Gå til innhold

Nå forlater de Spotify


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg synes det er viktig at brukerne/kundene nå viser at det er slike tjenester vi ønsker og betaler for den. Betal 99 kroner i måneden for å støtte slike fantastiske tjenester i en tid der de har vanskeligheter å overbevise plateselskapene. Det er viktig nå å vise hva vi ønsker.

 

Det viser seg at de færreste brukerne av Spotify betaler for tjenesten. Da kan man heller ikke sitte å klage på at artister forsvinner. Spotify tilbyr dette gratis, men det er for å få tjenesten populær. I håp at flere vil betale etterhvert. Hvis ingen er villig til å betale fremover så vil også slike tjenester dø.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Betyr det Reset og Pacific Blue forsvinner fra Norsk gammaldance-listen min? Ohh nooo! :mrgreen:

 

For meg handler Spotify egentlig mest om tilgjengelighet. Det å et stort, og stadig voksende, musikkbibliotek lett tilgjengelig hvor som helst - på arbeidsstasjonen, på laptopen og mobilen - har vært grunn nok til å betale 100 kr/mnd. Hvis en del - ja, si ev. alle - norske artister forsvinner fra Spotify blir det ikke krise i heimen, det betyr bare at det blir vanskeligere for meg å få lyttet til et lite utvalg av den musikken jeg liker. Og det at FONO fratar meg denne tilgjengeligheten kommer ikke til å føre til at jeg løper ut og kjøper masse norske skiver, men mest sannsynlig at jeg kommer til å høre mindre på norsk musikk. Etter hva jeg kan se er det også flere gode norske artister som er gitt ut på utenlandske plateselskap - Röyksopp (Wall of Sound) og Kings of Convenience (Astralwerks) for å nevne noen - og da er de vel ikke omfattet av dette?

Endret av Calm
Lenke til kommentar

De har misforstått kraftig hvis de som sammenligner direkte med fysisk CD-salg. Spotify og lignende streamingtjenester er først og fremst et promoteringsprodukt slik jeg ser det.

 

Har selv utforsket mye spennende musikk der som jeg ellers ikke ville ha hørt på f.eks. mainstream radio. Hvis noe virkelig faller i smak kan det bli aktuelt med platekjøp og/eller konsert med artisten...

Lenke til kommentar

En ting jeg aldri har skjønt med Spotify er hvordan i all verden de som lager og produserer musikken liksom skulle tjene penger på dette ved å inngå samarbeid. Grunnen til at Spotify eksploderte fra oktober 2008 var jo at de hadde et ekstremt stort utvalg, det var faktisk enklere og samtidig tryggere enn piratkopiering (både juridisk, i den grad loven har vært en trussel, og mtp virus som rant inn via Bearshare og lign), men i tillegg var det faktisk GRATIS! Spotify var rett og slett for godt til å være sant, og når det viste seg å være sant så var alle happy som bare det.

 

Men det kan jo tenkes at vi ser starten på "for godt til å være sant" nå, for skulle jo hatt betalt for å lage all denne musikken. Eller, MANGE skal ha betalt. Og det er kanskje her Spotify må realitetsorientere seg litt, og endre litt taktikk, særlig dersom de store plateselskapene nå begynner å trekke seg. For mister Spotify det enorme utvalget sitt så er løpet kjørt! Spotify hadde 19.mars 2010 7.000.000 brukere, hvorav 250.000 var betalende premiumbrukere. Kanskje må de prøve å lure noen kroner ut av de resterende 6.750.000 snylterne? De ville såklart mistet en million brukere eller to de øyeblikket de la inn krav om så mye som en tier i måneden, siden folk prinsipielt vil ha alt gratis, men at musikk skal være gratis har jeg ingen tro på uansett. Det kan såklart være en felle med tap av brukere, men om Spotify skrudde opp prisen for de som nå er etablerte gratisbrukere, og fremdeles hadde en superenkel reklamefri klient, med smarte gode funksjoner, ingen virus, juridisk trygt, et enormt utvalg on demand, ingen gammeldags P2P, et produkt som visste seg å være enklere, raskere og bedre på alle måter enn nedlasting, for say 20kr/mnd. Kanskje hadde de beholdt halvparten av brukerne, og fått inn 70 mill i måneden ekstra på toppen av idag?

