Jump to content

MiRaCL

Medlemmer
 • Content Count

  2044
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

128 :)

About MiRaCL

 • Birthday 06/17/1980

Recent Profile Visitors

10324 profile views
 1. Endte opp med å kjøpe et accespoint til. Zyxel er nå satt i bridge modus permanent. Funker fint med 2 vlan med isolering i mellom.
 2. Har bare gitt opp hele hjemmesentralen. Den har problemer, noe Viken ikke ser når de sjekker linjen uten i fra. Jeg får latency problemer igjennom den. De mener dette er helt normalt merkelig nok. Pr nå så er huseier bortreist så har den i bridge mode med unifi usg som router og da fungerer alt veldig bra. Når dette er sagt så fungerte linjen mye bedre før med den gamle hjemmesentralen før vi byttet til Zyxel.
 3. Endelig fått tilbakemelding fra Viken Fiber. De finner ikke noe feil og er ikke villige til å gjøre noen ting. De skylder på dobbel NAT situasjon her hos meg. Noe som er BS da alle tester er gjort uten unifi løsningen koblet til. De annbefalte meg å sette hjemmesentral i bridge mode og så utvide unifi løsningen for så bruke den for begge hus. Det er ikke noe stort problem for meg å gjøre dette, men syns det er merkelig at de overhode ikke er interessert å gi kunder det de betaler for eller være villige til å bytte hjemmesentralen.
 4. Får se hva de sier. Jeg har bedt om bytte av hjemmesentral uten kostnad fra vår side. Dette hva var de sa: Typisk at de ikke besvarer henvendelsen og bare sender et kjapt duste svar på en søndag. Har gjort bare gjort 4 tester med de pr telefon så langt.
 5. Skal ta en runde med vikenfiber support i morgen og prøve å få byttet ut zyxel hjemmesentralen. Resultatet over er igjennom min egen unify løsning. Orka ikke å koble pc direkte til sentralen. Prøvde både destiny 2 og MW. Er natt og dag...
 6. Så bridge mode da.. Uansett hvor jeg pinger nå så ser det bra ut. Bufferbloat tester er tipp topp. Spill funker kjempe bra, har ingen latency problemer eller lagg. Skal sende over alle resultatene til vikenfiber nå. C:\Users\Alex>ping -t vg.no Pinging vg.no [195.88.54.16] with 32 bytes of data: Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248 Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248 Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248 Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248 Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248 Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248 Reply from 195.88.54.16: bytes=32 time=2ms TTL=248
 7. Har allerede gjort dette. Den første testen med altibox support ble gjort med 2 forskjellige pc'er koblet direkte til sentralen med 2m cat6 kabel. Prøvde også å bytte alle kabler på hjemmesentralen. Ingen ting har utgjort noen forskjell. Oppgraderte også til 500/500 uten noen forskjell. Skal få prøvd bridge mode i kveld.
 8. Datageni: Det at jeg har en Unifi løsning har ikke noe med saken å gjøre. Du kan godt kalle den overkill, men har løsningen pga at den er modulær. Har ikke noe sted å plassere en større hjemme router, så ble unifi når jeg opgraderte fra N66U. Hadde også behov for flere switch porter en det en typisk hjemme router har. Det er korrekt at altibox abonnementet ikke er mitt. Jeg leier et hus og hjemmesentralen er ikke hos meg. Når det er sagt så har jeg selv gravd ned 2x cat6 kabler som går mellom husene. Er snakk om et strekk på ca 45meter. Skal få testet å sette hjemme sentralen i bridge mode for å se om det utgjør noen forskjell. Altibox support har vært mindre hjelpsomme, så må finne på noe annet som jeg kan dokumentere. Har også testet å pinge externe adresser koblet direkte til hjemmesentral uten wifi aktiv på den, samme problem. Har testet å spille mer på 4G hotspot og det fungerer mye bedre en via internettet her, sier jo litt...
