Jump to content

g.i.r.l.

Medlemmer
 • Content Count

  868
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

232 :)

Profile Information

 • Kjønn
  Ikke oppgitt
 1. Dette blir også en test av hvordan Sony takler PS4 mot PS4pro. Om det blir sånn jeg har fryktet at en enten lager spill som er for kraftige for PS4 (type, greier ikke å kjøre i 30/1080p med en respektabel grafikk). Eventuelt lar være å støtte opp under spill på den svakere konfigurasjonen fordi det finnes en sterkere konsoll som er beregnet på de som mer sannsynlig bryr seg om bildefrekvens, oppløsning osv. Eller om Sony vil prøve alt de kan for å optimalisere spillet for å kjøre best mulig på PS4 slik de ville ha gjort hvis PS4pro ikke var der, og i det minste hadde vært ærlige, og latt være å utgi spillet hvis de ikke hadde hatt noen forhåpning om å kjøre spillet godt på den originale PS4 maskinen.
 2. Hmm.....det gjelder visst nok ikke Owlboy som også har vært i utvikling i 9 år. Owlboy får, i til motsetning av TLG, meget skryt for supertight spillmekanikk. Ganske forskjellige type spill da. Owlboy tar i bruk en velprøvd formel i 2 dimensjoner og det er naturlig at et slikt spill kan fungere svært godt selv med begrensende ressurser. The last guardian har langt flere faktorer det må ta høyde for, og må i større grad ploge nytt terreng. Ikke det at spillet ikke kunne hatt et mer tilgjengelig kontrollsystem, men på en annen side kan det også argumenteres for at tematikken og rollefigurene i the last guardian forsterkes av en nokså stor grad av hjelpesløshet, selv om det jo alltid vil være en skjør balanse mellom hva som forsterker opplevelsen og hva som fører til frustrasjon. Det er vanskelig å si hvor mye av kontrollsystemet som er tiltenkt fra utviklerens side, og hva som er "udugelighet". Ai-en til Trico er åpenbart også litt for ambisiøs til at den kan fungere helt smertefritt på et spillteknisk plan, og samtidig oppføre seg troverdig. Det vil naturlig nok føre med seg en del situasjoner der Trico ikke fungerer optimalt og faller mellom to stoler.
 3. Selv om det er sant (noe jeg absolutt tror det er...sånn når en koker vekk alt annet), så vet jeg ikke helt om jeg liker et samfunn hvor folk tenker på den måten, og slår seg til ro med det. At alle er sin egen lykkes smed, og at problemer er noe hver skal sloss mot alene, og ikke noe omverdenen har noen forpliktelser til å ta tak i (med mindre man tilfeldigvis skulle føle for å bry seg). Jeg synes det setter en ubehagelig presedens, som legger grunnet for et iskaldt samfunn. For selv om det nok alltid vil være et faktum at ikke alle vil lykkes her i livet (generelt eller på enkelte punkter), og at det er enkelte problemer som kun den enkelte kan fikse for seg selv, må alltid omgivelsene føle et ansvar for å oppdage og ta tak i personer som ikke har det bra. Både på et høyere samfunnsnivå, men også på et mer personlig nivå...begge deler er selvsagt veldig vanskelig, men jeg synes ikke en har råd til å slutte å bry seg. I stedet for å være så opptatt med angripe folk med "realitetene", så er det kanskje bedre å se seg rundt om det er noen en kan hjelpe i sin egen hverdag.
 4. Er ikke verre enn at en serie som dette ikke kan foregå strengt kronologisk, men må ha en mer flytende tidslinje hvor hendelser som skjer over flere uker/måneder blir presentert litt hulter i bulter på skjermen. Seilasen til Daenerys som vises på slutten av episoden kan for alt vi vet foregå flere uker/måneder etter scenen i Dorne. Så er det selvklart ikke til å skyve under et teppe at serier som foregår over så store tidsrom og områder må ta noen snarveier som ikke alltid gir helt mening. Jeg ser derimot ingen store logiske brister i at Varys er på båten i slutten av episoden.