 

Problemet er at folk vil ha alt så billig som mulig, og helst gratis. Og det kan de få på piratmarkedet. Men labels og artister skal ha betalt, ellers får vi ikke den samme kvalitetsmusikken lenger. Noen argumenterer med at "vi eier jo ikke musikken, vi bare streamer den som på radio!", men i mine ører er det i grunnen bare vås. Jeg "eier" musikken når jeg har cd'en, ellers har jeg den "tilgjengelig" på pc og iPhone. Det har ingen praktisk betydning for meg om jeg ikke eier det jeg hører på, med 900 låter i synkroniserte playlists på min iPhone i lomma hver dag. Eier, schmeier. Musikken er nå der når jeg vil ha den, både hjemme og ute. Og det må koste noen kroner.

Lenke til kommentar

Sakset fra dagenit.no:

 

"Plateselskapene Sony BMG, Universal Music, Warner Music, EMI og Merlin har vært med siden begynnelsen og fikk tilsammen kjøpe 18 prosent av aksjene i Spotify for den nette sum av 100 000 svenske kroner.

 

Selskapet er i dag verdsatt til to milliarder svenske kroner, noe som gir plateselskapene en andel på 360 millioner kroner. Det er riktignok bare på papiret. Spotify sliter med inntektene og rekrutteringen av annonsører og betalende medlemmer har vært lavere enn håpet. "

 

Ja, det er jo andre måter å tjene penger på også, som aksjer og konserter. Hvor mye tjener de på at en radiokanal spiller en sang 6700ganger? Cd er dødt, det må de forstå snart, ellers så sliter de.

Lenke til kommentar

Du skjønner fort at de enda ligger i krittiden og flapser med luffene sine når de enda - i 2010 - har begrenset lisensiering og distribusjon geografisk per land på musikk. Hvorfor skal jeg ikke FÅ LOV til å kjøre musikken jeg liker digitalt? Hvis jeg bestiller CD-en fra utlandet er det helt greit, men online download? Nei, det får man ikke lov til... Ikke hvis den ikke er lisensiert i Norge.

Lenke til kommentar

Desto før plateselskapene og den foreldede distribusjonsmåten deres klapper sammen desto bedre. Jeg støtter artistene, og med tid og stundom også små plateselskaper som gjør ting rett.

 

Det en samlet platebransje gjør (feil) er:

 

1.Tviholder på fysiske distribusjonsmetoder

2.Feiler stygt med DRM på digital nedlasting, herunder også kvalitet, pris, eller en kombinasjon av nevnte.

3.Snylter på artistene.

 

Når rett skal være rett så er det artistene som gjør arbeidet. I en tid hvor platebransjen har mistet sin funksjon har den også mistet legitimitet. Plateselskapene kan promotere, men reklame er et samfunnsproblem mer enn noe annet, og en udynamisk kanal for samfunnsopplysning.

 

Takke seg til profesjonelle studioer.

 

Om så alternativet er at musikerene selv trer i rollen som produsenter er tidsalderen virkelig moden for det.

De store plateselskapene mikser oftest sund musikken eller gjør endringer som er forringende på artistens uttrykk, herunder også på annet enn musikk. For alt det gode de gjør er 16bit dybde og 44.1kHz samplerate stikkord som alene veier opp negativt.

 

Platebransjens forsøk på å fornye seg fortoner seg slik DAB fornyet FM-radio, bare værre.

 

Så til saken, når rettighetshaverne (les: ikke artistene) tjener mindre penger enn de ellers ville gjort bør det ikke komme som noen overraskelse at artistene får en forsvinnende liten del av kaken.

Endret av Spetsnaz
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Jamen, vi er jo Normenn!

Vi skal oppføre oss som vi alltid har gjort, forandring er ikke lov!

Fono har ikkke de under 40 i tankene når de tenker, de har sett og vet at både tante olga, bestemor kari og pappa jørn har spotify, folk som faktisk ikke lastet ned musikk før, det er disse de mener de får til å løpe til den usynlige cd-sjappa å kjøpe traurig norsk musikk igjen...

 

I nærmeste by her er begge CD-sjapper nedlagt å eneste sted å finne CD-plater er på Bensinstasjoner til 249kr stykket...

 

Da går ola normann (jeg) til play.com, og kjøper musikken sin i utlandet...

Påstand : 50% av cd-salget av Normenn kommer inn gjennom posten fra utlandet...

 

Er fortsatt Premium medlem på Spotify, mener fortsatt at Spotify kan gi deng i alle gratis "abonnentene" sine å være kun en betaltjeneste, for reklamene sine (som de ikke får solgt) tjener de ingenting på...

 

""ÅÅÅÅÅ jeg har ingen andre valg en å bli pirat igjen""

Jo det har du, du kan KJØPE, BETALE, BRUKE PENGER, VÆRE LOVLYDIG, i stede for å være en snyltende egoist...

