Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Aldri hørt om at noen statlige komme hjem til folk og ta ting
Staten trekker deg i lønn/trygd

Purring kan først sendes etter 14 dager, uansett hvor kort fristen på den første regningen, og purringen har 14 dagers frist, så da har man 28 dager ekstra å betale regningen før den går til inkasso
Svært få som ligger 28 dager på sykehuset

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Fakturagebyret fastlegekontorene legger til for å gi faktura irriterer meg.

La oss si at et legekontor har 150 pasienter i løpet av en dag (et kontor kan ha flere leger). En fjerdedel bruker faktura som betalingsmiddel.
Legekontoret tar 49,- for faktura, skrevet ut automatisk av en betalingsautomat.

Regnestykket blir da 38 x 49 = 1838 pr dag i gebyrinntekter. Hvis vi bruker NAVs antall arbeidsdager i året hvor kontoret har pasienter, så blir det nesten 478 000 i året, kun i inntekter fra faktura. 

Loven sier at de kan ta fakturagebyr, men at de ikke kan ta mer enn det det koster å skrive fakturaen.

Noe sier meg at det ikke koster nesten 478 000 i året for å leie betalingsautomatene kontorene bruker.

Et Googlesøk sier at Melin Medical tar 95 000 for å avslutte et legekontors leieavtale på 5 år, uansett gjenværende leietid. Antar vi da at leieprisen er 95 000 for 5 år, så er årsprisen 19 000. Fortjenesten blir da rundt 460 000.

Skal vi være generøse og si at det er halvparten av antallet som bruker faktura, så blir inntekten fortsatt rundt 230 000. 230 000 kroner i inntekt for å ikke gjøre noe som helst. Og dette er i tillegg til egenandelen til pasienten og betalingen fra staten.

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Det irriterer meg også. Jeg skulle betale sist jeg var hos legen, men det var dagen før lønn, så debetkortet var selvfølgelig tomt. Da har jeg selvfølgelig et par kredittkort jeg kan bruke til nød, men de spytta bare den betalingsautomaten ut igjen. Står ingen steder om at kontoret ikke tar kredittkort. Så da ble det faktura med påfølgende gebyr. 

Endret av Tåkefyrste
Lenke til kommentar
Dragen skrev (5 timer siden):

Det er ikke egenandel på ambulanse og innleggelse på sykehus.

Og politiet driver ikke med sånt.

En del kommer seg til legevakten med taxi eller annet, og kommunen som legevakten ligger i, vil da sende en regning på 300-500 kr. 

En utleggsforretning kan bestå av utleggstrekk eller utleggspant. Der trekk er trekk i lønn, og pant er inndragelse av gjenstand.

Har opplevd at en trygdet person som har penger på konto, fikk brev om utleggsforretning på grunn av en ubetalt legeregning. Det stod i brevet at politiet skulle møte opp i hjemmet, på en viss dato og klokkeslett. 

I ettertid er jo dette merkelig, hvorfor kunne de ikke bare ha trukket beløpet fra trygda eller fra kontoen. Kan det være for å sette fyr på en betent situasjon og håpe at det klikker for vedkommende?

Lenke til kommentar
6 hours ago, E.C. said:

De fleste som får inkasso er økonomiske idioter som ikke skjønner konsekvensene av ubetalte regninger. Husker du noen fra skoledagene som skulle låne 20 kr til noe og aldri betalte tilbake? Kanskje nektet for å ha lånt disse pengene i etterkant, hevdet å ha allerede betalt disse tilbake eller bare ignorert deg eller ledd det bort? Dette er de samme folka som nå har rundet 18 år. Bompassering på 20 kr er så mye stress å betale at man bare kaster brevet i søpla (Autopass er  også stress, så det gidder man ikke heller). Forskjellen nå blir at noen faktisk kommer til å kreve inn disse pengene og legge på masse ekstra. Det er slik det oftest oppstår og ikke ved inkasso på en legeregning. Bare se på Luksusfellen, de fleste gadd ikke å betale små regninger som de hadde råd til, men heller brukte pengene på dritt. Disse er det ikke synd på.

Det er ikke ubetalte regninger som er årsaken, det er konsekvensen. Årsaken er folk som kontinuerlig brukes mer penger enn hva som kommer inn. Analogien om han som ikke betalte tilbake i skoledagene er også så som så. Jeg hadde tre i klassen som aldri betalte tilbake og samtlige gjør det godt i dag. Den ene gjør det særdeles godt.

Lenke til kommentar

Hvis det er nødvendig med øyeblikkelig hjelp, dekkes utgifter til transport til nærmeste behandlingssted hvor øyeblikkelig hjelp kan utføres (nærmeste almenlegevakt). Korteste vei med offentlig transport prioriteres. Privat transport gjelder kun når offentlig transport ikke er tilgjengelig eller mulig. Legevakthjelp som ikke krever innleggelse, er underlagt frikort. Har du ikke frikort betaler du kun egenandel.

Politiet har ikke myndighet til å ta beslag i eiendeler for å dekke gjeld til verken offentlig eller privat sektor. Dette er det kun Namsmannen som kan gjøre. Namsmannen kan dog be politiet til å bistå med beskyttelse hvis gjeldspart er truende.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Dragen skrev (38 minutter siden):

Dette er det kun Namsmannen som kan gjøre.

