Gå til innhold

Såpeboksen - Når du har noe du vil si


Anbefalte innlegg

For øyeblikket? Nei.

Hva skulle være første skrittet på veien. Fylle ut det 10ende året i grunnskolen? Forbud mot snever gjennomgang av stoff, for å så gjøre en grundig gjennomgang noen senere år? Reform på måten språk læres på? 5 års mål per klasse? Innføre mer mattematikk enn grunnleggende aritmetikk i grunnskolen? Måte å fjerne reform ved hvert eneste gang det blir regjeringsskifte?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den finske og kanadiske modeller viser kanskje at det har mer å gjøre med lærernes utdannelse, trening og egenskaper enn pensumet. Jeg vet ikke om lærererne i Norge idag, men i USA er lærer yrket noe du gjør hvis du ikke har gode karakterer på skolen, elevene på bunnen istedenfor topp 25% som i Finland

 

For det andre har de mindre studenter/lærer og pensumet er mer åpent.

Lenke til kommentar

Bortsett fra tiltale ang. tafsing på en fireåring, hadde mannen følgende spesialiteter å by på:

 

* befølt en kvinne på et busstopp i Hvittingfoss.

* befølt kvinnelige fengselsbetjenter mens han satt i varetekt etter arrestasjonen.

* onanert foran en annen kvinnelig fengselsbetjent.

* onanere åpenlyst i rettssalen.

 

"Retten mener det er nødvendig at 55-åringen sluses over til psykiatrisk behandling etter endt soning."

 

http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=10113828

 

Tror de er innpå noe, men burde vel kanskje iverksettes straks? :D

Endret av Mr.M
Lenke til kommentar

Ingen som har synspunkt på forrige post?

 

For å tydeliggjøre poenget:

 

Kan en person som runker åpenlyst i rettslokalet i heletatt ansees som strafferettslig tilregnelig?

 

Nå kan man jo tenke at noen evt. kunne gjort slikt foran en dommer, av rent demonstrative grunner, men her føyer det seg jo inn i en rekke av bizarre blotte/onani tilfeller som danner et mønster.

 

Jeg synes i allefall mye tyder på at fyr'n burde inn i helsesystemet med det samme.

Lenke til kommentar

Ingen som har synspunkt på forrige post?

 

For å tydeliggjøre poenget:

 

Kan en person som runker åpenlyst i rettslokalet i heletatt ansees som strafferettslig tilregnelig?

 

Nå kan man jo tenke at noen evt. kunne gjort slikt foran en dommer, av rent demonstrative grunner, men her føyer det seg jo inn i en rekke av bizarre blotte/onani tilfeller som danner et mønster.

 

Jeg synes i allefall mye tyder på at fyr'n burde inn i helsesystemet med det samme.

Det spørs hva psykiaterne har vurdert. Selv om vedkommende har en utagerende, bisarr, seksualisert oppførsel betyr det ikke at han ikke er i stand til å forstå hva han har gjort. Dessuten sies det jo ikke noe om hva som trigger denne oppførselen. Det kan jo like godt tenkes at vedkommende tilegnet seg denne oppførselen (onanering i åsyn av mindigheten) etter overgrepet mot jenta og antastingen som er nevnt i saken, nettopp fordi han vil slippe unna økonomisk ansvar og straffeansvaret. Slik jeg har tolket opplegget med strafferettslig tilregnelighet så holder ikke at man gjør bestemte handlinger, man blir sett på helhetlig (jfr. 22. Juli-saken bla.).

 

Som du sier så kan mannen umulig være helt frisk, spørsmålet er bare hvor syk han er.

Endret av Nedward
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Det kommer vel an på tidsaspektet - hvis mannen har holdt på med dette i lengre tid, så er jeg enig i at han er psykologmat, men hvis dette eskalerte ifm med selve rettsbehandlingen, så kan det jo hende at han spiller ett spill for å slippe billigere unna.

Lenke til kommentar

Jeg stiller meg litt tvilsom til "tesen" at det evt. var skuespill for å slippe straff :hmm:

 

Får liksom mer assosiasjon til at det dreier seg om lettere psykisk utviklingshemmning e.l? Var et annet tilfelle for noen år siden med en "raring" som bare fortsatte å jukke på et kvinnemenneske, selv etter at lensmann var kommet til stedet. Måtte tre-fire mann til for å få adskilt dem :p

 

På den annen side så får en vel anta at sakkyndige har vært inne bildet i overnevnte rettsak, og at avgjørelsen til syvende og sist er riktig.

