Jump to content

Mokko

Medlemmer
 • Content Count

  3911
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Everything posted by Mokko

 1. Særlig viktig å huske er jo det siste punktet, om at skriving etter at tiden har gått ut må skje i det stille.
 2. Sannsynligvis er det kun personlig intervju hvis det er første runde, dvs. spørsmal a la de Vardark nevner og tre sterke/svake sider og andre klisjeer. Det er også ganske vanlig med forskjellige guesstimation-spørsmål som f.eks. hvor mange trær er det i Norge, hvor stort er markedet for XX i Norden, hvor mye bensin brukes av biler hver dag i verden og liknende. Men du slipper nok ikke unna case selv om du går siv.ing. Hva er poenget med å spørre spørsmål som "hvor mange trær er det i Norge"? Ganske sikker på at jeg hadde bommet med flere "orders of magnitude".. Tankeprosess.
 3. Hvor tidskrevende er byggern? Tenkte jeg skulle søke på Revolve i høst, og den smarte student vil vel da helst gjøre alt han kan for å redusere fagenes timekrav..
 4. Hei! Jeg går selv kyb i andreklasse, og kan prøve å svare litt. Vi lærer en god del programmering, og det virker som at det kommer til å være en stor del av det vi kybbere skal drive med. Jeg kunne ingenting om det frem til omtrent denne tiden av året, noen måneder før studiet startet, da jeg rotet meg inn på Codeacademy for å prøve å prøve å lære meg litt Python. Høsten etter hadde vi ITGK i nettopp Python, og jeg cruiset gjennom faget uten å være i en eneste forelesning, fordi jeg hadde satt meg litt inn i det på forhånd. Så jeg anbefaler å gjøre det! Når det er sagt, så skal det ikke være noe problem å lære seg programmering gjennom NTNU uten å kunne noe som helst på forhånd. Det legges opp med antakelsen om at man står på bar bakke. De jeg ser sliter med programmeringen er gjerne folk som går inn i det med holdningen "Jeg liker ikke data, jeg, haha", de som gjerne har en klart definert forhåndsoppfatning om at programmering er kjedelig og bare noe skikkelige bleike nerder driver med. Vær villig til å lære. Det gjelder jo uavhenging av tema. Jeg er selv ganske lik deg, med tanke på at jeg har sansen for matematikk og fysikk. Nå synes jeg programmering er noe av det morsomste vi driver på med. Matte og programmering har nemlig en del til felles. Når du har skrevet kode som ikke gir deg det resultatet du ønsker, så har du skrevet feil kode. Det er ikke maskinen sin feil, den gjør nøyaktig det den blir fortalt at den skal gjøre. Det er du som gir den feil instrukser. Programmering koker nemlig ned til ren logikk, og det faller jo fort i god jord for oss mattehuer.
 5. Bruk de 45 kronene på et par CE-godkjente briller a, folkens. Hjemmesnekret vissvass vil kunne gi en illusjon av sikkerhet, men det er ikke nok at det synlige lyset virker dempet. Netthinnen har ikke smertereseptorer, og kan derfor brennes uten at du merker det der og da. Så dropp den fargede ølflasken. Dropp sort plast. Dropp å hoppe på ett bein mens du kikker gjennom et kaffefilter, selv om det var en fyr på bussen som sa at det pleier å funke. Bare kjøp de jævla brillene. Synet ditt er verdt 45 kroner.
 6. Jeg vil anbefale et kollektiv, i hvert fall i starten. Selv flyttet jeg med to venner til et kollektiv på seks. Synes det har vært perfekt. Jeg kunne ikke forestilt meg å bo mutters alene, det må være en trist tilværelse - og det sier jeg selv om jeg ikke er den mest sosiale eller utadvendte mannen i gata. Når du har behov for alenetid så lukker du døra til rommet, og når du ønsker selskap så lager dere taco sammen en fredag og ser gullrekka på NRK. Bedre blir det ikke.
 7. For et år siden tok jeg et emne som jeg ifølge utdanningsplanen normalt sett ikke skulle hatt før nå i vår. Karakter i faget står pent og pyntelig under "Resultater" på Studentweb, men under "Registreringer" -> "Udanningsplan del 2" står det "Planlagte studiepoeng: 52,5" og "Planen mangler obligatorisk emne '[EMNE JEG HAR HATT]'. Kravet til antall studiepoeng innfris ikke i emnekombinasjonen". Jeg har også gjort nødvendige oppmeldinger i år, slik at jeg tetter hullet og får 60 studiepoeng i skoleåret 2014-15. Må jeg gjøre noe for at Studentweb skal oppfatte at alt er i sin skjønneste orden (rart at dette ikke skjer automatisk, da karakter i faget jo er registrert..)?
