Gå til innhold

Stoler du på spillselskaper?


Anbefalte innlegg

For 5-10 år siden, så ville jeg ha sagt: "Jeg stoler på spillutviklere". Det var en stor mengde med selskaper som jeg helt ærlig kunne støttet opp under, og sagt at de leverer kvalitetsprodukter.

 

Derimot, så ser jeg nå at på det nåværende tidspunkt, så er jeg generelt tvilsom til de fleste utviklere og utgivere. Spill blir solgt med DLC ved launch, med software som får topplokket i kok, konstant tilkobling til internett for å spille, osv.

 

-------------------------------------------------

 

Personlig, så vil jeg trekke fram noen selskaper som jeg stoler på, eller i hvert fall håper vil gjøre riktige valg. De er:

 

CDProjekt/GOG:

CDProjekt og GoG har et nesten plettfritt rulleblad. De har gitt bort utvidelser til spillene sine gratis (!), er motstander av DRM, og gir eldre spill den skjebnen de fortjener. Om det er et spillselskap som fortjener lojalitet, så er de disse.

 

Valve (med Steam): Lager kvalitetsspill og er som oftest på spillernes side. Steam kommer derimot med sine negative sider, og har enorm markedsandel på nett. Får bare håpe at Gabe holder skuta på rett vei.

 

Diverse indies:

Notch/Mojang - Gjør gode valg, men om kvaliteten på fremtidige spill vil holde standard? Aner ikke.

DoubleFine - Samme om ovenfor, men har vist seg over tid til å holde generelt god kvalitet. Om Kickstarter-prosjektet blir bra, så stoler jeg nok på dem.

 

-------------------------------------------------

 

Spørsmålet blir dermed: Finnes det noen spillselskaper (triple-A eller indie) du fremdeles stoler på? Har du noen selskaper du stolte på før, men som nå tviler på? Er du en fanboy, stoler du på ingen eller ligger du et sted midt i mellom?

 

 

 

Lignende tråd fra 2003:

https://www.diskusjon.no/index.php?showtopic=118115&st=0

  • Liker 6
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

CDProjektRED er det beste firmaet involvert i spillbransjen.

God og realistisk holdning til DRM, GOG.com er en FANTASTISK tjeneste, og de lager gode spill.

 

Ellers på indie siden må jeg nesten nevne Wolfire games (startet hele humble indie bundle greien) og double fine (har laget eller ansetter folk som har vært med på å lage 5 av min personlige topp 10 liste)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Har tillit til en del selskaper fortsatt, men noen har jo fått meg til å stille spørsmål.

 

Bethesda Softworks - Bethesda Game Studios eller hva enn du vil si har jeg fortsatt full tillit til, de viser med Skyrim at de tar sin tid for å få produktet ferdig og de lar seg ikke presse av markedet. Resultatet er etter min mening et fantastisk rollespill som mange har problemer med å komme i nærheten av. Om du ikke liker Skyrim som et spill et fett for meg, men man burde beundre Bethesda for mye annet.

 

Irrational games - Trenger ikke si mer enn Bioshock. Vet de er kjent for annet, men Bioshock får sin første oppfølger fra samme studio hele 6 år etterpå, enten problemer med noe innad eller bare detaljer detaljer detaljer. Ken Levine er et geni uten like og virker som en genuint hyggelig fyr også, har stor tro på Infinite. Det at de velger å utsette et halvt år er egentlig bare et godt tegn.

 

Rockstar - Grand Theft Auto og Red Dead Redemption. Gode eksempler på spill som får full oppmerksomhet og kjærlighet av sine utviklere, de tar sin tid, de avslører aldri for mye, men nok og de gir kvalitet gang på gang.

 

Kan nok finne et par til jeg har ok lit til, men man blir en smule mer skeptisk i disse dager. Eksempel BioWare. Et av de råeste selskapene der ute i mange år, de har lagd så mange Rpg perler opp igjennom, men den siste var Dragon Age Origins og den forrige serien de kjørte i avgrunnen var Mass Effect. Men når jeg ser opptredener av dem på spill messer osv, så ser jeg fortsatt lidenskapen i de ansatte, tror bare rett og slett at Ea ikke gir dem nok tid til å ferdig utvikle sine produkter. You can't rush genius!

 

Sikkert mer som jeg kommer på etterhvert, men er vel akkurat dette som er på tankene mine akkurat nå.

 

En quick edit! Bethesda har ikke full tillit før jeg ser Dawnguard på Pc og Ps3 !

Endret av Akrabra
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg stoler på personer med en klar visjon om hva de vil lage, og som vet hva som skal til for å komme dit.

 

Alle de store selskapene har for mange som påvirker produksjonen som gjør at de må inngå alt for mange kompromisser underveis i utviklingen. De tør generelt ikke satse på noe nytt, men følger de som har hatt suksess tidligere. Melker et produkt eller en formel som har fungert. Det liker jeg ikke. Jeg er utrolig lei av spill som kommer ut som egentlig bare er et gammelt spill i ny innpakkning.