Lenke til kommentar

Interessant artikkel. Den viser vel at lærerens nåværende status i landet er et resultat av målrettet arbeid over lengre tid. Stikk motsatt av det enkelte later til å tro, så finnes det neppe noen «enkle løsninger» på å få en like god skole som dem. Da bør man spørre seg er det realistisk over tid å få til noe lignende og like viktig: Beveger vi oss i riktig retning for øyeblikket?

 

Nei vi beveger oss i en retning der alt er "lærerens skyld" og kontrollregimet bare øker. Lærere mister mer og mer påvirkningskraft til sitt eget yrke til fordel for elever, politikere og andre som "vet best". Det er en av grunnene til at svært mange lærere slutter i yrket etter få år. Som kjent er det ikke de dårligste lærerne som slutter(selv om man finner mange ildsjeler blant lærere).

 

Det fører igjen til at det er relativt liten konkurranse om lærerjobbene, spesielt i distriktene.

 

Norsk skole vil neppe bli spesielt mye bedre før de innser at kontrollregimer ikke får flere og bedre lærere til å søke jobb i skoleverket. Nå forsvinner flere av de beste over i jobber der arbeidsgiverne stoler på dem. Det vil neppe komme noen endringer som gjør at læreryrket blir mer attraktivt med det første. Isteden starter man i feil ende ved å øke kravene på lærerskolen, utdanne enda færre lærere og isteden øke antallet ufaglærte lærere (vi har allerede rundt 9000 ufaglærte).

Endret av Reg2000
  • Liker 3
Lenke til kommentar

- Kastrer mannen

- Mannen voldtok dersom han ikke kan bevise noe annet med skriftlig kontrakt, overvåkningsfilm og vitner.

- Far skal ikke ha noen rettigheter som innebærer at mor ikke får det som hun vil, alltid, ved skillsmisser.

- Underkvalifiserte kvinner er alltid bedre enn kvalifiserte menn, hvis det er fler menn i sittende styre/organ/råd fra før.

- Hvis en kvinne roper "Ulv!" gang etter gang - skyt ulvene. Før eller siden får hun rett, og de andre er uansett bare menn.

- Kvinner som ikke hater menn er onde, og må hetses og fryses ut.

- Kvinner som liker manne-menn er enda verre. Disse må utryddes.

 

Det var det jeg kom på i farten... Har ikke "verdi"programmet til SV eller vedtektene til Ottar foran meg, ellers skulle jeg sikker dfunnet fler. :p

  • Liker 2
Lenke til kommentar

Hvilke feministiske kampsaker har man?

 

- Likelønn

 

Urettmessig høy lønn for kvinner tatt i betraktning at det er gode grunner til at kvinner som gruppe tjener 85% av det menn gjør, som 60% mer sykefravær, 45% av kvinner jobber deltid, mindre jobb i privat sektor osv. Det å oppjustere kvinners lønn (med skattepenger) ville vært grovt diskriminerende mot menn.

Endret av tnh
  • Liker 3
Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Synes nå det er mye som kan kalles for umandig sutring her - kanskje sutrepavene skal gå på PUA-kurs, så kan de dra ut på byen og hanke inn noen kvinnefjols, og la dem få unngjelde ... - men det er klart at de som allerede har kasterert seg, enten fysisk eller psykisk, får vel kanskje ikke helt dreisen på den typen avstraffelse, heller.

 

Vær snill med kvinnene - så er de så søte, atte - det har i hvert fall jeg fått banka inn i huet ... :p

Endret av Bruker-95147
Lenke til kommentar

Nå har jeg ikke satt meg så veldig inn i den såkalte Klomsæt-saken, men synes argumentasjonen i rettssalen fremstår som veldig klønete i VGs dekning. Dersom han har gitt CD-en til sin klient må vel dette være grov uforstand? Og dersom mannen snakker sant, er det vel åpenbart at hans klient har lekket bildene?

 

Uansett veldig mye rart Klomsæt og hans advokat kommer trekkende med, å angripe politimannen som på genialt vis har vannmerket bildene fremstår jo som helt latterlig.

Endret av Aiven
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...