 8. Alt det der er da leveringsfirmaets problem, og har da ikke en døyt med bilen å gjøre? En vei er vel like mye stengt for en biologisk sjåfør som for en elektronisk. Dessuten kan man jo tenke seg at bilen er flinkere til å sjekke opp annonserte veisperringer på forhånd enn en den gjennomsnittlige menneskelige sjåfør er.
 9. Samme skjedde her. Den kom etter hvert, dagen etterpå tror jeg.
 10. Tror ikke man skal undervurdere viktigheten av fysisk distanse mellom jobb og hjem. Jeg merker i hvert fall en stor forskjell på psyken ved lesesal-jobbing kontra hjemme-jobbing.
 11. Trampolinehopping er en risikosport, og den øker faren for å begynne med andre risikosporter, som fallskjerm- og basehopping. Kun tapere utsetter kroppen sin for sånt tull.
 12. Interessant at du svarer slik etter å ha lest innlegget mitt. Jeg er oppriktig interessert i hva du tenker, litt mer detaljert, rundt det jeg skrev. Kunne du ha skrevet litt mer om det, særlig første del av innlegget mitt? Gjerne med utgangspunkt i "Jeg vil ikke ha noe å gjøre med en som jevnlig røyker hasj, fordi...", og hvis svaret er "for uansett om du vil det eller ikke, så ser ofte folk ned på dem som røyker hasj", om du så kan svare med utgangspunkt i andre del av innlegget mitt?
 13. Fordi? Altså, det må da være noe mer her? "Jeg ikke vil være involvert i en som røyker hasj jevnlig, fordi røykingen kommer til å ødelegge forholdet vårt." ødelegge for hennes egen fremtid." sette henne i fare ved at hun dras inn i et miljø av typen fra Breaking Bad." etc. Og dette er helt legitime grunner for å avslutte et forhold. Men ikke gjør det forhastet slutt med det som i dine øyne er drømmedama, før du aner noe av konsekvensene av røykingen hennes! Ser du at det får faktiske, merkbare konsekvenser, prat med henne og gjør det slutt hvis hun ikke endrer atferd. Jeg er bekjent av en hel haug med tullinger som jeg ikke ønsker å ha noe særlig med å gjøre. Men det er ikke det faktum at de drikker alkohol eller røyker hasj som avgjør det, det er oppførselen deres som avgjør det. Hvis du er avholds og oppfører deg som folk, så kan du være min venn. Hvis du drikker eller røyker og oppfører deg som folk, så kan du være min venn. Hvis du er avholds men ikke oppfører deg som folk, så kan du seile din sjø. Hvis du drikker eller røyker og ikke oppfører deg som folk, så kan du seile din sjø. Hvis du først skal være så forbanna prinsippfast, så velg først en viktigere sak, som det å holde fartsgrensa (som noen allerede har nevnt). Å bryte med loven på dette området setter egen og enda viktigere, andre menneskers liv og helse i en mye høyere, direkte fare, enn det å røyke en gang i blant gjør. Drit nå i det. Hun er et flott menneske, hun tar egne, selvstendige, sterke valg. I steden for å være flau over det, still deg ved hennes side. Forsvar valget hennes, påpek at forholdet deres er like bra og at jenta er like herlig, tross litt hasj, alkohol eller en skål ostepop i ny og ned. Eller bare dropp å ta på deg den grønne pin-en som du åpenbart forventer å få i posten fra Hasjhodenes landsforening i det øyeblikket dama di rører en joint. Folk trenger da ikke vite dette, og det er faktisk ikke slik at en hasjrøyker alltid går rundt med blodsprengte øyne, en sneip i kjeften og =Oslo under armen. Forøvrig tror jeg du hadde fått et lett sjokk og hadde vært nødt til å gjøre en liten verdensbilderevurdering hvis slike pins hadde vært obligatorisk på dress og bunad i 17. mai-toget.
 14. Vedder på at den kommer i morgen, det har stort sett tatt to dager ekstra med de andre.
 15. Det jeg synes er rart er at Mance så ut til å ha valgt teltplass mellom sine 100 000 og The wall, så og si ytterst i skogholtet hvis inntrykket jeg fikk av åpningsscenen denne episoden var riktig. Det gjør jo at nettopp noe slikt kan skje, og øker også risikoen for at mindre snikangrep av typen Jon Snow planla kan lykkes.
