Gå til innhold

Slå Norge og Sverige sammen til en nasjon?


Delvis

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Synes dere tenker for kortsiktig og begrenset her. Vi behøver ikke tape på Sverige. Men vi kan dra nytte av deres kompetanse på flere fagfelt.

Begge land og da mest Norge, har så liten befolkning av vi sliter med å holde et ekspansivt velferdsystem gående. Når det blir slutt på olja, er vi neppe så mye verd.

Endret av groenn
Lenke til kommentar

Synes dere tenker for kortsiktig og begrenset her. Vi behøver ikke tape på Sverige. Men vi kan dra nytte av deres kompetanse på flere fagfelt.

Begge land og da mest Norge, har så liten befolkning av vi sliter med å holde et ekspansivt velferdsystem gående. Når det blir slutt på olja, er vi neppe så mye verd.

Mange av de som har kompetanse i Sverige kan komme igjenom migrasjon uansett. Lønningene er tross alt høyere i Norge.

 

Og jeg ser ikke helt hvordan en større befolkning vil holde velferdsystemet gående. Kan du forklare? Og når oljen er slutt så har vi forsatt oljefondet. Jeg har ikke lyst til å bruke oljepengene på Sveriges mislykkete innvandrinspolitikk. Det eneste som skjer er at Sverige vil bestemme politikken og Norge må betale regningen.

Lenke til kommentar

Dette har blitt prøvd før, uten at det lyktes noe særlig. Grunnen til at prosjektet ikke lyktes var fordi Norge og Sverige hadde på denne tiden helt annen status, mål og påvirkningskraft i Europa. Dermed oppstod det en situasjon der den ene prøvde å leke sjef overfor den andre. Folk kjenner til historien, dermed er det vel ingen behov å nevne hvem prøvde å dominere hvem i dette tilfellet.

 

Sverige er et land med dobbel så mange innbyggere i forhold til Norge, Sverige har en fortid som stormakt med ambisjoner, større geografisk areal, andre målsetninger og ulik sikkerhetspolitikk i å med at Sverige ikke er medlem av NATO, noe som Norge er. Rent sikkerhetsmessig kunne en slik sammenslåing resultere i balanseforskyving i nord, siden et nytt og stort land hadde oppstått. Jeg tror ikke Russland hadde likt dette, i det hele tatt. I tillegg er økonomien for de to landene bygd på litt forskjellig grunnlag, det finnes uenighet i forhold til EU spørsmålet (der Sverige er medlem i motsetning til Norge), noen konstitusjonelle forskjell er det også å spore opp hvis man sammenligner disse to, osv, osv. Til tross for at vi er lik på mange områder, så er vi også ulike på mange andre områder. Jeg tror vi beholder grensene sånn som de er.

Endret av statsviter
  • Liker 4
Lenke til kommentar

Kan ikkje sjå korleis norge skal komme godt ut i ei slik samanslåing.

Norge har færre innbyggere og meir naturresursar en sverige.

Det einaste som vil skje med ei samanslåing med sverige er at svenskane vil kunne bestemme at norske rikdomar skal brukast i sverige og sidan vi er i mindretall så er det ikkje så mykje vi får sakt. I tillegg vil norge miste det meste av offentlige stillingar sidan alt vil bli flytta til Stockholm.

 

Men når det er sakt så er det ein del vi med fordel kunne samarbeida med svenskane om. For eksempel så har norske ingeniører vært flinke på nyskapning men dårlege på industrialisering, medan svenskane har hatt mindre suksse med nyskapning men har vært flinke på industri. Så eit samarbeid der kunne nok fungert bra for begge partar.

Lenke til kommentar

Hva med at Rogaland og Hordaland blir en egen stat og at resten av Norge blir en del av Sverige ? Da er jo Norge like fattig som Sverige, så kan vi andre leve i det nye Norge uten å bekymre oss for Snorge!

 

EDIT:

Dette var hovedsakelig ment som ett humoristisk innslag i en ellers relativt dum tråd!