 5. Har slitt med det samme en stund på en samsung s5. Telefonen vibrerer og jeg får en popup (samme tekst som du viser til, men kan også være annen tekst). Popupen låser chrome er umulig å fjerne uten å gå til "appstyring" og tømme buffer/data (vel, det er ihvertfall løsningen jeg har brukt). Jeg kan bruke telefonen i lange perioder uten at det skjer, men så plutselig popper den opp igjen, og når det først skjer vil det stort sett skje vær gang jeg er innom akkurat den nettsiden. Men så hvis jeg venter noen dager kan det hende det er trygt å besøke siden igjen, så det virker som problemet er knyttet til enkelte ads som av og til kommer opp på siden. Har opplevd problemet på itavisen, diskusjon.no og en online gitar "tuner (http://www.8notes.com/guitar_tuner/).
 6. Meh...kjedelig og til dels meningsløs episode. Mye tid brukt på steder som tilsynelatende ikke har så mye relevans for hovedplotet til de to siste episodene i sesongen. Riverrun-seansen får kanskje en betydning i "battle of the bastards", men å bruke så mye tid på det?...meh, kunne vært oppsummert i en kort "fotnote"...men samtidig, cliff hangers og endeløs oppbygging av "potensiell spenning" er jo greia med slike serier, på både godt og vondt.
 7. Jeg vet ikke hvor godt Zodiac job system var implementert i opprinnelige "international version", men jeg har alltid ønsket å spille det nettopp fordi jeg synes den store svakheten til FF12 var en stor ubalanse i hva som var en effektiv måte å utvikle karakterene på. Alle karakterene ble helt like, og en stor andel angrep/våpen var vanskelig/umulig og/eller helt unødvendige å ta i bruk.
 8. Nja, nå virker det ikke akkurat som Square-enix har så veldig gode muligheter til å endre selve spillet de heller. I alle fall ikke grafikken. "Remasteren" ser strengt tatt ikke ut til å gjøre noen større endringer enn emulatoren. Figurene er nok litt skarpere (kanskje nye, bedre teksturer?), og det er mindre bildestøy i bakgrunnene (på bekostning av litt mykere/blurry bakgrunner) enn det jeg har sett fra emulatorer. Bakgrunnene derimot er åpenbart fortsatt basert på de samme lavoppløste versjonene som i originalspillet, og det viser at det er begrenset hva Square-enix har tilgang til av råmateriale (evnt. så orker de ikke å legge ned arbeidet som kreves). Hvis bakgrunnene hadde fått en oppdatering slik som dette http://i.imgur.com/5i1tbbl.jpg Først da synes jeg denne "remasteren" kunne levd opp til navnet.
 9. Forbud er et ganske drastisk tiltak, og kanskje det ikke er nødvendig med et forbud/påbud i en del tilfeller hvor det i dag finnes slike. Jeg tror likevel at folk må beskyttes mot seg selv, og finner det alltid litt skremmende når folk mener at andre folk bare kan segle sin egen sjø hvis de blir skadelidende etter å ha f.eks. røyka tobakk eller spist for mye godteri. Det er i mine øyne et kaldt menneskesyn som på mange måter bygger opp et samfunn hvor borgere må ta sin små og store feilsteg på egen kappe, og hva det kan føre med seg av et enda større fokus på individualisme enn det er i dag (hvor det strengt tatt allerede er et stort fokus på at alle er sin "egen lykkes smed", også i Norge). En må innse at mennesker blir påvirket av litt av hvert, at tabber begås. Det er også da også slik at en handling som i første rekker rammer et enkeltmenneske (røyking) kan føre med seg konsekvenser som rammer andre (etterlatte etter at et familiemedlem dør av røyking). Derfor er det lurt å ha sikkerhetsnett, men for å slippe at dette sikkerhetsnettet blir unødvendig belastet er det svært viktig med tiltak, i ytterste konsekvens også forbud. Den største faren med forbud er som andre har nevnte at forbudene ikke løser roten til problemet, og/eller fører med seg nye problem.
 10. Kan jo være gøy på telefonen som ikke har så stor skjerm, men på PC vil det fortsatt se alt for grøtete ut for min smak. Det er begrenset hvor mye "HD" relanseringer av gamle PSX spill kan være så lenge en må ta utgangspunkt i forhåndsrendrede bakgrunner fra 90-tallet med en native oppløsning på 320x240.
 11. Bare synd de har ødelagt ansiktene i HD-remaken, slik at alle ser ut som døde dukker...vel jeg synes ihvertfall det er synd, spesielt fordi hd-remaken ellers har mye bra for seg.
 12. Typisk...er vel det samme med PS1 spill på PS3. Grunnen til at jeg aldri kjøpte noe....helt utrolig at det går an å levere et slikt produkt i 2015, PAL/NTSC problematikken er da over for lengst..
×
×
 • Create New...