 16. Ble litt overrasket av dette her jeg også. Har søkt som studass i ITGK (Python) - jeg har A i faget og B i snitt, men nå står det "Kun 3 ledige stillinger igjen" uten at jeg har fått tilbud. Jeg trodde egentlig jeg hadde den ganske i boks, men men.. så var det jo 250 søkere på 30 stillinger, så sikkert en del kvalifiserte mennesker å ta av.
 17. Kan vi holde prat rundt previews til spoilere? Kall meg pirkete og teit, men respekter de av oss som kun ønsker å diskutere allerede sendte episoder og spådommer basert på dem.
 18. Enkelte av dere mener at uendelig mange universer impliserer at alt dere kan tenke dere av situasjoner vil måtte eksistere. Der er jeg uenig. At det ikke kan finnes universer der alt er identisk som i dette, bortsett fra at elefanter kan fly, er ganske logisk innlysende. Men jeg synes heller ikke at en uendelig mengde universer nødvendigvis medfører (eller i noen særlig grad sannsynliggjør) at det vil være en haug med universer der "alt er likt som i dette bortsett fra at jeg er pizzabud" eller at du lever i uendelig mange universer med uendelig mange forskjellige navn, men at alt ellers er stort sett som før. Husk at det er initialparametrene som endres når man skaper et nytt univers: Litt avhengig av hvor stor frihet skapelsesverktøyet gir deg, så kan du endre verdiene for de fysiske lovene, posisjonen til partikler og energi, og mengden av disse. Men når du så trykker på Play-knappen og setter igang tiden, så må alt, slik jeg ser det, følge determinismens lov om årsak og virkning. Hvis du skal fjerne Hitler fra verdenshistorien så må du finne initialverdier for universet som medfører at Hitler ikke fødes. Slike verdier finnes, men sannsynligvis ikke uten at du endrer en hel masse andre ting med samme pennestrøk. Her har vi med sommerfugleffekten å gjøre: På lang sikt forårsaker små endringer store variasjoner. Jeg tviler veldig på at det finnes et sett med initialverdier for universet vårt som gjør at jeg 13.8 mrd år senere kjøper meg et blått overtrekksteppe til senga mi i stedet for det sorte jeg har nå, uten at det har hatt andre merkbare innvirkninger på verdenshistorien. Et uendelig antall startpunkter garanterer ikke at alle tenkelige tilstander realiseres.
 19. Har ikke sittet med slike frysninger under rulletekstene siden Rains of Castamere. Herregud for et skuespill av Peter Dinklage.
 20. Dersom noen får hjertestans i f.eks. fjellheimen eller et annet kaldt/snøfyllt sted, vil man vel gjerne tenke at det er viktig å holde personen varm mens man gjør hjerte-/lungeredning. De som ikke pumper legger ekstra jakker under ham etc. Men kan det heller være en fordel å kjøle personen ned, legge hodet ordentlig nedi snøen, for å senke metabolismehastighet og cellenes oksygenkrav? Man har jo f.eks. Anna Bågenholm, som ble kjølt ned til 13.7° celcius, ikke hadde et hjerteslag på tre timer og femtifem minutter, og overlevde uten enorme komplikasjoner. "According to the journal Proto (published by the Massachusetts General Hospital), Bågenholm's metabolism slowed down to ten percent of its baseline rate and thus she barely needed any oxygen at all." Bør jeg gjøre det jeg kan for å kjøle ned personen neste gang jeg utfører CPR?
 21. Jeg var innom siden for utlyste stillinger hos IME nå, og der står det ITGK-faget jeg hadde i høst, TDT4110, oppført med emnenavn "IT grunnkurs (JSP)" (for å skille det fra TDT4105, "IT grunnkurs (matlab)"). Betyr dette at man går bort fra Python i dette faget til høsten, og at min erfaring og gode karakter fra faget jeg hadde gjør meg ubrukelig som studass til høsten? Fagsiden er fortsatt den samme gamle, der det står at Python vil bli brukt.
 22. Som aklla sier så stopper jo denne prosessen idet man åpner ovnen (på samme måte som hvis man åpner den mens selve oppvarmingen skjer) eller trykker på stopp-knappen, som virker noe rart dersom det er nødvendig med nedkjøling. I tillegg skjønner jeg ikke hvorfor det skulle være nødvendig å fortsette å snurre maten min rundt, hvis dette var tilfellet.
×
×
 • Create New...