Jump to content
Sign in to follow this  
ADT

Test: Fractal Design Define R3

Recommended Posts

Personlig liker jeg ikke frontdører på kabinetter og heller ikke at disker/SSDer skal kobles til "feil vei" i kabinetter. Ellers er det mange designvalg jeg er enig med her.

Share this post


Link to post

Kjøpte dette kabinettet da jeg bygget PC for en kompis. Den var nesten lydløs. Ikke vanskelig å jobbe med. Det eneste som er kjipt er at hvis du skal montere ekstra vifter fremme kan være en skikkelig tungvinn sak. Den ene vifta framme på kabinettet jeg arbeidet på lå løst, og jeg måtte derfor prøve å få denne på "riktig" plass. Det var en av de verre opplevelsene jeg har hatt. Ellers bare god ord om kabinettet! Dette er et kabinett som jeg vil anbefale på det sterkeste! Løp og kjøp

Share this post


Link to post

Designmessig overlegent så mye annet. Ingen stygge detaljer på toppen som samler støv. Harddisk-brønnen er sidelengs og ikke tungvint plassert i dybden.

Share this post


Link to post

Personlig liker jeg ikke frontdører på kabinetter og heller ikke at disker/SSDer skal kobles til "feil vei" i kabinetter. Ellers er det mange designvalg jeg er enig med her.

 

Hva mener du med "feil vei"? Ville du hatt dem på høykant? Hvis så må man nok frem med dremmel og borre noen festehull i en ramme, men ellers er det jo flust av harddiskrammer å feste diskene i.

 

 

Eller så har jeg nettopp annskaffet ett slikt kabinett, og planen var egentlig å gå for den hvite helt til det gikk opp for meg at man ikke får dvd/bluray som er hvit, eller kortlesser paneler som er hvite. Men de ville vært skjult bak døren, og bare irritert meg de 2 gangene jeg bruker ett minnekort eller en dvd.

Hadde stort sett en god opplevelse under innstallasjonen, men de gummibeskyttelsene til hullene til å dra kablene i sitter noe løst. Det var også i snaueste laget med ekstra skruer, spesielt til å feste harddisker.

 

 

Har lagt merke til at den blanke frontdøren ikke suger til seg fingermerker som andre slike blanke overflater normalt gjør. Noe som er positivt i min bok.

 

Har også mitt eget hat mot alle de skarpe blå lysdiodene på elektronisk utstyr i dag, og denne maskinen er intet unntak, men ble raskt dempet av ett lag sort sprittusj :)

 

Og så burde dere i annmeldelsen ha lagt med ett lite minus til slutt (så det var nevnt i artikkelen) at den ikke har USB3 i front.

 

Så jeg er egentlig veldig fornøyd med kabinettet, spesielt prisen, selv om det var litt småplukk her og der

 

 

Share this post


Link to post

Kjekt å se endelig test av kabinettet. Har ikke hørt så mange klager fra brukere om ryddesystemet, da det tross alt ikke er vanlig å ha den slags på såpass billige kabinetter som Fractal Define R3 er. Corsair Obsidian 800D opererer med noe lignende, og det finnes nok en del andre varianter også, men likevel.

Share this post


Link to post

jeg har hatt dette kabinettet i 2-3 måneder nå. Det er ett fantastisk kabinett (jeg har hvitt).

 

Eneste jeg har og utsette på det, er hvor langt inn pci portene er. p.g.a. støydempingen så sitter brakketen man monterer pci kortene i lengre inn enn vanlig. Jeg har nvidia 460 gigabyte versjon. Siden minihdmi porten sitter selt til venstre på pci braketten får jeg ikke satt i overgang fra minihdmi til hdmi.

 

Men alt i alt, VELDIG fornøyd :D

Share this post


Link to post

Jeg ble aldri helt fornøyd med R2. gummiføttene tildiskene var for tive, og tar ikke unna vibrasjonsstøy, som forplanter seg. I tillegg var løsningen for støydemping av strømforsyningen er altfor dårlig, med skruer rett i kabinettbakveggen forplanter jo alle vibrasjoner seg. En av harddisksskuffene kom i tillegg med en liten rustflekk, noe sm ble fikset med en bit sandpapir og hvtt silikonlim, men det burde jo vært oppdaget i produksjonen.

 

Merkerlig at de ikke har fikset gummikantene på kabelhullene, de var like håpløse på R3. Menmen, il prisen får man vel uansett ikke noe bedre.

