Gå til innhold

Kamptråd PL: Liverpool FC vs Manchester United


Old Game

Anbefalte innlegg

b_9.png Liverpool FC vs Manchester United b_12.png

The North West Derby

 

Barclays Premier League

15.10.11 - 13.45 Venue @ Anfield

 

281er14.jpg

 

 

----------------------------------

 

 

Lørdag 15 Oktober klokken 13.45 er det duket for et av fotballens store høydare når Englands desidert største klubber og bitre rivaler Manchester United og Liverpool braker sammen i The North-West Derby. Oppgjøret har en massiv internasjonal appell og er årlig blent verdens mest sette sportsbegivenheter på fjernsyn. Anført av Manchester Uniteds røde arme som taler flest på kloden og Liverpools flerfoldige millioner trofaste, kan man med trygget omtale oppgjøret som sesongens ultimate rosin i pølsa. Tatt i betraktning at Engelsk fotball, i sterk kontrast med spansk for eksempel, aldri har vært et toklubbsløp er antall honours de to klubbene i mellom ekstremt imponerende. Totalt 118 såkalte "major honours", hvorav 8 europacup titler, hele 37 ligatitler, 18 FA cup vinster og en hel bråta andre nasjonale og internasjonale trofeer er forholdsvis broderlig fordelt mellom klubben, med et lite overtak for Man Utd. Tar man med de respektive klubbers andreplasser (25) i regnestykket trenger man ikke å være rakettforsker for å ense konturene av dominansen disse klubbene har hatt i det som utvilsomt er verdens beste og mest fulgte liga. Lagene har også dominert i Europa med hele 12 europacup finaler, hvorav LFC kan skilte med 5 seire mot MUFC's 3. Dette har naturligvis båret frukter for begge klubber og fra et økonomisk perpektiv huser the clash of the titans to av verdens mest-tjenende og derav rikeste fotballklubber.

 

http://www.youtube.com/watch?v=qhbDvdXboa4

 

Rivaliseringen mellom klubbene er svært intens og det er det et uttallig antall årsaker bak. Den mest signifikante er naturligvis den geografiske beliggenhet og det faktum at begge klubber har hatt opptil flere suksessrike perioder gjennom ligaens historie. En paradoksal statistikk viser også klubbene sjelden har vært på topp samtidig. Det har gjerne vært slik mens en klubb har nytt suksess, har den andre slitt tungt. Dette har bidratt til å gjøre misunnelse, den nærmeste følelsen til hat, en variabel i Nord-Vest. En annen og svært viktig faktor bak rivaliseringen mellom byene og derav fotballklubbene stammer tilbake fra industritidene. Mens Liverpool var kjent som som en havneby, var Manchester kjent for produksjonkrefter. Da Manchester introduserte "Manchester ship canal" kunne skip passere Liverpool og mange scousere mistet jobbene som følge av mangel på arbeid, noe de hatet mancunians for. På 70 og 80-tallet led dog begge byer stort økonomisk ettersom industri-perioden i Europa var på vei mot slutten. Mens Liverpool herjet stort på fotballbanen, slet United tungt og den gamle giganten fadet inn middelmådighet. Det bidro til at rivaliseringen fikk fotfeste ettersom hatet transpirerte fra arbeidslivet til fotballbanen. Dette var også i en tid hvor hooliganismen for alvor preget engelsk fotball, noe som kulminerte i at Uniteds lagbus ble gasset av Liverpool fansen uten for Anfield i 1988.

 

Et annet tegn på hvor bitter rivaliseringen er, indikeres sterkt i overganghistorien mellom klubbene. Ikke siden 1964 (Phil Chisnall) har en spiller forlat enten United eller Liverpool til fordel for hverandre. Enkelte spillere som som spesielt Paul Ince og Micheal Owen har dog spilt for begge klubber, men har da hatt spilleopphold i andre nasjoner i mellomtiden.

Fotnote: Siden tidlig på 90-tallet har begge byer arbeidet seg opp igjen og Manchester er nå regnet som en såkalt "world class city," Mens Liverpool i 2008 ble tildelt tittelen "European Captial of Culture."

 

Liverpool FC

Vertene har kommet sånn tåelig godt igang med sesongen, i det minste resultatmessig. Ti poeng på seks kamper må kunne sies å være akseptabelt og klubben har fortsatt god heng på fjerdeplassen og en etterlengtet retur til Europa. Liverpool har i skrivende stund svært få på skadelisten og det er bare Daniel Agger (ribbeinskade) som med sikkerhet mister oppgjøret. Det er også verdt å nevne seg at lagets katalysator Steven Gerrard er skadefri og klar til kamp.

 

Forventet lag:

Kommer etter landslagspausen.

Forventet taktikk:

Kommer etter landslagspausen.

 

 

Manchester United

Gjestene gikk ut "guns blazing" mot Man City i Community Shield og har aldri sett seg tilbake og selv om den offensive mentaliteten har bydd på et par hårreisende defensive prestasjoner den siste tiden, er det vanskelig å ikke beundre kremfotballen United har vartet opp med denne sesongen. Foreløpig har United kamper bydd på smått utorlige 43 mål fordelt på de første ti kampene, hvorav de røde har stått for majoriteten. Likevel er det grunn til håp for Liverpool, da årets United til nå har vært abnormt gavmilde bakover i banen og har relativt lang skadeliste pr tid, men det er ventet av sentrale sikkelser som Rooney, Cleverley, Hernandez og Smalling rekker kampen. En United garantert kommer til å savne er Nemanja Vidic som sansynligvis ikke er tilbake før i November.

 

Forventet lag:

Kommer etter landslagspausen.

Forventet taktikk:

Kommer etter landslagspausen.

 

Kenny Dalglish vs Sir Alex Ferguson

http://www.youtube.com/watch?v=udJDO6lhujI

Tråden oppdateres fortløpende.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
×
×
  • Opprett ny...