Gå til innhold

Bitcoin: En digital, anonym, uregulert og desentralisert valuta


Warz

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Men prisene svinger jo fra 530-640 dollar i løpet av få timer så hvordan fungerer egentlig transaksjonen da ?

For om jeg kjøper bitcoins med penger vil det jo ta X antall tid før disse pengene blir levert og hva skjer da om prisen går ned i mellomtiden eller opp ? når svingningene er så raske som de er

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Ikke at jeg har erfaring med BTC, men innenfor annen valutahandel og aksjehandel så sier man seg enige om en pris og fastsetter transaksjonen, da vil ikke videre endringer mellom man ble enige til valutaen er overført påvirke noe.

 

Okay for jeg ser på noen nettsider at det ikke står noen ting om svingningene har noen påvirkning på en pågående transaksjon.

Endret av Eriksendrul
Lenke til kommentar

Synes dette med bitcoin virker spennende, men også veldig komplisert og mye å sette seg inn i. Dersom jeg skal kjøpe bitcoins er det slik at jeg må ha datamaskinen med programmet kjørende tilkoblet Internett den jeg kjøper av overfører dem til meg, eller hvordan fungerer en slik overføring i praksis?

Lenke til kommentar

Synes dette med bitcoin virker spennende, men også veldig komplisert og mye å sette seg inn i. Dersom jeg skal kjøpe bitcoins er det slik at jeg må ha datamaskinen med programmet kjørende tilkoblet Internett den jeg kjøper av overfører dem til meg, eller hvordan fungerer en slik overføring i praksis?

 

Det er ikke nødvendig å ha en maskin tilkoblet internett for å motta penger, nei. Du har en wallet-fil på maskinen (eller som numre på en fysisk lapp for den saks skyld), og alt den filen gjør er å gi deg mulighet til å bruke Bitcoin som er knyttet til kontonumrene dine (ja, i flertall). Hvor mye penger som finnes på kontoen din er skrevet i den allmenne blockchainen, så folk kan sende penger til kontoen din uten din innnblandelse, men du trenger walleten din og en maskin tilkoblet nettet for å sende de pengene du har til andre.

 

EDIT: Her er for eksempel en adresse som jeg genererte nå nettopp. Den kalles en "public" eller offentlig adresse:

 

1A4n5sw4UNd7in4HQRhbfYTacNuVq423NE

 

Da denne ble generert, ble det samtidig generert en privat adresse som holdes hemmelig i wallet-filen min. Jeg kan nå ta backup av denne wallet-filen, eller skrive ned den private adressen, og så kaste PCen min på sjøs. Dersom noen har funnet den offentlige adressen min her og sendt BTC til den, kan jeg få tilgang til dem på et hvilket som helst tidspunkt i fremtiden, om ti minutter eller tjue år, dersom jeg fortsatt har den private adressen. Har jeg mistet den så er Bitcoins'a tapt for alltid.

 

EDIT2: Og hvem som helst kan søke gjennom blockchainen for å finne ut av kontobalansen og -historikken på en hvilken som helst bitcoinadresse (eller la f.eks. denne nettsiden gjøre det for deg). Grunnen til at Bitcoin ofte blir hevdet å være anonymt-ish er at man i utgangspunktet ikke vet hvem som eier hvilke adresser, med mindre man, slik som jeg har gjort her, selv offentliggjør at man eier en gitt adresse.

Endret av Mokko
Lenke til kommentar

 

Da dukker det neste spørsmålet opp...hvordan få vekslet bitcoin til en valuta og overført det til din norske konto uten at det kan spores til bitcon :devil:

Få deg en bankkonto i et land som ikke utveksler kontoinformasjon med Norge og overfør pengene fra den kontoen til din norske konto. Men du må fortsatt kunne sansynliggjøre at du har betalt skatt av disse pengene, selv om de ikke kan spores direkte til bitcoin.

Men egentlig nytter det ikke, for skatten du må betale av gevinst på bitcoin-trading er basert på tillit. Så du kan i prinsippet la være å melde inn gevinst på selvangivelsen og oppnå samme effekt. Men får du kontroll har du så klart et forklaringsproblem, uansett hva du velger å gjøre for å unndra pengene.

Endret av Nedward
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...