Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

"– Det Kristin Halvorsen den gangen rykket ut mot var vår bruk av begreper på vår hjemmeside. Den ble omgående ryddet opp i. I så måte tok vi finansministerens utspill på det tidspunktet på alvor."

 

Meningen med utspillet til Halvorsen var selvfølgelig rettet mot IT-ansvarlig i DNB og kravet en omgående re-design hjemmesiden deres.... siden det var liksom der skoen trykket :p Noen ganger er det vel best å bare legge seg langflat ja.

Endret av Thoto79
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja, for dette handler jo om vrang tolkning av virkeligheten til egen fordel :roll:

 

Når finansministere uttaler seg i media er det ofte ikke hukommelse og tolkning det står på. Her er et arkivopptak fra dagsrevyen i 2007. Hør nøye på ordlyden til Kristin Halvorsen ved 5:59 - 6:04.

 

"Avvikle tilbudet" ikke "omformulere markedsføringen"

 

Edit: Mer arkivopptak fra 3:05 her.

Endret av Simen1
  • Liker 2
Lenke til kommentar

Man skal vel ikke helt se bort fra at Halvorsens kritikk da nettopp var mot begreper på hjemmesiden, og som hun nå hevder var noe helt annet. Tross alt det er vel ikke helt ukjent at politikere tolker virkeligheten til egen fordel. :)

 

Skulle tro at det sa seg selv at dette ikke handlet om kosmetiske endringer på nettsidene deres, men da heller innholdet.

 

Det er muligens lov å prøve seg på slikt, men da må man også regne med å gjøre opp på en skikkelig måte når gjennomskuet.

Endret av Thoto79
  • Liker 1
Lenke til kommentar

 

Når finansministere uttaler seg i media er det ofte ikke hukommelse og tolkning det står på. Her er et arkivopptak fra dagsrevyen i 2007. Hør nøye på ordlyden til Kristin Halvorsen ved 05:59 - 06:04.

 

"Avvikle tilbudet" ikke "omformulere markedsføringen"

Avklart, det er ikke politikeren Halvorsen(SV), men politikeren Bjerke (AP) tolker virkeligheten til egen fordel.

 

Halvorsen er kun skyldig i inkompetanse ettersom hun ikke har kontrollert at hennes ordrer har blitt etterfulgt.

Lenke til kommentar

Stolthet ligger over alt. Når du virkelig føler for å si at noen er skutt i hodet, fordi de er gal, tar man ofte i med alt man har. Med all skyts sitter man da, og sikter alt man makter på låvedøren.

Og Hadia Tajik er ikke en ingen. Hadia Tajik er noen som har blitt presset hardt frem i Media, og de fleste har en ide om hvor hun står. Hadia Tajik er også en noen som faktisk har brukt de sosiale medier for å få et navn.

 

Hun er ved andre ord ganske aktuel, meget offentlig. De fleste som har så stor dekning i vårt samfunn trår meget varsomt. Og kongehuset er en ganske betent norsk sak. Med mange vinkler, hvor utenriksnyhetene vi får inn er et en eller annen tulling er "øvereste symbol" i noen år, for noen i det store utlandet.

Når denne meget offentlige personen banner i kirken, i et media som tillater folk å rope tilbake utenfor, roper de tilbake. Man får kalle en spade for en spade, de liker ikke Hadia Tajik sin mening. At de ikke er gode på å formulere det, eller lage skyts av hva de vet om Hadia Tajik, er en helt annen sak.

Lenke til kommentar

Et annet poeng kan forøvrig også være at det lages en sak ut av intet? "VG sier: "Vi har aldri opplevd lignende", er det en subjektiv eller objektiv påstand? Dagbladet syntes ikke det var spesielt ille. Hadde egentlig forventet at det skulle være motsatt? Hadde det blitt en like stor(eller noen som helst) sak av det om ikke man kunne dra muslimer og islam inn i det hele?

Endret av Vice
Lenke til kommentar

Det hadde ikke vært en sak hvis man ikke kunne trekke inn islam og/eller hudfarge, fordi det ikke hadde skjedd om Hadia Tajik så annerledes ut. Å mene at kongefamilien er flotte folk, men samtidig være prinsipiell motstander av monarki, er et helt vanlig og stuerent standpunkt. Likevel blir Tajik kalt et dyr og ønsket død. Det ene sitatet sier at hun bør sendes "tilbake" til Afrika ... Hun er født i Rogaland. Foreldrene kommer fra Pakistan, Pakistan ligger ikke i Afrika.

