Gå til innhold

Rekordmange laster ned Game of Thrones


Anbefalte innlegg

en løsning jeg ville helst foretrukket, sagt at HBO hadde turt det. de har jo allerede HBO GO så hvorfor ikke gjøre det tilgjengelig i alle land? og hvorfor ikke gjøre et forsøk på å selge en sesong for seg selv til streaming for kanskje 200kr? altså jeg kunne opprettet en bruker på HBO GO i dag og betalt 200Kr for hele sesong 3, men hadde først fått lov å streame det idet episoden går på TV neste år.

hvor mye tid og penger kan HBO tape på å sette opp en sånn løsning? ville tro at kanskje så mye som 10-20% av de 4 mill. nedlasterne (ville da tro at det er mange ganger flere) kunne gått med på noe såndt. det er jo tross alt bedre enn null inntekt =) også, for å ikke miste abonnenter kan de jo la være å tilby dette i USA, Canada og der HBO er tilgjengelig.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg hadde ikke hatt noe som helst problemer med å betale for streaming hvis kvaliteten er god, det er lettvint, og det ikke er altfor forsinket i forhold til når det sendes på tv. Eneste filmen jeg har lasta ned siste årene kom av at betalingsløsningen for streamingstjenesten hvor jeg hadde tenkt å se den var nede. Sjekket to andre streamingstjenester uten å finne filmen. Hadde alt lovet dama at vi skulle se DEN filmen, og da ble det letteste utvei. Åpne torrentprogram, og noen minutter senere var det bare å lene seg tilbake å se film. Serier derimot er en annen historie.. De kommer altfor sent til streamingstjenester etter at de sendes på TV. Noe som er irriterende om det er en spennende serie man følger med på. Eventuelt venter jeg til serien kommer ut på Blu-ray/DVD så jeg kan se hele i ett strekk. Musikknedlasting har så og si ikke skjedd etter at jeg gikk over til Spotify for snart 3-4år siden. Det som ikke finnes der kjøper jeg på CD via nett og ripper selv. Spotify Local files <3

 

Bransjen er med på å skape piratkopiering når de ikke klarer å være like innovative som piratene. Men de liker helst å bruke pengene sine på å plage og ruinere potensielle kunder.

Lenke til kommentar

Jeg tror de er redd for at folk ikke lenger ville ha kjøpt de UTROLIG overprisede "tv-kanalpakkene" som blant annet canaldigital og viasat selger. For, om vi hadde hatt en "spotify video" løsning, hadde det vært INGEN grunn til å kjøpe disse pakkene fra de store leverandørene.

 

Jeg skjønner ikke hvorfor de ikke satser mer på Online TV @spotify løsning..

Lenke til kommentar

HBO säljer serien till feks Canal+ för miljontals kronor till sändning i Norge. De skulle knappast kunna sälja den om de samtidigt sålde streamingtjänster direkt till brukaren. Detta har de självklart räknat på och kommit fram till att dagens modell ger mer klirr i kassan och också förutsägbarhet i ekonomien.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Betale 219kr/mnd for Canal+?? Lite aktuelt når jeg kun er interessert i å se én serie...

Nei, jeg laster ned med gooood samvittighet alle episodene i 720p med surroundsound. Forhåndsbestilte første sesong på bluray så fort det var mulig, og kommer til å gjøre det med sesong 2 når den kommer engang mot jul.

Den bluray-pakka er bare herlig. Nydelig bilde, dts-hd-master audio lydspor, samt veldig fine menyer. Et absolutt MÅ-HA i hylla.

Men skulle gjerne sett de på lovlig måte på samme tid som amerikanere.

 

Får bare ikke håpe de gjør samme ting som Mad Men. Har sesong 1, 2 og 3 kjøpt i England. Der er menyene fine, sammendrag av episodene (så man husker hvilke episoder man har sett), og tilogmed husker sesong1 hvilke episoder man har sett! Men sesong 4, som jeg kjøpte i Norge er et ubrukelig produkt. Inneholder kun norsk, svensk, dansk og finsk (?) språk, menyer ser ut som DVD-meny fra 90-tallet. Triste saker...