Hvis politiet tar tak i en gjenstand og bærer den ut, spørs det om en kan få den tilbake i etterkant, om en kan vise på en video at namsmannen ikke var den som tok med seg gjenstanden. 

Tror ikke at noen vil bry seg om en slik video, liksom! Eller en påstand om at namsmannen ikke var hverken i boligen eller på stedet. Kommer nok ikke langt med slikt.

Når en vet at politiet bistår diverse etater, virker det rart å skrive at "politiet ikke driver med slikt", når de jo bistår med en mengde oppdrag.

Lenke til kommentar

Syt og mas om at kulturen og næringslivet blør.

Hva så om folk blir vant til å holde seg hjemme og ikke skeie ut? Det er deilig å slippe mas og slippe å være "redd for å gå glipp av noe". Jeg har vært ute på livet 2-3 ganger per uke og nå sier jeg "Steng ned for godt!" Adjø til elendige tids- og pengesluk.

Alt av filmplakater er fjernet fra kinoen og lyset er slukket. Fortsett med det. Folk har både lydanlegg og store skjermer hjemme. En kinobillett tilsvarer halvannen måned med strømming og når det kommer til popcorn får man selv ordnet 10 serveringer til prisen av en. Det verste er tiden som går tapt på å dra til og fra. Den alene er verdt flere hundre kroner.

  • Liker 5
Lenke til kommentar

Kino kostet 40 kroner, når det kostet opp mot 40 kroner å låne en film
Nå som vi har Netflix til 100 kroner måneden, så koster det 120+ å se en film på kino
Får kjøpt nye Blu-Ray filmer til samme prisen som det koster 1 person å se den på kino, så jo flere dere er, jo mer sparer dere ved å vente noen uker

Kinofolket må tilbake på skolebenken, men det blir nok ikke noen endring så lenge folk betaler det det koster

Mange år siden jeg betalte på kino, så lenge siden at jeg ikke husker hva jeg så sist, kanskje den første Harry Potter filmen
Har vært med på kino, hvor jeg ikke betalte, og det var Deadpool 2, i 2018

 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Med den logikken så burde vel både alle pubene, kafeene og spisestedene gått ut av drift for lengst. Koster strengt tatt det mangedobbelte av å drikke øl hjemme, samt det å lage kaffe og mat hjemme. Når folk om dagen er så drittlei av å være innenfor husets fire vegger så ser jeg for meg at betalingsviljen bare kommer til å øke.

  • Liker 4
Lenke til kommentar

Penger er ikke problemet, maset er problemet og det er borte nå.

"Jeg vet at du ikke skulle ut, men nå er det bra stemning her altså. Hun du liker er her. Kom på klubben med en gang, ellers går du glipp av noe stort!"

Det hjelper ikke om de gav bort ølet på puben når de ikke har de riktige sortene. For å få høre riktig musikk må jeg over landets grenser. Da er det bedre å nyte riktig øl alene eller med venner og lytte til riktig musikk på et påkostet anlegg hjemme. Å høre på feil musikk er som å plugge inn en kraftig og støyende støvsuger og la den gå i timevis uten mål og mening. Det skjer ikke.

 

Endret av BadCat
  • Innsiktsfullt 1
Lenke til kommentar

Folk som forsøpler i naturen... er så latterlig tragisk.

Gikk inn til der jeg har kanoen min liggende for noen dager siden, joda da hadde noen laget seg bål og lagt igjen søppel i bålet.
Altså, ta med deg søppelet hjem for faen!
Naturmennesker my ass.

Poster sikkert bilder og fyrer opp hvor natur elskere dem er på insta,face og hva annet faenskap som eksisterer i dag.

Fuck folk, til jeg ligger i graven.

  • Liker 5
Lenke til kommentar
E.C. skrev (1 time siden):

Med den logikken så burde vel både alle pubene, kafeene og spisestedene gått ut av drift for lengst. Koster strengt tatt det mangedobbelte av å drikke øl hjemme, samt det å lage kaffe og mat hjemme. Når folk om dagen er så drittlei av å være innenfor husets fire vegger så ser jeg for meg at betalingsviljen bare kommer til å øke.

Samme problemet her, så lenge folk er villige til å betale 100 kroner for butikkøl, på puber, så kommer de ikke til å senke prisen
Får bedre poløl med høyere prosent til under 100 kroner, så mange folk er ikke så kresne og har for mye penger

Kaffe ute er som regel mye bedre enn den du lager hjemme, om du drar de rette plassene og ikke er en kaffeekspert med dertil kostbare maskiner/utstyr.

 

Lenke til kommentar
Sexylubb1 skrev (1 minutt siden):

Jeg håper virkelig ikke alle naboene mine får seg kinolyd i stua... 

Kinoene her har begynt med såkalte luksussaler. Det er bra. Mer av det. 

Luksusal, hvor billetten kostet 100 kroner, men nå koster 160+
Helt greit når man er alene, men er man 2+ så blir det svindyrt

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...