 

Pr dags dato kommer jeg på veldig få personer jeg stoler på, men Dean "Rocket" Hall er kanskje den mest aktuelle for øyeblikket.

 

Eller er det en del selskaper som jeg vet lager gode spill, men samtidig så vet jeg hva jeg får. Kan vel si at jeg "stoler" på de forsåvidt.

Endret av Robinvi
Lenke til kommentar

Wadjet Eye

 

Leverer det ene kvalitetsspillet etter det andre. Fristes ikke av penger til å bli stormannsgale, men fortsetter med det de alltid har gjort. Lage spill med få ressurser og bruker den tiden spillet trenger.

 

Double Fine

 

Tim Schaefer, man trenger vel ikke si mer.

 

Pinkerton Road

 

Ja, de har ikke lagd noe enda, men hallo, Jane Jensen. :p

 

Iron Tower Studios

 

Lager RPGer slik de skal lages, uten kompromisser, selv om de bare har fått ut demoen av Age of Decadence til nå.

 

Amanita Design

 

Må gå på noen merkelig stoffer, men om spill noengang blir kalt kunst, så er det pga disse folka.

 

---------------------------------

 

Er vel ingen store selskaper jeg stoler noe nevneverdig på..... selv om både Firaxis og Obsidian nok fremdeles er i bransjen fordi de er glade i spill, men de hemmes dessverre av utgivere.

Endret av radiohodet
Lenke til kommentar

Jeg stoler på Paradox. De har aldri skuffet meg, bortsett fra HoI3, og der var de ekstremt ydmyke og gjorde alt for å gjenopprette skaden. De er ærlige, bunn ærlige, og redelige. De gir ut spill som jeg kan spille i månedsvis og gir meg som forbruker all mulig grunn til å stole på dem. :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Hvis det er et spillselskap jeg stoler på, er det CDProjekt. Gratis utvidelser til spill, GODE spill og ikke minst alt de står for gjennom GOG. Thumbs up!

 

I tillegg stoler jeg på at Blizzard gir meg kvalitet for pengene, de gir ut gode spill (my opinion) og ikke minst ferdige spill, noe som slettes ikke er vanlig lenger.

Lenke til kommentar

jeg vil ha et selskap fra japan som lager gode rollespill, må ikke vere klassisk FF bare ha noe bra historie.

Pluss at de deler (alle) spillene med EU , hittil er det ingen så jeg stoler ikke på noen,

 

stoler på Rockstar og de som laget Mount & Blade, men er egentlig ikke noe serlig fan av selskapene

Lenke til kommentar

"You either die a hero, or you live long enough to see yourself become the villain."

 

CDProjekt er vel en av de få som ikke har vist at jeg ikke kan stole på de, men det er vel bare et spørsmål om tid...

 

Når det kommer til indie utviklere, mange av de er bra, men jeg tror ikke jeg har funnet noen som jeg har nok data på til at jeg kan si jeg stoler på noen av de...

 

Ett lite unntak er obsidian, de vil ikke alltid levere det beste, men jeg føler at de er i det minste tro til seg selv. Du finner i et obsidian spill det du forventer å finne der.

Lenke til kommentar

Egentlig bare Cd Project Red jeg liker uttalelsene til.

 

Valve har ingen store fadeser på rullebladet, men aksept av $=€ liker jeg ikke, og fravær av Half Life 3, men har flere solide uttalelser bak seg.

 

Frictional games har jeg også tro på at leverer et solid produkt.

 

Får vel også nevne verstingene:

Mojang [Notch]

BioWare

EA

Bethesda

Ubisoft

 

 

Diverse indie-utviklere gir solide produkter og underholdene spill, men av uttalelser og lovnader sier de lite og er litt for små til å skuffe.

Lenke til kommentar

Inntil nylig ville jeg kanskje sagt Fumito Ueda/team Ico, men nå som hele prosessen rundt, og framtiden til The last guardian er helt i det blå, vet jeg ikke helt. De har bare laget to spill , så det er ikke mye å snakke om uansett, mange utviklere som har laget både 2,3 og 5 gode spill på rad. Før eller siden går det jo uansett nedover.

Endret av g.i.r.l.
Lenke til kommentar

CCP (Eve Online), jeg spiller ikke lenger, men har ALDRI vært borti et mer åpen, ærlig gruppe av ansatte.

 

De tar ikke penger for expansions. De er ærlig og deler teknisk informasjon når feil oppstår (sever/spill). De sørger for å være aktive, på forum og har kontakt med kundene.

 

Har heller aldri vært borti et selskap der du kan få ALL informasjon du trenger på dems webside. Eve Online sine sider innholder alt.

 

Har gigantisk respekt for CCP. De har troen i deres produkt, og det kommer tydlig frem.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Dette blir veldig vanskelig siden det er mange gode spill på de litt spørsmåltegn bedriftene og de som er litt kul som Notch har bare sluppet ut et spill.

Pluss at Pc gamere vill dominere tråden,

 

Klarer selv ikke svare siden de selskapene jeg digger ikke slipper ut spill i EU så de gjør ikke meg noe godt med mindre jeg lærer meg ett annet språk

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...