Endret av Sacro
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jeg hadde ikke støttet noen enkeltnasjon av Norge og Sverige grunnet at jeg tror det lett ville oppstå politisk uenighet, Sverige kjører en annen politikk enn Norge, om jeg ikke tar feil. Svenskene har også mye mindre skatter enn oss Nordmenn, jeg vet ikke om alle svensker hadde funnet seg i dette, jeg vet ikke om jeg hadde funnet meg i dette, jeg nyter en harrytur til Sverige i ny og ne.

 

Når det blir slutt på olja, er vi neppe så mye verd.

 

Husk nå på at Norge sitter på mange verdifulle ressurser med:

 

Metaller:

Thorium

Jern

Kobber

Bly

Sink

Titanium

svovelkis

Nikkel

 

Natur:

Vannkraft

fisk

Vannkraft

 

 

Så, om du er redd for at oljen er slutten på Norge, tror jeg ikke det er alt for mye å bekymre seg for, jeg er ganske sikker på at vi kan benytte thorium på den tiden, og jeg er ganske sikker på at vi sitter på en gullgruve med thorium verd muligens billioner av kroner.

 

Norge er ressursrikt.

Lenke til kommentar

Kan ikke helt se hvilke fordeler det kan ha for oss? Vi er jo styrtrike, er ikke mye Sverige har å bidra meg...

Billig snus og godteri..?

Hjelper ikke når svenskene reduserer lønningene våres ned til svensk nivå. Svensk ingeniører tjener i gjennomsnitt 320K norske kroner, mens norske ingeniører tjener over 500K. Grunnen til at det er billig, er fordi den norske lønnen er mye høyere enn svensk lønn.

 

Svenskene har også mye mindre skatter enn oss Nordmenn

Nope, svenskene har ca 7% høyere inntektskatt pluss arbeideravgift enn nordmenn har om du sammenligner norsk og svensk gjennomsnittlønn. Får du norsk lønn i sverige så må du betale ca 10-15% mer skatt. http://www.ekonomifakta.se/sv/Fakta/Skatter/Rakna-pa-dina-skatter/Jamfor-skatter-mellan-lander/ Andre skatter som mva og lignende er omtrent det samme.

Endret av Camlon
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+981723478

Om vi først skulle gå i en union med Sverige, så kunne vi inkudert Finland og Island også.

Finland har teknologi, skog (og Julenissen), Sverige har skog, SAAB, Volvo, Scania. Island har en bra beliggenhet mtp. USA.

Vi i Norge har Olje.

Danmark har ikke annet enn Himmelbjerget og Fogh Rasmussen, så de kan klare seg alene. Eneste vi har til felles med Danmark er tildels språket og Danskebåten.

Lenke til kommentar

Danmark har ikke annet enn Himmelbjerget og Fogh Rasmussen, så de kan klare seg alene. Eneste vi har til felles med Danmark er tildels språket og Danskebåten.

Hmm. Dansk er likere norsk enn svensk ja, det er jeg enig i, men de har også en jevnstor befolkning, (Sverige har dobbelt så mange mennesker som Norge, de ville bestemt alt om de ville) er medlem av Nato og et kanskje noe likere politisk klima?

 

Jeg tror ikke Russland hadde godtatt at Norge og Sverige slo seg sammen, da det hadde blitt et ganske stort og mektig land i nord. Norge og Danmark sammen hadde ikke blitt større enn Sverige er i dag. Dessuten vil vel ikke russerne at Finland (og Sverige?) melder seg inn i Nato, ergo måtte vi kanskje meldt oss ut om vi skulle slått oss sammen.

 

Når det er sagt tror jeg det er best at landene består slik de er i dag. Vi kan jo allerede reise, bo og jobbe hvor vi vil innen norden, det meste fungerer bra slik det er. Ser også for meg at det hadde blitt en haug nasjonalistiske løsrivningsbevegelser/partier etter en sammenslåing, slik vi har sett i f.eks Canada og Belgia.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...