Lenke til kommentar

Betaler fint for å se games of thrones. Men da kun i skarp HD kvalitet. Jeg betaler f.eks. vær måned for å se anime hos crunchyroll. Slik at jeg får se naruto og alle de andre flotte animene. Men det som ofter er et dillema med slike streame sider er at de er dårlig satt opp og grusom å bruke. Viaplay f.eks. er sykt dårlig. Mens crunchyroll lager lister av seriene som lett kan holder styr over, ved at de vister hva du har sett og hvor mye av vær episode man har sett. Seriene kommer også opp på siden rett etter å ha blitt vist på TV for første gang. Noe som gjør at folk slipper å vente på serien. C+ og Viasat kan legge seg. Hadde aldri betalt for slikt for å se serier. Idag må det være streaming sider. Slik at man velger når og hvordan man vil se serien.

Lenke til kommentar

Hvor får jeg tak i sesong 2 lovlig uten å pådra meg tusenvis i kostander for å ta inn TV-sendinger?AtW

 

You dont. Få tak i utorrent og bruk litt google-fu. Tror ikke at det er noe sted som man kan stream'e av ennå. Men kan jo vente til Blu-ray'en kommer. ;)

 

Lenke til kommentar

Valve toppen som sa at piratkopiering er et tjenesteproblem, har rett!HBO er tilgjkengelig kun som en kjempedyr kanal i USA, mens resten av verden ikke kan få det med seg. Selvsagt blir det pirater av slik, det er samme som musikkindustrien som insisterte at 200,- pr. CD var en rettferdig pris for å få siste almbummet til favorittbandet, det ble det ekstremt mye piratkopiering av, noe Spotify og WImp, og lignende tjnenster har fått bukt med i de landene det er tilgjengelig. (bortsett ifra fans av enkelte band som ikke legger ut musikken sin, som det nettofobisk Metallica).Jeg mener at Norge/Eu/Verden burde adoptere en lovgivning som fjerner copyright-beskyttelsen til materiale som ikke gjøres tilgjengelig på en konkurransedyktig, tidsmessig, og tjenestemessig tilgjengelig. For en amerikansk TV-serie som Norden ligger 2 sesonger bak laster man ned og ser ikke på TV. (jeg eier faktisk ikke TV så for meg må meteriale finnes på en nett-tjeneste, som nrk.no, TV2 sumo, eller Viaplay, som jeg bruker/betaler for).-frank

 

Har spotify, men metallica måtte jeg laste ned siden de ikker på spotify..

Lenke til kommentar

jeg ville gledelig betalt for Game of Thrones visst.... :

 

-det fantes gode streamingmuligheter

-jeg hadde hatt fiber, nå har jeg alt for dårlig nett (nesten ikke nok til å streame 480p

-det kom samtidig som i USA

 

men det ser ikke ut som om at dette kommer til å skje i nærmeste framtid.... :(

Lenke til kommentar

Jeg er iallefall ikke interessert i tradisjonell kringkasting, med sendetider, etc. Det der er jo halve grunnen til at jeg ga opp TV i utgangspunktet. Hadde definitivt betalt for en Spotify-aktig løsning, så fremt sakene er minst 720p, ikke kommer ut senere enn piratsaker, og lar seg kjøre på Linux (er ikke interessert i å ha Windows på HTPC).

Lenke til kommentar

Uten kanalpakkene til HBO ville ikke det vært mulighet for kanalen for å stille seg sterke nok til å produsere serier som Game of Thrones. HBO vil ikke lansere HBO Go for alle, siden da vil kanalen miste inntekter og det vil bli et større tap et vinn. Her (i utlandet) tjener HBO på rettigheter og salg til spesielt Canal+.

 

Her (i utlandet) kan HBO Go komme uten problemer om de velger å avslutte tidseksklusive rettigheter til seriene deres på Canal+ spesielt. Men da først må alle rettighetene her til lands bli trukket tilbake til HBO, også må HBO innføre et abonnent som fungerer.

 

Dette kan i grunn fungere fint her i land som Norge, men ikke USA.

Lenke til kommentar

Betale 219kr/mnd for Canal+?? Lite aktuelt når jeg kun er interessert i å se én serie...