Share this post


Link to post

Dette ble nå et kabinett som absolutt skal vurderes her, det er absolutt en fin pris på det.

Støynivået på et Nvidia 9800 er vel relativt høyt, så om kabinettet faktisk greier å dempe bråket fra dette under bruk så er det et bra kabinett ^_^

Share this post


Link to post

Kabinettene er så like at jeg selv ikke er sikker på om jeg har R2 eller R3.

 

Uansett er det et overlegent kabinett som jeg anbefaler til hver sjel som vurderer en ny PC-boks.

Share this post


Link to post

Jeg hadde bestemt meg for å kjøpe R2 i slutten av sommeren, men ca i det jeg bestilte kom dette ut, så jeg har hatt det siden release. Er veldig fornøyd. Kjøpte et til faren min også. Ingenting å utsette. Som flere har nevnt, løsner gummipakningene rundt kabelhullene lett, men det er jo bare å sette dem på plass igjen når man er ferdig. Funker fjell som kombinert HTPC og filserver.

Share this post


Link to post

Det var overraskende gode temperaturer. Her har de virkelig tatt tak siden forgjengeren, selv om endringene ikke synes så veldig. Det var også mange som klagde på lukten til det forrige lydisolerende materialet (bitumen). Regner med at det ikke var eksisterende siden det ikke ble nevnt noe om. Har også hørt fra brukere av kabinettet at det ikke lukter noe.

Kabelryddingen skal jo i utgangspunktet gjøre det ryddigere i kabinettet, samt uhindret luftflyt. Likevel setter mange pris på at det ser ryddig ut, også i bakgrunnen. Men med litt kabelstrømper og fikling tror jeg det kan bli betydelig bedre.

Frister bare mer og mer å skaffe meg dette...

Share this post


Link to post

Obs obs. Kabinettet lukter (i starten) ganske kraftig av vanilje. Jeg synes ikke det var sjenerende, men det var absolutt merkbart.

 

Ikke akkurat vanilje, men en veldig søt lukt, trolig fra skumgummien eller noe plast.

 

Ble ikke plaget av lukten, det var neste litt som "ny bil"-lukt.

Share this post


Link to post

Det eneste som er kjipt er at hvis du skal montere ekstra vifter fremme kan være en skikkelig tungvinn sak. Den ene vifta framme på kabinettet jeg arbeidet på lå løst, og jeg måtte derfor prøve å få denne på "riktig" plass. Det var en av de verre opplevelsene jeg har hatt.

 

Er egne skruer i fronten bak døra til å fjerne rammene viftene sitter på. Har aldri vært lettere å bytte vifter i fronten synnes jeg :)

 

 

Har også mitt eget hat mot alle de skarpe blå lysdiodene på elektronisk utstyr i dag, og denne maskinen er intet unntak, men ble raskt dempet av ett lag sort sprittusj :)

 

Haha, hadde samme problemet her, så jeg byttet ut dioden med en svakere oransj en. Ble utrolig stilig og ikke så kraftig lys som den blå :D

 

 

Det eneste jeg har å utsette på kabinettet er at det er for mange harddisk slots, det skulle gått ann å ta bort halvparten av de, noe det ser ut til at man kan på Fractals nye kabinetter.

 

Er jo ganske utrolig pris mtp. at man får med to vifter som koster ~150kr per!

 

Ellers er jeg utrolig førnøyd! Designet er pent, det er stille og prisen er uslåelig!

 

Hvis du skal ha deg nytt kabinett så er det bare å løpe å kjøpe!

 

BTW:

Hvordan kan HW trekke ned på "Laber kabelorganisering", hvilke kabinetter i denne prisklassen er det som har bedre?

Share this post


Link to post

"Vi liker at det ikke er gjort plass til alt for mange 5,25-tommers enheter, for disse blir jo strengt tatt ikke så hyppig tatt i bruk."

 

To? Synes det er i underkant, jeg.

Hvis man bruker 1 til DVD-brenner, 1 til viftestyring, så har man ingen igjen til en blu-ray leser eller multifunksjonspanel.

Share this post


Link to post

Hoppas R3 är bättre än R2 i alla fall. Hårddiskarna satt inte speciellt bra, de skramlade som bara den. Gummiforingarna till kablarna kan de lika gärna ta bort för de ramlar av i alla fall.

Fint att den är billig och att det är tyst, men de punkterna ovan gör att jag inte anbefaller detta kabinett igen.

Share this post


Link to post

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...