Jump to content

Killer Queen

Medlemmer
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 :)

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Etter 15 år som yrkesaktiv (IT bransjen) så har jeg veldig lyst til å studere litt. Jeg ser mange interessante fag på universitetet, men ser at min historie ødelegger en del for meg. Når jeg gikk på VGS så dreit jeg bokstavelig talt i det meste så jeg har ikke fullført så mye. Når jeg søker råd hos de forskjellige universitetene så får jeg ulike svar. Noen sier jeg må ta Matematikk R1 og noen sier at jeg må ta Matematikk Vg2PY eller Vg2TY. Jeg syns det er litt ugreit å starte på noe uten å vite at jeg får nytte av det. Jeg skulle egentlig ønske at jeg fikk et klart svar. Er det noen som kan hjelpe meg å forstå? For eksempel, jeg velger å ta R1 Matematikk også viser det seg at jeg ikke trenger det, men jeg må ha Vg2PY :-S
 2. Hei, Holder på å bygge på huset og har i den anledning demontert min 2 år gamle varmepumpe da tilbygget kommer der den er montert i dag. Er litt i tvil om jeg ønsker å ha den tilbake. Vurdere å sette opp noen panelovner i stedet. Hva ville dere gjort? Se vedlegg. Jeg må varme opp Finstue. Spisestue, kjøkken, TV stue og disponibelt rom bak tv stue
 3. Ingen som har tips til dette?
 4. Det blir litt vanskelig å forklare, men skal forsøke så godt jeg kan. Jeg har vært i kontakt med flere hos Apple support angående dette problemet, men min oppfatning er at de ikke er i stand til å forstå problemet. De trekker konklusjoner veldig fort og jeg mener de rett og slett ikke er i stand til å løse problemet. Jeg har 2 sønner, de har hver sin iPad jeg har også 1, så vi har 3 stk. i familien. Vi har alle egen Apple ID og jeg organiserer og kjøpe Apper til de. Problemet Min eldste sønn kan ikke benytte seg av sitt trådløse hodesett eller min trådbundet bærbare høyttaler. Hvis han kobler en av disse enhetene på sin iPad blir lyden veldig lav. Til sammenlikning så spiller den interne høyttaleren i nettbrettet hans høyere enn min eksterne. Jeg ble tidlig ganske sikker på at problemet ikke er knyttet til selve enheten. Yngste sønnen har også lånt dette utstyret uten problemer, masse lyd altså. Jeg har også testet og bytte nettbrett mellom dem (de har helt like modeller), så nå har min eldste sønn nettbrettet til min yngste sønn, men har logget inn med sin Apple ID og har samme problemet enda. Min yngste sønn har nettbrettet til min eldste sønn og koblet på med sin Apple ID, han har ikke problemer. Jeg er altså overbevist om at problemet ligger i en innstilling som er synkronisert til hans Apple ID, vi har også testet med iPhoner og han får samme problemet der. Jeg har forsøkt: Reset All Settings Erase All Content and Settings Løsningen slik jeg ser det om jeg ikke får hjelp til dette er å opprette en ny Apple ID til min eldste sønn. Dette vil jeg selvsagt unngå da han brukt denne i mange år nå og har en del data der. Apple Support mener problemet ligger i enheten, men klarer ikke finne ut hva det er.
 5. Jeg var i Dyreparken i dag og fikk plutselig opp meldingen "Available Wi-Fi Network: Destination Dyreparken is an available network nearby" på min iPhone. https://www.macworld.com/article/3482122/what-the-new-ios-13-wi-fi-message-means-about-nearby-available-networks.html Selv drifter jeg et ganske stort åpent WiFi nett i en by og tenkte at dette er noe jeg vil at skal skje hos meg også. Tolker jeg artikkelen riktig, at det er Apple som bestemmer om et nett skal dukke opp på iOS enheten på denne måten? Det er ikke noe jeg kan gjøre for å få denne funksjonaliteten?
 6. 2 017 000 kr. på 7 år. Det er 116 000 i renter med 1.94 hos DNB og 115 000 med 1.55 hos Nordea, men for all del, jeg vet ikke hvordan jeg regner det ut. Leste bare totalen ut av nedbetaligsplanen.
 7. Tenkte jeg skulle ringe min rådgiver i DNB i morgen. Har du noe spesielt grunnlag eller fikk du den ned med litt prat?
 8. Låner denne tråden litt da jeg akkurat har hatt en runde med bankene. Jeg er i dag kunde hos DNB og har en rente på 1,94 Kontaktet Nordea og Danskebank da disse kunne gi meg gode tilbud pga. av forsikrings avtale med Trygg. Fikk tilbud på 1,50 og 1,55. Fikk Nordea til å sende meg detaljert nedbetalingsplan. Med en lik nedbetalingsplan så hadde jeg spart 1000 kr. totalt gjennom hele låneperioden ved å bytte fra DNB til Nordea. Jeg trodde rente hadde mer å si enn som så........
 9. Godt spørsmål. I teorien så får vi jo 25 000 i måneden vi kan bruke til hva vi vil når målet er nådd. Dette er penger vi klarer oss fint uten. Det jeg har tenkt er jo kanskje å jobbe 2-3 dager mindre i uken og bruke denne tiden til for eksempel hobbyer og slappe av 😂
 10. Helt greit Sparingen har pågått lenge. Vi har det som en slags buffer. Økte nedbetalingen fra 20 000 til 25 000 for 1 år siden, da jeg gikk opp en del i lønn. Vi kjøpte en bolig for 3 400 000 for ca 5 år siden.
 11. Takk for tilbakemelding. Vi lever ikke særlig stusselig i dag, vi har 2 barn som får sunn mat og de aktivitetene de trenger. Slik vi ser det så får vi en enorm frihet når vi er ferdige med lånet. I dag betaler jeg 25 000 på lånet fra min konto og min kjæreste sparer 10 000 fra sin konto hver måned. Når vi er ferdig med lånet kan vi i realiteten spare opp ca 400 000 på et år. Som vi kan bruke til det vi ønsker.
 12. Har ikke drøftet dette med så mange, så ønsker noen synspunkter på om det vi gjør er bra eller om vi burde gjøre noen justeringer. Vi er et par på 33 år med bolig og lån på 2 000 000 kr. Vi har ingen annen gjeld. Vi betaler 25 000 kr til banken i mnd. for å følge planen om å bli gjeldfri når vi er 40. Det er det som er målet. Så lurer vi på, burde vi gjøre noe annerledes? Er det feil fokus? Det lille vi har fått av signaler fra andre når vi har snakket om dette (ikke så vanlig å snakke om) er at ingen andre prioriterer på denne måten. Edit: Vi har også 600 000 kr. på BSU. Siste året nå. Dette skal vi bruke på tilbygg og oppgradering av bolig i løpet av året.
 13. Ser at naboen har bygget slik som jeg viser på bilde. Så noe i nærheten burde jo gå. Har du noen eksempler?
 14. Hei, går ut ifra at det heter takløft, men som dere forstår har jeg ikke greie på dette. Legger ved et bilde slik at det ikke er noe tvil om hva jeg mener. Jeg ønsker å løfte taket på min garasje. Spørsmålet er: Er det mulig å få en takhøyde, ytterst (der ved vinduene) på 2,3 meter? Altså tilsvarende takhøyde som du har i ett normalt hus.
×
×
 • Create New...