Jeg kjøpte Canal+ kun for GoT, men, jeg må si at jeg føler meg litt snytt. Canal+ er generelt dårlig, og GoT sendes ikke i HD av alle ting, noe NRK3 gjorde.

 

Håpløst, veier litt for å laste ned pirat når jeg ikke får streamet det lovlig.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+214asdf125

Regionale begrensninger på TV er farlig utdatert, og jeg skjønner ikke at det fortsatt kan være lønnsomt å henge etter med kanskje opptil ett år i andre land når man enkelt kan se serien gratis på nettet.

 

Hadde glatt betalt for å få en ordentlig streamingtjeneste for TV-serier og film, eventuelt sett reklame, så lenge jeg fikk sett episodene nært lanseringstid. Forhåpentligvis ikke etter samme kjedelige modell som før med fem minutters reklamepauser, men allikevel.

 

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+214asdf125

Den største grunnen til at denne serien blir piratkopiert så mye har sammenheng med målgruppen.

 

Å sikte seg inn på en målgruppe som er såpass datakyndig og uinteressert i å vente i flere måneder på nyeste episode er nok ikke en lur strategi :p

Lenke til kommentar

"Til sammenlikning har hver episode hatt et gjennomsnittlig seertall på 4,2 millioner TV-seere i USA."

 

Dette stemmer ikke. Hver episode har i gjennomsnitt over 10 millioner seere (per uke). Tallet på 4.2 millioner er basert på Nielsen ratings, og omfatter kun seere den første dagen/kvelden.

 

Husk også at den totale seermassen er langt mer interessant for HBO enn Nielsen ratings, da HBOs primære inntekter kommer fra abonnenter (de er ikke reklamedrevet).

 

 

Lenke til kommentar

Ja, eg hadde betalt om løsningen var ok. Dvs, ingen eviglange snutter om antipiratblabla eg må sjå før episoden i seg sjølv.

 

Dagens DVD/BluRay har jo irriterende tyt om copyright o.l, info som strengt tatt bør begrenses til baksiden av coveret og ikkje påprakkes betalende kunder.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Å se dem på TV, med sendetider og eventuell reklame, er helt uaktuelt for meg. Det orker jeg ikke forholde meg til. Det er derfor jeg heller ikke har TV-signaler i huset.

 

Hvis de har lyst å få bukt med piratkopieringen, så må de tilby noe kundene ønsker. Personlig er jeg ikke så keen på å streame film ettersom nettet mange steder er for dårlig til å streame 1080p. Det kan f.eks bli vanskelig for meg dersom jeg ønsker å se GoT på hytten og må streame en episode via mobilnettet. Selv om DVD/BR hadde vært tilgjengelig samtidig som episoden ble vist på TV, så hadde jeg nok ikke betalt for det heller. Optisk drev tar alt for stor plass i PCen. Den plassen er hos meg erstattet av harddisk. Hvis jeg skal betale, så vil jeg ha mulighet til å laste ned episoden, tekstet og i høy kvalitet, og kunne lagre den på PCen. Samvittigheten min er ikke så tung at jeg kommer til å begynne å betale for en tjeneste (TV, DVD/BR eller streaming) som jeg ikke ønsker, når tjenesten jeg ønsker er fritt tilgjengelig (nedlasting via torrent).

 

For meg er det altså ikke så mye betalingsviljen det går på, men a) tilgjengelighet og b) hvilket produkt jeg får når jeg betaler. Faktisk syntes jeg GoT er såpass bra at jeg ønsker å betale, men jeg kommer ikke til å gå "out of my way" for å gi dem penger, e.g. kjøpe DVDer jeg ikke trenger.

 

EDIT: Om noen syntes jeg fremstår som sympatiløs ovenfor filmbransjen, så er det nok fordi jeg er det. Jeg syntes de etterhvert har hatt god tid på seg til å gjøre en nødvendig omstilling som har vært i luften lenge. Denne tidvise klagingen over at kundene skaffer seg produktene deres raskere, enklere og billigere enn de selv klarer å levere virker helt meningsløs. Det er som om de er overrasket over at folk velger det opplagte alternativet, når de selv ikke evner å konkurere med piratmarkedet. Dette går utelukkende på manglende vilje hos musikk- og filmindustrien IMHO.

Endret av LordErik
  • Liker 3
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...