Endret av Sheasy
Lenke til kommentar

Det hadde ikke vært en sak hvis man ikke kunne trekke inn islam og/eller hudfarge, fordi det ikke hadde skjedd om Hadia Tajik så annerledes ut. Å mene at kongefamilien er flotte folk, men samtidig være prinsipiell motstander av monarki, er et helt vanlig og stuerent standpunkt. Likevel blir Tajik kalt et dyr og ønsket død. Det ene sitatet sier at hun bør sendes "tilbake" til Afrika ... Hun er født i Rogaland. Foreldrene kommer fra Pakistan, Pakistan ligger ikke i Afrika.

 

Får helt vondt over retorikken som brukes av litt for mange nordmenn om dagen, det ender med at ingen tør å stå fram med noe annet enn hva de vet folkeopinionen liker og ønske å høre, alt annet blir en for stor belastning. Og brått så står hele demokratiet i fare.

 

Var såvidt innom kommentarfelt på dagbladet her om dagen (dum som jeg var) og om jeg ikke hadde visst bedre så hadde jeg trodd at jeg plutselig var blitt alene om å ikke dømme utifra opphav og utseende. Det var nesten ingen andre som ikke hatet andre ikke-etnisk nordmenn der :/

 

Hvordan ble det slik? vi har ikke opplevd muslimsk terror i Norge og vi er ett velfungerende samfunn uten noe nød å snakke om. Hvordan skal dette gå om terror skulle skje i regi av en muslim her? Blir det mulig å holde unna for rasismen for oss andre med perspektiv på tingene?

 

Jeg er personlig ikke enig i det hun mener om monarkiet (i Norge), men kan da ikke gå personlig til verks av den grunn, ihvertfall ikke på det absurd grunnlag om at det springer ut av opphavet hennes.

 

Dette er politisk ideologi. Det er ikke sånn at venstresiden nå plutselig ikke lenger er borgelige og først nå begynte å lukte på tanken om republikk.. 

 

Det virker, som du sier, at folk blir ekstra forbanna fordi hun ser ut til å ikke være født som buddeie i valdres av to etniske nordmenn med stamtavle som fletter seg inn mot våre tidligere Konger..

 

Jeg tror FRP og deres retorikk ødelegger enormt mye mer for samfunnet vårt enn vi til nå har våget å innrømme, slik som de nå dytter agendaen mot høyre hele veien så ender vi ett farlig sted om vi ikke begynner å ta dette alvorlig snart, og med det mener jeg og virkelig angripe dem. Total verbal slakt hver gang de viser seg offentlig, for hver skaprasistiske undertone, for hver polariserende politiske forslag så må de skytes ned av media, kommentatorer og ikke minst folk ut i gatene. De må stoppes før dette blir farlig for oss alle.

 

Det er dags å få tydelig fram at det er faktisk ikke noe konkurranse om å være minst mulig politisk korrekt selv om ytre høyre forfekter nå dette daglig, tvert imot er dette bare ufint og kontra-produktivt. Mange vil være tøffere enn de egentlig er og det er dags å avsløre dem for akkurat det. Neste gang noen kaller noen "PK" for å vise solidaritet, så tror jeg vi må be dem vennligst dra til helvete.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg ser ikke noe poeng i å lage en stor sak av at de store tabloidavisenes kommentarfelt er fullt av dritt, fordi det tross alt handler om veldig få personer. Det er veldig sjelden jeg orker å lese dem, og likevel kjenner jeg så godt som alltid igjen noen av de samme brukernavnene som går igjen. Disse få intolerante, rasistiske drittsekkene skremmer bort alle andre fra å delta. Slik blir det når debatten er så allment tilgjengelig, har så liberale retningslinjer, og er så dårlig moderert. De gangene mediene har forsøkt å lage saker der de oppsøker disse folkene for å forsøke å forstå, ender det stort sett i ren sosialpornografi. Jeg vil tro de er mer representative for klientellet på norske mentalsykehus enn for det norske samfunnet.

 

 

Lenke til kommentar

Jeg er ikke helt enig. Jeg har ved flere anledninger blitt truet med vold på forumet. Moderatorer har ignorert det. Ikke like alvorlig som dette seff, men "lavnivå" trusler av slik type ser ut til å bre om seg også blant de som ikke er av de mest ekstreme tilfellene. AtW

 

Hvilket forum?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...