Lenke til kommentar

Her er det bare å velge side man skal stå på (stakkars plateselskaper, tjener ikke nok penger eller brenn de svina, skamme seg burde de, artistene får jo ikke nok penger), og hisse seg opp.

 

Det er jo bare store artister som tjener penger, vil si nåløyet er ganske trangt. Og norske artister på norsk, hvor mye penger regner de med å tjene?

 

Kanskje vi bør starte en bølgeaksjon, at hver uke spiller vi konstant et bestemt norsk album 24/7? :p

Lenke til kommentar

""ÅÅÅÅÅ jeg har ingen andre valg en å bli pirat igjen""

Jo det har du, du kan KJØPE, BETALE, BRUKE PENGER, VÆRE LOVLYDIG, i stede for å være en snyltende egoist...

Jeg vil ha musikken JEG liker.

 

Jeg vil ha det enkelt, jeg vil ikke kjøpe en CD på nett, og vente på å få den i posten. Jeg vil heller ikke stresse meg til nærmeste CD-sjappe. Det er ikke alltid jeg vil ha hele albumet heller. Spotify gir meg muligheten til å sette opp en spilleliste med akkurat de sangene jeg vil ha, jeg kan høre på dem hjemme, på skolen, på jobb, på bussen, på ferie, you name it.

 

Kjøpe på butikk på nett funker heller ikke. Det er dyrt. Å betale 80 kr for et album, når det koster 50 kr på Play.com, er helt urimelig.

Lenke til kommentar

Da går ola normann (jeg) til play.com, og kjøper musikken sin i utlandet...

Påstand : 50% av cd-salget av Normenn kommer inn gjennom posten fra utlandet...

Påstand: platekompaniet selger mer i butikk enn den totale importen fra utlandet. Gidder ikke lete opp data for å underbygge påstanden, så da er det påstand mot påstand.

 

 

 

Forøvrig forstår jeg plateselskapene. Jeg tror Spotify blir tvunget til å stenge ned Spotify Free, og bare ha Premium, Unlimited og Open. 20 timer med gratis musikklytting i måneden er slettes ikke urimelig, det er heller ikke 50,- pr. måned for så mye reklamefri lytting man bare vil.

 

Tror jeg selv kommer til å abonnere på Wimp.

Lenke til kommentar

Jeg synes det gjør riktig. Siden artistene/plate selskapene ikke tjener noe penger på dette så vill heller ikke artistene/plateselskapene overleve på dette. Problemet er at Spotify gir for lite tilbake.

 

Men platebransjen skal nok passe seg litt for snart så blir de ikke aktuelle lenger da markedføringen, som gjennom reklame i nettbaserte medier eller lignende forbigår de.

 

Om ikke Spotify kommer og legge avgift på alle brukere på ca 100,- mnd så kommer plateselskapene nok ikke tilbake til den dårlige avtalen som de nå har fra Spotify.

 

Har selv en kamerat som driver med musikk. Om de ikke får nok inntekter så er de snart nødt til og gi seg med og produsere musikk på samme nivå som idag.

Lenke til kommentar

Problemet her er at det finnes mennesker som faktisk bruker tjenester som Spotify for å finne musikk som de liker og så kjøper denne.

 

Nå er desverre alternativet kun p2p og på den måten havner hele låta i fanget til den som laster den ned og da er nok terskelen langt mindre for at man betaler for den.

 

Uansett så kommer jeg personlig til å ta stand nå i denne konflikten, og følgende blir nå gjort :

 

*Full boikott av alle Cd / dvd plater med musikk som er å få kjøpt i butikk / web og som kommer via plateselskap.

*Siden disse store plateselskapene også tjener penger på film så kutter jeg ut film kjøpene mine også.

*Går på små konserter på kaféer når lokale artister spiller for å støtte dem.

 

Uansett så har fono skutt seg selv i foten og naturligvis skal de få lov til det, men konsekvensene kommer nok desverre på artistene som stoler blindt på fono , men det tipper jeg de lærer av.

 

Er det noen som forresten kan komme opp med en liste over artister som forlater Spotify?

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Ja ja... Tilbake til gamle synder da. Har ikke lastet ned en eneste sang siden jeg ble premium-sbbonent. Dvs 0 låter på over ett år. Og plater har jeg ikke kjøpt på ca 8-10 år.

 

Med andre ord, en stor-pirat en gang i tida som ble lovlydig pga spotify.

 

Samme her! Jeg kuttet nesten ut musikk-nedlasting helt! Jeg loket bare i bykta når jeg skulle fylle opp mp3-spilleren.

Samme her, har heller aldri kjøpt noe serlig musikk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...