Gå til innhold

Ting som irriterer så grenseløst v2.0!


Runar

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Når  analogier blir brukt i en diskusjon/debatt. De som gjør dette, tror alltid at de er så sinnssykt smarte og kommer med ekstremt gode poenger. I realiteten kan man bruke analogier til nesten hva som helst og få hvilket som helst rasjonelt synspunkt til å virke helt på vannvidde. Det er ingen grenser for hvor dumme linjer man kan trekke og fortsatt føle at man "vinner" diskusjonen. Klassikeren: "Jenter må kle på meg seg for å ikke bli voldtatt, du låser jo døra til hjemmet ditt?" eller Judith Thomsin sitt argument for abort  "Tenk deg at du våkner en dag med en fiolinist festet til kroppen, du ville vel da selv ha lov til å fjerne denne fiolinisten fra kroppen din?" (Jeg støtter så klart abort, fortsatt et dumt argument) 

 

Poenget mitt er at det er det billigste av alle debatt - triks, du kan trekke slike linjer på all slags måter for å få "motstanderens" argument til å virke helt blåst, eller bygge opp under dine  argumenter. Det er på like linje med herseteknikk ( eks"Det skjønner vel til og med du?"). 

 

 

Det betyr så klart ikke at man kan bruke det til en viss grad, for eksempel bruke analogi/sammenligning for å trekke fram hykleriske synspunkter. 

Endret av Carlgutt
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Var vel tilfelle der noen fikk sparken på stedet da vedkommende i kassa kommenterte at en gravid dame kjøpte røyk.

 

Hvis du er butikksjef i daglivarehandel og kommenterer hva kundene kjøper på denne måten så er du ikke spesielt profesjonell.

 

Hvis du er butikksjef og sparker noen på stedet er du heller ikke spesielt profesjonell da det neppe er lov. 

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...