som det er.

eller la lisens bli behovsprøvd etter økonomi

  • Liker 2
Lenke til kommentar

ja de som sitter å bestemmer er jop folkevalgte så da kan jo vi, folket, alltids protestere eller ordne med en revolusjon.

syns vi nordmenn finner oss i altfor mye av staten.

på tide at man slår seg sammen å protesterer så det virkelig merkes og ristes i grunnvollene.

så får de folkevalgte se at d er folket som faktisk bestemmer!!

Lenke til kommentar

Frp vil privatisere NRK? det mangler vel bare at de vil at vi skal privatisere alle skoler og sykehus også.... ops! det er sant det...

 

FrP ønsker ikke dette, men ja, det ville ikke vært en dårlig idé. Å putte NRK i samme kurv som skoler og sykehus er jo forresten vittig nok. Hvem vet hva som ville skjedd med landet om ikke staten fikk leke TV-kanal og servere folket med Dagsrevyen, Lilyhammer, og programmer kjøpt opp av BBC. Du vet at myndighetene har gjort en god jobb med å overbevise befolkningen om at alt de gjør er av uvurderlig betydning, når noe så trivielt som privatisering av en TV-kanal er et ubegripelig konsept for mange.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kunne gå med på en "tv-lisens" på mobil og pc hvis man kunne erstatte dagens gsm med et fullkommet 3G nett over alt og tilpasset dagens mobil abonnementer til å ha en øvre grense på data som nærmer seg 20gb ( i dag er det 6gb uansett ab.)

 

Og når det kommer til pcer og internet, burde man utvide til gratis nettilgang i byene for å avlaste mobilantennene. Netttilgang til hjemmet må også oppgraderes fra dagens hastigheter til det dobbelte uten økning i pris.

 

Internett er en frisone, hvorfor ta så sinnsykt betalt for den..

Lenke til kommentar

Dette er bare rør, igjen, fra noen skrivebords teoretikere, som i sin tur er (mer eller mindre) et resultat av hvilke parti/politikere vi stemmer på ved hvert valg.

 

Det er som mange skriver: Hele lisens systemet er veldig utdatert, og her forsøker man i god teoretiker ånd å "bøte på" manglende inntekter (selv om lisens- og sponsebeløpene totalt er "kun" noen få milliarder).

Samtidig som de ikke forstår at verden er mye mere enn "fjernsyn".

 

Det er et faktum at eksempelvis Google og Samsung satser mye på å implementere (test/prototyper finnes allerede) slikt som Android i nær sagt alle "dingser" og "duppeditter", f.eks. kjøleskap.

 

Jeg er av den "gamle skolen" og mener at NRK bør bestå som en selvstendig, men statlig eid, institusjon. Dette for å ha litt motvekt til alt det "kommerse" skvipet som produseres og sendes (misforstå meg rett; jeg ser også på slikt).

Men i stedet for lisens: hvorfor ikke bevilge over statsbudsjettet?

Men da uten at politikerne skal få endret bevilgningene etter eget forgodtbefinnende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg kunne gå med på en "tv-lisens" på mobil og pc hvis man kunne erstatte dagens gsm med et fullkommet 3G nett over alt og tilpasset dagens mobil abonnementer til å ha en øvre grense på data som nærmer seg 20gb ( i dag er det 6gb uansett ab.)Og når det kommer til pcer og internet, burde man utvide til gratis nettilgang i byene for å avlaste mobilantennene. Netttilgang til hjemmet må også oppgraderes fra dagens hastigheter til det dobbelte uten økning i pris. Internett er en frisone, hvorfor ta så sinnsykt betalt for den..

 

Jeg mener 4G bør implementeres i de mange 100...1000 mastene i Norge. De bør ha et så sterkt nettverk at vi kan ha bortimot 100-200GB i mnd for en relativ lav pris.

20GB i 2013... pfft, det hadde sikkert holdt i 2005.

-Og jeg og mange andre er villige til å betale de ekstra kostnadene ved å bygge Fiber i griskrente strøk.

Men da er det ikke snakk om den elendige teknologien Telenor har. Maxfarten på fiberteknologien dems er 100Mb... joa, Google tilbyr i dag 1000Mb/s.

Lenke til kommentar

Saken er for meg ganske opplagt. TV-lisens ble innført fordi det var den eneste måten å ta betalt for innhold på. Straks TV-signalet forlater sender-antennen, er det fritt frem for alle å ta det imot. Med TV-streaming stiller saken seg helt annerledes. Hvis NRK vil ha betalt for dette, får de ganske enkelt gjøre det til en betalt tjeneste. Det er ingen som pålegger dem å tilby sendingene gratis over internett. Hvordan noen i det hele tatt kan støtte det fremlagte forslaget, er for meg et mysterium.

Lenke til kommentar

"Da havner vi plutselig i en situasjon med TV-lisens på alle biler, kjøleskap og så videre, sier Waterhouse."

 

Noen som se Samsung sine nye kjøleskap @ CES hvertfall :p

 

 

"Nøyaktig hva dette innebærer er ukjent, men i en stortingsmelding fra 2007 anbefalte Kulturdepartementet at PC-er og mobiltelefoner uten mottaker skal omfattes av avgiftsplikten og at meldeplikten til forhandlere burde utvides."

 

Hva er en PC uten mottaker, eller menes det alle PCer? Det norskefolk burde være et forbilde for all "internett troll" - stemmer fra en regjering bestående av tilbakestående amøber med én celle for lite.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...