 9. Snakket videre med Viken i dag og det ser ikke ut som de er villig til å gjøre noe med dette uten stor kostnad for min del. Da får man begynne å se etter alternativ leverandør.
 10. Høres ut som du har 2 DHCP servere i nettet ditt. Både USG/Unify controller og Zyxel greia fra Telenor(ihvertfall hvis zyxel og usg er koblet til samme swtich). Jeg har opplevd dette med Unify selv og da sliter man med å få kontakt med utstyret da det havnet på feil range/nett. Unifi krevet litt å sette opp slik du ønsker det. Du må ha internett inn på WAN porten og så bør du sette opp 2 forskjellige vlan. Et for deg og et for hybel. Alt vil på samme internett linjen, men hybel beboer vil ikke få kontakt med din del av nettverket. Alternativt så kan du trolig bruke gjeste wifi funksjonen som er bygd inn og så gi hybel beboer tilgang via denne. Kan være enklere enn å drive med vlan o.s.v.
 11. Har Zyxel P2812AC. Ping direkte mot denne koblet til med kabel er helt lotto. Får alt mellom 1-10ms random. Snakket med Vikenfiber / Altibox i dag. De mener det ikke er noe feil med linja.. Så da blir ting spennende. Spurte om muligheten for å få ny hjemmesentral og det skulle de ha 1900.- for. Det blir uaktuellt. Dette sa jeg også til dem. Enten så hoster de opp en løsning ellers så bytter jeg leverandør. Vedkommende jeg snakket om sa også at jeg måtte ta dette med altibox, men sa senere at jeg måtte forholde meg til viken fiber hvor jeg er kunde. Veldig forvirrende.
 12. Vel:) ikke helt likt hos meg. Online spilling har jeg bare gitt opp, nytter ikke lengre.
 13. Snakket med Altibox en time nå. Pinger hjemmesentralen via en 1.8m cat6 koblet direkte til og får helt random ping resultater(alt fra 1ms-10ms) Pinger jeg externe adresser så er det helt lotto. VG.no = alt fra 4-20ms Altibox.no = 14-30ms Så hva jeg får til servere lengre unna tør jeg ikke tenke på. Altbox har logget en sak på dette nå, så får man se hva de finner ut av.
 14. Hei Har internett fra Vikenfiber(altibox). Sliter så utrolig med dårlig latency i spill. Jeg sliter så med å spille online enten om det er på PS4 eller PC. Spiller vel primært Destiny 2 og Modern Warfare for tiden og begge er ganske u-spillbare. Var hos en kamerat forrige helg og prøvde samme spill på hans PS4 og det er en helt annen opplevelse. Modern Warfare hos meg så dør man i løpet av 0.2 sekunder når noen ser deg, hos kameraten min så kan man løpe rundt og man dør ikke helt enkelt. Oppsettet er: Altibox hjemme sentral -> LAN1 -> Ubiquiti USG -> Unify 8-port swtich -> PC / PS4. Jeg leier, så er koblet til hjemmesentralen på denne måten og har satt statisk ip til USG, ip'en er satt opp som DMZ i hjemmesentralen. Kan ikke sette hjemmesentral i bridge modus siden de som bruker den da mister nett. USG er satt opp korrekt og kjører nå også med Smarques for å slippe bufferbloat. Har prøvd å koble PS4 rett i hjemmesentralen til altibox uten noen endring. Hvis jeg kobler ps4 på 4g hotspot fra mobilen så er gaming opplevelsen mye bedre. Når jeg pinger f.eks vg.no så får jeg ganske høye ping verdier og de varierer veldig. Snakket med altibox support og de kunne ikke se noen feil. Noen som har noen forlag til hva man kan gjøre her?
 15. Jepp. Testet litt mer nå. Jeg har Vikenfiber og kameraten min har Get. Hvis jeg kobler ps4 på 4g wifi tethering fra mobilen så er det helt ok, som hos kameraten min, så må være et eller annet med nettlinja fra viken fiber da. Koblet også ps4 rett på nett og ikke igjennom unify nettverket jeg ellers bruker og opplever samme problem.
×
×
 • Create New...